Ako sa stavať k mailom, kde sa na konci píše: Ak to nepošleš siedmym ľuďom, tak sa ti niečo stane?

Ako sa stavať k mailom, kde sa na konci píše: Ak to nepošleš siedmym ľuďom, tak sa ti niečo stane?

Listy podobného typu kolujú medzi ľuďmi už dávno. Dnes sa na tento účel využíva skôr elektronická pošta. Viacerí ľudia prišli za mnou a hovorili, že možno tomu celkom neveria, ale čo ak na tom niečo je? Pretože v takýchto listoch sa neraz píše o ľuďoch, ktorí to ignorovali a potom ich postihlo nešťastie.
Ja som im na to povedal: „Čo sa bojíte?! Nie je Boh mocnejší ako všetko zlo?! A keď mu dôverujem, čo sa mám báť?! Boh nás neprišiel strašiť, ani nás k ničomu nenúti, ale necháva nám slobodu. Lebo vynútené dobré skutky nemajú cenu. Viete koľko krát som už takéto listy potrhal a hodil do koša?! A tu som! Nepostihlo ma žiadne nešťastie!“ A opakovane som tieto listy trhal pred ich očami.
Dôležité je nemať z týchto listov alebo mailov strach. Môžem si povedať: „Pane, Ty máš v ruke moju budúcnosť, dôverujem ti! Ochraňuj ma od všetkého zlého.“ Je dôležité, aby sme sa počas ničenia takejto pošty vždy aspoň krátkou modlitbou zverili pod Božiu ochranu. Ak by sme odpisovali na takéto maily, šírili by sme strach, povery a nedôveru v Boha ďalej. Takýto typ „zbožnosti“ a konania dobrých skutkov je blízky numerológii, s pravou nábožnosťou nemá nič do činenia a v konečnom dôsledku je nástrojom zlého ducha na rozleptávanie viery a dôverného vzťahu s Bohom.

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *