Život Cirkvi vo svete 39-40/2022

O b s a h

Októbrový úmysel pápeža: Za Cirkev otvorenú pre všetkých
Výzva pápeža k prímeriu na Ukrajine a odvráteniu jadrovej hrozby
Pápež František navštívi v novembri Bahrajn
Pápež menoval predsedu Dikastéria pre kultúru a vzdelanie
Kardinál Willem Eijk odsúdil flámskych biskupov
Kardinál Collins sa zúčastnil na vydymovaní pred omšou!
Biskup: „Žehnanie homosexuálnych párov je v línii pápeža“
Kardinál Müller: Neobmedzená moc pápeža protirečí Tradícii
„Arcibiskup Paglia má odvolať podporu potratu v zákone!“
Súd chce informácie od emeritného pápeža Benedikta XVI.

Milión detí sa modlí ruženec
Parížsky kostol kypí životom – omše, spovede, prítomní kňazi!
S Fatimskou Pannou Máriou cez Brandenburskú bránu

Bielorusko: Katolíkom vzali významný chrám!
Prof. Werner Münch: „To už stačilo biskup Bätzing!“
Vypukne teraz v Taliansku „apokalypsa“?
Národný konzervativizmus na porážku globalistického marxizmu
Rusko: Katolícki biskupi vydali výzvu proti vojne
Amsterdam: 60 percent kostolov do piatich rokov zatvoria
Súčasný stav Cirkvi: „Cirkev stojí na hlave“
Biskup za nový koncil a proti diskriminácii gejov
Bolívia: Podpálili katedrálu v Bogote
Taliansko: Biskup suspendoval nenapraviteľného kňaza
„Biden a Pelosiová sa vysmievajú z Najsvätejšej sviatosti“
USA: Arcibiskup vyzýva katolíkov hlasovať za ochranu života
Eugenické korene potratových koncernov
USA: FBI vtrhla do domu ochrancu života a šokovala deti!
Kanada: „Nechceme ťa na našej škole!“
Chce pán Bätzing poslať na Meloniovú Švajčiarsku gardu?
„ Nebudem sa báť Zlého, lebo Ty si so mnou.“
USA: Biskup kritizuje miliónový príspevok potratárom
Biskup: „Biden je úbohá, stratená a zmätená duša“.
Bidenov Dekrét k biotechnológii krok k ‚transhumanizmu’
Odporúčania synodálneho procesu USA
USA: „Národná syntéza“ biskupov ignoruje verných katolíkov

Zjavenie Kráľa milosrdenstva 12.9. a 25.9. 2022 v Sievernichu

Prenechajte každú svoju starosť môjmu Srdcu.

Nebojte sa! Je to Matka, ktorá pre vás všetko zariaďuje! Nestarajte sa! Prenechajte každú svoju starosť môjmu Srdcu. (Don Gobbi 7.10.75)
Zjednocujem sa s vašou modlitbou. S ňou obetujete vašej Matke výdatnú pomoc na príhovor pre záchranu toľkých úbohých synov, aj pre riadenie žalostných udalostí .
Váš ruženec má vplyv na všetky udalosti vašej doby. … S ním sa vám podarí odhaliť úklady môjho protivníka. Vyhnete sa tak mnohým jeho podvodom! Ubránite sa mnohým nebezpečenstvám, ktoré vám chystá! (7.10.79)

„Univerzálne slobodomurárske bratstvo sa bojí moci ruženca!“

„Držte v rukách ruženec! V spoločnosti, ktorá nemá nijaké ideály, ani schopnosť za niečo bojovať, kde pokrytecký pacifizmus tých, ktorí zbabelo kapitulujú tvárou v tvár tyranom, ste povolaní ako verní katolíci vydávať svedectvo o Evanjeliu a ukazovať svetu nebeské kráľovstvo, ktoré sa dobýja hrdinstvom cností a láskou k Bohu a k blížnemu. Držte v rukách ruženec, ktorý niektorí na považujú za symbol ‚náboženského radikalizmu‘ a pokúšajú sa vás odzbrojiť a oslabiť vašu obranu. Ale práve tento strach pred posvätným ružencom vás musí viesť k ešte väčšiemu presvedčeniu o moci Boha.“
(Americký arcibiskup C. M.V. na Národnom pochode katolíkov „Naša cesta“ na sv. Michala archanjela.)

Októbrový úmysel pápeža: Za Cirkev otvorenú pre všetkých

Vatikán, 3.10.2022 (VN) 028 874 – V mesiaci október pozýva pápež František myslieť v modlitbe na kráčanie Cirkvi v synodálnom procese:
„Modlime sa, aby bola Cirkev stále verná evanjeliu, aby ho odvážne ohlasovala a tak sa stávala solidárnejšou, bratskejšou a otvorenejšou, a nech sa vždy vyznačuje synodalitou – ochotou putovať spoločne: ľud, biskupi a pápež“.
Vo videu, ktoré v pondelok 3. októbra zverejnila Svetová sieť modlitby pápeža (Apoštolát modlitby), prihovára týmito slovami:
„Čo znamená „konať synodu“? Znamená to kráčať spolu: syn-hodos. V gréčtine to znamená „kráčať spolu“ a kráčať rovnakým smerom. A práve to Boh očakáva od Cirkvi tretieho tisícročia. Aby si znovu uvedomila, že je ľud kráčajúci na ceste a že tak musí robiť spoločne.
Cirkev s týmto synodálnym štýlom je cirkvou načúvania, ktorá vie, že načúvať je viac ako len počuť. Je to vzájomné načúvanie si v našej rozmanitosti a otváranie dverí tým, ktorí sú mimo Cirkvi. Nejde o zhromažďovanie názorov, ani o vytvorenie parlamentu. Synoda nie
je anketa, ide o načúvanie protagonistovi, ktorým je Duch Svätý, ide o modlitbu. Bez modlitby to nebude synoda.
Využime túto príležitosť, aby sme boli Cirkvou blízkosti, čo je Boží štýl: blízkosť. A vyjadrime vďaku celému Božiemu ľudu, ktorý svojím pozorným načúvaním kráča po synodálnej ceste.
Modlime sa, aby Cirkev, verná evanjeliu a odvážna v jeho ohlasovaní, čoraz viac žila synodalitu a bola miestom solidarity, bratstva a prijatia.“

Úmysel slovenských biskupov: Horlivá misia v každom prostredí

Biskupi Slovenska výberom úmyslu na mesiac október pripomínajú, že každý veriaci je povolaný k misijnému poslaniu tam, kde sa nachádza.
Úmysel znie: „Aby sme boli horlivými misionármi v každom prostredí a vo všetkých okolnostiach.“ -mh, jb-

Výzva pápeža k prímeriu na Ukrajine a odvráteniu jadrovej hrozby

Vatikán, 2.10.2022 (VN) 028 873 – Pri poludňajšom stretnutí s veriacimi v nedeľu 2. októbra pápež František predniesol mimoriadnu výzvu na okamžité prímerie na Ukrajine a využitie všetkých diplomatických prostriedkov na ukončenie vojny a odvrátenie jadrovej hrozby. S výzvami sa obrátil na ruského aj ukrajinského prezidenta a na predstaviteľov krajín celého sveta. Svätý Otec mimoriadnym spôsobom venoval celý priestor pred modlitbou Anjel Pána výzve, ktorú prinášame v plnom znení na:
https://www.vaticannews.va/sk/papez/news/2022-10/mimoriadna-vyzva-papeza-za-primerie-na-ukrajine-a-odvratenie-jad.html

Pápež František navštívi v novembri Bahrajn

Vatikán, 28.9.2022 (VN) 028 872 – Svätá stolica oficiálne potvrdila návštevu pápeža Františka v Bahrajne. Krajinu v oblasti Perzského zálivu navštívi od 3. do 6. novembra. Pôjde o 39. zahraničnú cestu pápeža Františka.
Riaditeľ Tlačového strediska Svätej stolice Matteo Bruni dnes 28. septembra informoval o pápežovej ceste týmto oznanom:
„Na pozvanie občianskych a cirkevných autorít pápež František uskutoční ohlásenú apoštolskú cestu do Bahrajnského kráľovstva, kde v dňoch 3. až 6. novembra tohto roku navštívi mestá Manáma a Awali pri príležitosti konania Bahrajnského fóra pre dialóg: Východ a Západ za ľudské spolunažívanie (Bahrain Forum for Dialogue: East and West for Human Coexistence). Program a ďalšie podrobnosti návštevy budú oznámené čoskoro.“ -jb-

Pápež menoval predsedu Dikastéria pre kultúru a vzdelanie

Vatikán, 30.9.2022 (LifeSiteNews) 028 871 – Pápež František menoval nového predsedu Dikastéria pre kultúru a vzdelanie. Stal sa ním kardinál José Tolentino de Mendonça . Dikastérium vzniklo v júni v zmysle dokumentu Predicate Evangelium a spojilo Kongregáciu katolíckeho vzdelávania s Pápežskou radou pre kultúru.
Kardinál Mendonça rýchlo postupoval v Rímskej kúrii. Bol prorektorom Katolíckej univerzity v Lisabone a rektorom Pápežského portugalského kolégia v Ríme. V r. 2018 viedol pôstne exercície Rímskej kúrie. Po nich mu pápež poďakoval slovami:

„Ďakujem, že ste ukázali ako Duch Svätý pôsobí v neveriacich, v pohanoch a v ľuďoch iných náboženstiev. Duch Svätý je univerzálny, je to Boží Duch, ktorý je tu pre každého. … Ďakujem vám, za túto výzvu, aby sme sa otvorili bez strachu, bez strnulosti, aby sme boli poddajní Duchu a nie zamumifikovaní do našich štruktúr, ktoré nás uzatvárajú do seba.“
V r. 2018 sa tento Portugalčan stal archivárom a knihovníkom Vatikánskej knižnice a Tajných archívov a bol aj menovaný za biskupa. Iba o rok neskôr bol už menovaný aj za kardinála vo veku 53 rokov. V r. 2020 ho pápež povolal do Kongregácie pre evanjelizáciu národov a v r. 2022 sa stal členom Kongregácie pre kauzy svätých aj Dikastéria pre biskupov.
Komentátori sa domnievajú, že jeho rýchla kariéra je spojená s jeho orientáciou na Františkovu podporu vítania všetkých v Cirkvi. De Mendonça pôsobil v pastorácii osôb LGBT. Pre portugalské Publico v r. 2010 povedal:
„Cirkev nie je miestom plnosti, je to miesto hľadania. Náš stav je smäd a túžba. Nie tu a teraz si uvedomujeme naše sny. Cirkev je spoločná cesta nezbavená nedokonalostí, otvorená istému druhu progresivity. Cirkev musí mať bezpodmienečný zmysel pre vítanie a pohostinnosť. Príkaz Cirkvi o čistote homosexuálnych osôb nemožno ukladať, ale robí sa to. Každý, kto sa priblíži k Cirkvi, nesie v sebe posvätný príbeh a musíme ho privítať.“
Pred exercíciami vo Vatikáne v r. 2013 de Mendonça verejne podporil španielsku mníšku Teresu Forcadesovú, ktorá agitovala za legalizáciu potratu a uznanie „manželstiev“ párov rovnakého pohlavia. BBC ju opísal ako „najradikálnejšiu mníšku Európy, ktorá sa stala jednou z najvplyvnejších ľavicových intelektuálov“. De Mendonça napísal aj úvod portugalského prekladu jej knihy „Feministická teológia v histórii“, v ktorom odsúdil teologický jazyk Cirkvi a uviedol, že Kristus nezanechal nijaké zákony, ktoré majú ľudia nasledovať:
„Teresa Forcades i Vila pripomína to podstatné – Ježiš Nazaretský nekodifikoval, ani neustanovil nijaké pravidlá. Ježiš žil. To znamená, že vytvoril étos vzťahu, ukázal poéziu svojho posolstva vo viditeľnosti svojho tela a svoje vlastné telo ako premisu.“
Ako kardinál bránil Františka pred „konzervatívnym krídlom Cirkvi, ktoré chce postaviť tradicionalizmus nad Tradíciu“. Ocenil aj Františkov postoj vítania všetkých, keď v r. 2016 v interview povedal:
„Nikto nemôže byť vylúčený z lásky a milosrdenstva Krista. A túto skúsenosť milosrdenstva treba prinášať každému, či sú to znovu zosobášení kresťania, zranení ničivou manželskou skúsenosťou, či je to realita nových rodín a či sú to homosexuálne osoby, ktoré musia nájsť v Cirkvi priestor, kde budú vypočuté, miesto uvítania a milosrdenstva.“ …
„Aká paródia. Pane Ježišu Kriste, zachráň svoju Cirkev pred týmto neustálym terorom, ktorý predstiera, že je katolíckou náukou,“ napísal stály diakon Keith Fournier k tomuto menovaniu kardinála. Potrebujeme pravú katolícku revolúciu. Nielen pre katolíkov, ale pre všetkých kresťanov, ktorí rátajú s tým, že Matka Cirkev bude brániť poklad viery!“

Kardinál Willem Eijk odsúdil flámskych biskupov

https://newdailycompass.com/en/cardinal-eijk-stop-flemish-bishops-from-blessing-gay-couples#.YzMiTR0jCWY.twitter
Utrecht, 29.9.2022 (LifeSiteNews) 028 870 – Holandský kardinál Willem Eijk, arcibiskup Utrechtu, vyzval k zásahu kompetentných autorít, aby pripomenuli flámskym biskupom, že majú napraviť svoj odklon od morálnej náuky Cirkvi a disciplíny sviatostí uverejnením „obradu žehnania“ homosexuálnych párov.
Dokument flámskych biskupov s návrhom „liturgického žehnania“ týchto párov bol vydaný 20. septembra krátko po tom, čo nemeckí biskupi schválili dokumenty svojej „Synodálnej cesty“ a trvali v nich na prijatí homosexuálnych zväzkov Cirkvou.
Kardinál Eijk ostro protestoval proti tzv. „obradu žehnania“ a uviedol dôvody, prečo musí byť odmietnutý a žiadal za to zodpovedných biskupov verejne skorigovať. Hoci toto „žehnanie“ si nenárokuje status rovnosti so sviatosťou manželstva, kardinál upozornil, že aj tak sa jasne opiera o obrad cirkevného sobáša a uviedol:
„Modlitba, ktorou sa tieto páry sebe zaväzujú, javí jednoznačnú analógiu so sľubmi muža a ženy pri obrade sobáša.“
Avšak ako je jasné, homosexuálne akty sú hriešne a taký „sľub“ homosexuálnych párov by bol ťažkým verejným hriechom a protivil by sa prirodzenému poriadku ľudskej sexuality stanovenému Bohom a vzájomnému sexuálnemu doplňovaniu sa muža a ženy v prospech plodenia detí. Preto kardinál zdôrazňuje, že taký sľub nemôže byť požehnaný Bohom, či Cirkvou:
„Požehnanie nielenže predpokladá dobrý úmysel zo strany prijímateľa. Čo je požehnané, musí tiež zodpovedať Božiemu poriadku stvorenia! Boh stvoril manželstvo ako úplný a vzájomný dar muža a ženy sebe navzájom. ´Samotná manželská ustanovizeň a manželská láska sú svojou prirodzenou povahou zamerané na plodenie a výchovu potomstva … Toto dôverné spojenie, čiže vzájomné darovanie sa dvoch osôb, ako aj dobro detí vyžadujú úplnú vernosť manželov a dôrazne požadujú ich nerozlučiteľnú jednotu,´(Gaudium et Spes 48, 50). Sexuálne vzťahy medzi osobami rovnakého pohlavia nemôžu viesť k plodeniu detí. Preto nemôžu byť na telesnej úrovni autentickým výrazom úplného odovzdania sa muža a ženy, čo je podstatou manželstva.
S pripomenutím vyhlásenia Kongregácie pre náuku viery z 22. 2. 2022, týkajúceho sa „žehnania“ týchto párov, kardinál zdôraznil:
„Situácie, ktoré sú objektívne zlé z morálneho hľadiska nemôžu byť požehnávané. Božia milosť nežiari na ceste hriechu. Nemožno pestovať duchovné plody žehnaním vzťahov, ktoré sú proti Božiemu poriadku stvorenia. To pravda nebráni homosexuálnym osobám prijímať požehnanie. Avšak nie je morálne prípustné žehnať homosexuálny vzťah ako taký. Nemôžeme sa modliť za pôsobenie Božej milosti vo vzťahu, ktorý sa nepodriaďuje a nezodpovedá Božiemu poriadku stvorenia. Flámski biskupi explicitne nehovoria, že vzťahy rovnakých pohlaví sú ospravedlniteľné. Avšak formulácia spoločnej modlitby veriacich v ich ´liturgickom modeli žehnania´ týchto párov naznačuje, že tieto zväzky možno morálne prijať!“
Kardinál ďalej poukázal na vnútorné protirečenia modlitby, ktorá vzýva Bože požehnanie na akty a vzťahy, ktoré sám Boh odhalil ako hriešne. V tej modlitbe pár hovorí: ´S tvojím slovom chceme žiť.´
„Ale Božie slovo vo Svätom písme jednoznačne a nepopierateľne kvalifikuje homosexuálne vzťahy ako hriech! Ak homosexuálne páry žijúce v monogamnom trvalom vzťahu môžu dostať požehnanie, nemohlo by potom už byť možné to isté aj pre monogamné nezosobášené páry muža a ženy?“

Kardinál Collins sa zúčastnil na vydymovaní pred omšou!

Toronto, 6.10.2022 (LifeSiteNews) 028 869 – Kardinál Thomas Collins, arcibiskup kanadského Toronta, zorganizoval a zúčastnil sa pohanského rituálu „očisťovania vydymovaním“ 30. septembra v katedrále sv. Michala archanjela v Toronte.
Rituál prebehol priamo pred hlavným oltárom a tesne pred svätou omšou, ktorú slávil kardinál Collins! Rituál aj svätá omša sa konali na oslavu Národného dňa pravdy a zmierenia.
Na videu z rituálu sa kardinál Collins aj sám okiadza „svätým dymom očisťovania“, ktorý mu ponúkol indiánsky šaman pred tým, ako pristúpil k oltáru, aby začal slúžiť svätú omšu!
O tejto udalosti informovala kanadská spravodajská agentúra The Catholic Register nasledovne:
„Svätá omša sa začala rituálom vydymovania pred oltárom, Dr. Peter Menzies, z indiánskej komunity Anishawbek Sagamok First Nation sa vyslovil, že to bolo pre neho cťou, keď ho požiadali, aby viedol rituál vydymovania v katedrále. Menzies je expert na mentálne zdravie a závislosti domorodých detí a zvyčajne používa vydymovanie ako súčasť svojej osobnej duchovnej praxe a nedostáva často také žiadosti od farností. „Keď ma však požiadajú, budem to robiť,“ povedal pre agentúru.

Kardinál Collins nazval v homílii Evanjelium Ježiša Krista „normou pre nás všetkých“ no ďalej povedal:
„Cirkev by mala oceňovať a oslavovať tradície domorodých národov. Uvedomujeme si stáročia prínosu domorodcov do Cirkvi a oceňovanie domorodej spirituality by sa preto malo stať prirodzeným pre kanadských katolíkov. … V cirkevnom spoločenstve si musíme ceniť a oslavovať tradície domorodých národov a každej národnej a kultúrnej komunity s Evanjeliom Ježiša Krista ako normy pre nás všetkých.“

Kardinál však neupozornil na rozlišovanie medzi domorodými tradíciami, ktoré môžu byť v súlade s vierou a tými, ktoré odporujú praktizovaniu kresťanského náboženstva, ktoré uctievajú sily prírody, vzývajú duchov mŕtvych a pestujú rituály očisťovania, ktoré sú mimo zjavených možností prijímania milostí.
Nasledovaním kardinála v nerozlišovanom prijímaní pohanských domorodých rituálov do liturgie Cirkvi hľadia niektorí laici na rituál vydymovania ako na prijímanie kultúrneho prvku Cirkvou.
Mária Lucasová domorodá Metiska a právnička domorodého práva k tomu povedala:
„Vidieť kardinál vydymovať na začiatku omše je veľmi významné. Ako začlenenie prvku našej kultúry do liturgie je to veľmi významné!“
Mnohí kanadskí katolíci to však odsúdili ako „rúhavý akt v zmysle trendu woke a ako neúprimnosť voči utrpeniu a potrebám domorodých komunít. Vyhlásili, že zatiaľ čo hierarchia preberá pohanské rituály, tí istí hierarchovia zakazujú starobylú apoštolskú liturgiu tradičnej svätej omše, ktorú zreformoval sv. Gregor Veľký a ktorej najstaršie prvky siahajú až po sv. apoštola Petra!
Vydymovanie je podľa popisu domorodcov rituál na očistenie osoby, miesta alebo predmetu od negatívnych energií, duchov či vplyvov. Pália sa pritom špeciálne posvätné rastliny a bylinné živice. Duch rastliny potom očistí všetko vydymené.“ …

Biskup: „Žehnanie homosexuálnych párov je v línii pápeža“

Belgicko, 30.9.2022 (LifeSiteNews) 028 868 – Biskup Johan Bonny z mesta Antwerpy, jeden z flámskych biskupov, čo nedávno uverejnili obrad žehnania homosexuálnych párov, sa verejne vyjadril, že hovoril s pápežom a povedal: „Naše smernice žehnania homosexuálnych párov sú v línii pápeža Františka.“
Biskup Bonny je v súčasnosti v Nemecku, kde sa stretol s nemeckými biskupmi pri ich zasadnutí vo Fulde a hovoril s nimi za zatvorenými dverami. Pre stránku katholisch.de v interview povzbudil nemeckých biskupov, aby pokračovali v práci na „Synodálnej ceste“ kde sa nedávno vyhlásilo, že homosexuálne úkony „nie sú hriešne“! Na konci interview sa biskupa pýtali, či je ešte stále biskupom, keďže už v r. 2015 sa vyslovoval za žehnanie homosexuálnych párov. Biskup Bonny odpovedal: „Áno, stále som biskupom. Bol som povolaný do Ríma a tam som k tomu vyslovil svoj názor.“
Na otázku o výsledku rozhovoru s pápežom Bonny odvetil:

„Ja teraz viem, čo si myslí. To je pre mňa tá najdôležitejšia vec. Pápež súhlasí so mnou a mojimi flámskymi spolubratmi, aj s našimi novými smernicami. Viem, že tieto smernice sú v línii pápeža Františka. Pre mňa je to dôležité, pretože spoločenstvo s pápežom je pre mňa posvätné. Pápež dal nám biskupom osobnú zodpovednosť a on ju aj podporuje. Avšak o niektorých veciach nemožno diskutovať na celom svete v každej dobe. A navyše pápež nemusí všetko napísať na papier. Tak ako ja ako biskup nemusím každý rozhovor zaznamenať na papier.“
Biskup tiež povedal, že sa hneval na Rím, keď Kongregácia pre náuku viery vydala zákaz žehnania homosexuálnych párov, že cítil hanbu za svoju Cirkev a dodal:
„Nie je to príklad ako kráčať spoločne v Cirkvi. Dokument podkopáva vierohodnosť ´synodálnej cesty´ podporovanej pápežom, ako aj rok práce s „Amoris Laetitia“. Napraví toto synoda biskupov?“ …

Kardinál Müller: Neobmedzená moc pápeža protirečí Tradícii

Vatikán, 23.9.2022 (LifeSiteNews) 028 867 – Kardinál Gerhard Ludwig Müller v novom interview pre španielsku stránku infovaticana.com odhalil, že počas diskusií na stretnutí kolégia kardinálov 29. – 30. augusta v Ríme nový kardinál a hlavný pápežov poradca Gianfranco Ghirlanda SJ vyhlásil, že moc pápeža nad Cirkvou je „neobmedzená“.
Müller povedal, že tento kardinál a cirkevný právnik, ktorý pomáhal pápežovi s reformou kúrie, prezentoval „teóriu pápežstva ako neobmedzenú moc božského práva nad celou Cirkvou, akoby pápež bol Deus in terris [Boh na zemi]”:
„Nový kardinál Ghirlanda, SJ ako najdôležitejší poradca pápeža v reforme kúrie je toho názoru, že všetko, čo pápež kedy povedal, alebo urobil v histórii Cirkvi, je dogma alebo zákon de jure divino (božského práva)“ Taký postoj však protirečí celej katolíckej tradícii a zvlášť Druhému vatikánskemu koncilu a síce, že biskupi a kňazi majú iba moc na sviatostné akty, zatiaľ čo pápež jediný vlastní celú jurisdikciu, ktorú môže delegovať podľa svojej vôle duchovným či laikom.“

Kardinál skorigoval Ghirlandov názor v novom interview na španielskej stránke Infovaticana. Uviedol, že sviatostnou ordináciou sám Kristus udeľuje biskupovi alebo kňazovi autoritu a posvätnú moc kázať, posväcovať a viesť.

„Biskupom sa zveruje celá pastierska služba, čiže stála a pravidelná starosť o ich stádo, preto sa nemajú pokladať za námestníkov rímskych veľkňazov, veď majú svoju vlastnú právomoc a celkom správne sa nazývajú arcipastiermi zvereného ľudu. Preto najvyššia a všeobecná cirkevná autorita neokliešťuje ich moc, ale naopak, potvrdzuje ju, posilňuje a bráni, lebo Duch Svätý neprestajne zachováva formu riadenia, ktorú Kristus Pán ustanovil vo svojej Cirkvi,“ (Lumen gentium 27).

Takže pápež neudeľuje ani neokliešťuje ich moc, ale potvrdzuje a posilňuje ju.
Kardinál Müller nám tak pripomína, že povinnosť a charizma spravovať Cirkev nie je delegovaná iba pápežovi samotnému. Na koncile vysvätení biskupi vykonávajú svoj podiel a jurisdikcie univerzálneho episkopátu nie ako delegáti pápeža, ale svojou autoritou udelenou im Kristom.
Teória pápeža ako autokrata získaná z jezuitskej teológie 19. storočia nielen že protirečí koncilu, ale podkopáva kredibilitu Cirkvi s touto karikatúrou Petrovej služby. Je to dokonca podkopávanie pokusov ekumenizmu s protestantmi.“
Kardinál Ghirlanda bol menovaný pápežom na konzistóriu 27. augusta, hoci nebol predtým ani biskupom a má už 80 rokov. Tento Talian bol rektorom prestížnej jezuitskej Gregoriánskej univerzity v Ríme.
Podľa Müllera Ghirlandove poznámky o pápežstve vyvolali kritické príspevky na stretnutí kardinálov. Niektorí kardináli kritizovali aj pápežov dokument o reforme kúrie Praedicate Evangelium a jeho ideu dať laikom viac moci v hierarchickej štruktúre Cirkvi. Väčšina diskusií však prebehla v oddelených jazykových skupinách, čo sa potom prezentovalo v pléne, zatiaľ čo na plenárnom zasadnutí mohla vystúpiť iba hŕstka kardinálov. Kardinál Müller aj kardinál Brandmüller preto neskôr uverejnili príspevky, ktoré nemohli predniesť pred pápežom a kolégiom kardinálov. Kardinál Brandmüller ľutoval nedostatok diskusie s pápežom na stretnutiach. Pápež neumožnil takú diskusiu kardinálov už od r. 2014, keď sa kardináli postavili proti svätému prijímaniu pre znovu zosobášených rozvedených. Müller ešte dodal:

„Som vďačný Svätému Otcovi, že po mnohých rokoch znova zvolal konzistórium, takže kardináli mohli s ním prediskutovať situáciu Cirkvi dnes. Avšak diskusia bola obmedzená iba na zverejnený dokument Praedicate Evangelium o reforme Rímskej kúrie a o Svätom roku 2025. Preto sa nemohla konať hlboká diskusia pápeža s kardinálmi, ktorí sú povolaní radiť mu. Nebola nijaká príležitosť na diskusiu o pálčivých otázkach, napríklad o frontálnom útoku na kresťanský obraz človeka v ideológiách posthumanizmu a genderovej mánie, či o kríze Cirkvi v Európe, o nedostatku kňazských povolaní, prázdnych kostoloch v nedeľu atď.“

Kardinál Müller sa tiež dotkol faktu, že vo Vatikáne sa stále viac hovorí o ekológii, o našej planéte alebo iných témach a stále menej o Ježišovi Kristovi a jeho náuke. Kardinál pripomenul, že v našom svete dominuje materializmus a ciele človeka poukazujú hlavne na dočasné a prechodné témy ako získavanie moci, prestíže, peňazí, luxusu, uspokojovanie vlastných potešení. V takom svete je ľahšie robiť sa zaujímavým ako agent programu Nového svetového poriadku bez Boha v zmysle kapitalistických alebo komunistických ideí. Kardinál Müller k takému materialistickému a sekulárnemu pohľadu citoval aj Sväté písmo:

„Veď čo osoží človekovi, keby aj celý svet získal, a svojej duši by uškodil?! (Mt 16, 26). A: „Ale hľadajte jeho kráľovstvo a toto dostanete navyše,“ (Lk 12, 31).

Tento citát sa hodí aj na situáciu v Nemecku, kde nemeckí biskupi a laici žiadajú pápeža, aby zmenil postoj Cirkvi k homosexualite, vysviacke žien a sexualite vo všeobecnosti. Kardinál Müller sa k tomu vyjadril, že je ťažké rozhodnúť, či nazvať udalosti v Nemecku ako „tragédiu“, alebo „komédiu“ a povedal:
„Všetky tie veľmi prekypujúce, ale nie hlboké texty ´Synodálnej cesty´ nie sú o obnove katolíkov v Kristovi, ale o podľahnutí svetu bez Boha! Hlavnou témou je sexualita. Ale sexualita sa nechápe ako Boží dar ľudským bytostiam ako stvoreným osobám muža a ženy z čoho vyplýva zodpovednosť účasti otca a matky na Božom stvoriteľskom diele a jeho univerzálnej vôli spásy pre vlastných potomkov. Chápe sa to ako droga na omráčenie nihilistického cítenia s čo najväčším uspokojením a potešením.“
Kardinál Reinhard Marx a biskup Georg Bätzing text podporujú a žiadajú pápeža o zmenu náuky Cirkvi. Kardinál sa však vyjadril jasne:

„Pápež nemá autoritu na zmenu náuky Cirkvi. Táto náuka je zakotvená v Božom zjavení! Ak by to urobil, povýšil by sa ako človek nad Boha. Apoštoli môžu iba učiť a prikazovať, čo ich Ježiš naučil učiť (Mt 28,19). Práve biskupi ako ich priami nástupcovia sú viazaní náukou apoštolov (Sk 2,42) v Svätom písme, apoštolskou tradíciou a neomylnými doktrinálnymi definíciami predchádzajúcich rozhodnutí pápežov ex cathedra a ekumenickými koncilmi. Avšak pápež ani biskupi nedostali nové verejné zjavenie ako súčasť Božieho pokladu viery depositum fidei (Lumen gentium 25; cf. Dei verbum 10).
Nemeckí biskupi sa však domnievajú, že môžu vyrobiť novú náuku, ktorá nie je verná trvalej náuke Cirkvi. Nielenže chcú zmeniť cirkev v Nemecku, ale chcú vniesť svoje reformy aj do Ríma. Vo svojej slepej arogancii nemyslia na schizmu, ale chcú prevziať priam celú všeobecnú Cirkev. No Nemecko je príliš malé, aby dokázali presadiť v Nemecku vládnucu ideológiu. Nárokujú si však vedúcu úlohu vo všeobecnej Cirkvi! Ich cieľom je oslobodiť spiatočníckych a nevzdelaných katolíkov a ich biskupov iných krajín vrátane toho, že zbavia pápeža od bremena Božieho zjavenia a od prikázaní!!!“

A tu kardinál Müller spomenul aj Solovjeva a jeho antikrista:
Cieľom nemeckých biskupov je zmena Cirkvi Trojjediného Boha na svetskú mimovládnu sociálnu organizáciu. Tak by sme nakoniec dospeli k náboženstvu univerzálneho bratstva – náboženstvu bez Boha zjaveného v Kristovi a bez pravdy, ktorá presahuje obmedzený rozum, bez dogiem a sviatostí ako prostriedkov milosti potrebných na spásu – ako to opísal aj veľký ruský náboženský filozof Vladimír Solovjev (1899). Svetový vládca univerzálnej filantropie bez Boha je tu protikladom pápeža Petra II. Pápež Peter II. „vrhá“ vieru proti antikristovi, ktorý sa rozťahuje na Božom tróne: „Náš jediný Pán je Ježiš Kristus, Syn živého Boha’!“

Kardinál pripomenul katolíkom ich povinnosť v situácii extrémnej krízy Cirkvi, aby odporovali príkazom antikrista a jeho prisluhovačom a zostali verní Ježišovi Kristovi a vydávali o ňom svedectvo a dôrazne hovorí:
„Keď vidíme megalomániu našich politikov a ideológov od Pekingu po Moskvu a od Bruselu po Washington, nemôžeme očakávať príliš veľa dobra pre budúcnosť ľudstva. Pravú budúcnosť pre každú ľudskú bytosť v živote aj vo smrti môžeme očakávať iba od Boha samotného. Od Boha, ktorý z lásky dal svojho Syna pre spásu sveta. (porovn. Jn 3,16).
Vo svete, kde sa ľudia nazdávajú, že sú Bohom, že sa znova stvoria a vykúpia sami – v tom zmysle ako to vyhlasuje hlavný poradca Nového svetového poriadku Yuval Noah Harari: „Homo Deus“ (človek je Boh) – zostáva nám kresťanom iba svedectvo slova a ak je treba aj svedectvo krvi, že iba Boh a Otec nášho Pána Ježiša Krista je náš Spasiteľ, pretože on prekonal svet, jeho aroganciu, jeho hriech a smrť ako odplatu za hriech.“

„Arcibiskup Paglia má odvolať podporu potratu v zákone!“

Požaduje to Akadémia Jána Pavla II. pre život a rodinu!
Rím, 26.9.2022 (kath.net/LifeSiteNews/jg) 028 866 – Akadémia Jána Pavla II. pre život a rodinu vyzvala arcibiskupa Vincenza Pagliu, predsedu Pápežskej akadémie pre život, aby odvolal svoj súhlas s talianskym zákonom o potrate: „Inak by mal byť nahradený niekým, kto zastáva náuku Cirkvi i neporušiteľnosti ľudského života!“
Akadémia Jána Pavla II. konštatovala, že arcibiskup Paglia v interview pre TV Rai 3 schvaľoval taliansky zákon č. 194 z r. 1978, ktorý legalizoval potraty. Paglia tam povedal:
„Zákon 194 je teraz pilierom nášho spoločenského života.“
Pýtali sa ho, či by platný zákon o potrate spochybnil. Paglia odvetil: „Nie, absolútne, absolútne nie!“
Akadémie Jána Pavla II. v stanovisku k tomu použila aj citáty z inštrukcie Kongregácie pre náuku viery „Donum vitae“ a encykliky „Evangelium vitae“ pápeža Jána Pavla II. Odsúdila Pagliove výpovede a pripomenula:
„Od legalizácie potratu bolo usmrtených potratom v Taliansku 6 miliónov nenarodených detí! Náuka Cirkvi odsudzuje potrat ako ťažký hriech. Je protirečivé na jednej strane byť proti potratu a na druhej podporovať zákon, ktorý ho legalizuje! Slová Pagliu nie sú iba v rozpore s minulosťou Pápežskej akadémie pre život, ale aj s jej identitou, ku ktorej patrí ochrana ľudského života.“

Súd chce informácie od emeritného pápeža Benedikta XVI.

Mníchov, 28.9.2022 (kath.net) 028 865 – V rámci posúdenia žaloby muža zneužitého katolíckym kňazom chce nemecký krajský súd v Traunsteine informácie aj od emeritného pápeža Benedikta XVI. o jeho pôsobení v úrade arcibiskupa Mníchova a Freisingu. Súd by to chcel dostať do mesiaca.
Muž požaduje bolestné. Nie je však vôbec jasné, či sa za to má zodpovedať pred súdom emeritný pápež Benedikt XVI., Mníchovské arcibiskupstvo, jeho bývalý arcibiskup kardinál Friedrich Wetter a či bývalý kňaz Peter H. Prípad zneužívania je už premlčaný. Touto žalobou chce právnik dosiahnuť, že sa občiansko-právne objasní, či je nárok na odškodnenie platný a či má na tom cirkev spoluvinu.

Milión detí sa modlí ruženec

Viedeň, 1.10.2022 (kath.net/ KAP) 028 864 – „Keď sa milión detí modlí ruženec, svet sa zmení!“ Pod týmto výrokom pátra Pia ako heslom chce pápežská nadácia „Kirche in Not“ aj tento rok 18. októbra motivovať milión detí na celom svete k súčasnej modlitbe posvätného ruženca. Cieľom je spoločne sa modliť za jednotu a pokoj ako sa uvádza v pozvánke z pondelka všetkým farnostiam, školám a škôlkam, no aj rodinám. Na všetky miesta veľkej núdze upozorňuje nemecký národný riaditeľ nadácie „Kirche in Not“ Herbert Rechbauer. Okrem vojny na Ukrajine spomína aj utláčanie a prenasledovanie kresťanov v Nigérii, Pakistane, Myanmarsku či na Blízkom Východe a hovorí:
„V úsilí o pokoj môžu deti modlitbou ruženca poskytnúť dôležitý a cenný prínos.“

V minulých rokoch sa na tejto akcii, ktorá sa začala v r. 2005 vo Venezuele, podieľali deti zo 136 krajín. … Nadácia rozosiela aj letáky s opisom tajomstiev ruženca určeným pre deti a modlitbu zasvätenia detí Božej Matke. Krátke čítania a iné podnety aj piesne sú aj na webovej stránke:
https://acninternational.org/millionchildrenpraying.
Doteraz sa na stránke zaregistrovalo na modlitbu už 26 000 detí.

S Fatimskou Pannou Máriou cez Brandenburskú bránu

V Nemecku procesia s Pannou Máriou na 33. výročie pádu Berlínskeho múru
Vo Švajčiarsku procesia v najväčšom pútnickom mieste Einsiedeln

Berlín, 5.10.2022 (kath.net) 028 863 – V Berlíne sa 12. októbra koná sviečková procesia cez Brandenburskú bránu so sochou Fatimskej Panny Márie. Touto akciou sa chce skupina „Nemecko ďakuje Márii“ poďakovať za pád Berlínskeho múru pred 33 rokmi a prosiť o pokoj na Ukrajine, v Nemecku a v celej Európe.
Dr. Michael Hesemann, historik a spoluorganizátor akcie pripomína pritom pápeža sv. Jána Pavla II., ktorý veril, že pád Berlínskeho múru, koniec studenej vojny a opätovné zjednotenie Nemecka pokojne a bez odporu je možné iba zázrakom! Poľský pápež pripísal tento zázrak Božej Matke.
Bol to rok októbrovej revolúcie a vtedy Božia Matka povedala deťom, že Rusko rozšíri svoje omyly po celom svete. „Až keď mi ho pápež zasvätí, obráti sa a svetu sa daruje obdobie pokoja.“ Keď sv. Ján Pavol II. 13. mája 1981, na 64. výročie prvého zjavenia Márie vo Fatime, prežil atentát, videl v tom znamenie neba, že má splniť želanie Panny Márie. Svet jej zasvätil 25. marca 1984. V r. 1996 prišiel potom do Berlína a pod Brandenburskou bránou mal historický príhovor. Pre neho bola táto brána najsilnejším symbolom slobody ľudí v zjednotenej a už nerozdelenej Európe. A Dr. Hesemann hovorí:
„Teraz je na čase spojiť Fatimu a Berlín a odtiaľto sa modliť za pokoj v Európe.“
Stretnutie 12. októbra o 17.00 hod. sa koná v Kostole sv. Klementa aj s apoštolským nunciom arcibiskupom Nikolajom Eterovičom. Procesia sa začína o 18.00 hod.

Podobné podujatie aj vo Švajčiarsku

V sobotu 8. októbra sa koná vo Švajčiarsku o 16.00 hod. Národná ružencová procesia cez Einsiedeln (foto) – najväčšie pútnické miesto vo Švajčiarsku. Sú na to hneď dve príležitosti:
Ružencová slávnosť a 80. výročie zasvätenie sveta Nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie.
Ten rok pritom na konci procesie vykoná biskup Vitus Huonder aj zasvätenie Nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie.

Pane, ty nás zachováš a ochrániš pred týmto pokolením naveky.
Navôkol chodia bezbožní a najhorší z ľudí sa vyvyšujú. (Ž 12,8)

Parížsky kostol kypí životom – omše, spovede, prítomní kňazi!

Paríž, 4.10.2022 (kath.net/pl) 028 862 – „V kostole ´Saint-Louis d’Antin´ v blízkosti železničnej stanice Saint-Lazare nie ste nikdy sami. Do kostola možno vstúpiť z ulice Rue du Havre alebo Rue Caumartin vo štvrti s mnohými obchodmi a kanceláriami. Kontrast ruchu vonku a ticha v kostole medzi dvomi omšami je výrazný,“ informuje francúzsky katolícky spravodajský portál Aleteia.
Ľudia, ktorí kostol navštevujú, opísali svoje dojmy. Joséphine pracuje v blízkom obchode a hovorí:
„Prichádzam sem často uprostred pracovného dňa, aby som u Ježiša zložila svoje radosti aj bolesti. Môžem iba na desať minút. Ale teším sa z tejto duchovnej prestávky, aby som sa na tomto peknom a pokojnom mieste znova spojila s Bohom.“

Charlotte, žiačka blízkej strednej školy, navštevuje kostol občas pred školou.
„Táto návšteva v Saint-Louis je dobrý štart do dňa, aby som ho predložila Bohu. Nikde sa nedá lepšie modliť ako v kostole! Tento rok so skúškami je ťažký a je pre mňa nutné prísť sem, na modlitbu, alebo na svätú omšu cez týždeň. Veľmi sa ma dotýka aj malá socha Pražského Jezuliatka v bočnej kaplnke.“

Úcta k malej soche Pražského Jezuliatka, ktorá stelesňuje Kristovo detstvo, sa v Európe rozšírila od 19. storočia. Charlota hovorí:

„Je to možnosť pripomenúť si jednoduchosť a čistotu Dieťaťa Ježiška.“

A nie je jediná – malá kaplnka je najobľúbenejšou bočnou kaplnkou kostola!
Tajomstvo tohto prekvitajúceho kostola treba hľadať v tom, že sa tu ponúka veľa omší aj spovedí.

Cez týždeň sa tam slúži až sedem omší denne, cez víkend päť. A je tu prakticky denne Eucharistická adorácia aj modlitba ruženca.

Je to štvrtý rok, čo je v Kostole Saint-Louis d’Antin farárom Antoine Devienne.
V jeho kostole sa miešajú pravidelní návštevníci s tými, ktorí prídu cielene na spoveď, či na svätú omšu. Farár vysvetľuje:
„Všetci vedia, že tu nájdu kňaza! To je kostol Paríža, v ktorom je už dlho najviac sviatostí zmierenia. Neustála prítomnosť kňaza priťahuje veriacich.“
Z dobrého dôvodu trávi aj 14 hodín týždenne rozhovormi pri spovediach. Niektorí dokonca prichádzajú, aby sa kňazom poďakovali, že tam sú! Farár vidí svoj kostol ako „kostol duchovného sprevádzania“. Je tu iba málo krstov a sobášov. Kostol Saint-Louis d’Antin sa pomaly vyvíja na pútnické miesto. Osem kňazov a jeden bohoslovec sa starajú o tento dynamický chrám. Počet kňazov na obyvateľov v Saint Louis je gigantický!

Bielorusko: Katolíkom vzali významný chrám!

Minsk, 7.10.2022 (KNA/katholisch.de) 028 862 – Bieloruský štát vzal katolíkom v Minsku významný chrám. Organizácia „Christian Vision“ a nezávislé médiá krajiny vo štvrtok informovali, že štát prikázal Farnosti sv. Šimona a sv. Aleny, aby tzv. „Červený kostol“ na Námestí nezávislosti v priebehu niekoľkých dní vypratali. Režim mocnára Alexandra Lukašenka jej totiž vypovedal zmluvu o bezplatnom používaní kostola!
Novorománska sakrálna stavba vybudovaná v rokoch 1905 až 1910 patrí k významným pamiatkam Minska. Stojí vedľa hlavnej vládnej budovy. Pre jeho farbu Boží dom nazývajú Červený kostol. Pri masových protestoch proti Lukašenkovi v lete 2020 hľadali v ňom demonštranti útočisko pred tvrdými zásahmi polície, no napriek tomu ich pozatýkali.
Miestny kňaz sa pre vysielač Belsat vyslovil, že štátne orgány tvrdia, že využívanie kostola je príliš nebezpečné z bezpečnostných dôvodov. „Je to bezpochybne škandál!“ povedal kňaz.
Kostol je na príkaz štátu od požiarneho alarmu 26. septembra zatvorený.
Emeritný arcibiskup Tadeusz Kondrusiewicz a farnosť vyzvali v minulých dňoch k modlitbám za skoré otvorenie kostola. V Bielorusku tvoria katolíci asi 10 percent obyvateľstva.
Autoritársky Lukašenkov režim už dlho šikanuje katolícku cirkev v krajine. V r. 2020 zakázal arcibiskupovi Kondrusiewiczovi na štyri mesiace návrat z návštevy Poľska do vlasti. Dôvodom bola jeho kritika policajného násilia proti pokojným demonštrantom. Tí protestovali proti sfalšovaniu prezidentských volieb v auguste 2020. Krátko po návrate arcibiskupa do Minska v decembri 2020 prijal pápež jeho odstúpenie z dôvodu veku 75 rokov. Katolícki biskupi krajiny sa odvtedy vzdali verejnej kritiky Lukašenkovej politiky.
Počet politických väzňov v Bielorusku medzitým rastie z týždňa na týždeň! Organizácia pre ľudské práva Wjasna zaznamenáva už 1348 uväznených osôb.

Prof. Werner Münch: „To už stačilo biskup Bätzing!“

„Rozkol katolíckej cirkvi sa zdá byť Bätzingovi úplne ľahostajný!“
Komentár Prof. Werner Münch
Bonn, 6.10.2022 (kath.net) 028 861 – Nedávno si veriaci vydýchli, keď kardinál Marx vyhlásil, že sa vzdáva postu predsedu Konferencie biskupov Nemecka a teda aj synodálnej cesty. … Aj členom grémií sa uľavilo, lebo museli často znášať aj jeho výbuchy hnevu.
Pred zvolením limburského biskupa Georga Bätzinga na jeho post médiá oplývali chválou. Nuž teraz konštatujeme, že sme počúvali rozprávky. Bätzing pracuje totiž ako politický funkcionár … Je presvedčený sám o sebe, odoláva všetkým radám a je nepoučiteľný. Keď ide o realizáciu jeho predstáv a „správnych cieľov“ synodálnej cesty, tak neberie vážne ani len pápeža Františka. Keď pápež v liste nemeckým katolíkom pripomínal cieľ novej evanjelizácie, dostal od Bätzinga cynickú odpoveď, že práve to je cieľom synodálnej cesty, čo – ako každý vie – pravda nie je. Keď biskup Voderholzer a iní navrhli fórum pre novú evanjelizáciu, zmietlo sa to zo stola. Rozkol katolíckej cirkvi, ktorý už dávno nastal, sa zdá byť Bätzingovi úplne ľahostajný!
Bätzing sa viackrát pokúšal verejne obviniť aj em. pápeža Benedikt XVI. z klamstva … To malo za cieľ dokázať Benediktovi spoluvinu zlyhania pri zneužívaní, čo však dopadlo biedne.
Bätzing v prípade kolínskeho kardinála Woelkiho, ktorý je jeho najväčším odporcom proti synodálnej ceste, viackrát na pápeža aj verejne netrpezlivo naliehal, aby ho konečne odvolal. To, že to bolo pre neho stále trápnejšie, si nevšimol, alebo všimnúť nechcel.
Možno sa nedávno kardinál Kurt Koch nevyjadril dosť jasne, keď akosi porovnával pozície nacistov s postojom synodálnej cesty. No zodpovedá bratskému vzťahu pastierov, aby Bätzing žiadal od Kocha „okamžité“ verejné ospravedlnenie, inak podá oficiálnu sťažnosť pápežovi?! …

Keď sa biskupi Poľska, Škandinávie, USA, Kanady, Austrálie, Japonska a iní z Ázie – až po veľmi uznávaný cisterciánsky kláštor Heiligenkreuz pri Viedni – vyjadrili kompetentne a kriticky k obsahu synodálnej cesty v Nemecku, bolo správne arogantne ich odbaviť arogantnými slovami: „Je škoda, že nechápete o čo vlastne ide?!“ Je preto dobré, že v prieskume 72% opýtaných odpovedalo, že meno Georg Bätzing im je neznáme.

Na synodálnom zhromaždení biskupi odmietli liberalizáciu katolíckej sexuálnej morálky. Účastníci informovali, že sa na nich vyvíjal tlak! „Mesiace som sa bála,“ povedala jedna žena. Po hlasovaní, boli biskupi, ktorí s textom nesúhlasili, predvolaní za zatvorené dvere! V pléne bolo umývanie hláv, víťazné dvíhanie pästí, výčitky, protestné plagáty, zlyhania nervov a nadávky ako: Zrada! Strelci spoza kríkov! Zbabelosť! Lenivosť! Po odmietnutí textu Bätzing trucovito vyhlásil, že on odmietnutý text v Limburgu zrealizuje a aj predloží v Ríme!!!
A okamžite sa pritiahli skrutky! Žiadosť o tajné hlasovanie bola s veľkou väščinou zamietnutá. A teraz je možné vziať si „zradcov“ konečne na paškál!
Počkajme si, ako odvážne si teraz pápež poradí s biskupom – heretikom. Návšteva ad limina nemeckých biskupov vo Vatikáne v novembri bude dobrou príležitosťou zaujať jasný postoj.

Kardinál Robert Sarah sa k tomu celému vyjadril slovami:

„To, čo sa v Nemecku deje, je strašné. Mám dojem, akoby sa hlasovalo o všetkých pravdách viery a prikázaniach Evanjelia! Akým právom sa môžeme rozhodovať o vzdaní sa časti Kristovej náuky?“

Zhrnutie: Výsledky vedenia Georga Bätzinga sú zdrvujúce. Jeho štýl je extrémne autoritársky, lebo odlišným názorom nenechá najmenší priestor. Nevieme, ako dlho to ešte biskupi, kňazi a laici budú trpieť. No pri požiadavkách laikov a ich túžbe po zmene nijaké korektúry synodálnej cesty očakávať nemožno, lebo boli zvolení v zmysle „sekulárnej väčšiny“. Takže na konci synodálnej cesty na jar budú synodálni radcovia“ požadovať realizáciu jej záverov a katolícky kresťan v Nemecku zažije heterogénne diecézy, kde so svojimi presvedčeniami viery už nenájde ani sám seba. Padli sme do strašnej pasce, lebo biskup Bätzing s priateľmi katolícku cirkev v Nemecku nabúral do múru!

Prof. Dr. Werner Münch – nemecký politológ, býv. politik CDU a firemný poradca. Bol rektorom Katolíckej odbornej vysokej školy a v r. 1984-1990 členom Európskeho parlamentu. V r. 1990 -1991 bol prvým ministrom financií a v r. 1991-1993 premiérom Saska-Anhaltska.

Vypukne teraz v Taliansku „apokalypsa“?

Komentár Hubert Gindert – Fórum nemeckých katolíkov

Rím, 5.10.2022 (kath.net/Forum Deutscher Katholiken) 028 860 -Taliansko si 25. septembra 2022 zvolilo konzervatívnu vládu. Nová vláda bude koalíciou troch strán a bude mať 235 zo 400 kresiel v parlamente a 112 z 200 kresiel v senáte.
Najsilnejšia frakcia „Bratia Talianska“ („Fratelli dItalia“) dosiahla 26% hlasov, Salviniho „Lega“ 9% a Berlusconiho „Forza d Italia“ 8%. Nový parlament sa zíde 13. októbra a zvolí si vládu.
Georgia Meloniová bude prvou premiérkou krajiny. Po voľbách sa odvolávala na „rešpekt, ktorý je základom každého demokratického systému“. „Boh, otčina, rodina,“ znelo volebné heslo jej strany „Fratelli d` Italia“. Názov je odvodený od národnej hymny.
Georgia Meloniová podporuje politiku „priateľskú voči rodine“. Pod tým chápe obmedzenie potratov a požiadaviek komunity LGBT. Kresťanský obraz človeka je zrejme hlavný dôvod útokov na Meloniovú a nové smerovanie budúcej talianskej vlády. Objavili sa titulky ako „Taliansko sa posúva doprava – Európa sa musí pripraviť na búrlivé časy“ … (Augsburger Allgemeine Zeitung 26.09.2022), alebo „Ďalší čierny deň pre Európu – v Taliansku prídu k moci post-fašisti “ (AZ, 27.09.2022).
Nespomíname si, že by rovnaké médiá ohlasovali apokalypsu, keď sa minulí členovia komunistických strán po obrate v maskách „sociálnych demokratov“ usilovali o politické úrady.
Bývalý minister zahraničia talianskej povojnovej vlády Gianfranco Fini – jeden z prvých podporovateľov Meloniovej – odmietol obvinenie z neofašizmu:
„Giorgia Meloniová sa vo volebnom boji ukázala ako podporovateľka NATO, Ukrajiny a kritička EÚ.“
EÚ predsa môžeme kritizovať, aj keď sme za európske spoločenstvo, ak sa EP a Európska komisia miešajú do záležitostí národných štátov, čo nie je v ich kompetencii. Veď parlament EÚ hlasoval o „ľudskom práve“ na potrat a žiadal to aj pre štáty EÚ!
Na diskreditáciu novej talianskej vlády sa zhrabuje všetko, čo môže pre čitateľov a divákov znieť zhadzujúco! Napr. pozdravy z Poľska a Maďarska, či vysoká zadĺženosť štátu. To vrcholí v komentároch ako: „V Taliansku sa už nič neočakáva. To má do činenia aj s rokmi s Berlusconim, ktorý teraz s nepriateľmi demokracie prichádza znova k moci!“

Pre nemeckých katolíkov je poľutovaniahodné, že dokonca predseda BKN biskup Bätzing, si robí nástroj z volieb, aby zožal omrvinky mediálneho divadla. Vyjadril „starosť“ z výsledkov volieb v Taliansku. Nie je trápne, keď biskup konštatuje, že Taliani podľahli „duchu doby“, proti ktorému „sa aj my musíme obrovsky brániť“? A potom biskup nahodí niečo o budúcej „autokratickej vláde“, ktorej sa treba obávať.
Keď sa v Nemecku dostala k vláde súčasná koalícia socialistov, zelených a slobodných a začala „veľkú transformáciu“ spoločnosti, nepočuli sme od neho ani slovo napomínania, iba chválu. Pritom koalícia vopred ohlásila, že chce závažnú zmenu kresťanského obrazu človeka! …

Pre predsedu Biskupskej konferencie Talianska kardinála Mattea Zuppiho však voľby neboli nijakým „čiernym dňom“:

„Keď si Taliani volia svoju budúcnosť, tak to nikdy nie je čierny deň. Je to vždy praktizovanie demokracie. Poznám Meloniovú osobne. Je to ťažký moment, ale aj mimoriadne dôležitý na zachovanie koreňov našej krajiny, našej ústavy a na to, aby sme hľadeli do budúcnosti s víziou a nie malicherne a krátkozrako, ale s veľkou prezieravosťou.“

Národný konzervativizmus na porážku globalistického marxizmu

USA, 4.10.2022 (LifeSiteNews – Doug Mainwaring) 028 859

Cítim, že naša americká sloboda je ohrozená príliš podvodníckou leviatanskou vládou. Zapájal som sa do frontovej línie boja za ochranu manželstva muža a ženy a do varovania pred infiltráciou LGBT do kresťanských a konzervatívnych kruhov. Hrozba, ktorej však teraz čelíme s našou vládou na každej úrovni na verejnosti aj v súkromnej oblasti, je však oveľa väčšia. Jej meno je „ Woke Neo-Marxism“ * presadzovaný globalistiskými elitami. Tá hrozba má moc zničiť všetko. ( power to destroy everything.)

  • Woke – anglické adjektívum s významom „bdelosť voči rasovým predsudkom a diskriminácii, pôvodom z afroamerickej angličtiny.
    Štruktúru nášho národa a západného sveta neustále brutálne trhajú a drvia globalistické sily, aby „resetovali“ civilizáciu a vzali si za cieľ zničiť nemeniteľné definície manželstva a rodiny, muža a ženy, matky a otca, chlapca a dievčaťa i syna a dcéry zatiaľ čo démonizujú náboženstvo, vlastenectvo, zákon i poriadok. Je jasné, že iba jedným spôsobom sa môžeme vyhnúť ožobračujúcemu otroctvu, ak nie až vyhladeniu – ktoré globalisti pre nás plánujú. Týmto spôsobom je národný konzervativizmus – National Conservatism. Niektorí to nazývajú kresťanský konzervativizmus. Sú to presné opisy tohto hnutia a predsa ste asi o tom nikdy nepočuli.
    Zúčastnil som sa nedávno 3. konferencie o národnom konzervativizme ( NatCon 3 ) na Floride v Miami ako korešpondent pre LifeSiteNews. Popri usilovnej práci som sa cítil aj veľmi povzbudený a inšpirovaný týmito prezentáciami.
    Kresťanský konzervatívny nacionalizmus je úžasná vec. Končí éru libertarianistického konzervativizmu a podporuje náboženstvo ako centrum verejného života. Presahuje sociálny konzervativizmus a volá po tom, aby Spojené štáty boli jasne a jednoznačne kresťanskými na základe Biblie.
    „Bez Biblie niet modernosti. Bez Biblie niet Ameriky,“ varoval republikánsky senátor Josh Hawley z Missouri na konferencii.
    „Skutočným terčom ´woke neo-marxistov´ je dedičstvo Biblie. Čo sa im zvlášť nepáči v Amerike, je naša závislosť na biblickej náuke a tradícii!“
    Hnutie preč od globalizmu smerom k národnému konzervativizmu je práve to, čo nedávno hlásala Giorgia Meloni , aby sa stala talianskou premiérkou.
    Giorgia Meloniová prehovorila na konferencii o národnom konzervativizme v Ríme už začiatkom roka 2020 aj na Svetovom kongrese rodín 2019, kde kládla mnohým na srdce otázky ako:
    Prečo je rodina nepriateľom? Prečo je rodina taká obávaná a desivá? Pretože všetko, čo nás definuje, je teraz nepriateľom … A tak globalistickí neomarxisti útočia na národnú identitu, útočia na náboženskú identitu, útočia na rodovú identitu, útočia na identitu rodiny … Nemôžem sa definovať ako Talianka, kresťanka, žena, matka. Nie! Ja musím byť … ‘gender x,’ ‘rodič 1’… Ja musím byť číslo! …
    My budeme brániť Boha, krajinu a rodinu. Budeme to robiť, aby sme bránili našu slobodu, pretože nechceme byť nikdy otrokmi. … Na konferencii v USA zazneli aj mnohé iné príspevky asi v tomto znení:
    „Táto krajina je na pokraji skazy. Je to úplný koniec toho, čo dekadencia dokáže uniesť. Je to na hrane. Táto krajina sa nachádza v momente, keď musí konať alebo umrieť!“ povedal Yoram Hazony, konzervatívny žid a hlavný organizátor konferencie. A potom vyhlásil niečo ohromujúce:
    „Jediná vec, ktorá je silná na zastavenie ´woke neo-marxizmu´ je biblické kresťanstvo! Je to takto: Musíte zmeniť svoj život. Ak sa má Amerika zmeniť, zmení sa, pretože vy sa rozhodnete, že kresťanstvo sa musí obnoviť a uzdraviť ako verejná kultúra Spojených štátov. Hovorím vám, že jediná vec, ktorá je silná na zastavenie náboženstva ´woke neo-marxizmu´ – je náboženstvo biblického kresťanstva!“
    Redaktor The Daily Wire Michael Knowles na pódiu vyhlásil, že kresťanský nacionalizmus je opakom ateistického globalizmu a dodal:
    „Duša Ameriky je a vždy bola zásadne kresťanská. Na úrovni duše sa liberáli pokúšajú skaziť národ zvrátením a v podstate zneužitím oživujúceho ducha národa, jeho morálny a náboženský poriadok. Do r. 1963 štátne školy učili Bibliu a zakazovali pornografiu. Od r. 1963 štátne školy zakazujú Bibliu a stále viac učia pornografiu. Keď školy učia morálku rodovej rovnosti, tak nemôžu učiť biblickú morálku. Tento zvrat od polovice 20. storočia nebol vývojom či evolúciou nášho národného charakteru, ani neutrálnym rozvojom slobodného vyjadrovania. Bola to duchovná revolúcia, zmena náboženstva a prevrat duše národa.“
    Asi 100 hrdinských účastníkov konferencie hovorilo aj o používaní pravdy zdravého rozumu v oblasti transgenderizmu, potratu, otcovstva, o významnej úlohe náboženstva, energií, politiky, o otvorených hraniciach, o zamotávaní sa do Big Tech, o volebnej integrite, o FBI a diplomacii s Čínou atď. A to všetko bolo rutinovane potláčané a ignorované médiami. …
    To, čo som videl na NatCon 3 presahuje každú historickú udalosť, akej som bol kedy svedkom. V r. 2014 som bol na vatikánskom Medzinárodnom ekumenickom kolokviu O komplementácii muža a ženy s pápežom. Je smutné, že to nestačilo na odvrátenie „manželstva“ párov rovnakých pohlaví na Západe. …
    A nič iné ani v USA nestačilo odvrátiť tento ničivý vývoj. Sme bezmocní, ak máme čeliť globalizmu. Ničenie zákonov, pravidiel a cenzúra nás zotročia alebo nás zahasia ako sviečku. Iba národy – kresťanské národy – budú dosť mocné na to, aby odolali ateistickému globalizmu! Kresťanský konzervatívny nacionalizmus je našou najlepšou nádejou!
    Vyhlásenia národného konzervativizmu
    Sme občania západných národov, ktorí s úzkosťou sledujeme ako sa tradičná viera, tradičné inštitúcie a slobody ako základ života v našich milovaných krajinách postupne podkopávajú a zvrhávajú. Tradíciu nezávislých samostatných národov vidíme ako základ obnovy správnej orientácie občanov smerom k vlastenectvu a odvahe, cti a lojalite, k náboženstvu a múdrosti, k spoločenstvu a rodine, mužovi a žene, k nedeli a svätosti a k rozumu a spravodlivosti. Sme konzervatívni, pretože vidíme takéto cnosti ako zásadné pre zachovanie našej civilizácie. Takúto obnovu vidíme ako predpoklad uzdravenia a zachovania našej slobody, bezpečnosti a prosperity.
    Zdôrazňujeme ideu národa, pretože vidíme svet nezávislých národov s národnými záujmami a tradíciami ako jedinú pravú alternatívu voči univerzalistickým ideológiám, ktoré sa usilujú nastoliť homogenizačné impérium ničiace lokálne celky na celej zemeguli.
    V mene tohto dedičstva potvrdzujeme nasledovné princípy:
    Národná nezávislosť, odmietanie imperializmu a globalizmu, národná vláda, Boh a verejné náboženstvo,
    vláda zákona, slobodné podnikanie, verejný vedecký výskum, rodina a deti, prisťahovalectvo, rasová politika.

Viac k týmto bodom na:

Rusko: Katolícki biskupi vydali výzvu proti vojne

Moskva/Vatikán, 4.10.2022 (kath.net/ KAP) 028 858 – Katolícki biskupi Ruska sa v naliehavej výzve postavili proti využívaniu vojny ako riešenie problémov medzi národmi. Vyhlásili to po Putinovej čiastkovej mobilizácii, ako informuje portál „Vatican News“ a vatikánska tlačová služba „Fides“.
„Konfrontácia na Ukrajine sa stala rozsiahlym vojenským konfliktom, ktorý si vyžiadal už tisíce obetí, podkopal dôveru a jednotu medzi krajinami a národmi a ohrozuje existenciu celého sveta,“
Toto sa uvádza vo výzve biskupov, ktorú podpísal moskovský arcibiskup Paolo Pezzi (na obr. vľavo) v stredu. Biskupi ďalej citujú z príhovoru pápeža Pia XII. z augusta 1939, ktorou varoval v predvečer druhej svetovej vojny:
„S mierom sa nič nestratí, ale vojnou sa môže stratiť všetko.“
Ruská biskupská konferencia napomína tiež myslieť na slová Františka v Kazachstane 14. septembra 2022:
„Nezvyknime si na vojnu, nepodvoľme sa jej ako nevyhnutnosti,“ povedal pápež 14. septembra v Nur-Sultane. Prichádzajme na pomoc tým, ktorí trpia, a trvajme na tom, aby sme sa skutočne snažili dosiahnuť mier. Čo sa ešte musí stať, koľko ľudí ešte musí zomrieť, aby konfrontácie ustúpili dialógu pre dobro ľudí, národov a ľudstva? Jediným východiskom je mier a jedinou cestou k nemu je dialóg.“
Biskupi ďalej uvádzajú, že sú si vedomí toho, že „vlády musia v istých situáciách vyzvať občanov do boja, ale iba vtedy, ak vojenské akcie majú za cieľ ukončiť konflikt“. Poukazujú aj na Katechizmus KC, ktorý pripúšťa vojnu iba ako legitímnu obranu a za istých podmienok. Zdôrazňujú, že definitívne rozhodnutie, či sa občan zúčastní na vojne je otázkou svedomia. Pripomínajú, že ruská ústava chráni tých, ktorí nasadenie zbraní z výhrady vo svedomí odmietajú!

Amsterdam: 60 percent kostolov do piatich rokov zatvoria

„Dnes chodí menej ľudí do kostola, ale zato sú ochotní cestovať aj hodinu!“

Amsterdam, 2.9.2022 (kath.net/jg) 028 857 – Jan Hendricks, biskup z Diecézy Haarlem-Amsterdam, oznámil na stretnutí s 90 farnosťami plány diecézy. Až 99 zo 164 katolíckych kostolov v budúcich piatich rokoch zatvoria. Diecéza však vidí dlhodobú budúcnosť už iba pre 28 kostolov! Informuje o tom katolícka spravodajská agentúra The Pillar.
Podľa názoru biskupa Hendricka pandémia „proces scvrkávania“ urýchlila. Aj medzi staršími veriacimi návštevy svätých omší ubudli. Zvykli si tráviť nedeľné dopoludnie inde! A ubudlo aj dobrovoľníkov, spevácke zbory ukončili svoju činnosť.
Plánujú vytvoriť 28 „aktívnych miest evanjelizácie“, ako povedal generálny vikár Bart Putter v interview pre The Pillar. Vedenie diecézy dúfa, že kňazi a farnosti to uznajú. Diecéza neurčila zoznam kostolov, ktoré budú zatvorené, ale dúfa, že farnosti stanovia tieto „centrálne kostoly“!
Počet návštevníkov omší klesol z vyše 25 000 v r. 2013 na 12000 v r. 2021. V 50. rokoch chodilo na sväté omše ešte 80 percent katolíkov. Teraz sú to už iba 3 percentá zo 425 000 pokrstených katolíkov v Diecéze Amsterdam, ako povedal vikár Putter:
„V mestách ako Amsterdam a Almere sú silné medzinárodné farnosti. V Almere posvätili v r. 2021 jediný nový kostol. V minulosti mala každá dedina a každá štvrť svoj kostol. To dnes už nie je možné. Ale ak aj dnes chodí menej ľudí do kostola, sú viac motivovaní a ochotní v nedeľu cestovať aj skoro hodinu do kostola!“
V Holandsku je asi 3,7 miliónov katolíkov, čo je 21,7 percent obyvateľstva. V r. 1970 bolo v krajine 40 percent obyvateľstva.

Súčasný stav Cirkvi: „Cirkev stojí na hlave“

Komentár: Dr. Joachim Heimerl, kňaz Viedenskej arcidiecézy
Viedeň, 2.10. 22 (kath.net) 028 856 – „Cirkev stojí na hlave.“ Tak by sme mohli opísať jej súčasný stav. Človek má dojem, že už nič nemá zostať také, aké bolo, ba ešte horšie – platné pravdy sa majú zrazu stať „nepravdivými“ a to iba preto, že im údajne už nikto nerozumie. Vraj už prekročili svoj „dátum spotreby“.
Namiesto toho má byť Cirkev „soľou zeme a svetlom sveta“ (Mt 5, 13) – avšak to bolo kedysi a to už, ako sa zdá, nikoho nezaujíma. Dnes ide o to, aby vyhovovala duchu doby. Ježiša Krista sa jednoducho „tomu prispôsobí“ a pokojne možno povedať – popiera sa ho! Tak ako to urobili Judáš a Peter, robia to dnes práve aj mnohí biskupi. Nemci sú v tom ako vždy tvrdým príkladom. Môžeme sa iba diviť, že ani jediný biskup z Konferencie biskupov Nemecka nevystúpil, ani nehovoriac o vystúpení zo „Synodálnej cesty“! Aj keď ich zopár pestuje tú vlažnú prax „zdržania sa“, musíme im pripomenúť: Niet nijakého „zdržania sa“ vo veciach viery, a už vôbec nie pre biskupov! Ako píše sv. Matúš (5,37):
„Vaša reč nech je „áno – áno“, „nie – nie“. Čo je navyše, pochádza od Zlého,“
Nastúpilo očividne to, čo už pápež Paul VI. cítil. Satan prenikol do vnútra Cirkvi a spôsobuje tam zmätenie a rozkol. Keďže chce zničiť Cirkev, chce zničiť sviatosti a chce, aby klaňanie sa Bohu ustúpilo klaňaniu sa jemu.
Často sa to jasne ukazuje na významných udalostiach, na obrazoch ako boli tie, keď sa v r. 2019 domorodí veriaci na vatikánskom vŕšku vrhali na zem pred pohanským obrazom bôžika. To sa tam nestalo už od čias cisárov a už vôbec nie v prítomnosti pápeža. Zreteľnejšia už vizitka diabla byť nemohla, práve tak, akoby chcel povedať: „Hľaďte! Ja som tu! V centre Cirkvi!“
Pritom možno jeho pôsobenie v Cirkvi sledovať už dlhšie. Je poznačená mnohorakými bodmi lomu v Nemecku, ako aj na celom svete. Jednota Cirkvi je tak už takmer preč. Otázkou iba je, kedy nastúpia definitívne schizmy a kto ich dokoná.
Prvý bod lomu vznikol po Druhom vatikánskom koncile a to v otázke liturgie. Po motu proprio „Traditionis custodes“ (2021) sa to iba znova prehĺbilo. Bez problémov sa liturgia stala miestom súboja nezmieriteľných postojov. To vidíme napríklad vo Francúzsku, či v USA. Jednota veriacich v otázke liturgie je minulosťou a jednota biskupov tak či tak. Prívrženci starej liturgie sa cítia ponechaní napospas a sčasti sa cítia aj prenasledovaní. K tomu sa pridáva to, že s akou prísnosťou sa nové pravidlá realizujú, spočíva na jednotlivom biskupovi. Po pravej jednote ani stopy!
Podobný účinok vyvolal post-synodálny dokument „Amoris laetitia“ (2016). Text o sexuálnej morálke sa prijímal úplne odlišne. Pripúšťanie znovu zosobášených rozvedených ku svätému prijímaniu sa odvtedy tiež rieši úplne odlišne – aj to sa mení od diecézy k diecéze a to hoci to cirkevné právo zakazuje! No je jasné – manželstvo zostáva sviatosťou, nový sobáš po rozvode zostáva cudzoložstvom. Táto definitívna výpoveď Učiteľského úradu, ako sa zdá, už sotva niekoho zaujíma. Nezriedka upadajú spovedníci do ťažkostí, ak nerozhrešia to, čo sa rozhrešiť nesmie! Jednota v Učiteľskom úrade a praxi sviatostí je už aj tu minulosťou. Každý si robí, čo považuje za správne alebo z vôle svojho biskupa za správne považovať má. Cirkev upadla do tesákov „avantgardy“, ktorá sa chápe ako nová, „modernejšia“ Cirkev a zaznáva, že takto v skutočnosti stojí iba pred hŕbou trosiek.
Najzreteľnejšie to ukazuje „žehnanie“ párov rovnakých pohlaví, čo podľa trvalej náuky Cirkvi je „žehnaním“ hriechu a teda predstavuje akt rúhania. Horšie sa už nemôže stať a predsa to už medzitým údajne patrí k tomu „katolíckemu“. O zneužívaní chlapcov homosexuálmi sa už pravdaže vôbec nehovorí.
Očividne sa už nerozlišuje medzi Duchom Svätým a zloduchom, pokiaľ sa iba vágne niektorí odvolávajú na „Amoris laetitia“. Na rozdiel od vatikánskych vŕškov toto už nepodčiarkujú nijakí pohanskí bôžikovia. Dúhové vlajky hlásajú nové „evanjelium“. Chcú sa k človeku „priblížiť“, ale to už bola vždy tá široká cesta, ktorá vedie do zatratenia (porovn. Mt 7,13). Mohli by sme to nazvať rovnako aj „synodálnou cestou“, ako sa to deje v Nemecku.
Na tejto ceste chcú reformné kruhy vypáčiť Cirkev z pántov a príslušne veľké sú aj očakávania, ktoré sa mediálne vyrábajú. Čo je dôležité, to už nie je Cirkev, ktorú ustanovil Kristus, ale Cirkev, akú si predstavujú. Každá synoda biskupov má preto Cirkev nanovo vynájsť! To bol prípad už Synody o Amazónii (2019) a to sa rysuje aj pri budúcej synode 2023.
Človek má dojem, že Cirkev je drvená medzi synodami prinajmenšom tými, ktorí plánujú prevrat – inými slovami nemeckými biskupmi a ich systémom klientelizmu. Odkedy vykročili na svoju separatistickú cestu, cirkevný svet úplne vypadol z pántov. Biskupi a laici nielenže o viere hlasujú, ale úplne ju vedú na popravu. To, o čo sa tam „rozhodne“ o tom je dávno rozhodnuté! Len zriedka si robil niekto z verejnosti takých bláznov. K tomu sa pridáva drzé tvrdenie, že oni sa aj tak iba radia a chcú vyslať do sveta svoje „odhlasované závery“! Súčasne sa však tieto „závery“ už aktuálne realizujú. Ženy majú kázať a prirodzene aj krstiť a sobášiť. Veď „diakonkami“ a „kňazkami“ budú niekedy tak či tak. Čo platí, už nie je vernosť Cirkvi, ale „ženská otázka“. Sviatosti padajú za obeť cirkevnej politike. Veď dovolené je všetko, čo je „synodálne“.
Nastávajúcu Synodu biskupov tým priam predbiehali sprava, avšak ten nemecký voz už raz riadne nabúral do múru!
Niet pochýb, že prichádzajúca synoda je problém a pravdepodobne sa stane nešťastím. A to nie preto, že sa bude konať, ale preto, že už vopred vzbudzuje fatálny dojem, že je možné pýtať sa na názory miestnych cirkví na celom svete a toto hlasovanie môže byť istým druhom katolíckeho „referenda“!

Synody sú na to, aby prehlbovali vieru vo svetle zjavenia a Tradície!
No toto bežný ľud jednoducho nepochopil a ani skutočnosť, že to „katolícke“ nikdy nie je „demokratické“!
Na prieskume sa zúčastnilo sotva jedno percento katolíkov!
No aj tak sa teraz všade očakáva akási cirkevná revolúcia. K tej však nedôjde a predsa sa Cirkev najneskôr potom roztrhne na tých bodoch lomu. Nech pápež a synoda rozhodnú o čomkoľvek, čo sa navrhuje – schizma je nevyhnutná. Na to sú rôzne očakávanie príliš veľké a priekopy príliš hlboké. Vhodná chvíľa na to, aby sa tomu zabránilo, je zrejme už preč.
Nevypočutie želania pápeža „Obráťte sa a ohlasujte Evanjelium!“ sa teraz mstí!
Z hlavy na nohy možno Cirkev znova postaviť, iba ak si pripomenieme, že jej hlavou je Ježiš Kristus, a že sa musí obrátiť k NEMU a nie k duchu doby. Všade, kde sa toto deje, Cirkev rozkvitá. Väčšinou to prebieha v oázach, kde sa pestuje eucharistická poklona a svätá spoveď a nezriedka aj tradičná svätá omša. Iba tam stojí Cirkev na bezpečnej pôde – na Ježišovi Kristovi. A iba tam, kde je Ježiš Kristus bude pravá Cirkev bez všetkých nalomenín.
A tá druhá „cirkev“ zostane tam, kam patrí – u diabla.

Biskup za nový koncil a proti diskriminácii gejov

Rottenburg-Stuttgart, 2.10.2022 (kath.net/jg) 028 855 – Gebhard Fürst, biskup z nemeckého Rottenburgu-Stuttgartu, prevzal „Rottenburský manifest“ nemeckého hnutia „Koncil zdola“. V stanovisku k otvorenému listu skupiny LGBT „#OutinChurch“ (Vonku a predsa v Cirkvi) v Diecéze Rottenburg-Stuttgart sa poďakoval za jej „angažovanosť proti diskriminácii“.
„Manifest“ priniesli do mestskej haly a žiadali „nový koncil, ktorý sa má zaoberať štrukturálnymi ako aj obsahovými reformami v Cirkvi“. Žiadali aj „nové cesty a novú mnohorakosť zrozumiteľnejšieho a ľudí viac oslovujúceho hlásania viery, ako aj slobodu teologickej vedy! Chcú aj „viac synodality a zapojenia farníkov do rozhodovania, viac pluralizmu vo všeobecnej Cirkvi, posilnenie miestnych cirkví a účasť ľudu na obsadzovaní biskupských stolcov“!
Ďalšia požiadavka zrejem tá hlavná – sa týka „prístupu k úradom vysviacky pre všetky pohlavia“! Sexuálna morálka sa má podľa želania hnutia „orientovať Ježišovým posolstvom v zmysle moderného vedeckého kontextu a nediskriminovať ľudí pre ich sexuálnu orientáciu“. Civilne znovu zosobášení rozvedení „majú zostať v úplnom spoločenstve s Cirkvou“. Oddelenie medzi cirkvami má byť prekonané a má sa umožniť „eucharistické pohostinstvo“ pre protestantov. Biskup Fürst prišiel na prezentáciu manifestu do mestskej rady osobne.
V príhovore sa najprv poďakoval „odosielateľ:om/kám“ a vyhlásil, že „diskrimináciu osôb LGBT berie veľmi vážne“. Uviedol však, že na zasadnutí „Synodálnej cesty“ vo Frankfurte pri texte „Život vo vydarených vzťahoch – žiť lásku v sexualite a partnerstve“ sa zdržal hlasovania, pretože jeho otázka o rozlišovaní medzi binárnym modelom pohlaví z biologického hľadiska a rôznymi pohlaviami chápanými ako sociálne pohlavia zostala nezodpovedaná. Dodal, že diecéza už zriadila poradenstvo pre homosexuálov a ďalšie pre ostatné pohlavia sa pripravuje!
Na záver sa biskup poďakoval ešte „autor:om/-kám“ za ich angažovanosť proti diskriminácii a prisľúbil, že bude „čo najskôr viesť s nimi dialóg“.

Bolívia: Podpálili katedrálu v Bogote

Bogota, 29.09.2022 (KNA) 028 854 – V kolumbijskom hlavnom meste Bogote na námestí Plaza Bolivar zaútočili v stredu večer protestujúci za právo na potrat aj na katedrálu. Na jej bránu hádzali molotovove koktaily. Na ochranu chrámu prišla polícia.
Vo februári rozhodol ústavný súd v Bogote tesnou väčšinou o zmene zákona o potratoch. Teraz sú povolené až do 24. týždňa tehotenstva, predtým sa mohol vykonať iba po znásilnení, ohrození života matky, či znetvorení plodu.

Taliansko: Biskup suspendoval nenapraviteľného kňaza

V zásadných témach ako potrat, eutanázia, homosexualita sa kňaz Giulio Mignani vedome staval proti katolíckej náuke. Napomenutia biskupa boli neúspešné.
Spezia, 6.10.2022 (kath.net) 028 853 – Médiá ho už vykresľovali ako „rebelantského kňaza“. Don Giulio Magnani (foto) sa roky verejne staval proti náuke Učiteľského úradu Cirkvi v zásadných témach ako potrat, eutanázia, homosexualita. Po dlhom bezúspešnom napomínaní biskupa, prišla konečne z Diecézy Spezia-Sarzana-Brugnato jasná reč. V buletine z 3.10.2022 je informácia, že farár z Bonassoly je suspendovaný. Už v decembri 2021 ho biskup formálne napomenul, aby „plnil svoje pastoračné a kánonické povinnosti, ktoré dobrovoľne prijal svätou vysviackou a s prijatím úradu farára“. Magnani bol informovaný, že pri neuposlúchnutí napomenutia mu hrozí suspendovanie od verejného slávenia svätej omše, ako aj od kázania latae senteniae. Vyhlásenie diecézy triezvo konštatuje: „Farár Giulio žiaľ v ostatných mesiacoch naďalej verejne (v tlači aj v televízii) vyjadroval svoje postoje nezlučiteľné s učiteľským úradom Cirkvi.“
Biskup Pierantonio Tremolada z Brescie tiež nedávno pokarhal kňaza
Kňaz Fabio Corazzina si to vyslúžil za liturgické zneužívania počas „omše“ na morskom pobreží. Ako sme už informovali v ŽC 37/22 v priebehu „omše“ na malom stolíku na brehu mora Eucharistia odlietala vo vetre. Kňaz mal cyklistický úbor, o stolík opretý bicykel a dúhovú štólu, ako ukazovalo video.
Biskup Tremolada poslal kňazovi list a taliansky blog MessaInLatino uverejnil kópiu. Biskup jasne uviedol, že kňaz si dovolil veľmi závažné pochybenia. Kritizoval aj odev kňaza, jeho správanie sa k Najsvätejšej sviatosti a voľné formulácie kánonu. Vtipy kňaza (o tom, že „Ježiš lieta“) označil za „nevhodné a nešťastné“. Vyjadril úžas nad tým, že kňaz nepomyslel na následky svojho konania. Hlavne aj preto, že to ešte aj uverejnil na sociálnych médiách!
„Corazzina nepomyslel na zhrozenie a bolesť, ktoré spôsobil mnohým ľuďom, ktorí milujú Eucharistiu! Omšu treba slúžiť s vďačným a uctievajúcim srdcom lebo Eucharistia je to najcennejšie, čo Cirkev vlastní,“ zdôraznil biskup. Kňaza vyzval, aby sa primerane ospravedlnil za závažné liturgické zneužívanie!

„Biden a Pelosiová sa vysmievajú z Najsvätejšej sviatosti“

USA, 28.9.2022 (LifeSiteNews) 028 852 – Dnes vítame v redakcii katolíckeho kňaza Donalda Callowaya z Kongregácie kňazov od Nepoškvrneného počatia. D. Calloway spomína najnovšie hrôzy v Cirkvi ako žehnanie homosexuálnych párov biskupmi v Belgicku, presadzovanie zmeny náuky o homosexualite a potrate nemeckej „synodálnej cesty“ a korekciu výpovede pápeža o svätom prijímaní.
Otec Calloway hovorí, že sa modlí za seriózne obrátenie mnohých cirkevných predstaviteľov v USA, ktorí sa odchyľujú od neomylnej náuky Cirkvi o viere a morálke a tak vedú duše do záhuby.
„Pravda je pravda. Všetci sme zranení. Všetci sme zlomení. Všetci máme svoje ťažké batôžky a problémy. Narodili sme sa v dedičnom hriechu. A žijeme s našimi ranami, nezriadenými vášňami a podobným. Všetci z nás. Ale len preto, aby sme boli láskaví, nemôžem do nekonečna sprevádzať ľudí v ich hriechu a zdržiavať sa hovoriť pravdu! Len pravda nás oslobodí! Myslím si, že dnes je toľko zmätku, lebo ľudia chcú byť takí tolerantní a ochotní, že naozaj prekrucujú pravdu, aj večné pravdy Ježiša Krista!“
Otec Calloway dôrazne hovorí, že by nepodal sväté prijímanie Joe Bidenovi, ani Nancy Pelosiovej, kým neoľutujú ťažké hriechy:
„Ja mám robiť to, čo potešuje Ježiša. To je moja úloha ako kňaza. Aj to, čo je užitočné pre duše. A pre vás je užitočné, ak vám nedám sväté prijímanie, keď podporujete vraždu – vraždu detí a mnoho iného zlého ako tzv. ´sobáše´ homosexuálov.“

USA: Arcibiskup vyzýva katolíkov hlasovať za ochranu života

USA, 27.9.2022 (LifeSiteNews) 028 851 – Arcibiskup Allen Vigneron z Detroitu v Michigane vyzýva katolíkov, aby hlasovali proti novele zákona o potrate a ponúka tri spôsoby ako bojovať proti zmene dlhodobých zákonov na ochranu života. V liste zo 16. septembra vyzval katolíkov, aby informovali a varovali pred schválením novely zákona s názvom „Reproduktívna sloboda pre všetkých“.
„Máme menej ako 2 mesiace do hlasovania 8. novembra v Michigane a voliči rozhodnú o otázke výsostne dôležitej na ochranu dôstojnosti všetkých ľudí, danej Bohom. Zákon nie je o ochrane existujúcich práv, ale o zrieknutí sa práva na život pre nevýslovný počet ľudských bytostí. Toto je závažné porušenie dôstojnosti a svätosti nenarodeného, nevinného ľudského života. Ako ľudia viery, ktorí svedčia o Dobrej zvesti Ježiša Krista a jeho náuke sa rázne staviame proti tejto smrtiacej novele a budeme aktívne proti tomu bojovať.“
Biskup Vigneron uvádza tri možnosti boja. Prvá je modlitba. A biskup pozýva na svätú omšu 2. októbra na poďakovanie za ľudský život a hovorí:
„Ako obhajcovia svätosti života a pravdy vždy začíname s modlitbou. Modlime sa, aby katolíci a všetci ľudia dobrej vôle odmietli novelu zákona, keď spoznali jeho nebezpečie pre ženy, deti a ich rodiny.
Druhá je hlasovanie. Biskup: „Ako verní občania sa tešíme na hlasovanie 8. novembra. Katolíci Detroitskej arcidiecézy sú pozvaní udržať Bohom danú dôstojnosť všetkých ľudí proti novele.“
Tretia možnosť je šírenie povedomia medzi katolíkmi o pravej povahe novely. Biskup radí rozhovory s rodinou a priateľmi o novele. …
Novela by povolila potrat až do pôrodu, ako aj zrušenie rodičovského súhlasu a iba 24-hodinové lehoty na rozmyslenie, potraty hradené z daní a tresty pre všetkých, ktorí zabránia žene ísť na potrat! …


84-ročnú ochrankyňu života postrelili do chrbta

V meste Lake Odessa v Michigane polícia vyšetruje postrelenie 84-ročnej dobrovoľníčky. V utorok 20. septembra chodila od domu k domu vo svojej komunite a rozprávala sa s ľuďmi o novele zákona Právo na život, ktorý presadzujú radikálne propotratové skupiny. Ten by legalizoval potrat až po pôrodu a ustanovil možnosť usmrcovať nenarodené deti ako právo zakotvené v ústave štátu!
„Žena vypovedala, že ju postrelili do chrbta pri pleci keď odchádzala z jedného domu po búrlivej diskusii a muž, ktorý ju postrelil sa na diskusii vôbec nezúčastnil. Obeť nepozná identitu ani motív strelca. Teraz sa zotavuje z poranenia a chce zostať v anonymite počas vyšetrovania prípadu.“
Hovorca skupiny ochrancov života v Michigane Chris Gast povedal:
„Je doma a už sa zotavuje. Už je schopná aj šoférovať, no ešte sa nemôže zúčastniť nášho stretnutia. Ona je dobrovoľníčkou v oblasti ochrany života už veľmi dlhý čas. Stále čakáme na policajnú správu, kedy sa uverejní.“
Podporovatelia potratov začali používať násilie proti ochrancom života, ktorí poskytujú informácie o blížiacom sa hlasovaní o zákone aj na iných miestach.
Bol to aj prípad dievčiny, ktorá zaútočila na mladistvú ochrankyňu života v Kansase v auguste po jej pokojnej diskusii s iným členom rodiny o podobnom zákone a začala ju mlátiť hlava nehlava. Matka násilníčky jej nakoniec v tom zabránila a dievča uniklo.

Eugenické korene potratových koncernov


Už M. Sangerová a M. Stopesová, sa vyslovili za drastické opatrenia na zredukovanie „neželaných skupín obyvateľstva“!

New York/Edinburgh 28.9.2022 (LifeSiteNews/kath.net/mk) 028 850 – Margaret Sangerová a Marie Stopesová, zakladateľky dvoch najväčších potratových koncernov na svete, boli vyslovené eugeničky a schvaľovali drastické opatrenia na zredukovanie populácie.
Sangerová narodená v r. 1879 a šieste z 11 detí írsko-americkej rodiny v New Yorku, už v mladosti opustila katolícku vieru a stala sa bojovníčkou proti kresťanskej morálke o manželstve a rodine. Jej noviny mali heslo „Nijakí bohovia! Nijakí panovníci!“ a propagovala prostitúciu, potrat a kontrolu pôrodnosti antikoncepciou.
To sa zintenzívnilo po ročnom pobyte v Anglicku, kde sa stretla s Marie Stopesovou a inými vodcami britského eugenického hnutia. A v USA podporovala hnutie „oslobodenia od ľudského balastu“! V r. 1916 otvorila prvú kliniku na kontrolu pôrodnosti v chudobnej štvrti Brooklyn a jej cieľovou skupinou boli „prisťahovaní Juhoeurópania, Juhoameričania a židia“. Založila aj ďalšie kliniky, kde predpokladala „neželané skupiny obyvateľstva“ najmä Afroameričanov. Z ligy „American Birth Control League“ vznikla potom gigantská potratová organizácia „Planned Parenthood“, ku ktorej patrí aj nemecká „Pro Familia“.
Z Edinburghu pochádzajúca Marie Stopesová vyzývala už v r. 1920 k „nútenej sterilizácii“ všetkých, ktorí „sú úplne nevhodní na rodičovstvo“ ako duševne chorí a slabí duchom. Nie náhodou darovala Hitlerovi svoje básne pre blaho nemeckej mládeže. V r. 1921 otvorila prvé centrum kontroly pôrodnosti vo Veľkej Británii – dnes ho prevádzkuje potratový koncern „Marie Stopes International“ v Londýne.
Eugenické hnutie bolo síce po odhalení nacistických krutostí poriadnu ranu, ale vedúce hlavy sa v tichosti dištancovali od svojej minulosti a zmenili terminológiu. Namiesto „eugeniky“ a „sterilizácie“ začali používať termíny „genetika“ a „plánovanie rodín“. Čo zostalo, je ich nasadenie za legalizáciu potratu ako prostriedku kontroly rastu populácie.
V r. 2009 povedala najvyššia sudkyňa a bojovníčka za práva žien Ruth Bader Ginsburgová pre New York Times, že za legalizáciou potratov rozsudkom „Roe vs. Wade“ sa mohli skrývať aj politické záujmy kontroly obyvateľstva. A naďalej tvoria nepomernú väčšinu klientok potratových kliník černošky – k bielym ženám je to pomer 4:1. Ani veda, ani masmédiá však nie sú ochotné tento demografický škandál riešiť.

USA: FBI vtrhla do domu ochrancu života a šokovala deti!

USA, 27.9.2022 (LifeSiteNews) 028 849 – Piatok 23. septembra sa začal ráno ako bežne v rodine Marka Houcka. S manželkou Ryan-Marie sa zobudili o 7. hod. a zišli dolu do kuchyne, aby vložili lotrinský koláč do pece a Ryan-Marie sa rýchlo osprchovala.
„Našich sedem detí učíme doma a dnes sme mali na programe návštevu Svätyne Čenstochovskej Panny Márie v Doylestowne, kde sa schádzajú aj rodiny, čo učia deti doma. Môj manžel tam vyučuje chlapcov. Zopár minút po siedmej však bolo ich ráno násilne prerušené 15 autami a malou armádou asi 30 agentov FBI s namierenými zbraňami, ktorí sa nahrnuli na ich dvor a trieskali na dvere, aby otvorili, inak vraj dvere rozbijú!
„Mark sa pokúšal agentov upokojiť kvôli deťom, no len revali ďalej a keď Mark otvoril dvere, namierili na nás zbrane. Deti začali hrozne plakať – bolo to všetko veľmi dramatické a traumatizujúce,“ povedala manželka.
Pre rodinu to bol trýznivý zážitok ako aj následné zatknutie Marka Houcka (48). A za aký zločin? Za hrozby bombou? Za sériové vraždy? Ani nie. Mark je ochranca života a pred potratovými klinikami radí ženám v núdzi. Tam na neho s 12-ročným synom tvrdo napadol muž. Mark ho odstrčil a ten spadol na zem. Prípad sa dostal na okresný súd vo Philadelphii a generálny prokurátor Merrick Garland začal proti nemu vyšetrovanie. Rodina informovala prokurátora, že na predvolanie sa dostaví. No ďalší krok bol už prepad FBI v ich dome!
„Nie je tu nijaký logický racionálny dôvod na takýto druh využívania výkonnej moci,“ povedal nám Mark. „Realitou je, že sem dosiahli bod, keď sa prestávame tváriť, že nevieme, čo sa deje. Tá neuveriteľná realita dospela až k našim dverám!“

FBI – najlepšie financovaná a vybavená teroristická organizácia sveta
Je to výkonná moc na vynútenie „plnenia zákonov“ a vidíme stovky jej obetí – ochrancov života, prívržencov Trumpa, konzervatívnych kresťanov. No zločiny ľavičiarov zostávajú bez ich reakcie. … A mnohé prípady jej útokov sa sústreďujú aj na politických oponentov. Takto zmenila FBI svoje zameranie príchodom Bidena v januári 2021. Už sa nezameriava na islamský terorizmus, už ide o politických oponentov Joe Bidena.
Pápež Ján Pavol II. hovoril: „Majte odvahu hľadieť pravde do očí a nazývať veci pravým menom!“ (EV) …

Kanada: „Nechceme ťa na našej škole!“

„Škola musí zostať bezpečným miestom pre deti. A nemá sa využívať na sexuálne fantázie učiteľa. Treba to zastaviť!“

Kanada, 26.9.2022 (LifeSiteNews) 028 848 – Maxime Bernier, vodca Ľudovej strany Kanady, sa ostro pustil do kanadského učiteľa na strednej škole s umelými prsami a žiadal, aby „perverzný učiteľ zostal doma“!
„Jediné, čo si dnes želáme, je, aby sa tomu učiteľovi povedalo ´dovidenia´ a aby zostal doma. Nechceme vás na našej škole!“ povedal pán Bernier na proteste v Burlingtone v kanadskom Ontariu v nedeľu 25. septembra. Bernier bol účastníkom protestu pred strednou školou, kde sa zišli rodičia študentov, aby vyjadrili svoje rozhorčenie nad učiteľom – mužom, ktorý sa teraz nazýva ženským menom Kayla Lemieuxová. Minulý týždeň sa na internete objavilo video ukazujúce učiteľa Lemieuxa na vyučovaní s masívnymi umelými prsami. To primälo mnohých rodičov aj študentov, aby sa proti nemu postavili. Už v piatok sa zišli na proteste stovky rodičov a študentov pred školou Trafalgar High School.
Okresná školská rada v Haltone učiteľa bránila slovami v maile rodičom:
„Škola uznáva práva študentov, personálu aj ostatných členov komunity bez diskriminácie na základe genderovej identity a genderového výrazu. Tie sú chránené Kódexom ľudských práv Ontario Human Rights Code.“

Bernier bol očividne jediným federálnym politikom v Kanade, ktorý okamžite reagoval na odev učiteľa a skritizoval školskú radu, ktorá vyhlásila, že s učiteľom nemôže nič urobiť:
„Školská rada nám hovorí, že nemôže nič urobiť, lebo by to bola diskriminácia! Veríte tomu? A my? Môžeme! Žiadame, aby zvíťazil zdravý rozum a preto sme tu! Treba to v našej krajine ukončiť! Dnes nie je populárne o tomto hovoriť. Hanba im a oni zmiznú, keď my vyhráme tento boj!… Je to nielen obscénny výsmech ženy a jej poslania, ale zvrháva to aj atmosféru v škole. Rodičia sa MUSIA postaviť proti sexualizácii prostredia, kde sa učia ich deti!“

Už sa o tomto učiteľovi hovorilo aj ako o „mužovi zneužívajúceho deti priamo v školskej triede“. V piatok sa občania pýtali na učiteľa aj ministra školstva Ontaria Stephena Leccea, Ten vyhlásil:

„V tejto provincii, v našich školách oslavujeme naše rozdiely a sme tiež presvedčení, že naše deti musia mať najvyššiu úroveň profesionality. A na tom základe som požiadal kolégium učiteľov o posúdenie toho, čo je v záujme všetkých detí v Ontariu.“ …

Chce pán Bätzing poslať na Meloniovú Švajčiarsku gardu?


Nemecký „učiteľský úrad Marxa a Bätzinga“ si už dovoľuje hodnotiť aj demokratické voľby v iných krajinách!
Komentár: Roland Noé
Linec, 27.9.2022 (kath.net) 028 847 – Na úvod jesenného zasadnutia nemeckých biskupov vyjadril v pondelok predseda KBN na tlačovke „ustarostenosť“ pre voľby v Taliansku! To je pozoruhodné, lebo doteraz sa nijaký predseda biskupskej konferencie Talianska či inej krajiny nevyjadril ustarostene k voľbám v Nemecku. Aká arogancia nemeckého pastiera a aké trápne, keď neinformovaný pastier chce zasahovať do vecí, o ktorých očividne nemá tušenia.
Ale človek sa stále učí: „Nemecký učiteľský úrad Marxa a Bätzinga“ si teraz dokonca nárokuje hodnotenie volieb v iných krajinách EÚ! Bätzing vyhlásil, že v Taliansku je teraz „duch doby“, proti ktorému sa musíme mocne brániť! Kladieme si teda otázku – čo plánuje biskup Bätzing? Chce nechať vyrukovať Švajčiarsku gardu, aby zabezpečil demokraciu v Taliansku? Tá je mimochodom v tejto krajine zreteľne viac zabezpečená ako v Nemecku. A biskup z Limburgu dokonca vyslovil slová ako „autoritárske správanie“, „autokratické vládnutie“ a „nepriateľstvo voči demokracii“. A to po 2,5 roka covidovej epidémie, keď v Nemecku pravidelne obchádzali parlament vzhľadom na opatrenia a biskupi sa vyznamenali pri týchto protidemokratických opatreniach najmä mlčaním! A teraz chce Bätzing kantorskými maniermi dávať doučovanie v demokracii. Absurdné! Pod „nepriateľstvom voči demokracii“ chápe Bätzing očividne to, keď raz nevládne ľavicová strana!
To, že Giorgia Meloniová je kresťanka, ktorá sa zasadzuje proti usmrcovaniu nenarodených detí a za tradičnú rodinu nemeckého „LGBT-biskupa“ nezaujíma. Bätzing neinformovane obsluhuje nemeckú ľavicovú klientelu žurnalistov, aby sa tam robil pekným a nazbieral body.
Pri posudzovaní politiky Meloniovej sa však treba orientovať aj tým, čo uviedol v pondelok známy anglický žurnalista Piers Morgan na Twitteri:
„Nová talianska premiérka nie je extrémne pravicová. Ak si myslíš, že takou je, tak by si si mal oživiť skutočnú nacistickú históriu. Ona je tým, čo hovorí – stredopravicová. Ľavica by mala konečne prestať každého konzervatívca hanobiť ako nacistu, alebo fašistu. It’s so lazy!“ (Aké lajdácke).

Táto Talianka sa jasne priznáva aj k tradičnej rodine a dokonca cituje Chestertona. Kto pozná toho veľkého kresťanského spisovateľa, nie je teda až taký zlý politik!

„ Nebudem sa báť Zlého, lebo Ty si so mnou.“

Wolfsburg , 26.9.2022 (kath.net) 028 846 – „Teraz viem, že Boh mi daroval talent, za čo by som mal byť deň čo deň šťastný a vďačný.“ Francúzsky futbalista Maxence Lacroix sa v interview vyznal z viery v Ježiša a zdôraznil, že to je pre neho dôležitejšie ako futbal. Hráč VfL Wolfsburgu našiel Boha pred dvomi rokmi. Do kostola často nechodí, lebo nerozumie dobre nemecky, ako hovorí. Ale pravidelne je v kontakte s pastorom a hovorí s ním o Ježišovi a o Biblii. Najradšej má žalm 23:
„I keby som mal ísť tmavou dolinou, nebudem sa báť zlého, lebo ty si so mnou. Tvoj prút a tvoja palica, tie sú mi útechou.“
Pre neho je to znamenie, že aj v ťažkých situáciách je Boh pi ňom a podporuje ho.

USA: Biskup kritizuje miliónový príspevok potratárom

Fresno, 22.9.2022 (kath.net/LifeNews/jg) 028 845 – Biskup Joseph Brennan (foto) z amerického Fresna v Kalifornii v otvorenom liste kritizoval katolíckeho politika, ktorý v mestskej rade Fresna hlasoval za miliónový príspevok pre potratovú organizáciu Planned Parenthood.
Federácia Plánované rodičovstvo je najväčšou potratovou organizáciou v USA. Poslanec Miguel Arias vložil do hry svoju katolícku vieru, keď odôvodnil svoje hlasovanie a vyčítal iným katolíckym politikom, že nerobia dosť pre chudobných. Iní členovia rady boli toho názoru, že odmietnutie potratu je náboženská záležitosť.
Biskup Brennan kritizoval v liste oba názory. Konštatoval, že katolícke charitatívne organizácie pomohli minulý rok 250 000 ľuďom potravinami, šatstvom, ubytovaním a iným. Spomenul aj kliniku ochrany života, ktorá pomáha ženám a rodinám v núdzi ošetrovaním aj poradenstvom. Pozval poslanca Ariasa, aby ho tam sprevádzal a videl, čo cirkev robí pre ľudí v núdzi.
„Ochrana života nie je len kresťanský postoj. Proti potratom sa angažujú ľudia rôznych náboženstiev a svetonázorov. Neporušiteľnosť života človeka je pochopiteľná pre každého,“ zdôraznil biskup. …

Biskup: „Biden je úbohá, stratená a zmätená duša“.

USA, 26.9.2022 (LifeSiteNews) 028 844 – Americký biskup Thomas Tobin z Providence na ostrove Rhode Island kritizoval amerického prezidenta Joe Bidena, lebo šíri falošné tvrdenie, že Cirkev podporuje potraty detí po znásilnení a inceste. Biskup vyzval k modlitbám za prezidenta. Správu uverejnil na Twitteri po tom, čo Biden vyhlásil, že Katolícka cirkev podporuje novelu zákona senátora Lindseya Grahama, ktorá zakazuje potraty po 15. týždni tehotenstva okrem prípadov po znásilnení inceste alebo ohrození zdravia matky. Biskup Tobin píše:
„Prezident Biden nemôže byť oddaným katolíkom aj horlivým podporovateľom potratov! Tieto dve veci sa vzájomne vylučujú. On je úbohá, stratená a zmätená duša. My sa naozaj musíme za neho modliť každý deň.
Ak kráčame s ľuďmi a sprevádzame ich, to neznamená, že musíme schváliť všetko, čo robia. Ak sa niekto, koho milujeme, zapletie do nemorálneho a deštruktívneho správania a naozaj máme o neho starosť, mali by sme ho povzbudzovať, aby zmenil svoje správanie a choval sa lepšie.“
Biskup Michael Olson z Diecézy Fort Worth zasa komentoval Bidenove výroky slovami:
„Musíme sa modliť za prezidenta, lebo jeho slová a skutky najlepšie ukazujú extrémne zmätenie v základnej katolíckej náuke o morálke a sú najhoršou pohoršujúcou zanovitosťou človeka upadnutého do ťažkého hriechu aj v rozpore s úctou k Eucharistii.“
Biden má dlhú históriu podpory potratov, čo priamo protirečí katolíckej viere, ktorú – ako tvrdí – praktizuje. … Po zrušení rozsudku Roe vs. Wade najvyšším súdom Biden vyhlásil, že bude robiť všetko, čo je v jeho silách, aby dosiahol schválenie federálneho zákona povoľujúceho neobmedzené potraty. … A nedávno povedal, že konzervatívci obhajujúci život a rodinu sú „hrozbou pre demokraciu“!

Bidenov Dekrét k biotechnológii krok k ‚transhumanizmu’

Americká vláda podporuje biotechnológiu a bioprodukciu. Cieľom je programovať bunky ako počítač!!!

Washington D.C., 26.9.2022 (kath.net/LifeSiteNews/jg) 028 843 – Joe Biden vydal nariadenie podporovať biotechnológiu a bioprodukciu v USA, čo má umožniť „inovatívne riešenia“ v oblastiach ako: zdravie, klimatické zmeny, energie, zabezpečenie potravín, poľnohospodárstvo, dodávacie reťazce a národná a hospodárska bezpečnosť. V nariadení sa uvádza:
„Nariadenie má byť základom vývoja génových techník, ktoré umožnia programovať biológiu tak, ako software a počítač. Týmto spôsobom sa majú inovatívne technológie a produkty rýchlejšie dostať na trh. Pandémia covidu-19 jasne ukázala veľký význam biotechnológie a bioprodukcie pre vývoj a produkciu možností diagnostiky, terapií a vakcinácie. V oblasti ochrany zdravia možnosti biotechnológie vidieť najzreteľnejšie. Prispievajú však aj k obohateniu cieľov oblasti klímy a energie, k potravinovej bezpečnosti a trvalej udržateľnosti a dávajú rásť hospodárstvu.“…
Kritici sa obávajú, že to povedie k pokusom zmeniť ľudský génom – čo by bol krok do transhumanizmu!
„To by viedlo k vytvoreniu zvláštnej triedy ľudí geneticky „vylepšených“, zatiaľ čo zvyšok ľudstva by túto zmenu nemal,“ ako píše Emily Mangiaracina pre LifeSiteNews.
Ďalším kritickým bodom nariadenia je vytvorenie počiatočných dát pre bio-ekonómiu. Majú sa zbierať dáta podstatné pre spoločenské vylepšenia a upravovať medzery v dátach, čo môže spôsobiť podstatné problémy s ochranou dát.

USA: Odporúčania synodálneho procesu


Na rozdiel od „úzkej cesty“ obnovená „synodálna cesta“ sa naozaj stane „širokou diaľnicou do pekla“ s pekným, príjemným, útulným vonkajškom lásky, ale iba v humanistickom zmysle slova – nie Božej lásky!…
Toto musí byť už konečná vzbura proti Bohu – hovoriť mu, že jeho stvorenie ľudskej osoby ako muža a ženu je nesprávne a že my to vieme lepšie!
Ak by sa mali odporúčania synodálneho procesu zakotviť do synody a stať sa novou náukou, bolo by to konečné štádium ničenia katolíckej morálky a priviedlo by to tisíce duší do zatratenia.

USA, 27.9.2022 (LifeSiteNews – Chris Watkins) 028 842

… Katolícka cirkev sa zdá byť na križovatke, hľadá cestu z krízy „počúvaním“ mimoriadnych záujmov svojich vyslovených kritikov a rôznych aktivistov. A buďme úprimní – je to o vítaní sexuality gejov a zväzkov rovnakých pohlaví. Dokonca z Vatikánu sa ozýva, že homosexuálne páry, ktoré si adoptujú deti, sú „ochrancami života“! Čože? Takým znetvoreným sa už stalo myslenie Cirkvi?
Ako muž, ktorý žil homosexuálnym štýlom v minulosti, som si prešiel týmito širokými bulvármi myslenia, na ktoré sa teraz mnohí kardináli a biskupi dobrodružne vydávajú. Bola doba, keď som si myslel, že Cirkev by sa mala skloniť pred mojím myslenia. Protestoval som, kritizoval náuku Cirkvi ako zanovitú a bez empatie a prosil o pochopenie, prijatie, schválenie a skutočnú zmenu.
Je neuveriteľné, že to, čo som si vtedy želal, sa dnes deje! Je iróniou, že teraz som na inej ceste, s hlbokou znalosťou Svätého písma a obrnený voči takému zraňovaniu Krista, ktorý nás povoláva k svätosti.
Počas šiestich rokoch vzťahu s mužom som mal chvíle svetla, pochybností o správnosti toho, čo robím a či nerobím niečo zlé. Svedomie sa začalo budiť a vo mne silnel vnútorný hlas. Stále viac som chcel čistotu a patriť Kristovi bez viazanosti na inú osobu, zvlášť na muža. Niečo vo mne kričalo, aby som bol výlučne Pánov.
Jednej z Bohom vyvolených mystičiek sr. Jozefe Menendezovej bolo povedané: „Duša sa znova uzdraví do pôvodnej nevinnosti sviatosťou pokánia.“ Krásna myšlienka, nádherná spiritualita! Kontemplovaním týchto slov som začal túžiť po dosiahnutí sviatostného daru milosti. Keď som nakoniec obnažil dušu v spovedi po zvlášť citlivých radách a rozhrešení som cítil akoby sa roky hriechu sa zo mňa odlúpili a to ma oslobodilo.
Po 12 rokoch už vidím príťažlivosť k rovnakému pohlaviu iba ako súženie. Tí ponorení do žiadostivosti nebudú súhlasiť, lebo žiadostivosť tela oslepuje intelekt a vôľu. Pochopiť, že tieto potešenia, ak zostanú neoľutované, vedú k zatrateniu, si vyžaduje úplnú zmenu života. Iba odpustením a zmierením s pokračujúcim uzdravovaním živým Kristovým dedičstvom, Eucharistiou a sviatosťami sa dosiahne trvalý pokoj srdca a pravé oslobodenie.
Iste, čistota a celibát nie sú ľahké voľby zvlášť v našej sexuálne orientovanej kultúre – ale neustálym posilňovaním sviatosťami Cirkvi je to oveľa ľahšie. Výzva nepodľahnúť slabosti je víťazstvom ducha. Zdržanlivosť neznamená únik z reality. Vizuálne pokušenia budú naďalej trápiť predstavivosť a môžu prísť aj pokušenia, no uplatňovanie sily vôle a vyhýbanie sa pokušeniam sa nelíši od rovnakých ťažkostí slobodných heterosexuálnych mužov. Je to veľký boj zvíťaziť nad hlboko usadeným túžbam, ale s Božou milosťou sa môže naše myslenie obrátiť iným lepším smerom. Túžba po teple a láske je iste základnou ľudskou potrebou. To nemožno zľahčovať ani ignorovať. Je to v slovách samého Boha: „Nie je dobre byť človeku samému,“ (Gn 2,18) No je zrejmé , že to sa má splniť v manželskej láske. …
V knihe „Zomierať na stretnutie s Ježišom“ Američan Randy Kay opisuje zážitok blízko smrti, keď sa stretol s Ježišom. Pán ho objal, pritúlil si líce k jeho lícu s takou intenzitou lásky, že to nevedel ani vysloviť! Tá ohromujúca neuveriteľná láska a teplo, ktoré ho prenikli mu priniesli hlboký pocit spolupatričnosti a túžbu nikdy sa od Ježiša už nevzdialiť a zostať naveky v jeho spoločnosti. … Sv. Augustín hovorí: Pane „stvoril si nás pre seba a nepokojné je naše srdce, kým nespočinie v Tebe.“
No teraz sa Cirkev nazdáva, že v kupliarstve s „moderným názorom“ spoločnosti priláka mladých do kostolných lavíc a získa si popularitu ako súčasti nerealistickej „novej evanjelizácie“. Kristovo mystické telo sa mení na akýsi typ demokraticky riadeného tela, ovládaného populárnym po-kresťanským presviedčaním a je smutné, že synodálne inklinovanie k zrúteniu katolíckej náuky a jej premeny na novú „vítajúcu cirkev“ – čo je eufemizmus prijatia homosexuálnych zväzkov – nakoniec vylúči Boha a jeho Desatoro.
Na rozdiel od „úzkej cesty“ táto obnovená „synodálna cesta“ sa naozaj stane „širokou diaľnicou do pekla“ s pekným, príjemným, útulným vonkajškom lásky, ale iba v humanistickom zmysle slova – nie Božej lásky!
Pravá náuka Krista a Svätého písma – to je Cesta, Pravda a Život a tie sú náročnejšie – vyžadujú pokánie, obrátenie, rast vo svätosti a čistote v rozlišovaní a v pochopení, že nič nečisté nikdy nemôže vstúpiť do neba. Na tradičnej svätej omši, ktorú navštevujem, sa kňaz neochvejne drží náuky Cirkvi a mladí ľudia, ktorí sa tam stretávajú, objavujú pravé duchovné vedenie. Početné krsty a duchovné povolania sú tam bohatými plodmi!
Z nejakého perverzného dôvodu si „dúhové hnutie“ uchvátilo špeciálny Boží oblúk prísľubu a nanovo ho vynašlo ako symbol vlastných politických záujmov. A čo je horšie, ideológie LGBT a transgenderu teraz zatemňujú myseľ už aj nevinným deťom a učia ich falošný názor, že si môžu „zvoliť“ svoj pohlavie!
To musí byť už konečná vzbura proti Bohu – hovoriť mu, že jeho stvorenie ľudskej osoby ako muža a ženu je nesprávne a že my to vieme lepšie!
Takže Cirkev by teraz mala byť inkluzívna? Samozrejme musí byť. Máme stavať mosty? Na tom nie je nič zlé. Ale má sa oficiálne schváliť aktívna sexualita gejov? Nie, to Cirkev nemôže nikdy urobiť rovnako, ako nemôže nikdy schváliť heterosexuálne smilstvo mimo manželstva, napriek pápežovmu prikyvovaniu párom žijúcim v hriechu. Prijímanie a pochopenie sú vždy zásadné pre homosexuálov a ich páry, no svätá Matka Cirkev nemôže povoliť a oficiálne schváliť tieto zväzky, pretože je pravou predstaviteľkou Ježiša Krista a Božieho zákona. Musíme vždy byť vítajúcou Cirkvou, ale prijímanie Najsvätejšej Eucharistie je vždy vyhradené výlučne v katechizme vzdelaným veriacim v stave posväcujúcej milosti. … Preto ak by sa mali odporúčania synodálneho procesu zakotviť do synody a stať sa novou náukou, tak ako minulá synoda schválila odchýlky z Amoris Letitia, toto konečné štádium ničenia katolíckej morálky by priviedlo tisíce duší do zatratenia.
Ak by sa týmto dušiam schválili a potvrdili ich hriechy – bol by to naozaj akt lásky?

USA: „Národná syntéza“ biskupov ignoruje verných katolíkov

Text Syntézy akoby naznačoval, že dôraz na náuku Cirkvi – na Bohom zjavenú pravdu – bráni vhodnému sprevádzaniu „marginalizovaných“ osôb:
„Ľudia si všímajú, že Cirkev dáva prioritu náuke nad ľuďmi, pravidlám a úpravám nad realitou života. Ľudia chcú, aby Cirkev bola domovom pre zranených a zlomených a nie inštitúciou pre dokonalých. Chcú, aby Cirkev sa stretávala s ľuďmi tam, kde sú, nech sú kdekoľvek a radšej kráčala s nimi ako ich súdila, aby budovala skutočné vzťahy starostlivosťou a pravosťou a nie nadradenosťou.“

USA, 23.9.2022 (LifeSiteNews) 028 841 – Americkí biskupi vydali „Národnú syntézu“ diecéznej fázy Synody o synodalite. Zdá sa však, že to čo počuli od verných katolíkov na stretnutiach po celej krajine sa im nepozdávalo.
„Tento kľúčový dokument je vyvrcholením 10 mesiacov intenzívneho načúvania cirkvi v USA,“ uvádza biskup Daniel Flores, predseda Komisie pre náuku viery pri Konferencii biskupov USA. „Uverejnenie syntézy je významným momentom pre cirkev v reakcii na to, o čo nás Svätý Otec prosil ako Božieho ľudu v dnešnom svete. Je to pokus o syntézu a zasadenie do kontextu tém tisícok stretnutí …“
No zatiaľ čo syntéza pozoruhodne vyzdvihuje „sprevádzanie“ osôb LGBT a vysviacku žien, neuvádza veľké volanie účastníkov diskusií po uchovaní katolíckej náuky najmä o živote a sexualite ani požiadavky, aby sa biskupi ozývali na obranu viery, ako sa to uvádzalo v mnohých regionálnych a diecéznych správach. A hoci katolíci opakovane kritizovali odklon od náuky Cirkvi syntéza to vôbec nespomína.
Syntéza silne zdôrazňuje „túžbu“ po „pohostinnejšej Cirkvi“ voči osobám ako LGBT a ich „rany“ od katolíkov a „často aj od inštitúcie samotnej“. Cirkev sa má stať pohostinnou, kde všetci členovia Božieho ľudu môžu nájsť sprevádzanie na svojej ceste“.
Syntéza zdôrazňuje „účinky krízy sexuálneho zneužívania a medzi iným spomína nesúhlas s obmedzeniami pápeža voči latinskej svätej omši.
Dokument poukazuje aj na očividnú „ranu marginalizácie“ od Katolíckej cirkvi, ktorou trpia isté skupiny ako komunita LGBTQ, „čo sa stalo škandálom najmä pre mladých, ktorí preto vnímajú Cirkev ako pokryteckú a zlyhávajúcu v spravodlivosti voči rôznym komunitám“. Spomínajú sa tu aj skupiny ako bezdomovci a narkomani, ale aj „ženy, ktorých hlas sa často ignoruje v rozhodovaní v Cirkvi“. A pozornosť sa venuje aj znovu zosobášeným rozvedeným a civilne zosobášeným. … Konkrétne sa v správe napríklad uvádza:
„Je tu naliehavá potreba riešiť skutočnú krízu v pastorácii komunity LGBTQ+ , z ktorých osoby sú aj v našich rodinách. Potrebujeme v tom pomoc, podporu a jasnosť. … Aby sme boli pohostinnou Cirkvou vnímame tu naliehavú potrebu rozlišovania v celej Cirkvi ako najlepšie sprevádzať tieto osoby – našich bratov a sestry.“

Tak sa končí syntéza bez objasnenia či sa toto „rozlišovanie“ týka katolíckej náuky? Text akoby naznačoval, že dôraz na náuku Cirkvi – na Bohom zjavenú pravdu – bráni vhodnému sprevádzaniu týchto osôb!

V jednej synodálnej konzultácii sa dokonca uvádza:
„Ľudia si všímajú, že sa zdá, že Cirkev dáva prednosť náuke pred ľuďmi, pravidlám a úpravám pred realitou života. Ľudia chcú, aby Cirkev bola domovom pre zranených a zlomených a nie inštitúciou pre dokonalých. Chcú, aby sa Cirkev stretávala s ľuďmi tam, kde sú, nech sú kdekoľvek a radšej kráčala s nimi ako ich súdila, aby budovala skutočné vzťahy starostlivosťou a pravosťou a nie nadradenosťou.“
V jednom bode správa dokonca nekriticky volá po vysviacke žien na kňazstvo! … Skupina šiestich biskupov v synodálnej komisii uvádza aj názory radikálneho biskupa, ktorý sa zúčastnil „žehnania“ párov LGBT, Johna Stowea z Lexingtonu v Kentucky a ktorý vydal dúhovú modlitbovú kartu na LBGT pochod „pride“. …
Na rozdiel od biskupov mnohé správy uvádzali horlivú zapálenú obhajobu katolíckej náuky najmä o potratoch a sexualite! … Arcidiecéza Mobile dokonca uvádza, že takých katolíkov „ v Cirkvi stále viac marginalizujú!“
V arcidiecéze Indianopolis vyhlásili:
„Strach ozvať sa na obranu Cirkvi je už realitou!“
Podobne aj v New Jersey. Mnohí kritizujú zrieďovanie náuky a politicky korektné vyhlásenia politikov, ktorí sa tvária, že sú verní katolíci a podporujú veci proti náuke Cirkvi ako potraty. …
Je tiež zarážajúce, že syntéza USA ani slovom nespomína potraty …
Kritika politicky korektných duchovných za ich liberálne postoje sa v diecéznych správach objavuje často – no ani slovo z toho sa neobjavuje v syntéze biskupov. … Ani z častej kritiky, že mnohí biskupi náuku Cirkvi vôbec nebránia. … Diecéza Lafayette v Indiane napísala:
„Cirkev sa stala svetskou, dovoľuje kultúre ovplyvňovať náuku Cirkvi namiesto toho, aby Cirkev prinášala obrátenie svetu! … Badať frustráciu kléru, ten je ticho, a zlyháva oslovovať veci, ktoré sú kontroverzné, alebo rozdeľujú ľudí. … Mnohí veriaci vyjadrili veľký záujem počúvať od kňazov pravdu! … Iní zasa vyjadrili znepokojenie z toho, že ak kňazi jasne kážu pravdu, sú za to disciplinárne karhaní predstavenými!“
Diecéza Harrisburg uvádzala sťažnosti na zlý príklad kléru v ťažkom hriechu, na nezaujímavé a neinšpirujúce kázne, slabú podporu náuky aj podávanie svätého prijímania verejným osobám v ťažkom hriechu.
Diecéza Colorado Springs uvádza, že nedodržiavanie náuky Cirkvi s odvolávaním sa na Ducha Svätého aj v najvyšších kruhoch Cirkvi veľmi rozdeľuje veriacich. A kritizovala sa aj súčasná teológia a nejednoznačnosť a zmätenie v tejto oblasti. …
Syntéza biskupov USA na záver uvádza:
„Mnohé regionálne syntézy vnímali nedostatok jednoty biskupov USA a dokonca aj niektorých biskupov so Svätým Otcom ako zdroj vážneho pohoršenia.“
Očividne sa tu naráža na konzervatívnych biskupov.

Manuela Stracková s kardinálom J. Ratzingerom

Zjavenie Kráľa milosrdenstva 25.9.2022 v Sievernichu 028 840

Zjavujú sa ako vždy tri žiarivé gule. Dvaja anjeli pokľaknú a hovoria:

„Et verbum caro factum est, et habitavit in nobis.“

Z najväčšej gule vystupuje Jezuliatko a v ľavej ruke má veľkú žiarivú knihu – Vulgatu – Sväté písmo. Kráľ milosrdenstva hovorí:

„V mene Otca a Syna – to som ja – a Ducha Svätého. Amen.
Milí priatelia, nech zlo, pôsobí hocijako silne vo svete, bude mu daný iba obmedzený čas! Ako dlho sa už zjavuje moja Najsvätejšia Matka na Zemi? Jej napomínania ste nepočúvali. Teraz žnete toho plody. Tak som prosil Večného Otca, aby som mohol byť u vás a On vám túto milosť poskytol.“

Kráľ milosrdenstva mi potichu vysvetľuje: Zlo sa otvorene nezjavilo iba teraz. Ohrozenie Cirkvi a s tým spojené nebezpečie pre ľudí sa začalo už skôr. V rovnakom čase sa začali zjavenia jeho najsvätejšej Matky, aby Cirkev a ľudí varovala pred falošnými cestami a s tým spojenými následkami.“

Od pútnikov som sa dozvedela, že existuje „sväté svetlo“, ktoré príde na každú Bielu sobotu do Ježišovho hrobu v Jeruzaleme a zapáli všetky sviece. To sa nedeje ľudskou rukou. Pýtam sa Pána, či to je pravda. Pán mi potvrdzuje, že toto „sväté svetlo“ je jeho svetlo a ukazuje mi prstom na svetelnú guľu, ktorá stojí za ním ako slnko.
Neviditeľná ruka potom otvára Vulgatu a ja vidím kapitoly Izaiáša 9 a 10.
Božie Dieťa hovorí:

„Počúvajte moje slová. Kto ma miluje, zachováva moje prikázania. Zostaňte vytrvalí, zostaňte mi verní! Moja láska zvíťazí! Kto hriech povyšuje na prikázanie, bude uvrhnutý do ohňa skazy. Prikázanie Večného Otca platí na celú večnosť. Modlite sa, obetujte, robte pokánie! Skrze moju prevzácnu krv som vám vykúpil. Preto, milí priatelia, držte sa pevne toho, čo som vám povedal, čo som učil, čo učili proroci Starého zákona. Pretože ja som bojoval proti satanovi slovami Starého zákona. Teraz vychádza a chce zničiť Písmo. Odporca chce spôsobiť rozkol v skale – Cirkvi, aj v stáde oviec. Pokľaknite na kolená a vrúcne proste o zadosťučinenie pred Večným Otcom! Nepočúvajte tých, ktorí vás vedú do ohňa skazy. Počúvajte môj hlas. Môj hlas nájdete vo Svätom písme, v náuke Cirkvi, vo sviatostiach Cirkvi.“

Milostiplné Dieťa si prikladá palcát na Srdce a ten sa stáva kropeničkou jeho prevzácnej krvi. Kráľ milosrdenstva kropí nás a všetkých ľudí, ktorí na neho myslia a v modlitbe sú s ním spojení svojou prevzácnou krvou: „V mene Otca a Syna – to som ja – a Ducha Svätého. Amen.“

Pritom veľmi vrúcne kropí aj prítomné deti. Božie Dieťa hovorí:

„Modlite sa, aby Nemecko bolo zachránené a aby do vašej krajiny neprenikla nijaká vojna. Modlite sa za pastierov v Nemecku. Odporca má tak veľa sily, lebo zanechali dobro. Zanechanie dobra je vstupnou bránou odporcu! Žite vo sviatostiach mojej Cirkvi!

Teraz sa Kráľ milosrdenstva na nás láskavo zahľadí. On vidí každú dušu. A hovorí: „Berte vážne najmä sviatosť spovede.“
Manuela: „Áno, Pane. Ty vidíš naše duše.“ Kráľ neba hovorí:

„Prevediem vás cez túto dobu a urobím vás silnými. Som pri vás.“

Potom sa Kráľ milosrdenstva lúči. Vchádza do svetelnej gule a želá si ešte modlitbu a my sa modlíme: „Ó Ježišu, odpusť nám naše hriechy … „

Pán sa zjavuje živý na kríži v Sievernichu 12.09.2022

Pán hovorí:

„Z kríža hľadím na svoje ovce, na mojich, ktorí sa modlia. Z kríža volám mojich, ktorí sa modlia: Zostaňte mi verní! Budete musieť prekonávať prekážky. Vo mne budete silní. Ja zostávam pri vás! Nenechám vás samotných. Človek koná a upadá do priepasti. Všetko, čo je od Večného Otca a odo mňa, Syna, má trvanie, má trvanie vo večnosti.“

Manuela.: „Ó Pane zmiluj sa nad nami!“ Pán hovorí:

„Nebojte sa! Ja som s vami. Ja prichádzam k mojim ovciam. Vyprosujte si milosrdenstvo Večného Otca“! Vy však majte účasť na mne, majte účasť na milosti Večného Otca! Hľaďte na mňa! Vyznávajte ma, nemajte strach! Kto mňa nevyznáva, toho ja nepoznám. Môj prúd milostí nechám plynúť cez Nemecko, pre všetky duše, ktoré ho chcú prijať. Hľaďte na mňa!

Manuela: Pre rany tvojich svätých nôh, Pane, zmiluj sa nad nami a zmiluj sa nad nemeckou cirkvou.


MODLITBA ZA KŇAZOV sv. TERÉZIE z LISIEUX

Ó, Ježišu, večný veľkňaz, zachovaj svojich sluhov v ochrane svojho Najsvätejšieho Srdca, kde im nikto nemôže ublížiť. Zachovaj bez poškvrny ich posvätné ruky, ktoré sa denne dotýkajú tvojho Najsvätejšieho Tela, zachovaj bez poškvrny ich ústa, ktoré sú zavlažované tvojou predrahou krvou.
Zachovaj čisté ich srdcia, v ktorých je odtisnutá pečať tvojho slávneho kňazstva a ochráň ich od všetkých pozemských náklonností.
Daj, aby rástli v láske k tebe a zachráň ich od svetskej nákazy. Udeľ im moc, aby premieňali srdcia, ako premieňajú chlieb a víno. Žehnaj ich prácu, aby im prinášala hojný úžitok a udeľ im korunu večnej slávy. Amen.

ZASVÄTENIE SA PANNE MÁRII

Nepoškvrnené Srdce Panny Márie, plná dôvery prichádzam k Tebe. Chcem sa Ti úplne zasvätiť ako Tvoje dieťa. Navždy sa Ti zasväcujem a darujem.
Zasväcujem Ti celý svoj život, dušu, schopnosti, talenty aj bolesti. Všetko, čím som, čo mám a čo robím, všetko nech je Tvojím vlastníctvom. Tebe, Panna Mária, odovzdávam minulosť, prítomnosť aj budúcnosť.
Zasväcujem ti, Matka, aj svoju rodinu, svojich priateľov. Bez akejkoľvek výhrady nechávam vládnuť Tvoje Nepoškvrnené Srdce nado mnou, nad mojou rodinou a nad tými, ktorých mi chceš zveriť. Stále chcem myslieť na to, že Ti patrím, že ma vedieš a ochraňuješ.
Nepoškvrnená Matka, zasväcujem Ti obety a úsilie každého dňa, sľubujem ti, že sa budem s láskou k Tebe modliť ruženec a oslavovať Tvoju pamiatku a tak uzmierovať Boha za všetky urážky i Tebe spôsobené bolesti. Matka, Tvoja som teraz i naveky. Skrze Teba a s Tebou chcem navždy celkom patriť Ježišovi. Amen.

K FATIMSKEJ PANNE MÁRII:

Najsvätejšia Trojica, Otec, Syn a Duch Svätý, s hlbokou úctou sa ti klaniame, Obetujeme ti najsvätejšie Telo, krv, dušu a božstvo nášho Pána Ježiša Krista, prítomného vo svätostánku. Pre jeho nekonečné zásluhy ťa prosíme, odpusť nám všetky hriechy. A nielen nám, ale aj všetkým našim priateľom i nepriateľom.
Pokorne ťa prosíme, odpusť nám všetky urážky, ktorých sa ti denne od nás dostáva. Odpusť nám aj tie, ktorými sme urazili Nepoškvrnené Srdce Panny Márie, ktoré ťa tak veľmi miluje.
Jej prostredníctvom ti obetujeme naše modlitby, obety a všetky dobré skutky ako náhradu za neprávosti, spáchané proti jej Nepoškvrnenému Srdcu.
Obetujeme ich tiež za našu mládež, jej rodičov a vychovávateľov. Prijmi ich aj za obrátenie hriešnikov, pohanov a našich bratov žijúcich v blude.
Vrúcne ťa prosíme, daj nám svätých kňazov, biskupov a apoštolov. Zveľaďuj a chráň svoje dielo, aby sme jednotne a horlivo pracovali za rozšírení Božieho kráľovstva na zemi. Nech sa vždy stane tvoja svätá vôľa.
Odovzdávame sa ti, obetujeme a zasväcujeme v spojení s Nepoškvrneným Srdcom Panny Márie.
Dopraj nám všetky milosti. Daj, aby sme ťa lepšie poznali a z lásky ti slúžili. Zmiluj sa nad dušami v očistci.
Nakoniec ti vrúcne ďakujeme, za všetko, čím si obdaril našu dušu a naše telo.
Nepoškvrnené Srdce Panny Márie, buď nám spásou. Kráľovná presvätého ruženca, oroduj za nás. Amen. (S povolením cirk. vrchnosti Nitra č.1285/46)

Sv. MICHAL ARCHANJEL

bráň nás v boji, buď nám ochrancom proti zlobe a úkladom diabla. Pokorne prosíme, nech mu Boh ukáže svoju moc. A ty, knieža nebeských zástupov, Božou mocou zažeň do pekla satana a iných zlých duchov, ktorí sa na skazu duší potulujú po svete. Amen. Sláva Otcu …

SLÁVNE KNIEŽA NEBESKÝCH VOJSK
svätý Michal archanjel, chráň nás v boji a hroznom zápase, ktorý vedieme proti kniežatstvám a mocnostiam, proti vládcom tohto temného sveta a proti zlým duchom.
Príď na pomoc ľuďom, ktorých všemohúci Boh stvoril nesmrteľných na svoj obraz a podobu a ktorých draho vykúpil z moci satana.
Bojuj dnes Pánov boj s légiami svätých anjelov, tak ako si kedysi bojoval proti Luciferovi, vodcovi pyšných duchov a všetkých odbojných anjelov, ktorí boli proti tebe bezmocní a už nebolo pre nich miesta v nebi.
Učiň, aby anjel odpadlík, ktorý sa zmenil na anjela temnosti, a ešte sa stále plazí po zemi, aby nás zničil, bol zvrhnutý do priepasti spolu so svojimi nasledovníkmi. Dnes tento prvý nepriateľ ľudstva a vrah od počiatku znova nadobudol sebadôveru. Prestrojený za anjela svetla chodí so zástupmi skazených duchov, napáda zem a vyhladzuje meno Pána Boha a Ježiša Krista, plieni, zabíja a posiela do večnej záhuby duše, ktorým bola určená koruna večného života.
Tento skazený had je ako nečistý prúd, ktorý vlieva do ľudí so zvrátenou mysľou a spustnutým srdcom jed svojej zloby, ducha klamstva, bezbožnosti a rúhania a smrteľný dych nečistoty, neresti a ohavnosti. Títo prefíkaní nepriatelia ľudstva zaplavujú blenom a palinou Cirkev, nepoškvrnenú Baránkovu nevestu, a dotýkajú sa jej posvätných pokladov.
Ponáhľaj sa, nepremožiteľné knieža, na pomoc Božiemu ľudu proti vpádom zatratených duchov a dožič mu víťazstvo. Amen.
Nekonečný Bože, ty obdivuhodne určuješ úlohy anjelom i ľuďom. Prosíme ťa, pošli svojich anjelov, ktorí ti ustavične slúžia v nebi, aby nás ochraňovali v pozemskom živote. Skrze nášho Pána Ježiša Krista. Amen.

K DUCHU SVÄTÉMU
Pane, zošli svojho Ducha a obnovíš tvárnosť zeme! Pane, obnov svoje prvé Turíce. Ježišu, udeľ všetkým milovaným kňazom dar rozlišovania duchov, obdaruj ich všetkými svojimi darmi, rozmnož ich lásku, urob z nich neohrozených apoštolov a pravých svätých medzi ľuďmi.
Duchu Svätý, Bože lásky, príď ako mocný vietor do našich katedrál, do večeradiel, do najbohatších domov práve tak, ako do najpokornejších príbytkov. Naplň celú Zem svojím svetlom, svojou útechou a svojou láskou! … Príď a povzbuď ľudí v tejto dobe takej plnej úzkostí, osvetli neistú budúcnosť mnohých, upevni tých, ktorí ešte váhajú na Božích cestách.
Duchu svetla, rozptýľ všetky temnoty zeme, uveď blúdiace ovce do Božieho ovčinca, pretrhni oblaky prikrývajúce tvoje tajomné svetlo. … Naplň všetky srdcia svojimi premnohými a vzácnymi darmi, ó božský plod obety Kalvárie, … (Krátené: Marthe Robinová, Turíce 26. mája.1939)

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *