Život Cirkvi vo svete 49/2022

O b s a h

Pápež František sa dožíva 86 rokov – oslava nebude
Kardinál Hollerich: Cirkev chce dôležitejšiu úlohu ženy
Vatikán: Silný dážď a ďalšie škody na pápežskom paláci!
Na Svatopetrském náměstí – výstava betlémů z celého světa

Nepoškvrnené počatie Márie – akt lásky Najsvätejšej Trojice
Rímska tradícia: Na ceste k Nepoškvrnenému Počatiu
Rakúsko: Mnohé slávenia Nepoškvrneného počatia Panny Márie

Betlehemské svetlo pokoja sa vydá do sveta z Viedne v sobotu
Eucharistická procesia na evanjelizovanie štátu!
Nemecko: Zákaz svätých omší bol protiprávny!
Americké vojenské letectvo a víťazstvo náboženskej slobody
Moslim preberá kľúče milovaného katolíckeho kostola
Taliansko: Biskupi konečne povolili používať svätenú vodu!
Veľká Británia: Najvyšší súd kriminalizuje boj za život
USA: Biskupi veľmi sklamaní útokom na manželstvo reagujú!
USA: Súd zrušil vládne nútenie lekárov k potratom
Reakcia premonštráta: ‘Potratené dieťa si treba uctit’ !!!
„Nelegálne a provokujúce“ – ženská kázeň k vysviacke žien
Sekulárna tolerancia veľmi netolerantná k Božiemu slovu!
USA: Ochrancovia života odsúdení na 45 dní väzenia
S agendou LGBT prichádza Disney o veľký zisk
Bývalý líder „Synodálnej cesty“ o taktike proti Vatikánu
„Diabol do videnia – máme svoju medicínu!!
Zjavenie Kráľa milosrdenstva a živého Pána na kríži

V najväčšej tme dostanete svetlo môjho Nepoškvrneného Srdca!


„Synovia, bola som uchránená od hriechu a naplnená milosťou, pretože som bola vyvolená stať sa Matkou Slova a určená, aby som vám dala svojho Syna Ježiša. A môj Syn ma dal každému z vás ako vašu pravú Matku. Preto je mojou materinskou úlohou zaodieť vás mojou nepoškvrnenosťou a predovšetkým vás chcem uzdraviť zo zla, ktoré vás zohyzďuje – hriechu. …
Ja som bola od počiatku predpovedaná ako nepriateľka , odporkyňa a premožiteľka satana, otca a prvého pôvodcu každého hriechu. … A keď sa ateizmus zorganizoval ako moc usilujúca sa dobyť celý svet a úplne zničiť Cirkev, znova som sa ukázala z neba povedať vám, aby ste sa nebáli, lebo v tejto hroznej bitke nakoniec zvíťazí moje Nepoškvrnené Srdce. To je vaším najbezpečnejším útočiskom! (Don Gobbi 8.12.1975)
V najväčšej tme dostanete svetlo môjho Nepoškvrneného Srdca … Ja sama vám v rozhodujúcich okamihoch všetko ukážem. Poviem vám, ako koho budete musieť nasledovať, aby ste zostali verní … Upevním vás v tom, čo budete musieť hlásať, aby svet zostal v pravde, ukážem vám, koho sa máte báť a po ktorých cestách budete môcť ísť, aby ste unikli nebezpečiu. (1977 )

Ja som úsvit, ktorý predchádza veľký Pánov deň. Ja som dlho očakávaný
žiarivý oblak, ktorý zavlaží nebeskou vlahou milosti a svätosti púšť sveta vysušenú zlom a hriechom. Rozširujte môj jas vo všetkých končinách zeme. (1986)


Pane, opora moja, útočište moje … Bože môj, moja pomoc, tebe dôverujem, ty si môj štít, sila mojej spásy a môj ochranca. …
Zem sa pohýbala a zachvela; vrchy sa otriasli a pohli v základoch, lebo vzplanul hnevom. – … Pán z neba zahrmel a zaznel hlas Najvyššieho: ľadovec a žeravé uhlie. … Otvorili sa hlbočiny vôd a základy zeme sa odkryli. Pred tvojou hrozbou, Pane, pred víchricou tvojho hnevu.
Voči svätému si svätý, voči šľachetnému šľachetný, voči úprimnému úprimný, voči zvrhlému si neúprosný.
Pokorný ľud chrániš pred zánikom a ponižuješ oči pyšných. …
Veď kto je Boh okrem Pána? Kto je skala okrem nášho Boha? …
Nech žije Pán, nech je zvelebený môj Záchranca, nech je vyvýšený Boh, moja spása. … (podľa Žalmu 18)


Pápež František sa dožíva 86 rokov – oslava nebude

Severina Bartonitscheková, korešpondentka Kathpressu v Ríme

Vatikán, 02.12.2022 (KAP) 029 028 – Zatína zuby, koleno bolí. Bez paličky a vozíčka to už nejde. Ale ešte oveľa menej bez kalendára plného termínov. Ten muž má svoje poslanie a od toho sa nedá odradiť. A už vôbec nie poškodeným kolenom.
Pápež František sa 17. decembra dožíva 86 rokov. Tým je tento jezuita jedným z najstarších úradujúcich pápežov. Od začiatku pápežstva vieme o hŕstke ďalších nástupcov sv. Petra, ktorí boli rovnako starí, alebo starší. Benedikt XVI. sa vzdal úradu vo veku 85,8 rokov. Najstarším pápežom bol zrejme Agatho (678-681), ktorý mal Cirkvi slúžiť dokonca do veku 104 rokov! Jeho údajný rok narodenia 577 je však skôr legendou ako zaručený.
To, že prvý pápež z Južnej Ameriky by sa chcel rovnako dlho „voziť“ na Petrovom stolci je nepravdepodobné. Vzdanie sa úradu je celkom normálna možnosť, ako vyhlásil nedávno. A principiálne nie je problém pápeža vymeniť. On sám vkladá toto rozhodnutie od Božích rúk.

Napriek všetkým fámam nemusia sa žurnalisti ani veriaci tak skoro pripravovať na bezsenné noci počas konkláve. Práve František predĺžil trvanie svojho obľúbeného projektu o jeden rok. Svetová synoda sa má skončiť až v r. 2024. Potom bude nasledovať Svätý rok 2025. Medzitým realizuje František postupne svoju reformu kúrie konečne zverejnenú v tomto roku. Zbavuje moci, menuje, upratuje, „zhadzuje sochy“.
Svoj mandát zreformovať kúriu berie Argentínčan s talianskymi koreňmi vážne – či už v oblasti financií alebo pri menovaní vedúcich osobností. Laici preverujú správy členov kúrie, jeden kardinál sa ocitá na lavici obžalovaných a aj ženy smú za Františka – prirodzene nevysvätené – spoluúčinkovať na vyšších postoch.
Nezriedka sa pri svojej aktivite správa k ľuďom aj necitlivo. Jeho najmilším cieľom útokov je klerikalizmus. Pred kňazmi alebo ich formátormi aj rád udrie na stôl a použije drsné slová! Pre priemernosť vo veci povolania nie je nijaké miesto a ešte menej pre tradicionalistov so štýlom odevu „babičkine krajky“. Kňazi, ktorí pri spovedi neudelia rozhrešenie, sú pre neho jednoducho zločinci.
„A braccio“ – s objatím – sa volá to, čo pápež v takých situáciách rád robí. A hovorí spontánne. Jeho pripravené príhovory sa účastníkom audiencie rozdávajú. To, čo má pápež skutočne na srdci, to prichádza spontánne práve vtedy, keď napríklad opakovane varuje rehoľníkov pred táraním. Príjemné sú takéto spontánne príhovory väčšinou pre deti a mládež. Tých pápež vyzýva, aby bolo kritickí, aby robili hluk a formovali si budúcnosť.
Jeho elixírom zásadne zostáva kontakt s ľuďmi. Vtedy je veselý, ako nedávno povedal. Pápežský úrad sa k tomu žiaľ dobre nehodí, pretože jednoducho chodiť s ľuďmi po uliciach je nemožné.
So svojím spočiatku neobľúbeným pomocníkom sa takmer 86-ročný pápež už spriatelil. Vozíček sa výborne hodí pre Františkovu politiku obrazov a giest. Podporuje jeho pociťovanú pokoru rovnako ako jeho prejavovanie rešpektu, keď napriek bolestiam celé minúty stojí pred domorodcami postihnutými štátnym internátnym systémom v Kanade.
Už takmer desať rokov je muž z Buenos Aires nástupcom sv. Petra. Či by so spätným pohľadom niečo urobil inak, pýtali sa žurnalisti. „Všetko! Všetko inak!“, odpovedal František s veľkým úsmevom. A hovorí, že robil to, čo mu Duch Svätý hovoril: „A ak som to neurobil, tak som spravil chybu,“ dodal pápež.
Mimoriadne prekvapenia František k narodeninám nepotrebuje. Pre neho je to deň ako každý iný. Okrem toho prekvapenia robí radšej on sám a tie sú rozdelené na celý rok.

Kardinál Hollerich: Cirkev chce dôležitejšiu úlohu ženy

Bonn, 7.12.2022 (KNA) 029 027 – Kardinál Jean-Claude Hollerich (64) vidí posilnenie úlohy ženy v Katolíckej cirkvi ako celosvetovú požiadavku. To je dôležitý výsledok vyplývajúci z dotazníkov takmer všetkých diecéz sveta v rámci pápežom Františkom iniciovanej Synody o Synodalite, ako povedal arcibiskup Luxemburgu podľa nemeckej katolíckej agentúry KNA v utorok večer. Vyslovil sa tak na Teologickej fakulte v nemeckej Fulde v prednáške na tému „Synody biskupov k synodalite“. Kardinál Hollerich, generálny relátor Synody potom zdôraznil:

„Vo všetkých príspevkoch sa vyskytla požiadavka, že ženy musia byť v Cirkvi viac počúvané a ich úloha v Cirkvi sa musí stať dôležitejšou.“

Kardinál však pripustil, že „to neznamená, že celý svet si myslí, že ženy je potrebné vysvätiť“ a povedal:

„Približne polovica príspevkov sa zasadzuje za vysviacku žien na diakonky a malá časť hovorí o kňazstve ženy.“

Pápež František otvoril v r. 2021 svetový synodálny proces s viacstupňovým dialógom. Tak má podľa želania pápeža Cirkev lepšie spoznať akým výzvam musí čeliť. Základom je pracovný dokument, ktorý sa zostavil na základe dotazníkov poslaných z celého sveta a ktorý Vatikán prezentoval koncom októbra. Po prvej fáze na úrovni miestnych cirkví prebieha od jesene druhá, kontinentálna fáza. Tá má vyústiť do zhromaždenia Synody biskupov v októbri 2023 a v októbri 2024 v Ríme.

„Zmeny postoja Cirkvi“

Kardinál Hollerich uviedol aj druhý dôležitý výsledok z požiadaviek zmien z diecéz vo svete:

„Ľudia očakávajú, že oficiálna Cirkev – to znamená, aby sme my biskupi, kňazi a tak ďalej – konali, ako konal Kristus v evanjeliách. A to znamená, že ku všetkým ľuďom sa treba správať s rešpektom a s láskou. Nikto nesmie byť vylúčený! To platí pre menšiny v Cirkvi ako ľudí, ktorí prežívajú svoju zbožnosť v tridentskej latinskej svätej omši.“

Pochybnosti vyvolalo, že v reakciách mnohých diecéz sa vyskytovalo slovo ´LGBT´ a to nielen z Európy a Ameriky, ale aj z Ázie a dokonca z Afriky. LGBTQ znamená osoby, ktoré sa identifikujú ako lesby, gejovia, bisexuáli, transgenderové osoby. Hollerich v tejto súvislosti zdôraznil:

„Nejde tu o zmenu náuky Cirkvi, ale o zmenu postoja Cirkvi. Žijeme v digitálnej spoločnosti, ktorej účinky na tradičnú písomnú kultúru nemožno odhadnúť. To platí aj pre kresťanstvo, ktoré je náboženstvom knihy. V budúcnosti budú filmy a obrazy stále dôležitejšie aj pre sprostredkovanie kresťanskej viery.“

Vatikán: Silný dážď a ďalšie škody na pápežskom paláci!


Vatikán, 6.12.2022 (KAP) 029 026 – Silný dážď ďalej poškodil už aj tak veľmi postihnuté strechy Apoštolského paláca! Ako napísal denník „Messaggero“, v utorok znova prenikla voda až do Kráľovskej sály Sala Regia. To vyvoláva veľké starosti, keďže už ostatný raz spadli kusy štukatúry zo stropu. Experti sa vtedy obávali, že nahromadená voda prenikne aj do dubových trámov nad ňou.
V Sala Regia pápež v minulosti prijímal veľvyslancov. Kvôli problémom s vlhkosťou sa už sála na audiencie nepoužíva. Reštauračné práce prebiehajú. Kráľovská sála má rozmery asi 40×12 metrov. Leží medzi Paulínskou kaplnkou, Sixtínskou kaplnkou a Kniežacou sálou (Sala Ducale). Štukatúra pochádza od Raffaelovho žiaka, fresky od umelcov ako Giorgio Vasari (1511-1574).

Na Svatopetrském náměstí – výstava betlémů z celého světa

Vatikán, 7.12.2022 (VN CZ) 029 025 – Mezinárodní výstava „Sto betlémů ve Vatikánu“ se vrací se svým pátým ročníkem, při němž se setkávají díla umělců z celého světa, kteří projevili svou kreativitu při ztvárnění Pánova narození.
Vatican News
Výstava se od 8. prosince koná v sugestivním prostoru pod Berniniho kolonádou na Svatopetrském náměstí. V tomto jedinečném prostředí jsou četné betlémy, skutečná umělecká díla, umístěny v prostředí, jehož kontext návštěvníky ještě více vybízí k obdivu tradičního výjevu Ježíšova narození. Letos bude vystaveno 120 betlémů z různých evropských zemí, například z Ukrajiny, Maďarska, Malty, Slovinska, Slovenska, Chorvatska, a také ze zemí celého světa, například z Tchaj-wanu, Venezuely a Guatemaly. Mnohé z těchto zemí jsou zastoupeny svými velvyslanectvími při Svatém stolci, která se postarala o propagaci akce ve svých zemích.
Více než sto betlémů představuje inspiraci a fantazii umělců, kteří je vyrobili z rozličných materiálů, jako jsou noviny, látka, korek, dřevo, keramika a terakota. Do značné míry se citlivosti a představivosti betlémářů dotkly výzvy a krize současného světa. K vidění budou i betlémy z válečných oblastí, například ten, který na Ukrajině vytvořila sestra Theodosia Polotniuk z doněckého exarchátu. Středobodem díla je betlém, který je umístěn v suterénu budovy připomínající hutní závod Azovstal v Mariupolu. Součástí betlémů jsou také artefakty, které upozorňují na klimatickou krizi a tragédii migrace ve Středomoří, jako například ten, který vytvořila římská nadace (Fondazione Romana Villa Maraini Onlus), provozující rehabilitační domov pro mladé narkomany. K vidění bude také několik soch monumentálního betlému z Viterba a díla různých italských betlémářských sdružení.
Výstava bude otevřena po dobu pěti týdnů, od čtvrtka 8. prosince 2022 do neděle 8. ledna 2023, každý den od 10.00 do 19.30 hodin. Vstup je zdarma a není nutná rezervace. Ve dnech 24. prosince a 31. prosince bude výstava uzavřena již v 17 hodin. Poslední vstup je vždy nejpozději 15 minut před zavírací dobou. Po celou dobu akce budou přítomni dobrovolníci z Dikasteria pro evangelizaci, kteří budou vítat návštěvníky.
Výstavu slavnostně zahájí ve čtvrtek 8. prosince 2022 v 16 hodin mons. Rino Fisichella spolu se členy Dikasteria pro evangelizaci, Sekce pro základní otázky evangelizace ve světě. Přítomno bude zastoupení ukrajinského velvyslanectví při Svatém stolci a někteří členové této komunity oživí inauguraci tradičními ukrajinskými vánočními písněmi. Na zahájení se dostaví také hudební skupina četnického sboru Vatikánského městského státu, která je doprovodí oficiální hymnou.

V Európskom parlamente bol po prvýkrát vystavený betlehem. Vďaka odhodlaniu jednej ženy!


https://www.christianitas.sk/v-europskom-parlamente-bol-po-prvykrat-vystaveny-betlehem-vdaka-odhodlaniu-jednej-zeny/

‚ Ja poznám iba JEDNU kráľovskú rodinu!“

Boston, 3.12.2022 (kath.net/rn) 029 023
„Mali ste možnosť stretnúť kráľovskú rodinu?“ pýtala sa reportérka trénera známeho basketbalového mužstva USA Boston Celtics v sobotu 2. decembra po návšteve princeznej Kate a princa Williama na basketbalovom zápase proti Miami Heat.

Katolícky tréner NBA Joe Mazzulla odpovedal otázkou:

„Ježiša, Máriu a Jozefa? Dôverne poznám iba jednu kráľovskú rodinu a neviem toho veľa o tej druhej!“

A dodal: „Dúfam však, že Kate a William sú fanúšikmi Celtica.“ Boston Celtics sú mužstvom americkej Národnej asociácie ligy profesionálov so sídlom v Bostone. Získali už 17 titulov a spolu s mužstvom Lakers z Los Angeles sú najúspešnejším tímom NBA.

Nepoškvrnené počatie Márie – akt lásky Najsvätejšej Trojice

(LifeSiteNews) 029 022 – Katolícka cirkev poskytuje veriacim uprostred Adventu nádhernú príležitosť meditovať o slávnych tajomstvách obklopujúcich Preblahoslavenú Pannu Máriu. Cirkev vedie veriacich v ich prípravách na veľký príchod Krista na Vianoce. S poukazovaním na intímne spojenie medzi Kristom a jeho Matkou v každej časti jeho spásneho poslania Cirkev slávi aj slávnosť Nepoškvrneného počatia uprostred príprav na Vianoce.
Celý Máriin život je jednou pokornou súhrou s Božou vôľou. Ona neustále vedie ľudí k svojmu Synovi a ubezpečuje, že jej život je dráhou smerom ku Kristovi. Aké priliehavé je preto, že sa tento sviatok slávi v týždňoch vedúcich k Vianociam a ubezpečuje nás, že úlohu Matky nemožno chápať oddelene od jej Syna.
‘Rozum nedokáže ‘plne ’pochopiť slávu Márie
Apoštolská konštitúcia Ineffabilis Deus, ktorou pápež Pius IX. vyhlásil túto dogmu, zdôrazňuje, že Nepoškvrnené počatie Panny Márie je osudovo späté s jej úlohou Božej Matky.
Pápež uvádza, že Mária dostala od Boha hojnosť milostí, oveľa viac ako „všetci anjeli a všetci svätci“ a to ľudstvo nedokáže nikdy riadne pochopiť!
Táto Matka absolútne bez škvrny hriechu, čistá a dokonalá má takú plnosť svätej nevinnosti a svätosti, akú si nikto si nevie predstaviť – nie je nič väčšie u Boha a okrem Boha to nijaký rozum nedokáže plne pochopiť. Taká hojnosť milostí nie je ani istý druh odchýlky, ako píše pápež Pius IX. Máriina neoceniteľná česť ako Božej Matky si vyžadovala, aby zostala bez poškvrny, nepoškvrnená hriechom a uchránená od vplyvu satana.
Pius IX.: … Práve Márii dal Boh svojho Syna, ktorého rovného Otcovi a ním splodeného Otec miluje celým srdcom a dať Syna takým spôsobom že bude jedným a spoločným Synom Boha Otca a preblahoslavenej Panny Márie. Práve ju si samotný Syn zvolil za Matku a ňou chcel byť z vôle a pôsobenia Ducha Svätého zrodený.
Každá osoba Najsvätejšej Trojice uchovala Máriu od hriechu
Veľký mariánsky svätec sv. Alfonz Ligouri sa venoval tejto téme v knihe Slávy Márie. Načrtáva tajomstvo zbožnosti a vyzdvihuje intímne pôsobenie Najsvätejšej Trojice v nepoškvrnenom počatí. Podľa cirkevných otcov a svätcov sv. Alfonz píše, že uchovanie od hriechu bolo aktom každej z troch Osôb Najsvätejšej Trojice, aktom lásky k tej, ktorá mala dať samotný Život. Sv. Alfonz to opisuje ako akt lásky voči Pravde a spravodlivosti a voči tej, ktorá mala spolupracovať s Vykupiteľom. Prezentuje pôsobenie každej osoby Trojice a ich jednotlivé činy a motivácie, aby uchovali Máriu od hriechu. Zvlášť nádherne opisuje sv. Alfonz dielo Boha Otca:
„Na prvom mieste chcel Večný Otec uchovať Máriu od prvotného hriechu, pretože bola jeho dcérou a jeho prvorodenou dcérou, ako sama vyhlásila: ´Vyšla som z úst Najvyššieho, prvorodená zo všetkých stvorení.´ [Eccl. 24, 5] Tento text pripisujú Márii cirkevní otcovia a Cirkev na slávnosť jej počatia. A preto Mária sa nemala nikdy stať otrokyňou Lucifera a vždy patriť iba svojmu Stvoriteľovi. A tým naozaj bola: „Pán vládol nado mnou od počiatku svojich ciest, prv ako stvoril od pradávna čokoľvek. [Prís 8, 22]
Okrem toho Večný Otec ju stvoril vo svojej milosti, lebo ju určil byť obnoviteľkou strateného sveta a sprostredkovateľkou pokoja medzi ľuďmi a Bohom. Tak na ňu hľadia aj svätí otcovia Cirkvi najmä sv. Ján Damascénsky, ktorý ju oslovuje: „Ó Preblahoslavená Panna, narodila si sa, aby si slúžila spáse celého sveta.“
Preto sv. Bernard hovorí: „Noemova archa bola typom Márie – jej prostredníctvom boli ľudia uchránení pred potopou a tak sú aj všetci uchránení od stroskotania hriechom – ale s tým rozdielom, že v arche sa zachránilo zopár ľudí a skrze Máriu bola od smrti zachránená celá ľudská rasa.
Pius IX.: „Tieto pravdy tak všeobecne prijímané a uvedené do praxe veriacimi ukazujú, ako horlivo Rímskokatolícka cirkev, matka a učiteľka všetkých cirkví, pokračovala vo vyučovaní tejto náuky o Nepoškvrnenom počatí Panny Márie. Cirkev vždy starostlivo strážila česť Preblahoslavenej Panny Márie vzhľadom na jej nepoškvrnené počatie. …
Zbožnosť veriacich je založená na viere, že jej duša v prvom momente stvorenia a v prvom momente vstúpenia jej duše do tela bola mimoriadnou milosťou a privilégiom Boha vzhľadom na zásluhy Ježiša Krista jej Syna a Vykupiteľa ľudstva uchovaná od každej poškvrny prvotného hriechu A v tomto zmysle veriaci vždy oslavovali a slávili slávnosť jej počatia.
Vyhlásenie dogmy bol triumfálny moment v histórii Cirkvi dosvedčujúci hlbokú zbožnosť katolíkov k Márii ako k Nepoškvrnenému počatiu po stáročia. Pius IX. na záver vyzýva k obnove tejto zbožnosti vo svetle jeho proklamácie z r. 1854.
S horlivým zápalom zbožnosti a lásky pokračujme v uctievaní a vzývaní Márie a v modlitbách k Božej Matke počatej bez prvotného hriechu. Utiekajme sa k najsvätejšej Matke milosti vo všetkých nebezpečenstvách, potrebách pochybnostiach a obavách! Pod vedením našej patrónky s jej láskavosťou a ochranou sa nemusíme ničoho báť a nič nie je beznádejné! …

Rímska tradícia: Na ceste k Nepoškvrnenému Počatiu

Aurelio Porfiri

Rím, 1.12.2022 (kath.net/as) 029 021 – Rímska tradícia, ktorú pripomína Aurelio Porfiri svetoznámy skladateľ, dirigent, organista v Bazilike sv. Petra, pedagóg, spisovateľ a hovorí: „Kto to raz zažil, už na to nezabudne!“
Kedysi sa v tomto období konali významné liturgické obrady, novény oktávy, triduá atď. Nie mnohé z nich odolali zubu času modernej (liturgickej) doby. Jednou z nich je slávnosť Nepoškvrneného počatia Panny Márie v Bazilike 12 apoštolov v Ríme, ktorá pretrvala dodnes. V programe som našiel obradné novény každý večer sprevádzané chórom a organom a prednášali sa viachlasné a ľudom obľúbené piesne. To vzbudzuje vo mne osobné spomienky, lebo pred rokmi som bol organistom v tej nádhernej bazilike niekoľko krokov od námestia Piazza Venezia. Spomínam si na tú atmosféru, na chór a na stretnutia s mnohými spevákmi, ktorí už nežijú. Tí mi rozprávali príbehy z minulosti, keď boli malými speváčikmi u známeho majstra Lorenza Perosiho.
Vrcholom bola vždy svätá omša a prezentácia slávnej skladby Tota Pulchra pátra Alessandra Borroniho (1820-1896) z 19. storočia. Jej operný charakter dal spevákom príležitosť naplno rozvinúť svoj hlas. Spolu s inými skladbami komponistov 19. storočia nadobudli obrady závan minulých časov, keď sa na počesť Boha investovalo do umenia a hudby.
Spomínam si, že bazilika bola v tom čase plná ľudí a prirodzene som dúfal, že aj dnes tak bude. Bola by to protiváha k tej bezútešnosti, ktorá už u nás zasiahla príliš veľa chrámov.

Rakúsko: Mnohé slávenia Nepoškvrneného počatia Panny Márie

Viedeň/Linz/Salzburg, 07.12.2022 (KAP) 029 020 – Na slávnosť Nepoškvrneného Srdca Panny Márie slávi Cirkev slávnosť bez dedičného hriechu počatej Panny a Božej Matky“ jej matkou Annou. Tým sa slávi presvedčenie Cirkvi, že Mária bola počatá bez hriechu. Spája sa s tým aj mnoho zvykov.

Vo Viedni slávi kardinál Christoph Schönborn pontifikálnu svätú omšu v Dóme sv. Štefana a prenáša ho „radio klassik Stephansdom“.
Arcibiskup Franz Lackner, predseda Biskupskej konferencie Rakúska, slávi svätú omšu v salzburskom dóme, ktorú prenáša ORF III. Omšu stvárni dómsky chór a Kantorstvo mladých so sólistami a inštrumentalistami dómskej hudby a kapelníčkou.
V Linci, v Dóme Nepoškvrneného počatia Panny Márie, slávi svätú omšu biskup Manfred Scheuer s viacerými biskupmi, s dómskym chórom a sólistami dómskej hudby. Prednesú Omšu Franza Schuberta v G-dur.

Aj pre mnohé rehole má slávnosť Nepoškvrneného počatia zvláštny význam – veď je to hlavný sviatok rakúskej Benediktínskej kongregácie a deň založenia mnohých spoločenstiev – ako misijných sestier Ducha Svätého od Spoločnosti Božieho slova, misionárov Najsvätejšieho Ježišovho Srdca, salvatoriánov, Kristových misionárok, aj sekulárneho inštitútu Societas de Imitatione Christi. A svoje patrocínium slávi aj sídlo Rehole mariánistov – Kostol Greisinghof. …

Betlehemské svetlo pokoja sa vydá do sveta z Viedne v sobotu

Viedeň, 07.12.2022 (KAP) 029 020 – Tradičná medzinárodná adventná slávnosť, pri ktorej sa svetlo pokoja z Betlehema rozdeľuje skautom celého sveta, sa koná tento rok v sobotu 10. decembra vo Viedni. Ekumenická bohoslužba sa bude sláviť v Kostole Svätej rodiny vo Viedni-Neuottakringu (na námestí Familienplatz, 1160) a predsedať jej budú: dómsky dekan Rudolf Prokschi, predseda Ekumenickej rady cirkví v Rakúsku (ÖRKÖ), anglikánsky kanonik Patrick Curran a pravoslávny kňaz Mikuláš Rappert. Homíliu prednesie kanonik Curran.
Motto bohoslužby bude znieť :

Skupiny skautov z mnohých krajín ako Česko, Nemecko, Slovensko, Švajčiarsko, Poľsko, Ukrajina na bohoslužbe prevezmú svetlo od tohoročného dieťaťa svetla pokoja Sarah Noskovej a prinesú ho do svojich krajín.
Svetlo pokoja sa od r. 1986 prináša z Jaskyne narodenia Ježiša v Betleheme a ako symbol nádeje a pokoja sa roznáša po svete. Ekumenická bohoslužba sa prenáša aj na :

V stredu 14. decembra odovzdá Sarah svetlo pokoja v Ríme aj pápežovi Františkovi na generálnej audiencii. Bude ju sprevádzať hornorakúsky krajinský hajtman a pripojí sa aj linecký biskup Manfred Scheuer, ktorý je v Ríme s ostatnými rakúskymi biskupmi na návšteve ad limina.

Už v sobotu 4. decembra priletelo svetlo pokoja linkou spoločnosti AUA do New Yorku, kde ho v rámci veľkej oslavy prijali na Letisku Johna F. Kennedyho.

Dieťa „svetla pokoja“ Sarah Nosková prichádza tento raz zo strednej školy Altenberg, ktorú nominoval ORF za 30-ročnú angažovanosť pri rozdeľovaní svetla. Sarah Noskovú zvolili, lebo sa okrem rozdeľovania svetla stará aj o ukrajinské spolužiačky a vždy je ochotná pomáhať, ako hovorí jej učiteľka Sigrid Mayrová.

V Rakúsku bude betlehemské svetlo žiariť na Štedrý večer v mnohých domácnostiach. Rozdeľovať ho budú 24. decembra skauti, dobrovoľní hasiči, členovia Červeného kríža a Zväzu samaritánov a bude samozrejme vo farských kostoloch, ale aj na železničných staniciach a v štúdiách ORF.
Vianočný zvyk, ktorý zaviedol rakúsky rozhlas ORF, sa už ujal vo viac ako 30 krajinách aj v USA a Južnej Amerike.

Eucharistická procesia na evanjelizovanie štátu!


„Aby v našom štáte Michigan vládol Kristus Kráľ!“

Lansing, Michigan (LifeSiteNews) 029 019 – Novozvolený predstaviteľ štátu v americkom Michigane organizuje Eucharistickú procesiu v hlavnom meste Michiganu! Pre LifeSiteNews k tomu republikán Jim DeSana povedal:
„V stredu 7. decembra, chceme tak evanjelizovať Michigan, aby v ňom vládol Kristus Kráľ!

Táto Eucharistická procesia je prvým a najdôležitejším aktom ako priniesť Najsvätejšiu sviatosť na pôdu nášho Kapitolu! (foto) Naša farnosť cíti, že to vypovedá o tom, že Ježiš je náš suverénny Kráľ a naši otcovia zakladatelia nikdy nemali v úmysle, aby bol Boh úplne oddelený od každého aspektu americkej spoločnosti. Mať možnosť modliť sa a uctievať Ježiša práve na pôde, kde sa schvaľujú naše zákony je to, o čom chceme vydávať svedectvo ako katolíci v štáte Michigan!“
DeSana bude reprezentovať 29. obvod v Michiganskom Dome reprezentantov južne od Detroitu.

DeSana je otcom štyroch chlapcov a štyroch dievčat a má 14 vnúčat mladších ako 9 rokov. S manželkou Stephanie sú roky aktívni ako ochrancova života aj v boji za právo na život. Žijú vo Farnosti Sv. Štefana v New Bostone. Procesiu bude viesť ich farár John Hedges.
„Mojím cieľom je hlavne znova vybudovať hlboko veriacu komunitu v Michigane. Michigan bol kedysi štátom s jednou z najväčších katolíckych komunít v Amerike spolu s Massachusetts, Pensylvániou a Ohiom. Michigan musíme znova evanjelizovať. Treba aby si ľudia uvedomili, že ateistická spoločnosť, ktorú teraz máme, možno zničí náš úžasný štát.“ …
„Rozhodol som sa ísť do politiky, keď som sa zhrozil zo straty slobody, ktorú sme utrpeli v rukách tyranov vo vláde Michiganu. Nedokázal som uveriť koľko neústavných a nelegálnych opatrení nám nanútili.“
DeSana je členom Kolumbových rytierov aj združení pestovateľov dobytka a oviec. V súčasnosti zakladá nový legislatívny výbor pre všetkých pokrstených zákonodarcov Michiganu:
„Pozvánku dostane každý pokrstený senátor a poslanec. Plánujeme stretávať sa na svätej omši, na pravidelných modlitbách a informovať sa navzájom o tom, ako môžeme byť vernými katolíkmi v našej úlohe zákonodarcov.“

Nemecko: Zákaz svätých omší bol protiprávny!

Lage, 8.12.2022 (kath.net) 029 018 – Zákaz verejného slúženia svätých omší počas pandémie, ktorý vydalo nemecké mesto Lage, bol protiprávny. Rozhodol o tom správny súd v Mindene, ako informoval vysielač WDR.
Proti mestu podal na súd žalobu Biblický spolok, nie však cirkev !
Stalo sa to po tom, čo mesto zakázalo slúženie všetkých verejných svätých omší. Na prvej inštancii spolok nemal úspech. No teraz správny súdny dvor rozhodol, že pôvodný rozsudok bol neprimerane obmedzujúci a preto neodpovedal okolnostiam. Spolok môže teraz dokonca žalovať na náhradu škôd!

Americké vojenské letectvo a víťazstvo náboženskej slobody

Nijaký vojak si už nemusí voliť medzi službou krajine a službou Bohu!“

Cincinnati, 87.12.2022 (LifeSiteNews) 029 017 – Významné víťazstvo náboženskej slobody! Americký Šiesty okresný odvolací súd 29. novembra jednomyseľne potvrdil súdny zákaz chrániaci tisíce ľudí personálu amerických síl vojenského letectva Air Force pred povinným očkovaním a porušovaním ich náboženskej slobody! Traja sudcovia tak popreli právo na požiadavku povinného očkovania ministerstva obrany Bidenovej vlády pod hrozbou trestov pre tisíce vojakov, ktorí žiadali o výnimku pre výhradu vo svedomí. … Týkalo sa to najmenej 9000 vojakov amerického letectva, ale aj leteckých rezerv, leteckej akadémie a výcvikovej zložky. Títo vojaci požiadali o výnimku 1. septembra 2021 a zostali v tom doteraz pevní pre svoju hlbokú vieru a odmietanie potratmi poškvrnených vakcín napriek všetkým hrozbám! …
Vo februári 2022 podali žalobu na sekretára leteckých síl Franka Kendalla, na chirurga leteckých síl a ďalších veliteľov s tým, že povinnosť zaočkovať sa porušuje zákon o náboženskej slobode z r. 1993 aj ústavu USA. Obvinili Air Force, že ich diskriminujú ignorovaním všetkých výnimiek pre výhrady vo svedomí.
Sudca menovaný prezidentom Donaldom Trumpom rozhodol teraz v ich prospech výnosom, ktorý vyvrátil všetky argumenty Bidenovej vlády, čo poskytne solídny základ pre ďalších sudcov posudzujúcich podobné prípady, ako uviedli advokáti medicínskej slobody! …
Už sa ozvali sudcovia a advokáti v amerických štátoch a označili to za „veľkolepé rozhodnutie súdu“. Najmä advokáti dvoch podobných prípadov na 11. okresnom súde v Atlante ocenili, že im to veľmi pomôže pri argumentovaní na súdnom pojednávaní!
Zakladateľ Rady slobody Mat Staver takisto ocenil výnos súdu a povedal:
„Zabezpečí to ochranu náboženskej slobody pre celý letecký personál pred Bidenovým nezákonným povinným očkovaním. Nijaký náš vojak si už nebude musieť voliť medzi službou krajine a službou Bohu!“…

Moslim preberá kľúče milovaného katolíckeho kostola

Saint-Ennemond, 8.12.2022 (kath.net/pl) 029 016 – Už mnohé roky denne otvára a zamkýna Abdelkader Zennaf (73) katolícky kostol Saint-Ennemond v Departmente Auvergne-Rhône-Alpes v strednom Francúzsku. Ako sa moslim dostal k tejto čestnej úlohe? O tom píše francúzsky katolícky portál „aleteia“:
Abdelkader Zennaf je jedným z najstarších obyvateľov okolia a veľmi sa zapája do života obce. Už 73 rokov žije v dome, kde sa usadili jeho rodičia po príchode z Alžírska v r. 1948. Dom stojí oproti kostolu. Preto od malička kostol dobre poznal. Jeho masívnu siluetu vidí z okien. A už ako dieťa aj kostol navštevoval. Rodičia ho prihlásili na farský mládežnícky program. A spomína:
„Po aktivitách ako filmy, hry, prechádzky a iných sme mali katechizmus – aj moslimovia! Spomínam si, aký dojem na mňa urobili Ježišove zázraky. Zúčastnil som sa dokonca procesie na počesť Panny Márie.“
Abdelkader nemal nikdy v úmysle zmeniť náboženstvo. Ale keď jeden príbuzný vážne ochorel, išiel ako 12-ročný do kostola, aby vrúcne prosil Boha, žeby ho uzdravil. Boh ho vypočul a Abdelkader to nikdy nezabudol. Potom sa oženil, vychoval sedem detí a svoje útočisko už sotva stihol navštíviť. Niekedy sa porozprával s Pierrotom, ktorý bol zodpovedný za kľúče kostola. No v r. 2004 Pierrot zomrel a už sa nikto nestaral o pravidelné otváranie kostola.
O nejaký čas zbadal však Abdelkader starú dámu, ktorá vyšla po schodoch k bráne kostola, no otvoriť ju nemohla a povedal: „Tá scéna mi drásala srdce.“
Rozmýšľal o tom a spomínal: „Kostol mi otvoril náruč, keď som ho potreboval a teraz táto pani našla zamknutú bránu! Povedal som priateľovi katolíkovi, aby poprosil farára, nech mi zverí kľúče, aby som mohol robiť dobrovoľnú službu, ktorú mal kedysi plnil Pierrot.“ Odvtedy moslim denne otvára a zatvára Boží dom a dokonca vodí po kostole okoloidúcich záujemcov:
„Keď vidím horiacu sviečku, robí ma to šťastným, lebo vtedy viem, že niekto na chvíľu myslel na Boha!“
Súčasný farár sa teší dobrému kontaktu, ktorý Abdelkaderova angažovanosť rozvinula medzi veriacimi rôznych náboženstiev. Abdelkader chce dokonca hradiť zreštaurovanie počasím poškodenej sochy, ako hovorí farár Gilbert Thollet a dodáva, že ho to ho dojalo. A pripomína: „Veď či moslimovia vo Svätej zemi neotvárajú a nezamykajú dokonca chrámy Božieho hrobu a Vzkriesenia?“

Taliansko: Biskupi konečne povolili používať svätenú vodu!

Rím, 7.12.2022 (LifeSiteNews) 029 015 – Konferencia biskupov Talianska konečne povolila používať nádržky na svätenú vodu v kostoloch. To bolo zakázané od jari 2020. Vo vyhlásení 2. decembra predseda KBT kardinál Matteo Zuppi reštrikcie zrušil. Direktíva bola rozposlaná talianskym biskupom s tým, že: „Je možné vrátiť sa k používaniu nádržiek so svätenou vodou.“
V Ríme len veľmi málo kostolov malo svätenú vodu pri vstupe do chrámu, väčšina nádržiek bola prázdna a suchá až doteraz. Nuž uvidí sa, ako dlho potrvá, kým bude zmena aj realizovaná.
KBT tiež uvádza, že povinný odstup medzi veriacimi sa už nevyžaduje a znova možno usporiadať aj procesie a dávať si znamenie pokoja. … No rozdávatelia svätého prijímania si musia naďalej dezinfikovať ruky. Predtým biskupi už povolili aj sväté prijímanie do úst – zákaz ktorý porušoval kánonické právo. A tiež uviedli, že aj sviatosti, no bez používania liturgických predmetov. Veriacim s príznakmi chrípky odporúčali nezúčastňovať sa slávení.
Vyhlásenie však umožňuje biskupom aj zaviesť si vlastné opatrenia, ako to urobili v marci s prijímaním do úst. Napr. biskup v Miláne sa rozhodol pokračovať v covidových obmedzeniach vrátane zákazu prijímania do úst. Niektoré zákazy sa stali prísnejšími ako direktívy KBT a vyvolali ostrú kritiku.
Verejné sväté omše boli zrušené 8. marca 2020 a povolené 18. mája a to dokonca aj keď si kňazi dezinfikovali ruky. To bolo povinné okrem nosenia rukavíc a odstupu pri podávaní svätého prijímania.

Veľká Británia: Najvyšší súd kriminalizuje boj za život

Londýn, 7.12.2022 (LifeSiteNews) 029 014 – Najvyšší súd Spojeného kráľovstva potvrdil zákon kriminalizujúci svedectvo ochrancov života pred potratovými klinikami v Severnom Írsku. Tento prípad by mohol byť precedensom pre celú Veľkú Britániu.
Siedmi sudcovia rozhodli 7. decembra o potvrdení zákona o „bezpečných zónach“ pred potratovými klinikami. Znamená to, že ak ochrancovia života prekročia hranicu 100 metrov pre klinikami, spáchajú trestný čin. Súd dokonca vyhlásil, že tento zákon je v súlade s Konvenciou ľudských práv pre tých, ktorí vyjadrujú protest proti prevádzke potratových zariadení v Severnom Írsku!
Zákon prijalo národné zhromaždenie Severného Írska 24. marca 2022 a podala ho predsedníčka Strany zelených Clare Baileová, ktorá stratila svoje kreslo v májových voľbách. No generálna prokurátorka Dame Brenda Kingová, podala podnet na najvyšší súd, aby rozhodol, či je zákon „v legislatívnej kompetencii“ zákonodarcov Severného Írska! Pýtala sa, či nie je porušením Európskej konvencie ľudských práv a poukázala na chýbanie príslušnej „rozumnej výhrady“ v zákone.
Najvyšší súd vyhlásil, že cieľ potratového zákona je „dostatočne dôležitý na oprávnené obmedzenie práv protestujúcich proti potratom“ a je to v súlade s Konvenciou ľudských práv.
Zákon teraz postúpi do hornej komory lordov. …

USA: Biskupi sklamaní útokom na manželstvo reagujú!

Washington, D.C. 67.12.2022 (LifeSiteNews) 029 013 – Americkí biskupi vydali vyhlásenie k schváleniu zákona o manželstve v senáte USA 29. novembra, ktorý by uzákonil homosexuálne „manželstvo“ federálnym zákonom.
Biskupská konferencia USA vyhlásila“
„Týmto by sa po prvý raz federálne uzákonilo celonárodné predefinovanie manželstva! To zvýši ohrozenie náboženskej slobody, ktorá tu je od r. 2015…“
Biskup Robert Barron z Diecézy Winona-Rochester, predseda Komisie pre laikov, manželstvo rodinu a mládež pri BK USA k tomu vyhlásil:
„Sme hlboko sklamaní, že senát schválil zlovestný zákon o manželstve a budeme pokračovať vo vyzývaní k jeho odmietnutiu.“
Kardinál Timothy Dolan, (foto), arcibiskup New Yorku a predseda Komisie pre náboženskú slobodu, spolu s biskupom Barronom napísal list ( letter ) členom kongresu a odsúdil v ňom zákon podkopávajúci manželstvo – základ spoločnosti – a porušuje náboženskú slobodu! Zákonodarcov biskupi vyzvali zákon odmietnuť a uviedli:
„Zákon odmieta nadčasové pravdy o manželstve, čo je očividné z jeho formulácií a účelu. Zradilo by to aj záväzok našej krajiny poskytovať základné právo náboženskej slobody, ako podrobne rozvádzame v prílohe listu a ako sme zdôrazňovali už v minulosti. Ustanovenia v zákone týkajúce sa náboženskej slobody, sú nedostačujúce. Ak sa schvália, vystaví to katolíckych veriacich aj Američanov, ktorí si cenia tradičný význam manželstva, veľkému riziku diskriminácie vládou! Tento zákon je nepotrebný a škodlivý a nesmie sa za neho hlasovať.“
Dôvody: Po prvé – zákon sa použije na presadenie úsilia vlády náboženské organizácie i jednotlivcov prinútiť, aby považovali „manželstvá“ rovnakých pohlaví za platné. … To by porušilo náboženskú slobodu všade, kde sa takýto konflikt objaví. V rozhodnutiach zamestnávateľov, v manželských príspevkoch, vo výnimkách z daní atď…
Po druhé – zákon tvorí vyhlásenie kongresu k národnej politike zákonného uznania týchto „manželstiev“. To povedie k tomu, aby federálne agentúry prijali vlastnú politiku.
Po tretie – nielen náboženské organizácie budú odsúdené na poskytovanie tovarov a služieb na svadby homosexuálov. Postihne to aj veriacich ľudí s malými firmami a obchodmi!
Po štvrté: Ako sme uviedli vyššie, konflikty medzi náboženskou slobodou a „manželstvom“ rovnakých pohlaví vznikajú v mnohých súvislostiach a najmä mimo skutočných osláv, či slávenia manželstva.
Pri tomto všetkom zákon ustanovuje afirmatívne, vynútiteľné všeobecné právo uznať federálne aj v štátoch „manželstvo“ rovnakých pohlaví. Stanovuje však takú ochranu náboženskej slobody, ktorá má ďaleko do jej celkovej ochrany a nebude možné ju ani vysúdiť.
Táto novela sa stavia k náboženskej slobode ako k právu druhej triedy! Senátori musia zvážiť dôsledky schválenia zákona, ktorý nechráni množstvo Američanov, ktorí považujú manželstvo za pravé a zásadné spoločné dobro!“ …
V pondelok začne napríklad Najvyšší súd USA riešiť kauzu programátorky, ktorá odmietla pripraviť stránku propagujúcu homosexuálne zväzky kvôli kresťanskému presvedčeniu o povahe manželstva. … Práve takíto kresťania budú zákonom prinútení uznať tieto „manželstvá“ ako uvádzajú biskupi. …
Už v júli arcibiskup Salvatore Cordileone zo San Francisca a arcibiskup William Lori z Baltimoru, ako predsedovia komisií pre aktivity na ochranu života, laikov a rodinu napísali list do Domu reprezentantov a do senátu a vyzývali zákonodarcov hlasovať proti tomuto zákonu. …

USA: Súd zrušil vládne nútenie lekárov k potratom

Washington D.C. 5.12.2022 (kath.net/LifeNews/jg) 029 012 – Americký federálny súd zablokoval dve nariadenia americkej vlády. Tá chcela prinútiť všetkých lekárov vykonávať potraty a podieľať sa na zákrokoch na „zmenu pohlavia“. Kresťanskí lekári proti tomu vzniesli žalobu.
„Alliance Defending Freedom“ – (Aliancia brániaca slobodu – ADF) proti týmto dvom nariadeniam kresťanských lekárov právne zastupovala. Prvé malo zaviazať kresťanské nemocnice a lekárov vykonávať zákroky na „zmenu biologického pohlavia“ a pacientom v tom radiť. Druhé ich malo prinútiť k vykonávaniu potratov. To porušuje náboženské presvedčenie lekárov a nemocníc, ktorí sú tak obmedzovaní v náboženskej slobode, ako argumentovala ADF.
A tieto zákroky sa mali aj zaradiť do zoznamu výkonov hradených zdravotným poistením. Veriaci zamestnávatelia by tak museli hradiť medicínske výkony odporujúce ich viere.
Už v auguste odvolací súd tieto nariadenia zrušil. Lekárov neslobodno nútiť k výkonom, ktoré odporujú ich náboženskému presvedčeniu, ako odôvodnil súd svoje rozhodnutie.
Bidenova vláda mala do 25. novembra čas podať proti tomu odvolanie, no termín nechala uplynúť. Tým zostáva v platnosti rozhodnutie odvolacieho súdu a nariadenia vlády sú zrušené!
Združenie kresťanských lekárov to označilo ako dôležité víťazstvo ochrancov života medzi lekármi. Náboženská sloboda medicínskeho personálu tak zostáva pod ochranou práva, ako povedal zástupca združenia.
„Všetci zamestnávatelia majú právo viesť svoje podniky v súlade s ich náboženským presvedčením. Nami zastupovaní zamestnávatelia sú toho názoru, že Boh stvoril ľudí ako mužov a ženy. Preto by odporovalo ich viere, ak by museli hradiť lekárske výkony, ktoré sa pokúšajú zmeniť biologické pohlavie,“ povedal predstaviteľ ADF.

Reakcia premonštráta: ‘Potratené dieťa si treba uctit’ !!!

USA, 3.12.2022 (LifeSiteNews) 029 011 – V exkluzívnom interview pre LifesiteNews, páter Alan Benander, O.Praem., člen Norbertínskej kapituly a hnutia Kňazi za život vysvetľuje inšpiráciu zavedenia Dňa smútku, keď sú kresťania a ochrancovia života vyzvaní k modlitbám, pôstu a pokániu na uzmierenie Boha za verejné zneuctenie života nenarodeného dieťaťa, ktoré kňazi nazvali Amanda Marie, ako symbolu usmrcovania nenarodených detí potratom. Zvukový priebeh potratu aj vysielali. Páter Alank k tomu povedal:

„Nemohol som prestať to počúvať … Búchal som sa do kolien a začal som plakať nad tým maličkým, ktorého vraždili a vedel som, že počúvam smrť dieťatka, smrť dieťatka v tele matky. … Odobral som sa k oltáru, poklonil som sa Najsvätejšej sviatosti a povedal som: ‘Toto je potupné, Pane. Práve som počúval smrť jedného z tvojich maličkých.’ Najprv som sa utešil myšlienkou, že náš Pán sa o to dieťatko postará, avšak pri tej modlitbe pred Najsvätejšou sviatosťou som dostal inšpiráciu urobiť niečo na uctenie si toho dieťaťka!“
Okamžite ma napadlo meno Amanda Marie. Amanda znamená ‘tá, ktorá by mala byť milovaná’. Musíme sa modliť za akcie ochrancov života v krajine, toto nemôže zostať bez reakcie. Musíme, brániť toto dieťa … ktoré bolo zavraždené a jeho život verejne zneuctený.
Páter Alan šiel k pátrovi Frankovi Pavonemu v hnutí Kňazi za život a rozhodli sa vyhlásiť národný „Deň smútku“ 3. decembra, mesiac po smrti Amandy Marie. Uverejnili vyhlásenie odsudzujúce vraždu dieťatka a napísali list jeho matke a potratovému lekárovi. A pátri prosili o modlitby ruženca a o litánie smútku, o pôst a pokánie a o sväté omše v ten deň v celej krajine s úmyslom odporúčať dušu dieťatka Bohu v milosrdenstve, za jeho matku a za obrátenie potratárov!
V Advente hľadíme naspäť na vtelenie. Uctievame si Krista v živote Panny Márie a očakávame jeho druhý príchod, kedy napraví všetky veci a bude úplne nastolená spravodlivosť.

Toto dieťatko Amanda Marie, bude dokonale ospravodlivené Ježišom Kristom v Posledný deň tým spôsobom, akým on chce zjaviť svoju vôľu. A bude to dokonalé, úplné ospravodlivenie pred celým ľudstvom, dokonca aj pred tými, ktorí ju zabili. No my chceme medzitým urobiť, čo môžeme, aby sme mohli povedať: ‘Pozri, my sme urobili, čo sme mohli, na ospravodlivenie tohto dieťaťa v našom hriešnom svete.“
Páter Alan potom citoval známeho ochrancu života – kongresmana Henryho Hidea:
„Keď budeme čeliť nášmu súdu, prenikne naše duše hrôza, akú sme nikdy predtým nezažili … Ale tí, ktorí boli zapojení do hnutia za život, … budú počúvať celý chór hlasov, ktoré nikdy nepočuli na tomto svete, ale budú ho nádherne počúvať v tom budúcom. A tí v tom chóre budú hovoriť Pánovi: ‘Uchráň ho, ó Pane, lebo on nás miloval’. A náš Pán sa obráti k nám, no nepovie ‘Mal si úspech,’ ale ‘Pokúsil si sa?’“
A ja by som dodal: „Keď ste sa pokúsili a nemali ste úspech, aspoň ste si uctili tieto deti v smrti, ako by ste si ich ctili v živote?“

„V našej Litánii smútku a zadosťučinenia prosíme o milosrdenstvo a pripomíname si všetky veci, ktoré sme odňali tomuto dieťatku – jeho život, jeho dôstojnosť, verejne sme zneuctili jeho život atď. A modlíme sa to aj v záujme tých, ktorí ho zabili … Všetci sme hriešnici v tomto hriešnom svete a tak musíme odsúdiť ohavnú povahu hriechu … a musíme sa modliť za ich obrátenie. Musíme urobiť z našej strany všetko na uctenie si týchto detí, ako si uctievame padlých v každej vojne! Toto dieťa musí byť uctené!“

„Nelegálne a provokujúce“ – ženská kázeň k vysviacke žien


Ďalší krok k rozdeleniu Katolíckej cirkvi biskupom Bätzingom! V diecéze si už zavádza novú katolícku náuku !!!
To, čo sa javí ako pozitívny faktor pre ženský príhovor, potvrdzuje v skutočnosti oprávnenosť zákazu laických kázní! Pretože ženy úplne zlyhali v splnení poslania Cirkvi v oblasti homiletického výkladu Evanjelia!

Komentár: Gabriele Freudenbergerová
Limburg, 7.12.2022 (kath.net) 029 010 – Limburská diecéza predsedu Biskupskej konferencie Nemecka povolila v nedeľu 11. a 18. septembra v kostoloch kázať ženám vo vyše 30 kostoloch a kňazské homílie k Evanjeliu nahradili príhovory žien. Akcia prezentovaná na stránke diecézy mala feministický titulok: „Cirkev a dokonca „B*h“ by mali byť podriadené genderovému diktátu. „Mocou žien“ sa cirkev dotláča v synodálnom bludisku smerom k vysviacke diakoniek. Luteránska náuka, podľa ktorej každý pokrstený je už kňazom/-žkou, biskupom/-kou a pápežom/-žkou sa v cirkvi pretransformuje na egalitárske úsilie o klerikalizáciu. V Božom ľude má mať každé pohlavie prístup ku všetkým cirkevným úradom. Biskup Bätzing tieto tendencie podporuje! „Zdženderovať“ cirkevné štruktúry namiesto obnovy viery a novej evanjelizácie!
Prvú „kázeň“ mala Bettina Ickstadtová, hovorkyňa cirkevného feministického hnutia „Mária 2.0“ vo frankfurtskom dóme. Plagát skupiny ukazuje dve päste a heslo: „Sila. Solidarita. Štrajk!“ A príslušne militantná bola aj „kázeň“!
Diecézna referentka Susanne Winnekens-Udovic v interview na námietku, že laici nesmú kázať, zaútočila: „Toto predsa zdôrazňujú iba konzervatívne a reakčné kruhy!“ V skutočnosti sú v nemeckých diecézach už dlhšie kazateľky! Táto prax dostala akciou v Limburgu pečať toho oficiálneho a „dobrej veci“. A má sa ňou aj propagovať „Synodálna cesta“. Ďalšia „kazateľka“, pastoračná referentka Nicole Bormann z Farnosti sv. Blažeja vo Westerwalde vyhlásila:
„Chceme sa raz aj viac vykloniť z okna a ako ženy kázať nelegálne a provokačne, hoci je to vlastne zakázané!“
A vymyslela si s kolegyňou dialógovú kázeň: „Chceme ľuďom ukázať, že my tam vpredu máme čo povedať!“ (Tam vpredu myslela zrejme ambónu pri oltári). Tým sa majú urobiť prvé kroky ku klerikálnym úradom laikov a ku kňazstvu žien. …
Laické kázne sa konali v troch kostoloch Veľkofarnosti Sv. Blažeja k Evanjeliu, ktoré predniesol celebrujúci kňaz. V dialógovej kázni si dve ženy zvoli tému o stratenej drachme … Nicole hovorila o tom, „ako stratila kľúče a Gabriele hovorila o sklone k vedľajším veciam a stratenej viere. … a zdôraznila, že iba vytrvalé hľadanie vedie k cieľu a že sa netreba vzdávať, čím myslela „zmeny v spoločnosti a v Cirkvi“ a dospela až k propagovaniu „Synodálnej cesty“! …
A skutočne – ženský príhovor bol zmenený aj obsahovo – ak ho porovnáme s homíliou miestneho farára a kaplána. Čo sa javí ako pozitívny faktor pre ženský príhovor, potvrdzuje v skutočnosti oprávnenosť zákazu laických kázní! Pretože ženy úplne zlyhali v splnení poslania Cirkvi v oblasti homiletického výkladu Evanjelia.
Ježišove podobenstvá majú svoj zmysel nie v sebe samých – v zaujímavom životnom príbehu, ale tými príbehmi poukazujú na realitu Božieho kráľovstva. V tomto Evanjeliu išlo o to, že tak ako sa žena teší z nájdenej drachmy, tak sa aj anjeli v nebi tešia z obrátenia hriešnika.
„Kazateľky“ však zostávajú na podobenstvách stáť! Úplne zlyhali v poukázaní na zmysel podobenstva.
… Ženy nehovoria s plnou mocou Krista, ale sami sa „zmocnia moci“. … A tak to, čo hovoria, je čisto ľudské slovo a nie je to ani nijaký krok smerom k obnove, či evanjelizácii.
Martin Luther bol toho názoru, že každý pokrstený môže chápať Evanjelium podľa svojej chuti. „Nepotrebuje ani učiteľský úrad, lebo Písmo sa samo vykladá!“. Dôsledkom sú mnohonásobné rozkoly v protestantskom prostredí, pred čím varoval už apoštol Pavol. …
Vzhľadom na miznutie viery majú laici naliehavú úlohu hlásať vieru deťom, mládeži aj dospelým. … Katechéza v zmysle pravej viery je dnes namáhavou nábožensko-pedagogickou prácou v tichu bez pozornosti médií. Preto teologičky hlučne žiadajú ‚odklerikalizovanie‘ v oblasti oltára, aby sa tam mohli verejnosti prezentovať ako pseudo-klerikálne kazateľky! … A laická časť synody dokonca filtruje nepohodlné Kristove prikázania a jeho hrozby … a tak sa falšuje Sväté písmo a vymazáva pojem hriech a obrátenie sa už ani nespomína.
Biskup Bätzing dokonca ohlásil, že synodálny text odmietnutý 21 Svätému písmu a viere vernými biskupmi v Limburskej diecéze nariadi ako záväznú novú katolícku náuku!!!
Takže také na Boha zabúdajúce kázne sa tam budú objavovať častejšie!

Sekulárna tolerancia veľmi netolerantná k Božiemu slovu!

Londýn, 2.12.2022 (LifeSiteNews) 029 009 – Nedávne titulky britskej tlače odsudzujúce niektoré biblické verše ako „už nie vhodné v modernom veku“ signalizujú ďalšie bojové ťaženie proti tomu, čomu sa hovorí „nenávistný prejav“. Najnovší prípad sa zameral na veterána britskej armády Johna Dunna, ktorý povedal dvom lesbám: „V Biblii sa hovorí, že homosexuáli nebudú dedičmi Božieho kráľovstva.“
Je to parafráza Biblie, ale výpoveď je v podstate prezentáciou toho, čo v Biblii nájdeme. Kniha Leviticus to označuje ako ohavnosť. Kňazi stále sa držiaci náuky Svätého písma odsudzujú tento akt a jeho oslavovanie, lebo v tom vyzdvihovaní dobrovoľného hriechu vidia znamenie konca civilizácie. Preto by som súhlasil s výpoveďou Crown Prosecution Service – britskej služby, ktorá vyhodnocuje zločiny vyšetrované políciou:
„V Biblii sú úseky, ktoré už jednoducho nie sú vhodné v modernej spoločnosti a ktoré by sa považovali za urážlivé, ak by sa vyslovili na verejnosti.“
To znamená, že naša spoločnosť a ľudia, ktorí ju riadia, si zvolili svoju cestu a tú cestu kresťanstvo neodporúča.
Od Dunnovho prípadu súd nakoniec upustil s citovaním nedostatku dôvodov žalobcu. Toto zaváhanie je však nezvyčajné, pretože „nenávistný prejav“ sa v Anglicku berie veľmi vážne.
Takže, čo je to „nenávistný prejav“? Najjednoduchšie vysvetlenie termínu znie – „nenávisť voči výrokom niektorých ľudí“. A reč, ktorá sa tu nenávidí, je rečou samotného Boha! Zákon je menej priamy, ten hovorí o nevôli, nepriateľstve, či hneve a približuje sa k definovaniu tohto nesúhlasu s niektorými ľuďmi v zmysle kriminálneho činu.
Podľa Crown Prosecution Service je zločinom nenávisti:
„Každá zločinná urážka, ktorú obeť alebo niekto iný chápe ako motivovanú predsudkom voči postihnutiu, skutočnému alebo vnímanému inými, voči rase, náboženstvu alebo vnímanému náboženstvu, skutočnej alebo inými vnímanej sexuálnej orientácie, či voči transgenderovej identite.“ …
Netreba pritom dôkazy! Nemusíte osobne vnímať incident ako nenávistný. Stačí, ak iná osoba, svedok, alebo policajt si myslí, že incident je nenávistný!!! …
Nemať niečo rád, nebyť k niekomu priateľský – to sú teda zločiny z nenávisti. Spomínaná služba sa hrdí, že v r. 2021 stíhala už 10 000 prípadov nenávisti a z toho 84 percent ľudí vyhlásili za vinných. …
Takže Sväté písmo podporuje vlnu nenávisti na Západe?
Podľa National Catholic Register v Európe je ozajstná epidémia náboženskej nenávisti, ale nie zameraná na ľudí s menšinovou sexuálnou orientáciou. Táto epidémia viedla k vražde a násilným útokom na katolíckych kňazov vo Francúzsku. Útoky na kresťanov vzrástli v rokoch 2019 – 2020 až o 70 percent v piatich hlavných európskych štátoch.
V oboch správach sa hovorí o „svetskej tolerancii“. To je snáď najvyššia cnosť modernej doby. No tá ma samozrejme dve tváre. Ak táto tolerancia hľadí na tých, ktorých uprednostňuje, nevidí nijaké zlo! Káže nekonečnú zhovievavosť voči hnutiam sexuálnej alebo genderovej identity, oceňuje ich životný štýl a minimalizuje strnulé nepriateľstvá islamu voči ich dúhovým kamarátom. … Napomáha aj kariéru nemorálnej a post-kresťanskej manažérskej elity.
Túto neobmedzenú odpúšťajúcu toleranciu však nikdy nepozorujeme voči kresťanom. Voči nim a ich viere je netolerancia priam reflexom. Je zakorenená v našej politickej ideológii na úrovni štátu aj jednotlivca. …
„Naša moderná sekulárna spoločnosť je zameraná na slobodu jednotlivca. Táto idea slobody sa úplne redukuje na ideu oslobodenia seba a svojich túžob. Je paradoxom, že čím extrémnejším sa toto oslavovanie seba stáva, tým viac zákon zasahuje do súkromného života, aby ho bránil – proti zmätku spôsobeného kontroverziami. To je dôvod nenávisti v niektorých výpovediach. To sa šíri ponad legálne aj nelegálne prenasledovanie kresťanstva do širšej oblasti sociálnych médií, keď sa zameriava na zákaz vyjadrenia iného názoru. Navykajú nás tým povinne prijímať idey, ktoré neznesú nijaký argument. Tento raz argument nie je o bežnom slove, ale o Božom slove! Neobstojí argument, že moderný svet JEHO slovo uráža. Zostáva tu otázka, či si jeho farizeji želajú dať HO na súd?!

USA: Ochrancovia života odsúdení na väzbu

Flint, 3.12.2022 (kath.net/LifeNews/jg) 029 008 – V americkom Flinte v štáte Michigan boli odsúdení štyria ochrancovia života na 45 dní väzenia. V rámci akcie „Red Rose Rescue“ (Záchrana červenej ruže) išli do potratovej kliniky a ženám v čakárni rozdali červené ruže, na ktorých boli prívesky s kontaktmi na centrá ochrany života pre tehotné ženy v kríze. Obvinili ich z porušenia domovej slobody a bránenia výkonu polície.
Štyria odsúdení sú členmi ľavicovej organizácie „Progresívne povstanie proti potratom „Progressive Anti-Abortion Uprising“ (PAAU). Podobnú akciu v tejto klinike urobili už v r. 2019 (foto) – a aj vtedy personál privolal políciu.

S agendou LGBT prichádza Disney o veľký zisk

Burbank, 3.12.2022 (kath.net/LifeSiteNews/jg) 029 007 – Film „Strange World“ (Zvláštny svet) zo štúdia Disneyho u publika prepadol, hoci mal premiéru cez sviatky Vďakyvzdania 24.-27. novembra. No príjmy zostali ďaleko za očakávaniami. Kreslený film – science-fiction – obsahuje aj vedľajší dej, kde 16-ročný chlapec rojčí o inom chlapcovi.
Podľa odhadu magazínu Variety bude musieť Disney rátať asi so 100 miliónmi strát na ziskoch. Film sa premieta v 4174 kinách v USA. Za päť dní do nedele boli príjmy vo výške 18,6 milióna dolárov. To je zreteľne menej ako očakávaných 40 miliónov. Produkcia filmu stála pritom až 180 miliónov!
Kritici vidia zlý zisk ako výsledok homosexuálnej agendy, ktorú šíri. Britské noviny Daily Mail píšu, že Disney filmom vyprodukoval prepadák, ktorým filmové štúdio chce podľa názoru divákov nanútiť detskému filmu progresívnu ideológiu.
Greg Wilson z konzervatívnej platformy The Daily Wire pripomenul film „Lightyear“ z poslednej časti seriálu „Toy Story“. Týmto filmom s lesbickým bozkom, už Disney odradil mnohých divákov. Aj tento film bol totálnym finančným neúspechom.
John Nolte z konzervatívnej internetovej stránky Breitbart píše:
„Disney sa v reklame na „Strange World“ dokonca pokúsil dej s homosexuálnym chlapcom skryť. To nepomohlo, pretože diváci už vedeli, že Disney prevzal ideológiu LGBT+. Značka Disney je navždy poškodená. Rozumní rodičia už Disneymu nedôverujú a ani by to nemali.“

Bývalý líder „Synodálnej cesty“ o taktike proti Vatikánu

Berlín, 2.12.2022 (LifeSiteNews) 029 006 – Bývalý podpredseda bludárskej nemeckej „Synodálnej cesty“ odhalil taktiku, aká sa použila na zastavenie zásahov z Vatikánu! V interview pre domradio.de Prof. Thomas Sternberg, bývalý predseda Centrálneho výboru nemeckých katolíkov (ZdK), vysvetlil, ako pripravovali „Synodálnu cestu“ aby ju nemohlo zasiahnuť kánonické právo!
ZdK pôsobí ako oficiálna platforma katolíkov Nemecka a hrá dôležitú úlohu v „Synodálnej ceste“. Jeho predseda je aj podpredsedom „Synodálnej cesty“ spolu s nemeckými biskupmi.
Prof. Sternberg, ktorý začal „Synodálnu cestu“ v r. 2019 s kardinálom Reinhardom Marxom, povedal, že kardinál Marc Ouellet, prefekt Kongregácie pre biskupov, sa pokúšal „zastaviť celú tú vec“ od počiatku! A tak, aby zabránili Vatikánu okamžite zastaviť „Synodálnu cestu“, Nemci to prezentovali z hľadiska kánonického práva ako „nezáväzný proces diskusie“. A Prof. Sternberg vysvetlil:
„Schüller, expert na kánonické právo z Münsteru, to označuje ako nullum. No iba takéto nullum umožňuje človeku slobodne konať. A tak zlyhali dokonca aj kritické námietky, ktoré Rím vyjadril. Myslím, že to ukazuje, že bolo správne nepoužiť synodálnu formu, ktorú by kánonické právo mohlo zakázať.“
Prof. Sternberg dodal, že si uvedomuje, že otázku vysviacky žien, alebo zrušenie celibátu nemožno rozhodnúť v Nemecku a povedal:
„No ja som politik do tej miery, že viem, že sú potrebné procesy a smery vývoja, aby sa téma stala hodnou diskusie. … Hľadím na texty, ktoré sme prijali na „Synodálnej ceste“ napríklad o ženách. Máme tu otázku homosexuality v Cirkvi, máme tu dôležité otázky o klerikalizme. V zásade boli tieto otázky naozaj touto „Synodálnou cestou“ a teraz sa o nich diskutuje medzinárodne a nie iba v Nemecku.“
„Synodálna cesta“ a ZdK sú známe, že medzi iným otvorene vyzývajú Cirkev zmeniť náuku o homosexualite a požadujú vysviacku žien. Prof. Sternberg k tomu v minulosti tiež vyzýval. Nová predsedníčka ZdK, Irme Stetterová-Karpová, vyzvala dokonca k celonárodnému prístupu k potratom v júli!!!
ZdK sa tiež ozvala na obranu do neba volajúceho zneužívania liturgie, keď podporil ženu vo Švajčiarsku, ktorá sa pokúšala „koncelebrovať“ na svätej omši!

„Diabol do videnia – máme svoju medicínu!!

Claudio Tessari, laik z Churskej diecézy vo Švajčiarsku
Chur, 3.12.2022 (kath.net) 029 005 – Švajčiarsky biskup Joseph Maria Bonnemain už nechce exorcistov, „lebo existujú normálne riešenia – medicínske, psychologické, psychoterapeutické“! Biskup Churskej diecézy, ktorý bol predtým lekárom, je presvedčený: „Človek nepotrebuje hľadať tajomné príčiny!“
Pred niekoľkými rokmi som napísal záverečnú prácu o exorcizme a veľa som sa zaoberal hlavný vatikánskym exorcistom pátrom Amorthom (foto). Ten povedal, že najväčším problémom je, že ľudia už ani len neveria v existenciu diabla počínajúc od väčšiny pastierov!
V interview s talianskym vatikanistom Sandrom Magisterom v júni 2004 hovoril páter Amorth o satanizme a pôsobení diabla v dnešnej kultúre. Satan je vždy aktívny. On je od počiatku pokušiteľ. Robí všetko, aby človeka pohol k hriechu a každý raz, keď sa vykoná zlo, stojí za tým on – ale je jasné, že je to človek, ktorý slobodne rozhoduje o svojom konaní. No existuje aj mimoriadne pôsobenie Zlého – to je posadnutosť diablom, ako hovorí páter Amorth. Hlavný problém spočíva v rozlíšení toho diabolského od psychickej choroby. V niektorých prípadoch môže ísť o oboje. To znamená, že osoba potrebuje ako psychiatra tak exorcistu.
Zjednodušene môžeme povedať, že najvýraznejším symptómom posadnutia je odpor voči všetkému svätému. Ak niekto aj keby chcel, nemôže ísť na svätú omšu, ak niekto reaguje agresívne na sväté obrázky, tak sú to prvé príznaky. A páter Amorth ďalej hovorí:
„Už asi 200 rokov sú exorcizmy zredukované na minimum. Žiaľ máme biskupov a kňazov, ktorí traktáty o démonológii neštudovali a tak sa v tom nevyznajú. Mnohí sa nikdy nestretli s posadnutým, či s exorcizmom. Okrem toho sú ovplyvnení teóriami istých biblistov a teológov, ktorí pochybujú dokonca o vyháňaní diabla Kristom v Evanjeliu. Teoreticky síce veria v diabla, ale opierajú jeho praktické pôsobenie.“ …
Známy neurológ, psychiater a psychoterapeut Raphael Bonelli už viackrát poukázal na to, že väčšinu psychických problémov možno vyriešiť sviatosťou pokánia.
Ale naši pastieri sú očividne múdrejší. V Evanjeliu čítame: „Nebo a zem sa pominú, ale moje slová sa nepominú,“ (Lk 21,33). Ježiš odovzdal moc vyháňania diablov apoštolom, potom 72 učeníkom a nakoniec to rozšíril: „A tých, čo uveria, budú sprevádzať tieto znamenia: v mojom mene budú vyháňať zlých duchov …“ (Mk 16,17).
Páter Amorth na konci svojho života vyhlásil: „Myslím si, že 99% biskupov už neverí v mimoriadne pôsobenie diabla.“
Milí spolubratia katolíci, hľaďme pozorne na svet, nezatvárajme oči, pôsobenie diabla je očividné. Tu nepomáhajú nijaké medikamenty, nijaké psychofarmaká, ale modlitba, obeta a pokánie. Modlime sa za týchto pastierov, aby ich Duch Svätý priviedol k pravde.
Modlime sa denne znova malý exorcizmus, modlitbu k sv. Michalovi archanjelovi, ktorá sa v Cirkvi do liturgickej reformy modlievala po každej svätej omši!

Zjavenie Kráľa milosrdenstva 25.11.2022

                   

Ježiš prichádza ako Pražské Jezuliatko z neba ako vždy s dvomi anjelmi. Na plášti má červené otvorené Srdce a v pravej ruke veľký zlatý palcát. Na palcáte je zlatý kríž zdobený rubínmi. V ľavej ruke má Vulgatu. Anjeli sa klaňajú Kráľovi milosrdenstva a kľakajú, berú jeho plášť, rozprestierajú ho nad nami ako stan – všetci sme pod jeho ochranou. Ježiš hovorí:

„Milí priatelia, zostaňte vytrvalí v modlitbe. Teším sa, že ste prišli. Otvorte srdcia dokorán! Večný Otec hľadí na vaše modlitby zadosťučinenia. Želá si to od všetkých národov.
Aj sr. Lucii z Fatimy som sa zjavil v mojom svätom detstve. Ako Dieťa Ježiš som k nej prišiel tak, ako dnes prichádzam k vám.“

Manuela: „Pane, to som nevedela.“ Kráľ milosrdenstva hovorí:

„Moja najsvätejšia Matka si vo Fatime želala pre blaho sveta a proti vojne zavedenie kajúcich sobôt. A hľa, svet ich neprijal tak, ako si to Otec želal. Matka hovorí mojimi ústami a ja hovorím ústami Otca. Želanie neba nie je nijakým novým želaním. Povedal som – žehnajte soškou môjho svätého detstva – Pražského Jezuliatka. Uchráni vás to od pohrôm a vojen!

Zavádzajte kajúce dni, ako si to želala moja Matka vo Fatime. Túto prosbu mám k vám! Nie je to nová prosba. Večný Otec potom súd a trest zmierni. Neprichádzam, aby som vás trestal, ale aby som vás zachránil. Na Golgote už nebudem ukrižovaný. Ale to, čo urobíte môjmu najmenšiemu bratovi, mne ste urobili!

Povedal som vám, že POTRAT je najväčším hriechom vašej generácie. V izbách potratových kliník ma pribíjajú na kríž, lebo ste maličkých zbavili práv a rozhodujete o živote! Preto som k vám prišiel ako Dieťa. Berte moje slová, berte moju prosbu vážne, a Večný Otec vám dá milosť!“

Kráľ milosrdenstva prichádza bližšie a hovorí:

„Tam, kde sa zjavila moja najsvätejšia Matka, na každom takom milostivom mieste bude toto znamenie!“ A Božské Dieťa ukazuje stĺp, ktorý vo dne vyzerá ako z vytvorený oblakov a v noci ako ohnivý stĺp. A bude aj v Sievernichu.
Manuela: „Ale Pane, tento stĺp – kedy sa zjaví? Kedy to príde?“

Božie Dieťa hovorí:

„Nečakajte na varovanie, nečakajte na zázrak, pretože každý deň, každú minútu, každú sekundu môžem k vám prísť! Posväcujte si duše! Vy ste chrámom Večného Otca. Berte moje slová vážne. Žite vo sviatostiach Cirkvi! Tak môžem k vám prísť ako Spasiteľ!
Zostaňte pevní a vytrvalí vo viere. Nenechajte sa zmiasť! Myslite na to: Pán príde ku svojim ovciam!“

Otvára sa Vulgata. Vidím Zjavenie sv. Jána, 16, 10-16 … Vulgata žiari na nás dolu.
Kráľ milosrdenstva si potom zasa prikladá palcát na otvorené Srdce a ten sa stáva kropeničkou prevzácnej krvi. Pán hovorí, že to je pre nás aj pre ľudí v diaľkach, ktorí na neho myslia a žehná nás:
„V mene Otca a Syna – to som ja – a Ducha Svätého.

Kráľ milosrdenstva pohliadne na nové sochy jeho Najsvätejšej Matky a hovorí: „Tie sochy sú aj mojou radosťou.“ … Potom povie:
„Hľaďte na mňa!“ žehná nás a lúči sa.

Zjavenie sv. Jána 16, 10-16

Piaty anjel vylial svoju čašu na trón šelmy: a jej kráľovstvo stemnelo. Od bolesti si hrýzli jazyky a rúhali sa nebeskému Bohu pre svoje bolesti a vredy a nerobili pokánie za svoje skutky.
Šiesty vylial svoju čašu na veľkú rieku Eufrat: a jej voda vyschla, aby sa pripravila cesta kráľom od východu slnka.
I videl som troch nečistých duchov ako žaby vychádzať z tlamy draka, z tlamy šelmy a z úst falošného proroka.
To sú duchovia démonov, ktorí konajú znamenia: vychádzajú ku kráľom celého sveta, aby ich zhromaždili na boj vo veľký deň všemohúceho Boha.
Hľa, prichádzam ako zlodej. Blahoslavený, kto bdie a chráni si odev, aby nechodil nahý a aby nevideli jeho hanbu.
I zhromaždil ich na miesto, ktoré sa po hebrejsky volá Harmagedon.

                         ********************

Zjavenie Pána na kríži 14.11.2022

pri Dome Jeruzalem v Sievernichu v Nemecku

Živý Pán hovorí z kríža:
„Vzali mi všetko. Moje šaty mi vzali a pribili ma na kríž. Dal som všetko za záchranu ľudí. Z môjho svätého boku, z môjho Srdca sa zrodila svätá Cirkev.
Milujú ma moji bratia, ako ja milujem ich? Odovzdajú všetko za ovce? Peter, miluješ ma? Hľaďte na mňa! Ja som Kráľ milosrdenstva. Za vás som odovzdal všetko. Modlite sa za moju Cirkev. Skrze moju prevzácnu krv všetko posvätím. Skrze moju prevzácnu krv som vás vykúpil. Až od poslednej kvapky zo mňa vytiekla. Ja som pri vás a neopustím vás. Zostaňte húževnatí, vy, ktorí ste mojimi priateľmi. Amen.“

Manuela.: „Milosrdenstvo, môj Ježišu, zmiluj sa nad zblúdenými dušami.“


MODLITBA ZA KŇAZOV sv. TERÉZIE z LISIEUX

Ó, Ježišu, večný veľkňaz, zachovaj svojich sluhov v ochrane svojho Najsvätejšieho Srdca, kde im nikto nemôže ublížiť. Zachovaj bez poškvrny ich posvätné ruky, ktoré sa denne dotýkajú tvojho Najsvätejšieho Tela, zachovaj bez poškvrny ich ústa, ktoré sú zavlažované tvojou predrahou krvou.
Zachovaj čisté ich srdcia, v ktorých je odtisnutá pečať tvojho slávneho kňazstva a ochráň ich od všetkých pozemských náklonností.
Daj, aby rástli v láske k tebe a zachráň ich od svetskej nákazy. Udeľ im moc, aby premieňali srdcia, ako premieňajú chlieb a víno. Žehnaj ich prácu, aby im prinášala hojný úžitok a udeľ im korunu večnej slávy. Amen.

ZASVÄTENIE SA PANNE MÁRII

Nepoškvrnené Srdce Panny Márie, plná dôvery prichádzam k Tebe. Chcem sa Ti úplne zasvätiť ako Tvoje dieťa. Navždy sa Ti zasväcujem a darujem.
Zasväcujem Ti celý svoj život, dušu, schopnosti, talenty aj bolesti. Všetko, čím som, čo mám a čo robím, všetko nech je Tvojím vlastníctvom. Tebe, Panna Mária, odovzdávam minulosť, prítomnosť aj budúcnosť.
Zasväcujem ti, Matka, aj svoju rodinu, svojich priateľov. Bez akejkoľvek výhrady nechávam vládnuť Tvoje Nepoškvrnené Srdce nado mnou, nad mojou rodinou a nad tými, ktorých mi chceš zveriť. Stále chcem myslieť na to, že Ti patrím, že ma vedieš a ochraňuješ.
Nepoškvrnená Matka, zasväcujem Ti obety a úsilie každého dňa, sľubujem ti, že sa budem s láskou k Tebe modliť ruženec a oslavovať Tvoju pamiatku a tak uzmierovať Boha za všetky urážky i Tebe spôsobené bolesti. Matka, Tvoja som teraz i naveky. Skrze Teba a s Tebou chcem navždy celkom patriť Ježišovi. Amen.

K FATIMSKEJ PANNE MÁRII:

Najsvätejšia Trojica, Otec, Syn a Duch Svätý, s hlbokou úctou sa ti klaniame, Obetujeme ti najsvätejšie Telo, krv, dušu a božstvo nášho Pána Ježiša Krista, prítomného vo svätostánku. Pre jeho nekonečné zásluhy ťa prosíme, odpusť nám všetky hriechy. A nielen nám, ale aj všetkým našim priateľom i nepriateľom.
Pokorne ťa prosíme, odpusť nám všetky urážky, ktorých sa ti denne od nás dostáva. Odpusť nám aj tie, ktorými sme urazili Nepoškvrnené Srdce Panny Márie, ktoré ťa tak veľmi miluje.
Jej prostredníctvom ti obetujeme naše modlitby, obety a všetky dobré skutky ako náhradu za neprávosti, spáchané proti jej Nepoškvrnenému Srdcu.
Obetujeme ich tiež za našu mládež, jej rodičov a vychovávateľov. Prijmi ich aj za obrátenie hriešnikov, pohanov a našich bratov žijúcich v blude.
Vrúcne ťa prosíme, daj nám svätých kňazov, biskupov a apoštolov. Zveľaďuj a chráň svoje dielo, aby sme jednotne a horlivo pracovali za rozšírení Božieho kráľovstva na zemi. Nech sa vždy stane tvoja svätá vôľa.
Odovzdávame sa ti, obetujeme a zasväcujeme v spojení s Nepoškvrneným Srdcom Panny Márie.
Dopraj nám všetky milosti. Daj, aby sme ťa lepšie poznali a z lásky ti slúžili. Zmiluj sa nad dušami v očistci.
Nakoniec ti vrúcne ďakujeme, za všetko, čím si obdaril našu dušu a naše telo.
Nepoškvrnené Srdce Panny Márie, buď nám spásou. Kráľovná presvätého ruženca, oroduj za nás. Amen. (S povolením cirk. vrchnosti Nitra č.1285/46)

Sv. MICHAL ARCHANJEL

bráň nás v boji, buď nám ochrancom proti zlobe a úkladom diabla. Pokorne prosíme, nech mu Boh ukáže svoju moc. A ty, knieža nebeských zástupov, Božou mocou zažeň do pekla satana a iných zlých duchov, ktorí sa na skazu duší potulujú po svete. Amen. Sláva Otcu …

SLÁVNE KNIEŽA NEBESKÝCH VOJSK
svätý Michal archanjel, chráň nás v boji a hroznom zápase, ktorý vedieme proti kniežatstvám a mocnostiam, proti vládcom tohto temného sveta a proti zlým duchom.
Príď na pomoc ľuďom, ktorých všemohúci Boh stvoril nesmrteľných na svoj obraz a podobu a ktorých draho vykúpil z moci satana.
Bojuj dnes Pánov boj s légiami svätých anjelov, tak ako si kedysi bojoval proti Luciferovi, vodcovi pyšných duchov a všetkých odbojných anjelov, ktorí boli proti tebe bezmocní a už nebolo pre nich miesta v nebi.
Učiň, aby anjel odpadlík, ktorý sa zmenil na anjela temnosti, a ešte sa stále plazí po zemi, aby nás zničil, bol zvrhnutý do priepasti spolu so svojimi nasledovníkmi. Dnes tento prvý nepriateľ ľudstva a vrah od počiatku znova nadobudol sebadôveru. Prestrojený za anjela svetla chodí so zástupmi skazených duchov, napáda zem a vyhladzuje meno Pána Boha a Ježiša Krista, plieni, zabíja a posiela do večnej záhuby duše, ktorým bola určená koruna večného života.
Tento skazený had je ako nečistý prúd, ktorý vlieva do ľudí so zvrátenou mysľou a spustnutým srdcom jed svojej zloby, ducha klamstva, bezbožnosti a rúhania a smrteľný dych nečistoty, neresti a ohavnosti. Títo prefíkaní nepriatelia ľudstva zaplavujú blenom a palinou Cirkev, nepoškvrnenú Baránkovu nevestu, a dotýkajú sa jej posvätných pokladov.
Ponáhľaj sa, nepremožiteľné knieža, na pomoc Božiemu ľudu proti vpádom zatratených duchov a dožič mu víťazstvo. Amen.
Nekonečný Bože, ty obdivuhodne určuješ úlohy anjelom i ľuďom. Prosíme ťa, pošli svojich anjelov, ktorí ti ustavične slúžia v nebi, aby nás ochraňovali v pozemskom živote. Skrze nášho Pána Ježiša Krista. Amen.

K DUCHU SVÄTÉMU
Pane, zošli svojho Ducha a obnovíš tvárnosť zeme! Pane, obnov svoje prvé Turíce. Ježišu, udeľ všetkým milovaným kňazom dar rozlišovania duchov, obdaruj ich všetkými svojimi darmi, rozmnož ich lásku, urob z nich neohrozených apoštolov a pravých svätých medzi ľuďmi.
Duchu Svätý, Bože lásky, príď ako mocný vietor do našich katedrál, do večeradiel, do najbohatších domov práve tak, ako do najpokornejších príbytkov. Naplň celú Zem svojím svetlom, svojou útechou a svojou láskou! … Príď a povzbuď ľudí v tejto dobe takej plnej úzkostí, osvetli neistú budúcnosť mnohých, upevni tých, ktorí ešte váhajú na Božích cestách.
Duchu svetla, rozptýľ všetky temnoty zeme, uveď blúdiace ovce do Božieho ovčinca, pretrhni oblaky prikrývajúce tvoje tajomné svetlo. … Naplň všetky srdcia svojimi premnohými a vzácnymi darmi, ó božský plod obety Kalvárie, … (Krátené: Marthe Robinová, Turíce 26. mája.1939)

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *