Chlapček uzdravený na príhovor bl. Carla Acutisa

ASISI, Taliansko – K blahorečeniu Carla Acutisa došlo 10. októbra 2020 po uznaní zázraku pripísanom jeho príhovoru a Božej milosti. V Brazílii žije chlapček menom Mattheus, ktorý sa uzdravil z vážnej vrodenej chyby nazývanej anulárny pankreas (prstencový pankreas) po tom, čo spolu s mamou prosili Carla Acutisa, aby sa modlil a prihováral za jeho uzdravenie.

Mattheus sa narodil v roku 2009 s vážnym stavom, ktorý mu spôsoboval ťažkosti s jedením a vážne bolesti brucha. Nedokázal udržať v žalúdku žiadne jedlo a neustále zvracal.

V čase, keď mal Mattheus takmer štyri roky, vážil sotva 9 kilogramov a žil z vitamínového a proteínového kokteilu, čo bola jedna z mála vecí, ktoré jeho telo dokázalo tolerovať. Nikto neočakával, že chlapček bude žiť dlho.

Jeho matka Luciana Vianna sa od narodenia modlila za jeho uzdravenie.

Otec Marcelo Tenorio, kňaz blízky rodine, ktorý sa dozvedel online o živote Carla Acutisa sa očarený jeho životným príbehom začal modliť za jeho blahorečenie. V roku 2013 získal relikviu od Carlovej matky a pozval veriacich svojej farnosti na svätú omšu a na spoločnú modlitbu, aby prosili o Carlov príhovor, doslovne o akékoľvek uzdravenie, ktoré by mohli potrebovať.

Mattheusova mama sa dopočula o tejto spoločnej modlitbovej hodinke a rozhodla sa, že požiada Carla Acutisa i takto, aby sa prihovoril za jej syna. V skutočnosti pred modlitbou v kostole sa mama Luciana začala modliť už deviatnik k nemu a vysvetlila aj svojmu synovi, že budú prosiť Carla, aby sa modlil za jeho uzdravenie.

V deň modlitbovej služby vzala Mattheusa a ďalších členov rodiny do kostola.

Otec Nicola Gori, kňaz zodpovedný za propagáciu informácií o Carlovi a jeho životnom príbehu, povedal talianskym médiám, čo sa stalo potom:

„12. októbra 2013, sedem rokov po Carlovej smrti, dieťa, postihnuté vrodenou vývojovou vadou (prstencový pankreas), keď prišlo na rad, aby sa dotklo obrazu budúceho blahoslaveného, vyjadrilo svoje jedinečné želanie ako modlitbu detsky jednoducho: Kiežby som mohol prestať toľko zvracať.” 

“Hojenie sa začalo okamžite, až do tej miery, že sa zmenila fyziológia predmetného orgánu,” vysvetľuje otec Gori.

Cestou z omše domov Mattheus povedal mame, že je už vyliečený. Doma si pýtal hranolky, ryžu, fazuľu a biftek – obľúbené jedlá svojich bratov.

Zjedol všetko na svojom tanieri. Nevracal. Na druhý deň sa stravoval úplne normálne a na další deň ho mama Luciana vzala k lekárom, ktorých Mattheusovo uzdravenie zmiatlo.

Mattheusova matka povedala brazílskym médiám, že v zázraku vidí príležitosť evanjelizovať.

„Predtým som nepoužívala ani svoj mobilný telefón, bola som proti technike.“
Carlo zmenil moje myslenie, bol známy tým, že hovoril o Ježišovi na internete a uvedomila som si, že moje svedectvo bude spôsobom, ako evanjelizovať a dať nádej iným rodinám. Dnes chápem, že všetko nové môže byť dobré, ak to dobre využijeme,“ povedala novinárom.

Zdroj: ncregister, Obrázok: tamtiež 

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *