On drží všetko

„Vieš čo? Musíš o Laminine povedať ľudom !“ „A čo. .poviem ľudom o Laminine a budú spasení? Alebo čo? „ „Proste ty tomu nerozumieš ! Musíš vidieť Laminin. Proste musíš ho vidieť ! „

imageTúto prednášku som počula , a musím sa o nej s vami podeliť 🙂

Je jedna molekula, ktorá sa volá Laminin. Možno ste ju niektorý už poznali a počuli o nej, možno nie. Možno si teraz práve hovoríte , no som zvedavá/ý čo to je!  Ale je to úplne úžasná vec!

Je to proteínová molekula v našom tele a volá sa Laminin. Keď nám cez chvály začali rozprávať o Laminine, rozmýšľala som čo to má spoločné s Bohom…

Jeden kazateľ  v Amerike raz kázal o celom tom  stvorení  ľudského tela a prišiel za ním jeden vedec, ktorý bol molekulárny biológ.  A hovorí mu „Je to super o čom kážeš, je to perfektné,  ale vieš čo?  Musíš  vedieť o Laminine ! „

A on hovorí „ OK a čo? „

„Vieš čo? Musíš o Laminine povedať ľudom !“

„A čo. .poviem ľudom o Laminine a budú spasení? Alebo čo? „

„Proste ty tomu nerozumieš ! Musíš vidieť Laminin. Proste musíš ho vidieť ! „

Tak ho zobral do laboratória a ukázal mu  čo je ten Laminin,  a mu hovoril „ vieš čo.. naše telo je približne zložené z 10-50 tisíc proteinových molekúl…. sú to bunky v určitých molekulových štruktúrach , ktoré určujú  to čo vykonáva telo. A každá má určitú schopnosť  a funkciu v našom tele a Laminin je ten, ktorý nejakým spôsobom určuje bunkám aká bude ich úloha v tele. On je ten, ktorý to celé drží pokope. To je tá molekula ktorá nejakým spôsobom  všetky tie bunky dáva dokopy.  „    Prichádzali ku laboratóriu  a už bol taký zvedaví čo to teda ten Laminin je. Vošli dnu, a pozerali na to ako ten Laminin vyzerá .Bol s toho úplne hotový,  proste v nemom úžase . (a nie len on 😀 )  Pretože Laminin vyzerá nejak takto :

Laminin je trimér vo tvare kríža, ktorý spoločne s kolagénom typu IV je hlavnou zložkou bazálnej laminy. Jeho funkciou je držať ostatné bunky pohromade; plní teda funkciu podobnú ako „lepidlo“.

A toto je to, čo ťa drží pokope. Nie je úžasné aká symbolika.. s ktorou sa Boh zahral keď nás stvoril?  Keď vedel,  že jeho kríž bude ten, ktorý nám bude dávať nádej v našich životoch? Je to sila!

Molekula ktorá drží pokope naše telo  je majestátnym zjavením Božej slávy v nás.

On je ten ktorý nás drží!

On je ten ktorý nás nejakým spôsobom  dáva dokopy!

V liste Kolosanom sa píše  „On je pred všetkým  a všetko v ňom spočíva. „

Kolosamom 1, 17:  On (Ježiš) je pred všetkým a všetko v ňom spočíva. (v angl. preklade: v ňom všetky veci držia spolu pri sebe)

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *