Sv. Gemma sa zázračne zjavila v Izraeli

Angelo, ctiteľ Sv. Gemmy, zverejnil tento príbeh, ktorý si vypočul počas svojej návštevy svätyne svätej Gemmy v Lucca, v Taliansku v roku 2013. Ide o pozoruhodný príhovor sv. Gemmy na úmysel mladého moslimského muža v Izraeli.

Keď som navštívil  mesto Lucca v Taliansku, jeden z dobrovoľníkov v kníhkupectve mi povedal svoju osobnú skúsenosť o zázraku so sv. Gemmou Galgani. Tohto dobrovoľníka navštívil v Lucce  jeho priateľ, ktorý bol katolíckym kňazom. Bežným pôsobiskom tohto kňaza bol Izrael, ale v Lucca bol na návštevu. Priatelia sa stretli spolu v kláštore a svätyni sv. Gemmy Galgani v Lucca. Lucca je totiž mesto posledného odpočinku tejto svätice. Tu náhle zazvonil kňazovi telefón. Volal mu jeho priateľ, mladý moslim z Izraela. Bol práve rok 2003 a domnievam sa, všetci mladí moslimovia boli nútení odsťahovať sa za hranice a prejsť do Palestíny.

(Je zaujímavé poznamenať, že rok 2003 bolo práve 100 rokov výročia svätej smrti Gemmy Galgani)
Priateľ kňaza bol veľmi znepokojený, pretože nemal žiadne pracovné doklady, a prechod cez hranice bol pre neho veľmi nebezpečný. Ak by bol zastavený na hraniciach, dostal by sa do vážnych ťažkostí. Tento mladý muž požiadal kňaza, aby sa za neho modlil. Kňaz i dobrovoľník  mu sľúbili pomoc v modlitbách na tento úmysel a  okamžite išli k hrobke sv. Gemmy splniť svoj sľub. Modlili sa za jeho bezpečnosť a bezpečný priechod, no neskôr obaja na túto modlitbu už zabudli.

O tri dni neskôr kňazovi zavolal jeho mladý priateľ z Izraela opäť, tentokrát so zvláštnou otázkou. Mladík požiadal kňaza, aby mu povedal kto bola mladá žena, ktorú mu poslal na pomoc.  Kňaz sa ho opýtal, čo tým myslí. Mladý muž povedal, že zatiaľ čo sedel v taxíku, aby v ňom prešiel cez hranice, nejaká mladá žena oblečená v čiernom pristúpila k autu a opýtala sa, či by sa s ním mohla v taxíku odviezť. On súhlasil a ona nastúpila dnu. Po celú dobu jazdy autom mladá žena držala svoju ruku zdvihnutú. Keď sa priblížili k hranici, všetky taxíky boli zastavené a skontrolované veľmi dôsledne, iba ten jeho bol výnimkou. Na jeho taxík iba  zamávali, aby pokračovali ďalej. Keď sa dostali cez hranicu povedal mladej žene zbohom, ale predtým, než vystúpila, mladík sa jej opýtal, ako sa volá. Odpovedala: „Som Gemma Galgani“. A potom odišla. Mladík žijúci v Izraeli bol moslimom, samozrejme nevedel nič o mladej žene tohto mena, už vôbec nie, že je svätá. Kňaz mu v telefóne vysvetlil, kto sa s ním viezol v taxíku. Mladý moslim neskôr konvertoval na katolícku vieru.

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *