Pravda vás vyslobodí

Otázka:

Pochádzam z kresťanskej rodiny, s manželom sme spolu 10 rokov, z toho vyše 1 rok zobratí. Manželovi rodičia nie sú veriaci, pokrstení evanjelici, nepraktizujúci. Mama pomerne často praktizuje okultizmus, hoci jej bolo niekoľkokrát vysvetlené, že to nie je správne, ale pokračuje v tom a nechápe to. Otec bol údajne slovne prekliaty od oca bývalej priateľky. Manžel bol neveriaci, pred 6 rokmi sa dal pokrstiť, chodí na spoveď aj keď nie každý mesiac, do kostola chodievame.

Od kedy sme spolu, neustále sú prítomné finančne problémy, všetko zo začalo skrachovaným svokrovým podnikaním, ktorý sa už od vtedy podnikateľsky nepozbieral. Manžel je veľmi šikovný, podnika, ma vynikajúce nápady, ale každú chvíľu prichádzajú nejaké problémy – od predajcov, od zákazníkov, od daňového úradu, potom opäť od oca z minulosti a už je to do očí bijúce, že to nie je úplne v poriadku. Máme podozrenie, že všetky tie ťažkosti súvisia s prekliatim a svokrinym okultizmom. Chceme začať intenzívnejšie prijímať sviatosti a modliť sa modlitbu oslobodenia. Bohužiaľ ale od svokrovcov to očakávať nemôžeme, kedže sú neveriaci a nechápu to. Mohlo by to pomôcť aj v tomto prípade, že snaha o oslobodenie pôjde od nás a nie od nich ?

Odpoveď:

Na riešenie takýchto situácií je potrebné osobné stretnutie a podrobná anamnéza Vašej i manželovej rodiny, lebo „pravda vás vyslobodí“. Ale aká pravda nás vyslobodí, ak ju nepoznáme. Vo svetle Božieho slova a Božích princípov je potrebné spoznať svoj život i Vašich predkov a podľa toho robiť osobné, ale tiež zástupné pokánie, za živých i mŕtvych členov, ktorí to nerobia alebo nerobili. Určite sa netreba báť okultizmu mamy, ale na druhej strane nemôžete chcieť bojovať o jej záchranu a mať sa dobre. Boj je boj. Láska bolí. A ako môže byť život bez obiet. Dôležité je uprostred všetkého chváliť Pána. Ak diabol na nás útočí mečom nejakej situácie, ktorú mohol spôsobiť, vbodnime mu ho do jeho samého tým, že tú situáciu premeníme na obetu za tých, cez ktorých nám ubližuje a na chválu Boha. Časom to neznesie. Pre Ježišovo meno treba vedieť aj trpieť a nielen chcieť sa mať dobre. Kliatbu je možné zlámať v mene Ježiša a v autorite božieho syna. A túto autoritu treba používať denne na žehnanie oblastí alebo vecí, v ktorých sa podľa vás, neprejavuje Božie požehnanie. A netreba sa báť, lebo strach je bránou pre nedôveru v Boha a tá je bránou pre zlého.

modlitba-oslobodenia1

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *