Páter Pio a ruženec

Keď sa svätého Pátra Pia dva dni pred smrťou pýtali, čo by chcel povedať ľuďom, odpovedal: „Chcel by som pozvať všetkých hriešnikov z celého sveta, aby milovali Pannu Máriu. Vždy sa modlite ruženec. A hovorte ho tak často, ako len môžete. Satan sa vždy snaží zničiť túto modlitbu, ale nikdy sa mu to nepodarí. Toto je modlitba toho, ktorý vládne nad všetkým a nad všetkými. Bola to ona, ktorá nás naučila modliť sa ruženec, tak ako nás Ježiš naučil hovoriť Otče náš.”

Svätý Páter Pio o modlitbe ruženca:

Ruženec bol v živote Pátra Pia veľkou útechou, neustále ho ponúkal za iných.
Často opakoval: Nech Mária premení každé utrpenie na radosť.

„Príde vždy, keď potrebujem jej pomoc.“

Nazval ruženec „zbraňou Madony“ a všetkých pozýval:
„Držte sa ruženca. Ukážte vďačnosť Márii, pretože to bola ona, ktorá nám dala Ježiša.”

Často, dokonca aj v hodine svojej smrti, opakoval: „Vždy sa modlite ruženec.“

Hneď ako sa zobudíš, nenechávaj ani sekundu pre Satana, začni sa modliť ruženec.

Dokonca aj keď pracujete; umývate riad alebo čokoľvek iné, čo robíte, modlite sa – pretože potom neposkytnete Satanovi miesto na prácu vo svojich myšlienkach. Okrem toho kráčate na slobode a ste vždy pokojní. Nikdy sa nerozlúčte s touto zbraňou proti Satanovým útokom. „Vždy sa modlite ruženec.“
Keď ho jedno z jeho duchovných detí požiadalo, aby ich naučil modlitbu, ktorá by potešila Pannu Máriu, páter Pio odpovedal: „Je iná, krajšia a príjemnejšia ako tá, ktorú nás sama naučila? Nejaká krajšia ako ruženec? Vždy sa modlite ruženec.“

Jedného dňa jeden z kajúcnikov povedal pátrovi Piovi:
„Otče, dnes sa hovorí, že ruženec je modlitba, ktorá je minulosťou, že „móda“ ruženca je preč. V toľkých kostoloch sa už nemodlí.”
Páter Pio odpovedal: „Urobme to, čo robili naši otcovia, a nájdeme dobro.”
A muž dodal: „Satan dnes vládne svetu.“
Páter Pio odpovedal: „Pretože mu dávajú moc vládnuť; môže nejaký duch vládnuť sám, ak sa nespojí s ľudskou vôľou? Nemohli sme sa narodiť v biednejšom svete. Kto sa veľa modlí ruženec, je spasený, kto sa málo modlí, vystavuje sa nebezpečenstvu. Kto sa nepomodlí ruženec, už je v nebezpečenstve. Tí, ktorí sa nemodlia, sa odsudzujú. Toto porazí Satana,” povedal a vzal do ruky ruženec. “Miluj Máriu a snaž sa milovať.”

Vždy sa modlite jej ruženec a robte dobro. Vďaka tejto modlitbe Satan neuskutoční svoje útoky a bude porazený, a to vždy. Je to modlitba k nej, ktorá víťazí nad všetkým a nad všetkými.
Modlitba ruženca je syntézou našej viery, podporou našej nádeje, zápalom našej lásky.
„A Satan sa tak bojí Márie, že keď muž vysloví jej meno, je prvý, kto zareaguje na jeho výzvu, aby mu zabránil, vyrušil, vyrazil ruženec z ruky…
Podaj mi moju zbraň – povedal Páter Pio, keď cítil, že stráca silu v boji proti zlu.
Takto sa porazí Satan, vysvetlil a vzal do ruky ruženec.“ Dva dni pred svojou smrťou Páter Pio povedal a ešte raz zopakoval túto myšlienku: „Miluj Madonu a rob všetko pre to, aby si miloval. Modli sa ruženec, modli sa ho vždy, keď môžeš.”
Keď umieral a nemohol viac hovoriť, jeho jedinou odpoveďou bolo ukázať na ruženec a zašepkať slová: „Vždy, vždy…“

Zdroj: modlitba.sk, Obrázok: tamtiež

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *