Radostný ruženec 1/2001

1.Zvestovanie

V situácií, keď pre spáchaný hriech musíme podstúpiť smrť, prichádza Ježiš, aby nám prinavrátil život: „Lebo on vyslobodí svoj ľud z hriechov“ (Mt 1,21) . Panna Mária ho počala mocou Ducha Svätého. Cez ňu sme dostali toho, ktorý nás prišiel zachrániť.

2.Navštívenie Alžbety

Dve ženy naplnené radosťou. Na nich sa ukáže Božia sláva. Alžbeta naplnená Duchom Svätým poznáva, že Mária nosí pod srdcom Božieho Syna – prostriedok zmierenia medzi Bohom a ľuďmi (Rim 3,25). Zdieľajme s nimi radosť, že na svet prišlo naše vykúpenie.

3.Narodenie

Emanuel, Ježiš, Boh s nami! Človek sa musí znovu narodiť. Jeho najvlastnejšia hodnota spočíva v tom, že je dieťaťom Božím. Vďaka príchodu Ježiša na svet, už nebude viac odlúčený od Boha, Pán bude s ním. S Máriou sa pokloňme Spasiteľovi.

4.Obetovanie

Ako Simeon, môžeme povedať: „Moje oči uvideli tvoju spásu, ktorú si pripravil pred tvárou všetkých národov,“(Lk 2,30-31); tých národov, čo sedia vo tme a v tôni smrti (Lk 1,79).“ Boh zostúpil z neba, stal sa človekom kvôli nám.

5.Ježiš v chráme
Tajomstvo Emanuela je také veľké, že ani Mária a Jozef ho úplne nechápu. Ich oddanosť a vernosť je však obdivuhodná. Prosme ich o odvahu prežívať tajomstvo Ježišovho života a smrti. Prišiel, aby nám ukázal Otca a zvíťazil nad smrťou

S láskavým dovolením Inštitútu Nepoškvrneného Srdca Panny Márie
www.maria.sk

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *