Svetové stretnutie rodín 2018 – homosexuáli vítaní!

Dublin, 20.10.2017 (kath.net/LSN/jg) Na Svetovom katolíckom stretnutí rodín v auguste 2018 v Dublinskom arcibiskupstve organizované z poverenia pápeža Františka sa majú pozitívne oceniť aj homosexuálne páry.
Podujatie si berie za základ „Amoris laetitia“ a jeho motto znie:

                 „Evanjelium rodiny: radosť pre svet“.

Už v októbri 2016 arcibiskup Martin na prípravnom stretnutí podujatia varoval, že Cirkev nesmie „podľahnúť pokusom znetvoriť definíciu rodiny“.
Dublinské arcibiskupstvo vydalo 58-stránkovú brožúrku, podľa ktorej sa majú účastníci stretnutia pripraviť na konferenciu. Má názov:

„Amoris – Let’s talk Family! Let’s be Family!“  

„Amoris – Hovorme o rodine! Buďme rodinou!“

Na str. 24 tam vidíme lesbický pár, ktorý sa objíma. Na ruke jednej ženy vidno vytetovanú dúhovú zástavku – znamenie hnutia LGBT. Nad obrázkom čítame:

„Aj keď si Cirkev vysoko cení zväzok muža a ženy ako ideál, sú aj iné spoločenstvá, v ktorých sa partneri navzájom podporujú. Pápež František nás vyzýva, nikoho nevylučovať, ale tieto páry takisto sprevádzať láskou, starostlivosťou a podporou.“

Odsek nájdeme v kapitole „Kresťanský pohľad na rodinu“.
LifeSiteNews sa arcibiskupa Diarmuida Martina opýtal, či bol obrázok a text zaradený do brožúrky nedopatrením – no nedostal odpoveď.

Brendan Leahy, biskup z Limericku

Ešte zreteľnejšie sa vyjadril Brendan Leahy, biskup z Limericku pre noviny „Irish Independent“:

„Žijeme v časoch zmien a aj rodina sa mení. Referendum v r. 2015 prinieslo zavedenie homosexuálneho manželstva. Všetci sú na rodinnom kongrese vítaní! Každý sa musí na budúci rok cítiť uvítaný. Chceme vybudovať dobrú sieť rodín na všetkých úrovniach v Írsku. Teším sa na stretnutie rodín vo všetkej rôznosti.“
Hnutie homosexuálov v Írsku prijalo tieto výpovede pozitívne. Článok v časopise Gay Community News informuje o „posolstve pro-LGBT“ na str.  24 brožúrky ako aj o interview, ktoré dal biskup Leahy.
Prvé stretnutie rodín sa konalo v r. 1994 v Ríme. Odvtedy sa koná každé tri roky vždy v inej diecéze.

 

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *