Deviatnik k sv. Bernadetke Soubirous

16. apríla má v liturgickom kalendári sviatok svätá Bernadeta Soubirous, rehoľníčka a vizionárka, ktorej sa v Lurdoch zjavovala Panna Mária. Zachované telo sv. Bernadety Soubirous je jedným z najzvláštnejších prípadov svätcov s darom neporušeného tela. Deviatnik k tejto výnimočnej svätici uvádzame nižšie.

1. až 9. deň deviatnika

Úvodná modlitba

Drahá svätá Bernadeta, ktorú si Všemohúci Boh vyvolil za kanál svojich milostí a požehnaní, a ktorá svojou pokornou poslušnosťou žiadostiam našej Presvätej Matky Márie, pre nás získala zázračné vody duchovného a fyzického uzdravenia.

Prosím ťa, aby si vypočula naše modlitby, aby sme mohli byť uzdravení z našich nedokonalostí.

Vlož naše prosby do rúk našej svätej Matky Márie, aby ich mohla zložiť k nohám svojho milovaného Syna, nášho Pána a Spasiteľa Ježiša Krista, aby na nás hľadel s milosrdenstvom a súcitom: (tu uveďte svoju prosbu… )

Pomôž nám, drahá svätá Bernadeta, nasledovať tvoj príklad, aby sme bez ohľadu na vlastnú bolesť a utrpenie vždy pamätali na potreby iných, najmä tých, ktorých utrpenie je väčšie ako naše. Keď očakávame Božie milosrdenstvo, pripomeň nám, aby sme obetovali svoju bolesť a utrpenie za obrátenie hriešnikov a na nápravu hriechov a rúhaní ľudstva.

Oroduj za nás, svätá Bernadeta, aby sme ako ty vždy boli poslušní vôli nášho Nebeského Otca a aby sme svojimi modlitbami a pokorou priniesli útechu Najsvätejšiemu Srdcu Ježišovmu a Nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie, ktoré sú tak ťažko zranené našimi hriechmi.

Svätá Bernadeta Lurdská, oroduj za nás!

Záverečná modlitba

Modlitba desiatku ruženca.

Modlime sa:

Rozpamätaj sa, sv. Panna Mária, že nikdy nebolo počuť, že by bol niekto opustený, kto sa utiekal pod tvoju ochranu a teba o pomoc alebo o príhovor žiadal. Aj ja touto dôverou povzbudený k tebe, Matka, Panna pannien, sa ponáhľam, k tebe prichádzam, k tebe sa uchyľujem, ja úbohý hriešnik. Matka večného Slova, nezavrhni moje slová, ale ma milostivo vypočuj a vyslyš. Amen.

3x zvolanie: Ó, Mária bez hriechu počatá, oroduj za nás, ktorí sa k Tebe utiekame.

Zdroj: Catholicnovenapp, Obrázok: Tamtiež

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *