Svedectvo o záchrane duše skrze „Korunku“

Mám veľmi rada Korunku Božieho milosrdenstva a to najmä preto, že ide o modlitbu, ktorá je priamo nadiktovaná Pánom Ježišom (prostredníctvom svätej sestry Faustínky). Zároveň je jednoduchá, a preto je možné sa ju modliť kdekoľvek a kedykoľvek…

Podľa denníka svätej Faustínky, Pán Ježiš daroval v súvislosti s Korunkou Božieho milosrdenstva množstvo prisľúbení. Tieto sa týkajú zvlášť hodiny smrti: milosť obrátenia a pokojnej smrti dosiahnu nielen osoby, ktoré odriekajú túto korunku, ale taktiež umierajúci, pri ktorých sa iní budú modliť jej slovami. „Keď sa pri zomierajúcom budú modliť túto korunku,“ povedal Ježiš, „uzmieri sa Boží hnev a nepochopiteľné milosrdenstvo zaplaví dušu.“

Tento úvod píšem úmyselne, pretože som dostala milosť byť svedkom týchto prisľúbení.

Pred približne mesiacom mi jeden večer napísal kamarát správu na mobil, že sa cíti už takmer zúfalo. Vedela som o jeho osobných problémoch, ale okrem toho všetkého, sa v ten deň jeho mama objavila nečakane v nemocnici s veľmi vážnymi zdravotnými problémami. Keď mi opísal čo jej lekári zistili, hneď som vedela, že jej ide “o život”. Spýtala som sa ho teda, či je jeho mama pripravená “ísť do neba”, t.j. či má potrebné sviatosti. Žiaľ napísal mi, že mama už dlhé roky nebola na spovedi a vieru v Boha nijak nepraktizovala. Keď teda prišla do nemocnice, kňaza hneď odmietla. Vtedy ma okamžite napadlo – musíme sa modliť Korunku Božieho milosrdenstva!

Napísala som mu to, ale on si nebol istý, či to nejak pomôže. Mal ešte veľa iných starostí, ktoré musel v ten večer neodkladne vybaviť. Vnútorne som ale cítila, že nemôžeme čakať – veď čo ak do rána jeho mama “prehrá” zápas o svoju dušu? Zmobilizovala som teda pár veriacich v rámci našej “chat” skupinky a napísala som mu, aby mi dal vedieť kedy sa môže pridať k modlitbe, aj keby to malo byť neskoro večer. Nakoniec sme sa modlili Korunku milosrdenstva všetci naraz v jednom čase o 22:00 hod. Kamarát sa pridal dokonca aj s jeho rodinou, čo ma veľmi potešilo.

Na druhý deň som už mala aj ja veľa iných starostí, takže som už túto vec pustila z hlavy. Ale na ďalší deň mi kamarát zavolal a bol veľmi rozrušený. Vybral sa totiž do nemocnice aj so svojou sestrou, ktorá je už dlhoročný odporca Cirkvi a aj viery v Boha. Vošli do izby a mama im hneď začala celá nadšená rozprávať, že si dala deň pred tým zavolať kňaza a zmierila sa tak s Bohom. Kamarát nechcel veriť vlastným očiam – bol v úplnom šoku. Mama vyzerala akoby omladla o 15 rokov a bola veselá.

Jeho sestra si však neodpustila poznámku smerom na mamu – “odkedy si ty mama “pánbožkár”? Mama ju však hneď zahriakla a povedala jej, že noc pred tým, než zavolala kňaza ( čiže tú noc, v ktorej sme sa v skupinke naraz modlili Korunku) mala videnie, v ktorom uvidela, ako k nej prichádza osoba Smrti a za ňou stojí Zlý. V duši okamžite pochopila, že je na ceste do zatratenia a ráno si dala zavolať kňaza. Vykonala účinnú ľútosť a generálnu spoveď spolu so Svätým prijímaním. Keď mi to kamarát zavolal, vypadli mi slzy. Bolo to pre mňa absolútne neuveriteľné. Modlitba Korunky milosrdenstva, ktorú sme vykonali, nielenže zachránila túto dušu, ale Pán Ježiš bol tak milostivý, že sa dotkol aj ďalšej duše, teda duše neveriacej dcéry ! Chvála Ti Pane Ježišu, za všetky zázraky, ktoré nám dávaš vidieť na vlastné oči. Chcem týmto povzbudiť všetkých nešťastných rodinných príslušníkov, ktorí majú v nemocnici “nezaopatrených” príbuzných. Uverte v prisľúbenia Korunky Božieho milosrdenstva a modlite sa s čo najväčším počtom veriacich za duše vašich chorých. Takto pre nich urobíte viac, akoby ste len chodili za nimi do nemocnice alebo plakali.  Korunkou Božieho milosrdenstva skutočne zachránite ich duše tak, aby ste sa jedného dňa všetci mohli spoločne radovať ako rodina v nebi.

Zuzana

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *