Mystické mesto Božie III – Prebodnutie

„Skrytý život Našej Panej“ alebo „Čo sa v evanjeliu nespomína“

Španielska mystička Mária od Ježiša z Agredy sa v tejto knihe s nami delí o tajomstvá života Panny Márie, ktoré jej zjavila sama Mária. Kniha má 423 strán. Obsahuje dve časti, prvú a druhú knihu. Prvá kniha obsahuje 24 kapitol, druhá takisto 24. Každá kapitola sa tiež „delí“ na dve časti. Prvú tvorí príbeh alebo nejaká udalosť zo života Panny Márie a záver kapitoly nesie názov „Poučenie, ktoré mi udelila Najsvätejšia Kráľovná nebies, Mária“ alebo podobne. Pre ľahšiu orientáciu je každý odsek číslovaný. Tejto knihe bol udelený imprimatur k prvému anglickému vydaniu a taktiež pre české vydanie. Získala aj odporúčanie druhého anglického vydania.

V knihe sú verne opísané udalosti zo života Panny Márie od návratu z Egypta až po nanebovstúpenie Pána. Mystičke nebolo zjavené len to vonkajšie, ale aj to, čo prežívala Panna Mária vo svojom srdci. Jemným a citlivým jazykom sú zachytené rôzne udalosti z Ježišovho detstva, jeho dospievania, ako aj dokončenie diela Božieho milosrdenstva.Zvlášť neobyčajne sú opísané dramatické udalosti ako strata Ježiša v chráme, smrť svätého Jozefa, pokúšanie Pána na púšti a mnohé ďalšie. To, čo evanjelium nespomína, máme možnosť dozvedieť sa práve tu.

Kniha ponúka naozaj detailný pohľad do duše našej Matky Panny Márie. Nikto z nás si nevie predstaviť, akými bolesťami si musela prejsť, koľko útrap musela zniesť. No na druhej dostala toľko milostí, koľko sa nikomu nikdy neujde. Toto všetko mohla spoznať Mária od Ježiša z Agredyprostredníctvom rozhovorov s Božou Matkou.

Mária od Ježiša z Agredy sa narodila na začiatku 17. storočia v Španielsku. V 17-tich rokoch vstúpila spolu s matkou a sestrou do františkánskeho kláštora Nepoškvrneného počatia v Agrede. Tu sa začalo plniť proroctvo, ktoré povedala sv. Terézia z Avily, keď prechádzala cez Agredu: „Agreda, táto Božia záhrada, prinesie pre svätú Cirkev voňavú ružu.“ Mária od Ježiša z Agredy zomrela na Turíce v roku 1665. Pri otvorení jej truhly, pri príležitosti procesu jej blahoslavenia v roku 1849, našli po 184 rokoch jej telo neporušené a prúdila z neho nádherná vôňa.

Knihu Mystické mesto Božie III – Prebodnutie môžete získať na Zachej.sk.

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *