Božia služobnica Clarita Seguro, sväté dievča našich čias

Clarita Seguro sa narodila 15. mája 1978 v Buenos Aires v Argentíne. Bola najmladšou a jedinou dcérou v rodine so šiestimi deťmi. Odmalička to bolo poslušné dievča so silným temperamentom. Bola veľkorysá a odtrhnutá od materiálnych vecí.

Vo februári 1995 sa začala cítiť zle: baktéria sa usadila v jej srdci a spôsobila jej smrť po 15 dňoch vo veku 16 rokov.

4 fakty o Božej služobnici Clarite Seguro, vzore pre tínedžerov

Arcibiskup z Buenos Aires kardinál Mario Aurelio Poli nariadil 24. apríla 2019 otvorenie prípadu kanonizácie. Postulátor kanonizácie Juan Reinoso ponúka štyri kľúčové body o tejto mladej Božej služobnici.

1) Autentická kresťanka

„Nikdy pred svojimi rovesníkmi a priateľmi neskrývala svoju vieru a hodnoty evanjelia. Nebála sa hovoriť a dokonca čeliť napätiu typickému pre konflikty dospievajúcich, zoči-voči rozdielom medzi návrhmi sveta a cestou, ktorú navrhol Ježiš.“

2) Dôsledná mladá žena

„Toto je kľúč k jej životu, pretože tí, ktorí ju poznali, vedeli, že žije podľa toho, čo navrhuje. Táto dôslednosť si získala rešpekt jej priateľov a známych.“

3) Hlboký život modlitby a úcty k Panne Márii

„Okrem nedeľnej sv. omše sa účastnila slávenie Eucharistie počas týždňa a adorácie Ježiša prítomného vo svätostánku. Clarita tiež veľmi milovala Pannu Máriu, „ku ktorej sa správala ako k matke a ktorú rada navštevovala na svojich peších púťach do Lujánu (43 míľ) a San Nicolás (124 míľ).

4) Prijatie smrti s kresťanskou trpezlivosťou

Svoju chorobu prežívala s vnútorným pokojom, „ovocím jej inkarnovanej spirituality, jej zjednotenia s Ježišom, jej dôvery v Pannu a boja za to, aby žila čnosti sily a odvahy“. Jej viera sa tak stala „stredom jej života a zdrojom jej sily“

Modlitba na príhovor Božej služobnice Clarity Seguro

Dobrý nebeský Otče, ďakujem ti za bezhraničnú lásku, ktorú si prejavil v krátkom živote svojej dcéry Clary María Seguro. Jej úsmev a radosť, jej srdce a jej čistý pohľad, jej duch služby a jej láska k Ježišovi a Panne Márii a jej sila založená na Tebe vo chvíľach utrpenia sú príkladom a povzbudením pre moju každodennú púť. Rozhodni sa osláviť tvoju dcéru Claritu a udeľ mi na jej príhovor milosť, o ktorú ťa prosím. Amen.

Zdroj: Churchpop, Obrázok: Tamtiež

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *