Bolestný ruženec 11/1999

1.Ježiš v Getsemani

Mária, ty si oddane zdieľala so svojím synom jeho zármutok. Pros za nás vo chvíľach úzkosti, vtedy, keď máme z niečoho strach. Zapoj aj nás do Ježišovho víťazného boja proti sile zlého ducha v hodine jeho utrpenia na Olivovej hore.

2.Bičovanie

Mária, pokorná služobnica, tvoj Syn znáša tvrdé údery od tých, ktorých prišiel zachrániť. Pomôž nám spolucítiť so všetkými maličkými a chudobnými, na ktorých tak často zabúdame. Pomôž nám, aby sme im dokázali slúžiť v spravodlivosti a pravde.

3.Korunovanie tŕním

Mária, tvoj Syn musí čeliť urážlivému posmechu: Kráľa vesmíru korunujú tŕním. Pros za nás, aby sme neničili to, čo je krásne; nezašpinili to, čo je čisté a neudusili nič, čo je prísľubom plodného života.

4.Krížová cesta

Mária, Matka bolestná, pomôž nám precítiť utrpenie tvojho Syna, vďaka ktorému sme zachránení. Pros za tých, ktorí vnášajú nenávisť a násilie medzi ľudí a nauč nás úprimne a nevtieravo zdieľať bolesti našich blížnych.

5.Ukrižovanie
Mária, Matka nádeje, smrťou tvojho Syna sme získali život a ty si sa stala našou Matkou. Pros za nás, aby sme nikdy nepodľahli zúfalstvu a beznádeji, aby nás viac nedesila myšlienka na smrť. Víťazstvom Krista na Kalvárií dostala smrť nový obsah. Je v nej ukryté tajomstvo zrodenia nového života.

S láskavým dovolením Inštitútu Nepoškvrneného Srdca Panny Márie
www.maria.sk

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *