S Pátrom Piom bez akéhokoľvek strachu!

Gennaro Contaldo je Talian a jeden z najznámejších šéfkuchárov na svete. Od roku 1969 žije v Londýne; v Anglicku je prakticky legendou. Moderuje populárne televízne relácie, píše najpredávanejšie kuchárske knihy a vytvára uznávaný kanál na varenie na YouTube. Gennaro varil pre najväčšie osobnosti ako princezná Diana, princ Charles, Robert De Niro, Madonna či Pavarotti. Bol učiteľom a mentorom Jamieho Olivera, slávneho anglického televízneho kuchára. A hlavne – je aj veľkým ctiteľom Pátra Pia, od ktorého dostal milosť už v detstve.

Svoje stretnutie so samotným svätcom opisuje: „Môj príbeh s Pátrom Piom sa začal, keď som mal šesť rokov. Ako dieťa som sa netešil dobrému zdraviu, bol som často chorý. Sám si to veľmi nepamätám, bol som príliš malý, ale sestra mi povedala, že som v detstve trpel ťažkým zápalom obličiek. Moji rodičia boli veľmi znepokojení; obrátili sa na mnohých lekárov, no bezvýsledne. Nakoniec sa moja matka rozhodla vziať ma do San Giovanni Rotondo, k Pátrovi Piovi. Po omši mi mama naznačila, aby som utekal do sakristie, kam v tej chvíli išiel páter Pio. Preskočil som lavičku a dobehol som ho. Nevedel som, kto to je, ale počúval som mamu a robil som, čo mi povedala. Kráčal som teda po boku tohto starého muža, mierne zhrbeného, s bielou bradou. Ani sa na mňa nepozrel, no ja som naňho uprene hľadel. Neviem, čo som mu povedal, asi niečo o mojom zdraví, čo mi mama povedala, aby som mu to odovzdal. Páter Pio len odpovedal: Dieťa, neboj sa! Len toto. Ale odvtedy som už neochorel a zápal obličiek sa úplne vytratil.

Neskôr som vyrástol, odišiel do Londýna a urobil kariéru. Ale Pátra Pia som vždy cítil pri mne, ako keď som kráčal vedľa neho do sakristie. V živote sa mi stalo veľa vecí, ale vždy bol mojím záchytným bodom. Cítim, že mi pomáha s mojimi každodennými rozhodnutiami, a keď robím chyby, zdá sa mi, že počujem jeho hlas, ako ma karhá: „Hej chlapče, čo to robíš?“ Vždy som mal hlbokú náklonnosť k Pátrovi Piovi a zo všetkých síl som sa snažil o ňom šíriť správy. Hovorím o ňom prakticky každému, koho stretnem a dávam mu obrázky s jeho podobizňou. Napríklad som ich vždy dal do vrecka Jamiemu Oliverovi, aby ho chránil. Večer Jamie nájde tieto obrázky vo svojej bunde, zavolá mi a so smiechom hovorí: Našiel som niečo tvoje vo vrecku… Už vie všetko o pátrovi Piovi, pretože mu o ňom stále hovorím.

Zdroj: Modlitba.sk, Obrázok: Aleteia

 

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *