Hostia krváca a zanecháva obraz Krista

V roku 1430 si istá dáma kúpila monštranciu od obchodníka z druhej ruky v Monaku. S najväčšou pravdepodobnosťou bola ukradnutá, pretože stále obsahovala premenenú hostiu na adoráciu.

Pani, ktorá vôbec nevedela o skutočnej prítomnosti Krista v Eucharistii, pristúpila k odstráneniu hostie z monštrancie nožom. Z Hostie nečakane začala kvapkať čerstvá krv, ktorá okamžite zaschla a zanechala po sebe odtlačok obrazu Krista sediaceho na polkruhovom tróne s niektorými nástrojmi jeho umučenia na boku.

Pani veľmi rozrušená odišla ku kanonikovi Anelonovi, ktorý si ponechal Hostiu. Príbeh sa rozšíril a dostal sa až k pápežovi Eugenovi IV., ktorý dal zázračnú hostiu vojvodovi Filipovi z Borgogne, ktorý ju zase daroval mestu Dijon vo Francúzsku.

S istotou vieme, že v roku 1794, počas Francúzskej revolúcie, bola zázračná Hostia ešte v Bazilike svätého Michala Archanjela, ale 9. februára toho roku magistrát mesta Dijon kostol skonfiškoval a premenil ho na chrám zasvätený „bohyni rozumu“. Potom bola zázračná Hostia spálená.

Existuje mnoho dokumentov a umeleckých diel, ktoré ilustrujú zázrak, napríklad jedna z vitráží katedrály v Dijone, na ktorej je zobrazená hlavná scéna zázraku.

Zdroj: AEucharisticmiracle, Obrázok: Tamtiež

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *