Polodrahokamový prívesok

Otázka:
Dobrý deň, chcem sa opýtať, či je z kresťanského hľadiska škodlivé, ak mám záujem o kúpu polodrahokamového prívesku, napr. z amazonitu, ruženínu alebo ametystu, jantáru a i. Počula som, že tieto kamene sú súčasťou okultizmu. Uvažujem však o tom, že Boh nám dal liečivé bylinky, ktoré nám pomáhajú zbaviť sa chrípky a iných bežných chorôb a bolestí. Nie je to aj tak s polodrahokamami? Tiež sú prírodného charakteru, veď máme rôzne ílove, lopuchové obklady a pod. ktorým si liečime zdravie a nič zlého na tom nevidím. Je potom zlé, ak si chcem kúpiť takýto prívesok alebo náramok a nosiť ho, pretože sa mi páči? Neoslovuje Boha aj farebná krása kameňov, ktoré sú súčasťou toho, čo stvoril?
Ďakujem za odpoveď.

Odpoveď:
Kamene nie sú liečivé byliny. Poznáte niečo také ako rastlinný herbár u kameňov? Kameňom pripísali moc šamani ale nie na základe liečivosti ich zloženia ale na základe toho,
že verili, že aj kameň má ducha. Ak pripisujeme niečomu vlastnosti, ktoré nemajú, ale my ich očakávame, dopúšťame sa povery, a to je hriech proti viere. A hriech je škodlivý. Hriech nie je škodlivý len pre kresťanov. Ak si kupujem kamene s popisom, na čo sú dobré, je tam istý predpoklad, že prešli určitým procesom mágie, alebo že ich kúpou podporujete spoločnosť, ktorá mágiu a podobné praktiky podporuje. To tiež nie je veľmi kresťanské. Kúpiť si drahokam niekde pri baniach alebo ich náleziskách, (nie v ezo a etno šopoch ci na stránkach alternatívnej medicíny) a nehľadať u nich liečebné účinky nie je škodlivé a nijako sa neprotiví kresťanstvu.

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *