Poľskí biskupi: Zvýšte počet svätých omší

„Zvýšte počet nedeľných svätých omší v kostoloch“

V súvislosti s odporúčaniami hlavného hygienika, že by sa nemali v súčasnosti zhromažďovať veľké skupiny osôb, žiadam o zvýšenie – ak je to možné – zvýšenie počtu nedeľných svätých omší v kostoloch, aby sa počet veriacich mohol zúčastňovať liturgií v súlade s pokynmi zdravotníckych služieb – predseda biskupskej konferencie, Poľský arcibiskup Stanisław Gądecki.

Arcibiskup zdôraznil tiež, že nemocnice liečia choroby tela a okrem iného kostoly slúžia na liečenie chorôb duše. „Preto je nepredstaviteľné, že by sme sa v našich kostoloch nemodlili“ – poznamenal predseda poľskej biskupskej konferencie.

Arcibiskup Gądecki pripomenul, že starší ľudia a chorí môžu zostať doma, a teda sledovať nedeľné vysielania svätej omše, ktoré sú prístupné v médiách.

„Pripomínam Vám, že počas svätej omše sa nevyžaduje podanie ruky na znak pokoja.”

Arcibiskup Gądecki požiadal o modlitbu za mŕtvych v dôsledku koronavírusu.
„Modlime sa za zdravie chorých a za lekárov, zdravotnícky personál a všetky služby, ktoré pracujú na zastavení šírenia tohto vírusu. Modlime sa, aby sa epidémia skončila. Podľa Cirkevnej tradície vám dôrazne odporúčam, aby ste sa modlili s prosbou “Svätý Bože, Svätý Mocný …  „- zdôraznil predseda konferencie poľských biskupov.

Zdroj: Aleteia.pl, Obrázok: tamtiež 

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *