Tajomstvá bolestného ruženca II.

1.Ježiš v Getsemani.

Dnešný svet má tendenciu utiecť pred ťažkosťami a zabudnúť na nich uprostred pochybných radostí: modlime sa s Máriou, aby sa naučil čerpať z Kristovej sily, ktorý prišiel, aby do bodky splnil Otcovu vôľu. Prosme, aby kresťania našli odvahu žiť ako Božie deti.

2. Bičovanie.

Dnešný svet sa snaží schovať pred akoukoľvek bolesťou: modlime sa spolu s Máriou, aby kresťania, posilnení Ježišovou statočnosťou, našli odvahu budovať svet opravdivej slobody, svet, v ktorom sa rešpektuje ľudská dôstojnosť, ktorú Kristus prišiel na svet obnoviť.

3. Tŕním korunovanie.

Tvárou v tvár najchudobnejším, opusteným, poníženým má dnešný svet tendenciu tvrdiť, že na ich situácii nemá žiadnu vinu: prosme spolu s Máriou, aby kresťania pochopili, že musia byť solidárni s každým človekom v núdzi, že majú pracovať na triumfe bratskej lásky vo svete.

4. Cesta na Golgotu.

Dnešný svet pokroku, neuľahčil a nezjednodušil život všetkým ľuďom. Kríž mnohých našich bratov a sestier je stále príliš ťažký: modlime sa spolu s Máriou, aby sme na mieste, kde žijeme, boli tými, ktorí pomáhajú svojim blížnym niesť ťažké bremená.

5. Ukrižovanie.
V dnešnom svete zomierajú mnohí ľudia, často len pre svoje presvedčenie, za svoje ideály: modlime sa s Máriou, aby sme naozaj pochopili význam toho, čo pre nás urobil Ježiš. Zomrel, aby nám získal večný život.

S láskavým dovolením Inštitútu Nepoškvrneného Srdca Panny Márie
www.maria.sk

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *