Bl. Zdenka (rok 2004)/1

Svedectvo duchovnej skúnosti a modlitbového zápasu. V roju 2003 sme vykonávali generálnu opravu veže farského kostola v Turzovke. Na tieto práce sa zmluvne podujala firma Š.S. Bola to náročná práca vo výške 45 m.
12.9. sa naša farnosť zúčastnila stretnutia so Svätým Otcom Jánom Pavlom II. v Banskej Bystrici. Zo stretnutia sme sa vrátili veľmi povzbudení a plní krásnych zážitkov. Toto nadšenie však v sobotu 13.9. vystriedala skúška viery a dôvery v Božiu pomoc. V dopoludňajších hodinách, asi o 9.30 hod., zostupoval z veže Š.S. mladší, ktorý pracoval so svojím otcom. V 25-metrovej výške sa pošmykol a spadol na dlažbu pred vchodom na chór kostola. Ihneď sme zavolali lekársku službu a začal duchovný zápas na záchranu tohto 23-ročného mladíka. Vyslúžil som mu sviatosť pomazania chorých, udelil generálnu absolúciu. Keď ho záchranka odviezla do nemocnice, pokľakli sme v kostole k modlitbe. Jeho život bol podľa vyjadrenia lekárov už len v Božích rukách. Ako farár farnosti spolu s rodinou a spocítiacimi veriacimi sme prežívali naozaj ťažké chvíle-ako sa bude odvíjať jeho zdravotný stav.
V nedeľu 14.9. vyhlásil Svätý Otec v Bratislave sestru Zdenku za blahoslavenú. Vnútorne som sa rozhodol, že celý tento zápas o záchranu života odovzdám na starosť tejto novej blahoslavenej. V pondelok na slávnosť Sedembolestnej Panny Márie sme mali celodennú Eucharistickú poklonu. Na záver poklony sme sa spolu s veriacimi osobitne modlili na tento úmysel. Modlitbe som predsedal osobne a výslovne som prosil Eucharistického Spasiteľa o záchranu a zdravie pre Š.S. na príhovor bl. sestry Zdenky. Táto adorácia bola pre mňa a zaiste aj pre veriacich úkonom viery a dôvery v Božiu pomoc. Správy z nemocnice prichádzali vždy s veľkým otáznikom, ako bude jeho organizmus reagovať, nakoľko operácia ho ešte len čakala. Postupne sa však zdravotný stav akoby zázrakom začal stabilizovať. Ja som sa ho usiloval navštevovať v nemocnici a prinášal som mu tiež Eucharistického Spasiteľa. Jeho liečba v nemocnici trvala skoro 10 mesiacov.
Toto času je Š. už doma, chodí bez bariel a nemá poškodený žiadny vnútorný orgán.
Toto svedectvo podávam v hlbokej vďačnosti a pokore pred Pánom Bohom. Na znak vďaky sme pri mieste, kde Š. spadol z veže na zem umiestnili reliéf bl. sestry Zdenky s ďakovnou tabuľou. Na tabuli je tiež dátum, ktorý vyjadruje vďaku  na záchranu života Pána F. Č., ktorý sa tiež nachádzal v dôsledku ťažkého poranenia hrudníka a pľúc v kritickom zdravotnom stave. Aj za neho sme sa modlili na príhovor bl. sestry Zdenky. Pán Č. Sa tiež vyliečil a ďalej riadne pracuje.

Toto moje vyjadrenie nech je prejavom mojej vďaky Pánu Bohu a uctievania jeho svätých. (13.10.2004 Dekan –farár J.P.)
Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *