Modlitba Pátra Pia

Zostaň so mnou, Pane, a daj mi pocítiť potrebu Tvojej prítomnosti. Ty vieš ako ľahko na Teba zabúdam.
Zostaň so mnou, Pane, lebo Ty si môj život, bez Teba uhasína moja horlivosť.
Zostaň so mnou, Pane, moje jediné svetlo, bez Teba doliehajú na mňa tmy.
Zostaň so mnou, Pane, aby som počul Tvoj hlas a Teba nasledoval. Som slabý, je mi potrebná Tvoja pomoc, aby som tak často neklesal.
Zostaň so mnou, Pane, lebo mojou najväčšou túžbou je milovať Ťa veľmi a byť ustavične v Tvojej spoločnosti.
Zostaň so mnou, Pane, aj keď moja duša je chudobná, túži byť pre Teba miestom útechy, hniezdočkom lásky.
Zostaň so mnou, Ježiš, lebo sa zvečerieva – blíži sa smrť… Boží súd… večnosť. Znepokojujú ma tmy… pokušenie… vyprahnutia… kríže a bolesti.
Ach… ako veľmi Ťa potrebujem v tejto noci vyhnanstva. Je najvyšší čas, aby som zdvojnásobil svoje úsilie a neklesal na ceste.
Ľutujem, ľutujem, Bože, ľutujem svoje hriechy, ktoré som spáchal v celom svojom živote. Odpusť mi, Pane.
Pane, daj nech Ťa prosím ako Tvoji učeníci pri lámaní chleba, nech eucharistické spojenie je mi silou, čo ma udržuje a je jediným pokojom môjho srdca.
Zostaň so mnou, Pane, aby keď príde smrť, mohol som byť spojený s Tebou, Tvojou milosťou a láskou, ale zvlášť eucharistiou.
Zostaň so mnou, Pane, neprosím o Tvoju Božskú útechu – tú si nezasluhujem, ale o milosť byť v Tvojej svätej prítomnosti, och… áno… o tú Ťa prosím.
Zostaň so mnou, Ježiš, len Teba jediného hľadám – áno, Tvoju lásku… a Tvoju milosť… Tvoju vôľu… Tvoje srdce… Tvojho Ducha a preto, že Ťa milujem, nechcem inej odmeny, ako ustavičný rast v Tvojej láske a v láske pevnej a praktickej.
Túžim Ťa milovať celý srdcom, tu na zemi, aby som potom s najväčšou dokonalosťou mohol Ťa milovať v nebi po celú večnosť.
Pane, odpusť mi roky môjho hriešneho života. Veľmi ľutujem, čo som vykonal vedome aj nevedome. Chcem byť a žiť s Tebou, Pane, Bože môj jediný a jedinečný.
Amen.

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *