Šalieme. Farár z Foggie v slzách, donútený ospravedlniť sa za modlitby na verejnosti

„Udalosť bola zorganizovaná tak, že sme mali zostať doma. Mal to byť prejav úcty k Panne Márii, no vec sa nám vymkla z rúk. Teraz už nemá zmysel obviňovať sa. Mrzí ma to a ospravedlňujem sa obci aj veriacim.“

Don Matteo Ferro, farár Sedembolestnej od sv. Marka v Lamis, deň po slávení Veľkého piatku, ktoré sa uskutočnilo s nejakou desiatkou ľudí v rúškach na otvorenom priestranstve námestia sa chcel v slzách ospravedlniť, kým Prokuratúra zahájila vyšetrovanie.

„Som zmätený a sklamaný – priznáva don Ferro s hlasom zlomeným od plaču – a dúfam, že to všetko prejde. Snažíme sa zmierniť tón, naša farnosť sv. Marka je krásna a plná viery. Nepočítali sme s tým, že ľudia sa na ulici zhromaždia. Predtým som rázne povedal nie na návrh procesie. Ten, kto ma chce odsúdiť, môže to spraviť, dôležité je vedieť, že to bolo myslené dobre.“

Myslím, že skutočne šalieme. Donútiť farára ospravedlniť sa s plačom za to, že zriadil na voľnom priestranstve námestia oltár, aby slávil Umučenia nášho Pána! Bol tam aj starosta s trikolórou!

Hovorí sa, že na námestí bolo asi 200 ľudí: z obrázkov ich bolo vidieť oveľa menej a veľmi vzdialených od seba, pričom všetci mali rúška. Vari chceme ľuďom zobrať aj právo modliť sa, žiadať Boha o pomoc, ktorú nám „druhí“ nedokážu poskytnúť?

A prečo teda nás všetkých nezatknú, keď stojíme v rade do supermarketu? Myslím, že tieto nespočetné úkony potláčania našej viery sú skutočne hanebné!

ANTONELLA PANICCIA

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *