Poľskí muži na kolenách pri Panne Márii

Sme muži, ktorí chcú naplniť vôľu Márie – našej Matky a Kráľovnej. Chceme robiť presne to, o čo žiada a neustále nás prosí. Jej vôľa je vôľou jej Syna – Ježiša Krista, ktorý je našim Pánom a bratom. Realizácia týchto prosieb slúži väčšej sláve Božej, že Jeho deti budú s Ním vo večnosti. To znamená, že sme to my, naše rodiny a všetci ľudia, ktorí chcú žiť jeho milosťou.

Prečo Muži?

Veríme, že našou úlohou, t. j. úlohou mužov v Božom pláne, je chrániť večný život pre všetkých, ktorých nám Boh dal na zemi. Rovnako ako Svätý Jozef bol pozemským ochrancom Svätej rodiny, aj my máme úlohu brániť posvätnosť našich rodín a našich blízkych. Chceme to robiť spoločne, v spoločenstve mužov. V tejto jednote posilňujeme našu mužskú identitu a mužské cnosti.

Naším duchovným opatrovníkom je páter Dominik Chmielewski SDB.

Prečo ruženec?

Toto je vôľa Matky a Kráľovnej. Svojím vedomým rozhodnutím si vybrala túto cestu, aby nás všetkých posvätila, zachránila hriešnikov, chránila svoje deti. V histórii sa nám mnohokrát pripomenula. A to najmä v posledných storočiach, v Lurdách (1858), Gietrzwałde (1877), Fatime (1917), Akite (1973), Kibeho (1981) – aby sme vymenovali aspoň niekoľko miest spomedzi mnohých z celého sveta, ktoré zažili veľkú radosť pri sledovaní tváre Nepoškvrnenej Panny.

Odkaz našich otcov, ktorý nám zanechali, je pre nás tiež dôležitý. Chceme ho naplniť aj v súčasnej generácii. Rovnako ako to urobili Ján Pavol II. (Totus Tuus), kardinál Stefan Wyszyński („všetko som daroval Márii“), Maximilian Maria Kolbe (rytier Nepoškvrnenej) a mnoho veľkých svätých v priebehu storočí a nakoniec i svätý Ján, Kristov apoštol, ktorému Ježiš túto vôľu odovzdal krátko pred smrťou na kríži.

Kde sa momentálne modlíme?

Mapa dole ukazuje miesta, kde sa pravidelne stretávame, modlíme a zverujeme sa Márii. Po výbere vybraného bodu na mape sa zobrazia podrobnosti stretnutia. Pozývame vás na účasť alebo usporiadanie stretnutia vo vašom meste. Pripojte sa k nám!

https://meskirozaniec.pl/

Zdroj: meskirozaniec.pl, Obrázok: Tamtiež

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *