Špeciálna mesačná novéna k sv. Gemme Galgani

Ó, najčistejšia, sv. Gemma Galgani, raz si sa vyslovila: „Chcela by som preliať svoju krv na všetkých miestach, kde je Ježiš urážaný. Prajem si, aby boli všetci hriešnici spasení, pretože ich vykúpila drahocenná krv Ježiša Krista.“
Preto, ó, najčistejšia a najskromnejšia panna sv. Gemma, ja, úbohý hriešnik slabej viery, ťa teraz prosím, aby si pre mňa navždy získala od Najsvätejšieho srdca Ježišovho, svojho mystického snúbenca, túto milosť:
(tu vyslov prosbu svojho srdca)
Najdrahšia sv. Gemma, mám absolútnu dôveru v tvoj príhovor, pretože počas svojho krátkeho života na zemi, ti Pán Ježiš umožnil zdieľať Jeho spasiteľské utrpenie; preto ťa myšlienka stratenej duše napĺňala veľkým smútkom.
Preto, ó, najmilosrdnejšia svätá Gemma, strávila si čas na zemi objímaním kríža, aby náš Pán Ježiš nemusel trpieť sám za naše hriechy; a prosila ho o spasenie všetkých hriešnikov. S úzkosťou si znášala to, sv. Gemma, keď si pomyslela na to, že stratená duša hriešnika je večne zatratená; vzývala a prosila si Máriu, večnú Pannu, Matku Božiu, aby ti pomohla prosiť o duše veľkých hriešnikov. Takto si zabezpečila milosrdenstvo od Jej Syna, Ježiša Krista, aj pre tých najúbohejších z hriešnikov!
Teraz, keď si v nebi, svätá Gemma, a máš úplné spoločenstvo s Pánom Ježišom; nie je pochýb o tom, že tvoja pomoc pre hriešnikov je nezmerateľná a na slávu Najsvätejšej Trojice. Preto nie je možné, aby si nepomohla nám, ktorí sú stále v exile z neba, ktorí sa spoliehajú na tvoju pomoc a príhovor. Amen

V. Oroduj za nás, sv. Gemma Galgani.
R. Aby sme sa stali hodní prisľúbení Krista.

Modlime sa:
Pane, vypočuj modlitby tých, ktorí si spomínajú na zasvätený život Panny Márie a mučeníčky ducha, sv. Gemmy Galgani, ktorej si dal víťazstvo nad bolesťou a utrpením. Veď nás na našej ceste a pomôž nám žiť podľa tvojej milosti a zostať chrámom Ducha Svätého. Udeľ nám milosť skrze nášho Pána Ježiša Krista, tvojho Syna, ktorý s tebou žije a kraľuje v jednote s Duchom Svätým.
Amen.

Zdroj: saintGemmaGalgani, Obrázok: tamtiež

Knihu Neuhasiteľný plameň Gemmy Galgani, ktorá je životopisom tejto mystičky z pohľadu jej spovedníka otca Germana, nájdete na https://www.zachej.sk/produkt/35045/neuhasitelny-plamen-gemmy-galgani/.

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *