Rozviazaná pupočná šnúra

Lekári boli ohromení. Ako je možné, že sa toto malé dievčatko nezadusilo slučkou pupočnej šnúry na krku? „Bol to zázrak! Mária rozviazala túto slučku, aby zachránila našu malú!“

Taliansky týždenník Maria con te zverejnil krátke, no veľmi symbolické svedectvo, ktoré potvrdzuje, koľko možno žiadať od Márie Rozväzovačky uzlov, aj v doslovnom zmysle tohto slovného spojenia.

Príbeh Laury a Gianluca

Manželia Laura (40) a Gianluca (42), rodičia dvoch dievčatiek, sa v spomínanom mariánskom týždenníku podelia o svoj úžasný príbeh súvisiaci s narodením mladšej dcérky. Narodila sa živá, napriek tomu, že pupočnú šnúru mala pevne omotanú okolo krku:

„Keď sa mi narodila dcéra, lekári boli šokovaní. Zaujímalo ich, ako prežila, ako sa narodila živá. Bol to zázrak, pretože pupočná šnúra tvorila slučku. Nazvali to skutočná slučka,“ povedala Laura.

Milosť prijatá na príhovor Panny Márie Rozväzovačky uzlov

Gianluca nevie povedať, ako dlho sa on a jeho manželka modlili k Panne Márii Rozväzovačke, kým sa im narodilo dievčatko. Zameriava sa na poďakovanie Bohu za tento zázrak.

Ale keď sa vráti domov, vidí obraz Márie, ktorá sa snaží rozviazať detské uzly, zažije zjavenie a pochopí, že za zázrakom, ktorý zažil, je Božia Matka na tomto obraze.

Pupočnú šnúru „uvoľnila“ Mária

Aj dnes, keď si spomína na tieto udalosti, ho premáha dojatie a vďačnosť za život svojej dcéry a za osobitnú ochranu, ktorou ju Mária obklopovala. Táto slučka pupočnej šnúry mohla brániť prísunu kyslíka a výživy do tela dieťaťa. A vďaka zásahu a starostlivosti Bohorodičky sa slučka pupočnej šnúry uvoľnila a nepredstavovala hrozbu. „Naša Pani uvoľnila túto slučku, aby neohrozovala dievčatko.“

„Je zázrak, že sa nenarodila mŕtva,“ hovorí Gianluca. „Najprv som ďakoval iba Bohu, ale keď som prišiel domov, začal som sa modliť k Panne Márii, ktorá odstraňuje uzly. Srdce mi hovorilo, že práve Mária rozviazala túto slučku, vďaka ktorej sa dieťaťu nič nestalo. Dodnes túto modlitbu recitujeme s celou rodinou.“

Pár sa začal spolu modliť k Panne Márii na tomto obrázku niekedy pred druhým tehotenstvom.

„Predtým, ako moja žena druhýkrát otehotnela, som náhodou našiel vo svätyni Svätej Tváre v Capodimonte, ktoré je mi obzvlášť drahá, modlitbu k Panne Márii, ktorá odstraňuje uzly. Jej text sa nám veľmi páčil a začali sme sa ho spolu modliť každý deň.“

Počiatky kultu Panny Márie Undoer of Knots

Na tomto obrázku sa Mária špeciálne stará o rodiny, pretože jej kult má korene v histórii manželstva, ktoré prechádzalo krízou a chcelo sa rozviesť. Presuňme sa do roku 1612. Pred konečným rozhodnutím manžel zašiel k jezuitovi Jakobovi Removi, ktorý sa rozhodol vložiť problémy páru do Máriiných rúk.

„(…) Spoločne sa obrátili na Matku Božiu o pomoc s veľkou vierou a vrúcnosťou v modlitbách. (…) Manželia pocítili ovocie Máriinho príhovoru u Boha. Ich situácia sa začala postupne zlepšovať, až kým medzi nimi nenastala úplná zhoda.“

Uzly s dvojitou stuhou

Otec Jakob Rem zostáva v kontakte s touto mimoriadnou udalosťou. Povráva sa, že „pri modlitbe za spomínaných manželov Wolfganga a Sophie sa uzly na svadobnej stuhe zázračne rozmotali a stuha nabrala živé farby a vyzerala ako nová.

Pravdepodobne to bola stuha alebo štóla symbolizujúca manželský pár v kríze; veď počas svadby sa na znak nerozlučného zväzku zviažu ruky mladomanželom štólou. Tá stuha, ktorú možno vytiahol jezuita pri príležitosti špeciálnej modlitby, sa zmenila a stala sa opäť bielou ako v deň ich svadby.

Modlitba k Panne Márii, ktorá odstraňuje uzly

Svätá Panna Mária, Matka!

Nikdy si neopustila dieťa, ktoré volalo o tvoju pomoc.

Matka, ktorá neúnavne pomáha svojim milovaným deťom,

pre Božiu lásku a nekonečné milosrdenstvo, ktorým prekypuje tvoje srdce,

obklop ma svojím nežným pohľadom, pozri, koľko „uzlov“ ma v živote dusí.

Poznáš môj zmätok a bolesť.

Vieš, ako veľmi ma tieto uzly zachvacujú. Vkladám ich do tvojich rúk.

Nikto, ani zlý duch, ma nemôže vytrhnúť z Tvojho milosrdného objatia.

Neexistuje uzol, ktorý by tvoje ruky nedokázali rozviazať.

Panna Mária, z milosti a sily tvojho príhovoru u tvojho Syna Ježiša, môjho Spasiteľa, ti dnes dávam tento uzol (stojí za to ho pomenovať, ak je to možné).

Na Božiu slávu ťa prosím, aby si to vyriešila a nech to tak zostane navždy. V teba, Mária, vkladám svoju nádej.

Ty si moja jediná útecha, ktorú som dostal od Otca.

Si sila v mojej slabosti, bohatstvo v mojej biede,

oslobodenie od všetkého čo ma oddeľuje od Krista.

Vypočuj moju prosbu.

Chráň ma od zlého, veď ma a ochraňuj ma.

Buď mojím prístreškom.

Mária, Rozväzovačka uzlov, oroduj za mňa.

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *