Bl. Zdenka (rok 2004)/9

Moja dcérka, detská lekárka pracuje 9 rokov v potravinárskej firme ako lekársky zástupca pre detskú výživu. Po personálnych zmenách vo vedení firmy začali nároky na prácu veľmi stúpať. Jej hodnotenie z najlepšieho stupňa počas celých rokov sa výrazne znížilo. Zmocnila sa jej postupne existenčná neistota a zvýšená kritika ju ubíjala. Akýsi Damoklov meč z možnosti straty zamestnania ju zneisťoval a trápil.
Keď firma zorganizovala odbornú lekársku konferenciu, dcérin manžel aj s dvomi deťmi bývali súkromne v blízkosti hotela, kde sa konala konferencia a cez deň sa lyžovali. Ako dôvod kritiky vedúci udáva to, že sa nezúčastnila spoločného večierku v hoteli, ale bola so svojou rodinou na chate. Počas celých troch dní si plnila svoje pracovné povinnosti dôsledne. No mladý nový kolektív sa chcel zabaviť a dcérka tam už veľmi nezapadla, má 42 rokov. Zhodou rôznych nepriaznivých okolností bolo toto obdobie pre ňu jedno z najťažších v posledných rokoch: maximálne vyťaženie doma i na pracovisku, zdravotné problémy a k tomu autonehoda.
Bola predvolaná na osobné oddelenie na kárny pohovor pre tú neúčasť na spoločnom večierku. Za hustého sneženia počas tejto služobnej cesty dostala šmyk, zišla z cesty po svahu a skončila v priekope s autom prevráteným na streche. Uvedomila si, čo sa asi stalo, no nemohla otvoriť dvere auta a dostať sa von. Veľmi sa obávala, že auto vybuchne. Nemohla sa ani pohnúť, ale horko – ťažko sa dostala k mobilu. Hneď zavolala vedúcemu a oznámila mu, čo sa jej stalo, že na ten pohovor nemôže prísť. On potom hneď telefonicky zabezpečil všetko potrebné.
Okolo prebiehajúce autá jej nemohli pomôcť, lebo ju nevideli. Po čase išli okolo dvaja muži peši, ktorí zbadali iba svetlá. Podarilo sa im dcérku z auta vytiahnuť. Potom sa tam už zišlo hodne ľudí. No nikto nechcel veriť, že je živá a zdravá, lebo auto bolo úplne rozbité. Všetci doslovne prehlasovali, že je to neuveriteľné, že je to zázrak.
No a teraz to svedectvo o sile modlitby: bolo 10.00 hod dopoludnia a ja som sa doma intenzívne modlila rôzne modlitby k bl. Zdenke Schelingovej a celý bolestný ruženec. Prosila som Pána Boha i bl. Zdenku, aby dcére ten pohovor dobre dopadol. No netušila som, že práve o 10.00 hod. sa stala tá obrovská havária, že dcérka sa skutočne zachránila iba zázrakom a že sa jej absolútne nič nestalo. Vedúci ju cez mobil usmerňovala a povedal jej, aby sa o prácu netrápila.
Za týchto okolností to aj moja dcérka chápala ako pomoc z neba. Ja som sa o dcérkinej havárii dozvedela až neskoro popoludní. No nikto mi nemôže uprieť moje presvedčenie, že práve modlitba k bl. sestre Zdenke v inkriminovanom čase pomohla. Z vlastnej skúsenosti odporúčam modliť sa k bl. Zdenke. Bl. sestra Zdenka Schelingová – oroduj za nás!

E.Š.
Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *