Zaujímalo by ma, či výrobky ako sú Avon, Oriflame …

Zaujímalo by ma, či výrobky ako sú Avon, Oriflame, Zepter,… majú nejaký vplyv na človeka. Viem že to sú výrobky NEW AGE, chcela by som vedieť či tie výrobky môžu negatívne pôsobiť na človeka alebo sú to len predražené obyčajne produkty. Či napríklad aj cez výrobky môže niečo okultné prechádzať.

Túto otázku dostávam dosť často. Viacerých ľudí som počul hovoriť, že spomínané firmy majú údajne niečo spoločné s okultizmom. Neviem to ani potvrdiť ani vyvrátiť. Zatiaľ nemám dostatočný dôkaz na to, žeby to tak bolo. Máte prístup k internetu, môžete mi v tom pomôcť. Ale takisto som zatiaľ nestretol človeka, ktorý by mi tvrdil, že napr. po použití šampónu Avon či iného produktu týchto firiem, mal duchovné problémy. Viem, že firma ZEPTER vyrába aj akupunktúrne strojčeky. Tie by som určite nekupoval, ale to ešte nemusí znamenať, že aj ostatné ich výrobky budú mať niečo spoločné s okultizmom.
Keďže sa však väčšine ich výrobkov nepripisujú žiadne mimoriadne účinky, ktoré by prirodzene nemohli mať, nevidím v nich nič okultné. Odlišná situácia je pri homeopatii. Tam sa preparátom pripisuje liečebný efekt, ktorý prirodzene nemôžu mať, pretože mnohé sú tak zriedené, že v nich biochemicky a fyzikálne už nie je prítomné nič, čo by mohlo spôsobiť očakávaný efekt. Iné by bolo, keby sa dokázalo, že tieto firmy sú prepojené s nejakou sektou. Potom by kúpa ich produktov bola nemorálna, lebo by sme v podstate ekonomicky podporovali zlé ciele.
Skôr sú tieto spoločnosti otázne ohľadom pyramídového systému. Niektorí ľudia, ktorí sa zapojili do podobných pyramídových predajov tvrdili, že ich stretnutia sa podobali viac seansám, ako obchodným jednaniam. Cítili sa pod manipulačným vplyvom, museli vykrikovať isté heslá a finančný zisk im bol predstavený ako najvyššia hodnota života, pred ktorou museli všetky ostatné ustúpiť. Podobný pyramídový systém ekonomiky, predaja a služieb využíva aj Scientologická cirkev. Súvisia sa s tým aj ďalšie ekonomické problémy, ktoré však nie som kompetentný riešiť.
Takže túto otázku nechávam do istej miery otvorenú a rád privítam nové poznatky, ktoré by priniesli viac svetla.

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *