Život Cirkvi vo svete 32/2022

O b s a h

Nanebovzatie Panny Márie slávené na zemi aj na vode

Pápež odsudzuje tradicionalizmus v Cirkv

V Ríme zomrel kardinál Jozef Tomko

Kardinál Burke varuje pred apostázou v Cirkvi


Kardinál Gaudencio Rosales sa dožíva 90 rokov

Pápež František prijal skupinu transsexuálov

Kardinál Hollerich: „Pápež súhlasí s mojím postojom k LGBT“

Poľsko: Počet vykonaných potratov klesol na 107 ročne

Georgia: Daňové úľavy už aj pri nenarodených deťoch!

Oslavy 80. výročia mučeníctva sv. Edity Steinovej

Poľsko: Cirkev sprísňuje pravidlá pútí

Írsko: 500 mladých katolíkov proti synodálnemu „vývoju“

Nemecko: Genderové šialenstvo vo firme Audi

USA: Rodičia chcú vybrať deti zo „sexualizovaných“ škôl

Liberálny klérus: ‘Duchovná armáda’ mladých katolíkov sporná

Kanada: Protikatolícke zločiny vzrástli o 260% !

Nemecko: Toto zašlo aj priaznivcom LGBT priďaleko!

Psychologička varuje pred skorým umiestnením detí do jaslí

Japonsko: Pochod za život v Tokiu

Britská právnička vyhrala súd nad trans-lobby

Akcia život: Hrozí „normalita“ nájomného materstva!

Kde je realita Kaina a Ábela dnes viditeľná

Rektor seminára: Rastúci záujem o katolícke kňazstvo

„Kirche in Not“: Vraždy kňazov aj v „katolíckych“ krajinách

Česko: Text národní syntézy Synody o synodalitě

Kardiológ: „U neočkovaných väčšia imunita ako u očkovaných“

Zjavenia Božej Matky. Omša bez Eucharistie?

Nie, že by som Ježiša znova zrodila pre sviatostnú skutočnosť na oltári. To je úloha vyhradená vám, moji synovia kňazi. Jeho Telo je oslávené, ale nie je iné. … Ten, ktorého privádzate na svet v okamihu konsekrácie, je stále Máriiným Synom.
Tak to bolo na zemi a tak je to aj v raji. Mocou privilégia môjho telesného nanebovzatia som tam, kde je Ježiš, v každom svätostánku. Kde je Syn, tam je vždy Otec aj Duch Svätý.
Ja som radostná Matka Eucharistie. … Tu v nebi sú všetci anjeli v deviatich chóroch … i všetci svätí, ktorí žijú zo svetla a lásky, večnej radosti a nesmiernej slávy, ktorá vychádza z Najsvätejšej Trojice. K nebeskej hore vystupujú z hlbokého utrpenia, ktoré očisťuje, nepretržité modlitby všetkých duší z očistca.
Ja som aj bolestná Matka Eucharistie … Dnes je Ježiš vo svätostánku často obklopený prázdnotou … a ľahostajnosťou aj kňazov. Často je uložený v odľahlom kúte a mal by byť v strede kostola!

Nanebovzatie Panny Márie slávené na zemi aj na vode

Viedeň, 9.8.2022 (KAP) 028 703 – Na slávnosť Nanebovzatia Panny Márie sa znova budú konať v Rakúsku slávnostné sväté omše a mariánske procesie na zemi aj lodné na vode. Spája sa s tým aj veľa zvykov ako napr. žehnanie liečivých bylín. Mimoriadnym zážitkom je však ako každý rok lodná procesia na jazere Wörthersee, ktorá sa tam koná od r. 1954. V predvečer povedie korutánsky biskup Josef Marketz už 68. lodnú procesiu z Klagenfurtu s požehnaním, hudbou a s tromi loďami. V nočnej procesii povezú sochu Fatimskej Panny Márie do polnoci po jazere s viacerými zastávkami. Biskup bude na každom prístavisku sláviť pobožnosť a na záver bude v Klagenfurte veľký ohňostroj.

Haydnove omše v Klagenfurte, Salzburgu, Linzi
Mariazelská omša Josepha Haydna – Missa Cellensis v C-dur v Klagenfurte ukončí aj letný festival Musica Sacra v dóme.
V dóme v Salzburgu bude sláveniu predsedať arcibiskup Franza Lackner a orchester zahrá Haydnovu Mariazelskú omšu.
Vo viedenskom Dóme sv. Štefana bude svätá omša sprevádzaná Ďakovnou svätou omšou Gottfrieda Preyera, dvorného organistu v r. 1853-1901. Bude sa prenášať aj v rozhlase.
V lineckom dóme zasa zaznie Haydnova Nelsonova omša. …
Vyvrcholením slávení v Národnej svätyni v Mariazelli bude svätá omša, ktorú slávi benediktínsky opát Kláštora sv. Lambrechta, Otto Strohmaier. V predvečer sviatku sa tam koná sviečková procesia. …
Z legiend o Božej Matke sa vyvinuli niektoré zvyky ako žehnanie liečivých byliniek. To sa spája s cirkevným otcom sv. Jánom Damascénskym, ktorý ako mních žil okolo r. 700 v Kláštore Mar Saba pri Jeruzaleme. Podľa jeho rozprávania z hrobu Panny Márie vystúpila vo chvíli nanebovzatia nádherná vôňa byliniek a kvetov.
Iná legenda rozpráva, že apoštoli dali Máriin hrob znova otvoriť. Pritom nenašli telo, ale kvety. Po požehnaní bylín sa tie uchovávajú v domoch, často vo forme venčekov.


Pápež odsudzuje tradicionalizmus v Cirkvi


„Úcta k tradícii, nie pohanské myslenie tradicionalizmu“

Vatikán, 7.8.2022 (Vatican News) 028 702 – „Cirkev je buď synodálna, alebo nie je cirkvou“, pripomína pápež František v rozhovore s kanadskými jezuitmi, s ktorými sa súkromne stretol 29. júla na arcibiskupstve v Quebecu v záverečný deň svojej apoštolskej návštevy v Kanade. O obsahu jeho hodinového neformálneho stretnutia s 15-člennou skupinou rehoľných spolubratov informoval v jezuitskom časopise La Civilità Cattolica v článku zo 4. augusta páter Antonio Spadaro SJ.

„Predstava o cirkevnej náuke ako nejakom monolite bez odtienkov, ktorý treba obraňovať, je pomýlená,“ pokračoval pápež. Je preto podľa jeho slov dôležité mať úctu k autentickej tradícii, „živej pamäti veriacich“, na rozdiel od tradicionalizmu, ktorý, ako zdôraznil, je naopak „mŕtvym životom veriacich“ A pápež dodáva:
„Ospravedlňovať každý čin slovami ´tak sa to robilo vždy´ je pohanským myslením.“

V odpovedi na otázku o liturgii a jednote Cirkvi pápež František pripomenul na jednej strane „obludné liturgické deformácie“ v Latinskej Amerike pred tridsiatimi rokmi a na druhej strane následné „spiatočnícke opojenie tým starým“. Svoj prístup opísal takto:
„Moje počiny v tejto oblasti nasledovali líniu Jána Pavla II. a Benedikta XVI., ktorý povolil starý obrad a požiadal o následnú verifikáciu. Najnovšia verifikácia jasne ukázala, že je potrebné túto problematiku regulovať a zabrániť tomu, aby sa z nej stala záležitosť tak povediac „módna“, ale aby naopak zostala ´záležitosťou pastoračnou´. Neskôr prídu štúdie, ktoré spresnia reflexiu o otázke, ktorá je taká významná: liturgia je verejnou chválou Božieho ľudu.“
Viac na:
https://www.vaticannews.va/sk/papez/news/2022-08/ked-je-cirkev-jednotna-su-mozne-zazraky-rozhovor-papeza-s-kan.html

    +  V Ríme zomrel kardinál Jozef Tomko   

Vatikán, 8.8.2022 (VN) 028 701 – V pondelok 8. augusta o 5. hodine ráno zomrel v Ríme kardinál Jozef Tomko, emeritný prefekt Kongregácie pre evanjelizáciu národov. Pán života si ho povolal vo veku 98 rokov.
Kardinál Jozef Tomko zomrel vo svojom byte v Ríme, kde ho opatrovali Milosrdné sestry sv. Vincenta de Paul (satmárky) sr. Júlia Kolumberová a sr. Pavla Draganová. Po tom, ako bol 25. júna po úraze krčnej chrbtice hospitalizovaný v nemocnici Policlinico Gemelli, strávil v nemocnici šesť týždňov a od soboty 6. augusta bol v domácej liečbe za asistencie vatikánskeho zdravotníka. Počas pobytu v nemocnici ho bol navštíviť vatikánsky štátny sekretár kardinál Pietro Parolin.
Po správe o úmrtí slovenského kardinála, rodáka z Udavského v Košickej arcidiecéze a najstaršieho člena Kardinálskeho zboru, Konferencia biskupov Slovenska pozvala veriacich k modlitbe za dušu zosnulého.
Správa Tlačovej kancelárie KBS so životopisom zosnulého:
„S bolesťou srdci a zároveň s nádejou na vzkriesenie oznamujeme, že dnes 8. augusta 2022 v Ríme v skorých ranných hodinách vo svojom bydlisku v Ríme v kruhu najbližších spolupracovníkov odovzdal svoju šľachetnú dušu Pánovi Jeho Eminencia kardinál Jozef Tomko.
Pozývame všetkých, aby ho zahrnuli do svojich modlitieb. … Pochovaný bude v Katedrále svätej Alžbety v Košiciach.“ -jb-


Kardinála Tomka pochovajú 16. augusta v košickej katedrále


Už sú známe termíny obradov poslednej rozlúčky so zosnulým kardinálom Jozefom Tomkom v Ríme i na Slovensku. Vo Vatikáne to bude vo štvrtok 11. augusta o 11.00 v Bazilike sv. Petra. V Košiciach bude pohreb v utorok 16. augusta o 11.00 v Katedrále sv. Alžbety, predsedať bude kardinál Duka.
Košická arcidiecéza s súvislosti s úmrtím kardinála Jozefa Tomka informovala, že v súlade s „jeho želaním, aby miesto posledného odpočinku mal v Katedrále sv. Alžbety v Košiciach“, budú jeho telesné pozostatky vo štvrtok prevezené na Slovensko.
Príležitosť uctiť si pamiatku emeritného prefekta Kongregácie pre evanjelizáciu národov, rodáka z Udavského v okrese Humenné, bude mať verejnosť v Košiciach. Ostatky kardinála Tomka budú vystavené v Katedrále sv. Alžbety v nedeľu 14. augusta od 16.00 do 21.00 a v pondelok 15. augusta od 9.00 do 12.00, popoludní budú prenesené do Kaplnky sv. Michala.
Pohrebné obrady budú v košickej Katedrále sv. Alžbety v utorok 16. augusta o 11.00. Hlavným celebrantom bude emeritný pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka OP. -jb-

Kardinál Burke varuje pred apostázou v Cirkvi

„Nikdy nezabúdajme, že Kristus je už víťaz!“

Wausau, USA, 10.8.2022 (LifeSiteNews) 028 700 – Americký kardinál Raymond Burke povzbudil tradičných katolíkov a dodal im novú nádej v homílii 7. augusta v Oratóriu Svätej Márie, ktoré spravuje Inštitút Krista Kráľa Veľkňaza v americkom meste Wausau v štáte Wisconsin. S poľutovaním sa vyjadril o „svetskom zmýšľaní v Cirkvi“ a v homílii varoval pred útokmi ako zvonka tak aj vo vnútri Cirkvi:
„Časy ako tie súčasné, sú podobné dobe vyvoleného národa pred pádom Jeruzalema. Sekulárna kultúra je otvorenou rebéliou proti dobrému poriadku, ktorý Boh vpísal do prírody a predovšetkým do ľudského srdca! Integrita manželstva a rodiny, neporušiteľná dôstojnosť ľudského života a zásadná sloboda náboženstva sú normálne porušované v prospech kultúry založenej na svojvôli skazených ľudských sŕdc. Jed svetského zmýšľania zasahuje aj život Cirkvi a odvádza srdcia od Krista, od rešpektovania pravdy náuky Cirkvi a uctievania Boha v duchu a pravde.“
Homíliu predniesol kardinál v dobe rastúcich reštrikcií tradičnej svätej omše a sviatostí v USA. …
„Odpad od viery je bolestne zjavný aj v živote tých, ktorí tvrdia, že sú oddaní katolíci, zatiaľ čo ignorujú apoštolskú tradíciu. V takých časoch úprimné srdcia zápasia o pochopenie Božej vôle a pritom ich satan pokúša pochybnosťami a znechucovaním, aby sa vzdali každodenného boja proti silám zla!
Ale my sa nesmieme nikdy vzdávať a podľahnúť pochybnostiam ani nechať si vziať odvahu k boju za obranu Pána a jeho svätej Cirkvi a to ani od nepriateľov vo vnútri Cirkvi.“
Kardinál Burke bráni tradíciu latinskej svätej omše aj proti novým dokumentom Kongregácie pre Boží kult a disciplínu sviatostí. Vo februári kardinál Burke vyhlásil, že tieto prísne reštrikcie sú záväzné iba do tej miery, do akej sú v zhode s náukou a disciplínou Cirkvi podľa zásadného princípu regula iuris. Ak sa ten nerešpektuje, robí sa tak z práva svojvoľný nástroj v rukách jednotlivcov, ktorí presadzujú určitú ideológiu či agendu. Veriacich a záver homílie povzbudil slovami:
„Nikdy nezabúdajme, že Kristus je už víťaz!
Nech je naše uctievanie Boha v duchu a pravde a predovšetkým našou prítomnosťou na Eucharistickej obete nášho Pána nevyčerpateľným zdrojom nášho pokoja a oddanosti v boji spoločne s ním – dobrom boji – aby sme vydržali až dokonca a udržali si pevnú vieru!“

Kardinál Gaudencio Rosales sa dožíva 90 rokov

Manila, 08.08.2022 (KNA) 028 699 – Kardinál Gaudencio Rosales, v rokoch 2003-2011 arcibiskup Manily, sa 10. augusta dožíva 90 rokov. Bol nástupcom legendárneho kardinála Jaime Sina v Manile. Kardinál Rosales sa opakovane vyjadroval aj k politickým otázkam, no nedosiahol úroveň svojho predchodcu. V škandále možného volebného podvodu prezidentky Glorie Macapagal Arroyovej žiadal Rosales v r. 2005 jej odstúpenie, ako aj viac vedomia zodpovednosti u politikov.
Filipíny sú popri malom Východnom Timore jedinou katolíckou krajinou v Ázii. Viac ako tri štvrtiny obyvateľstva tam tvoria katolíci. Biskupi majú tradične aj politický vplyv.
Kardinál Rosales sa narodil v r. 1932 v Batangas City pri Lipe, 100 km južne od Manily. Po kňazskej vysviacke v r. 1958 sa stal rektorom kňazského seminára a neskôr bol farárom v rodnom meste a spirituálom „Máriinych légií“.
Niekoľko týždňov po nastúpení arcibiskupa Sina do úradu, bol Rosales v auguste 1974 menovaný za pomocného biskupa Manily.
V r. 1982 ho pápež Ján Pavol II. menoval za koadjútora a o dva roky za diecézneho biskupa Malaybalaya. Od r. 1992 bol arcibiskupom Lipy a v r. 1997-1999 podpredsedom Biskupskej konferencie Filipín. V r. 2006 ho pápež Benedikt XVI. prijal do kolégia kardinálov.

            *   *   *   *   *   *

Pápež František prijal skupinu transsexuálov


Vatikán, 10.8.2022 (kath.net/KAP) 028 698 – Pápež František počas generálnej audiencie prijal aj skupinu transsexuálov. Stretnutie organizoval kňaz s rehoľnou sestrou, ktorí sa starajú o ľudí pri Ríme, ako napísali vatikánske noviny „L´Osservatore Romano“ zo štvrtka.
„Pozornosť pápeža voči ľuďom, ktorí žijú vo veľkej núdzi a krehkosti, otvára nepredstaviteľné nádeje,“ vyhlásil farár Andrea Conocchia a potvrdila to aj sr. Genevieve Jeanningrosová. Po apríli, júni a minulom týždni je to štvrté stretnutie pápeža s transsexuálmi počas generálnej audiencie.
Počas krízy korony farár v rímskom pobrežnom mestečku Torvaianica spolu so sestrou podporovali ľudí transsexuálnej komunity. Pre pandémiu sa už nemohli živiť prostitúciou na uliciach a mali finančné aj zdravotné problémy. Pápež a kardinál Konrad Krajewski vtedy komunite pomohli peniazmi, testami aj očkovaním proti chrípke.
Prijatie transsexuálov počas audiencie označil kňaz Conocchia ako „revolúciu“ a povedal: „Nie je samozrejmé, že ich nejaký pápež prijme a osloví ich s láskou, otcovským prístupom a s jednoduchosťou.“

Kardinál Hollerich: Pápež súhlasí s mojím postojom k LGBT

Kardinál Jean-Claude Hollerich, generálny relátor ‚Synody o synodalite,‘: „Musíme počúvať ľudí sveta, čo sa týka zmien katolíckej náuky.“

Chicago, 5.8.2022 (LifeSiteNews) 028 697 – Predseda COMECE znova raz spochybnil katolícku náuku o homosexualite, Zdá sa, že sa domnieva, že Katolícka cirkev môže zmeniť svoju náuku skrze Synodu o synodalite. Povedal, že vie, že jeho postoj plne súhlasí s postojom pápeža Františka v tejto otázke.
Na videu z nedele z Farnosti Svätého Dieťaťa Ježiša v Chicagu, kardinál Jean-Claude Hollerich SJ, relátor Synody o synodalite, na otázku o možnej zmene katolíckej náuky o sexuálnej etike odpovedal:
„Musíme poskytnúť dobrú interpretáciu náuky Svätého písma. Týka sa to aj trvalej nemeniteľnej náuky Cirkvi o tom, že ´homosexuálne úkony sú svojou vnútornou povahou nezriadené´ a že všetci sú povolaní k životu v čistote.“
Katechizmus Katolíckej cirkvi však učí: „Tradícia, opierajúc sa o Sväté písmo, ktoré predstavuje homosexuálne vzťahy ako veľmi závažnú zvrátenosť, vždy hlásala, „že homosexuálne úkony sú svojou vnútornou povahou nezriadené“. Sú proti prirodzenému zákonu. Zatvárajú totiž pohlavný úkon pred darom života. Nepochádzajú z opravdivého citového a sexuálneho dopĺňania sa. V nijakom prípade ich nemožno schvaľovať,“(KKC 2357).
Synodálne dokumenty z diecéz vo svete už obsahujú volanie veriacich po zmene náuky, čo sa týka zväzkov rovnakých pohlaví, ale aj kňazského celibátu. Počas návštevy kardinála Hollericha v USA, sa preto laický katolícky aktivista Richard Smaglick opýtal, prečo si vysoko postavený kardinál myslí, že sodomia sa už nemá považovať za ťažký hriech v katolíckej náuke po svetovom synodálnom procese. Kardinál Hollerich odpovedal:

„Neviem, čo synoda prinesie, my teraz počúvame ľudí celého sveta, ako sa vyjadria. Začínam dostávať správy. Ako viete som generálny relátor synody a tak všetko to zvážime a v septembri pripravíme prvý návrh pre kontinentálne stretnutie Synody. Nikdy by som nezvažoval sexualitu oddelenú od lásky.“

K slovám kardinála Smaglick poznamenal, že Sväté písmo a Tradícia Cirkvi 2000 rokov učí, že sodomia je hriech – ohavnosť, ktorá volá do neba.
Kardinál v reakcii akosi vrhol pochybnosti na jasnú a pravekú náuku Svätého písma, keď vyhlásil:
„Biblia tiež hovorila, že by sme mali kameňovať ženu, ktorá cudzoloží. Biblia tiež hovorila, že Slnko sa točí okolo Zeme. Takže … musíme Sväté písmo vykladať. V Novom zákone nie je nijaká homosexualita, iba diskusia o homosexuálnych úkonoch, ktoré sa vyskytovali v dávnych pohanských časoch. To bolo prirodzene zakázané. Som presvedčený, že je čas pre nás zrevidovať od základov túto náuku. …“

Smaglick pre LifeSiteNews povedal: „Zdá sa, že je tu úsilie použiť Synodu na normalizáciu a posvätenie hriechu – hriechu, ktorý volá do neba po treste. Odmietanie tradičnej katolíckej liturgie napríklad kardinálom Blase Cupichom z Chicaga sa spája s odmietaním tradičnej náuky a morálky. V tom sme my silní a progresívci veľmi slabí!“
Väčšina katolíkov si neuvedomuje, že je tu otvorené úsilie na Synode normalizovať a posvätiť homosexuálne úkony a smilstvo. U organizátorov Synody vládne názor, že už majú input od veriacich, ktorý potrebujú na ďalší postup vo svojej agende predefinovania sexuálnej morálky“. … V praxi musia iba počúvať laikov o zmene zásad náuky, ´počúvať´ tých, ktorí chcú zrušiť náuku o hriešnosti sodomie. Zodpovední ako kardinál Hollerich, môžu potom označiť výsledky prieskumu ako „hlas Ducha Svätého“! Takže možno povedať, že Boh a nie človek mení Božie nariadenia.
Prívrženci LGBT používajú termín sexualita a nie sex, aby bránili idey, že smilstvo je hriech, pretože tak sa dá oveľa ľahšie oprávniť sexuálnu orientáciu ako aj samotné homosexuálne úkony.“
Nemecký kardinál Gerhard Müller nedávno jasne potvrdil nemožnosť zmeny náuky Cirkvi o hriešnosti homosexuálnych úklonov:
„Toto je absolútne jasné a nikto nemôže meniť náuku našej katolíckej viery, že homosexuálne správanie je ťažký hriech. Je absolútne jasné pre každého kňaza, kardinála a pápeža, že musí zostať verný zjavenej viere a prirodzenému zákonu nám danému, bez ´osobnej politiky´. Nikto nemá právomoc meniť či falšovať zjavenú katolícku vieru podľa Božieho slova a náuky Cirkvi,“ povedal v interview 22. júna.

                ************************

Poľsko: Počet vykonaných potratov klesol na 107 ročne

Odborníčka: „Nový zákon funguje a dovoľuje zachraňovať určité osoby.
Dobré právo pozitívne účinkuje na postoj ľudí!“
Varšava, 11.8.2022 (kath.net/pl) 028 696 – Po zavedení nových zákonov o potrate v Poľsku bolo v r. 2021 potratom usmrtených 107 detí. V predošlých rokoch to takto prišlo o život okolo 1000 detičiek!
Poľsko má už dlhšie obdivuhodné zákony chrániace život, takže na 38 miliónov obyvateľov pripadá výrazne menej potratov ako napr. v Nemecku, kde sa u 83 miliónov obyvateľov vykoná ročne 100 000 potratov a k tomu treba prirátať nemalý počet neregistrovaných potratov.
Poľský ústavný súd koncom októbra 2020 rozhodol aj o tom, že eugenický potrat je zo zásady protiústavný.
Poľský katolícky týždenník „Gość“ sa pýtal na tento vývoj psychologičky, právničky a bojovníčky za právo na život Magdalény Korzekwa-Kaliszukovej:
„To znamená, že zákon funguje a dovoľuje zachraňovať určité osoby. Dobré právo pozitívne účinkuje na postoj ľudí! Na jednej strane posilňuje presvedčenie, že právo na život by nemalo závisieť od diagnózy zdravotného stavu. Na druhej strane to znamená nemožnosť usmrtiť dieťa z eugenických dôvodov a že lekári nemajú právo navrhovať rodičom potrat, či dokonca na nich vyvíjať tlak! Podľa môjho názoru bol v Poľsku predtým iste aj tlak smerom k eugenických potratom.“
Tvrdenie prívržencov potratov, že „tisíce“ rodičov teraz dáva usmrcovať svoje deti v zahraničí, odborníčka odmietla a konštatovala, že prívrženci potratov na to nemajú vôbec nijaké dôkazy a zdôraznila:
„No aj keď sa niekoľko rodičov rozhodlo svoje deti ilegálne dať usmrtiť v zahraničí, obrovská väčšina nechala svoje deti žiť a to je nesporné víťazstvo, ktoré rozsudok ústavného súdu umožnil!“
Legálne potraty v Poľsku sa smú vykonávať už iba v prípade znásilnenia alebo ohrozenia života matky, ako pripomína katolícky časopis „Gość“.

Georgia: Daňové úľavy už aj pri nenarodených deťoch!


Potrat zakázaný už v 13 z 50 štátov USA.
Atlanta/Georgia 11.8.2022 (kath.net/mk) 028 695 – Americký štát Georgia urobil už aj ďalší krok smerom k ochrane života. Občania, ktorí majú nenarodené deti, majú nárok na daňové úľavy od 6 týždňov tehotenstva – teda akonáhle možno konštatovať bijúce srdiečko. Nenarodené deti možno rovnako ako narodené uvádzať v každoročnom daňovom vyhlásení a rodičia majú nárok na podporu. Strhne sa im 3000 dolárov z daní. Vláda tým podčiarkuje, že aj štát Georgia j štát chrániaci život! Zákon o potrate tam má tiež veľké vyhliadky na schválenie – potrat zakazuje od 6. týždňa až na malé výnimky. Potratová klinika v meste Savannah už pred mesiacom zavrela svoje brány po 40 rokov prevádzky.
Medzitým bol potrat zakázaný už v 13 z 50 štátov USA.

Oslavy 80. výročia mučeníctva sv. Edity Steinovej

Osvienčim, 10.8.2022 (kath.net/Poľská biskupská konferencia/pl) 028 694 – Kardinál Michael Czerny, prefekt Dikastéria pre podporu celostného vývoja človeka, s zúčastnil osláv 80. výročia mučeníctva sv. Terézie Benedikty z kríža (Edity Steinovej) v Osvienčime.
Vo Wroclavi narodená katolíčka židovského pôvodu bola zavraždená 9. augusta 1942 vo vyhladzovacom tábore Osvienčim-Birkenau. Pápež Ján Pavol II. ju vyhlásil za svätú a za spolupatrónku Európy.

„Vydajme sa teraz na cestu, ktorou kráčala sv. Edita Steinová pred 80 rokmi tu v Osvienčime na poslednej ceste života. Nech je naša spoločná modlitba dôležitým prínosom k budovaniu skutočne bratskej spoločnosti v Európe, ktorá je dnes postihnutá krutou vojnou na Ukrajine spôsobenou bezohľadným agresorom – Ruskom,“ povedal metropolita arcibiskup Marek Jędraszewski z Krakova na začiatku modlitbovej procesie popri hlavnej železničnej rampe vedúcej do bývalého tábora.
Krakovský arcibiskup poukázal aj na osobu poľského mučeníka sv. Maximiliána Kolbeho, ktorý sa koncom júla 1941 dobrovoľne prihlásil obetovať život za zúfalého otca rodiny v Osvienčime. Usmrtili ho 14. augusta 1941 fenolovou injekciou.
„Pravdepodobne pre podobnosť ich osudov povedal sv. Ján Pavol II.: »Bol som vždy presvedčený o tom, že títo dvaja mučeníci z Osvienčimu nás spoločne uvedú do budúcnosti – sv. Maximilián Mária Kolbe a Edita Steinová – sv. Terézia Benedikta z kríža,“ pripomenul arcibiskup.
Následne prečítali aj list biskupa Bertrama Meiera z nemeckého Augsburgu:
„ … K čomu je človek schopný bez Boha a s postojom proti Bohu, to vidíme na tomto mieste. Čo človek dokáže, ak sa otvorí Bohu, to nám ukazuje sv.Terézia z kríža a s ňou všetci, ktorí v neľudských podmienkach boli a sú nositeľmi nádeje!“
Popoludní sa konali modlitby za pokoj a kardinál Czerny slávil svätú omšu v kláštore karmelitánok v Osvienčime.
Edita Steinová sa narodila 12. októbra 1891 vo Wroclavi v židovskej rodine. Vo veku 30 rokov konvertovala na katolícku vieru. Po 12 rokoch sa stala karmelitánkou s rehoľným menom Terézia Benedikta z kríža. Iba týždeň po zatknutí bola 9. augusta 1942 zavraždená v plynovej komore. Sv. Terézia Benedikta je prvá židovská žena, ktorá po prestúpení do Katolíckej cirkvi bola svätorečená.
* * * * * *

Z myšlienok sv. Edity Steinovej:

„Moja túžba po pravde je mojou jedinou modlitbou.“
„Láska je to najslobodnejšie zo všetkého, čo existuje.“
„Potrebujeme aj také chvíle, v ktorých len mlčky počúvame.“
„Spásu neprináša ľudská práca, ale Kristovo utrpenie.“
„Maj so sebou trpezlivosť. Pán ju má tiež.“
„Cesta utrpenia je najosvedčenejšou cestou k zjednoteniu s Pánom.“
„Držať sa Krista nie je možné bez snahy nasledovať ho.“

 *     *     *     *     *     *

Poľsko: Cirkev sprísňuje pravidlá pútí


Varšava, 11.08.2022 (KAP/KNA) 028 693 – Po dopravnej nehode autobusu s pútnikmi s 12 obeťami sa chce katolícka cirkev v Poľsku novými smernicami postarať o väčšiu bezpečnosť pútnikov.
„Na organizátorov pútí budeme apelovať, aby sa viac starali o bezpečnosť cestovania, zaradili aj prenocovania a neplánovali cesty bez prerušenia,“ povedal pomocný biskup Krzysztof Zadarko pre poľskú katolícku agentúru KAI. Kritizoval aj tlak, aby boli púte čo najlacnejšie: „To by mohlo mať fatálne následky!“

Minulú sobotu autobus s poľskými pútnikmi zišiel z diaľnice pri Záhrebe. Skupina veriacich bola na ceste na záverečnú svätú omšu mládežníckeho festivalu v Medžugorí. Pri nehode prišlo o život 12 ľudí, 32 pútnikov bolo zranených. Podľa chorvátskych médií na príčine bol mikrospánok vodiča autobusu.
Biskup Zadarko, predseda Rady pre migráciu, turistiku a púte pri BKP povedal, že na jeseň predložia „Smernice pastorácie pútnikov“. Tie budú obsahovať aj pravidlá bezpečnosti. „Bude pravdepodobne potrebné zaviesť certifikáciu cestovných kancelárií pre pútnikov, ktoré spĺňajú potrebné podmienky bezpečnosti a náboženského zamerania pútí.“

Púť do Medžugoria organizovala špecializovaná varšavská cestovka z poverenia rehoľnej sestry. Púť sa začala v piatok s dvomi vodičmi a 42 pútnikmi a v sobotu mala prísť do cieľa bez prenocovania. Podľa biskupa išlo o tretiu púť s veľkým počtom obetí za 20 rokov. Tragédia v Chorvátsku nesmie byť dôvodom na to, aby sme vzdali pútí do svätýň, ako zdôraznil. …

Írsko, 10.8.2022 (LifeSiteNews) 028 692 – Viac ako 500 mladých katolíkov podpísalo už list biskupom vo vedení synodálneho procesu v Írsku a žiadali aby pozdvihli hlas proti istým trendom vývoja, ktoré vykazujú závery protirečiace pravej náuke Cirkvi o manželstve, rodine, ľudskej sexualite a o kňazskom úrade. V liste riadiacej synodálnej komisii, skupine pripravujúcej záverečný dokumenty a biskupom Írska píšu:
„Ako mladí katolíci by sme chceli, by ste vypočuli naše hlasy k vývoju synodálnej syntézy. Robíme so starosti, že po prezentáciách národného predsynodálneho zhromaždenia v júni vznikajúca syntéza nesie riziko, že bude prezentovať falošné závery a síce, že sensus fidei (zmysel veriacich) je v konflikte so súčasnou náukou a praxou Cirkvi! Ide zvlášť o otázky manželstva, rodiny a o úrad kňazskej služby. … Počas národného zhromaždenia synodálnej cesty 18. júna, bolo jasné, že vo vznikajúcej syntéze sa zdôrazňovali zmeny náuky Cirkvi a kňazskej služby!
To bolo očividné v prípravných čítaniach delegátov a uverejnené v novinách The Irish Times 13. júna. Bolo to aj kľúčové zameranie vo verbálnom zhrnutí na stretnutí 18. júna. Páter Gerald O’Hanlon to vtedy uzavrel slovami:
Náuka Cirkvi musí byť preformulovaná alebo zmenená.“
To sa zakladalo na falošnom pohľade, že existuje nesúlad medzi súčasnou náukou Cirkvi a sensus fidei. Po odmietnutí idey, že ´zmysel veriacich´ je v rozpore s pravou náukou sa list končí slovami:
„Ako mladí verní katolíci radostne prijímame náuku a prax Cirkvi a neželáme si, aby sa náuka Cirkvi menila alebo preformulovala. Na základe tohto faktu, našej skúsenosti ako aj mnohých iných katolíkov a v súlade so sensus fidei v živote Cirkvi (§118, Medzinárodná teologická komisia 2014), chceme kategoricky vyhlásiť, že sme presvedčení, že neexistuje nijaký konflikt medzi náukou Cirkvi a sensus fidei.
S pokorou navrhujeme, aby sa rešpektovali tieto objavujúce sa obavy namiesto výzvy ´lepšie komunikovať´ náuku Cirkvi.“
František podnietil Synodu o synodalite, aby poskytla príležitosť celému Božiemu ľudu rozlišovať spoločne ako postupovať vpred na ceste k synodálnejšej Cirkvi z dlhodobého hľadiska. Odvtedy sa biskupi na celom svete angažujú v synodálnom procese ako spôsobe vyjadrenia ich túžby „zreformovať“ nemeniteľnú náuku Cirkvi v mnohých otázkach vrátane neprípustnosti homosexuálnych úkonov, odsúdenia „manželstva“ rovnakých pohlaví, neprípustnosti vysviacky žien a zákazu antikoncepcie a iných foriem kontroly pôrodnosti.

Nemecko: Genderové šialenstvo vo firme Audi

Berlín, 11.8.2022 (kath.net) 028 691 – Nemecký pracovník automobilky VW Alexander B. v Berlíne nedávno zažaloval dcérsku firmu Audi, pretože tento chemik odmietol písať genderované 😊 texty a nechcel také ani dostávať!
Po prvom neúspechu na súde vysvetlil Alexander pre evanjelickú agentúru idea svoju žalobu a znova zdôraznil, že príkaz „genderovania“ textov formou Audi považuje za diskriminačný a čiastočne aj urážlivý! V jeho očiach to nie je spravodlivé, ani citlivé voči obom pohlaviam, ako dodal. V rozhovore ukázal aj úsek z 13-tránkového dokumentu, ktorý teraz Audi vydal:
„Expert -ka je kvalifikovaným -nou odborní-kom – čkou a pozná funkčné a technické súvislosti v automobile. Odborní-k -čka má nasledujúce úlohy: Podporuje v hodnotení áut zodpoved-ného -nú špecialist-u -ku …“
Alexandrovi z tých všetkých pomlčiek a spotvorených podpisov už riadne brní v hlave, ako hovorí: „Už sa človek nedokáže sústrediť na vlastný obsah dokumentu!“ Za ním stoja, ako ukazujú všetky prieskumy, mnohí ľudia, ktorí tento jazyk odmietajú a nič im to nehovorí.
„No namiesto toho, aby ľudia ako ja spoločne hľadali lepšie riešenia, panuje fixná idea, že už raz „nájdené“ riešenie v Audi je nedotknuteľné! To je naozaj poľutovaniahodné,“ sťažuje sa Alexander.

USA: Rodičia chcú vybrať deti zo „sexualizovaných“ škôl


Jedna z mnohých petícií v USA – tentoraz od ustarostených rodičov

USA, 11.8.2022 (LifeSiteNews) 028 690
Existujú nespočetné prípady ničenia detskej nevinnosti a preto uvádzame dôvody prečo ukončiť „modernú“ sexuálnu výchovu detí. Škola už nie je o o výchove detí ku kritickému mysleniu, ale skôr o indoktrinalizácii a sexualizácii čo možno najmladších detí! Zvážme tri otázky:

  1. Prečo politici na celom svete presadzujú radikálne transgenderové teórie u detí už vo veku 5 rokov?
  2. Prečo Svetová zdravotnícka organizácia žiada, aby sa už 4-ročné deti učili masturbovať?
  3. Prečo sa deťom v školách ukazujú obrázky sexu a prečo sa im hovorí, že všetko sa môže, ak je s tým súhlas? Či nie preto, aby povzbudzovali našich synov a naše dcéry aby sa stali sexuálne aktívnymi?
    Mentálne zdravá spoločnosť by sa pokúšala chrániť citlivé deti pred sexualizáciou, učila by ich chrániť sa pred pornografiou a nebrať prostriedky za blokovanie puberty, či mrzačiť si genitálie, ale školy stále viac také správanie podporujú! V skutočnosti médiá, väčšina politikov a mnohí zodpovední v oblasti školstva ničia schopnosť rodičov chrániť nevinnosť a identitu ich detí. Uvedomme si, že tieto elity chcú, aby deti mali ICH hodnoty a nie VAŠE! Výsledok tejto explicitnej absolútne nevhodnej a sexom presýtenej kultúry a vzdelávania je nesmierne znepokojujúci trend. Nikdy nebolo toľko detí požadujúcich transgender, toľko gejov, lesieb a bisexuálov medzi nimi a nikdy predtým sme nevideli takú vysokú úroveň sexuálneho násilia priamo od detí!
    Príklad: Otec dievčatka Scott Smith v Leesburgu vo Virgínii bol vyvlečený zo zasadnutia rady jednej zo škôl tohto druhu – označovaných ako woke school (Prebudená škola?) Otec odhalil, že jeho dcérka bola znásilnená v dievčenskej kúpeľni študentom v sukni, ktorý bol predtým už vo väzení za útok na iné dievča – no škola neurobila vôbec nič!

Bezpočetní politici mediálne osobnosti a riaditelia škôl horlivo presadzujú tieto trendy – tzv. woke trends na sexualizáciu maloletých detí, čo má veľmi ničivé následky. Deti, ktorých zábrany boli prelomené, riskujú závislosť od pornografie, tehotenstvo tínedžeriek, pohlavnú dysfóriu, nehanebné správanie a postihuje ich aj mnoho iných negatívnych následkov.
Rodičia nie vláda musia kontrolovať, čo sa ich deti učia na sexuálnej výchove. … Preto, prosíme, podpíšte túto petíciu.

Liberálny klérus: ‘Duchovná armáda’ mladých katolíkov sporná

„Byť katolíkom je v istom zmysle bežné, no byť elitným katolíkom
znamená byť prírodnou silou proti svetu!
USA, 9.8.2022 (LifeSiteNews) 028 689 – Naším hosťom je dnes mladý muž zapálený Duchom Svätým. Joseph Rigi, prezident a spoluzakladateľ skupiny Our Warpath (Náš bojový chodník) nám rozprával o tom, ako jeho organizácia vybavuje mladých katolíkov potrebnými nástrojmi, aby sa mohli stať svätými v morálne chaotickom svete. Jozef hovorí:
„Byť katolíkom je na jednej strane bežné, no byť mimoriadnym – to je druhá strana mince. Sú milióny katolíkov na celom svete, ktorí sú súčasťou Katolíckej cirkvi. Avšak nepraktizujú vieru. Nežijú svoju vieru. Pozrite sa na amerických politikov ako Nancy Pelosiová a prezident Joe Biden … Propagujú veci ako potrat a homosexualita. Takže znova – byť katolíkom je v istom zmysle bežné, ale byť elitným katolíkom znamená byť prírodnou silou proti svetu! Prírodnou silou proti kniežatstvám a mocnostiam znamená byť katolíkom, ktorý aktívne usiluje o svätosť!“
Aké nástroje a zdroje poskytuje Our Warpath – Bojový chodník – mladým katolíckym mužom a ženám?
„Každodenná meditácia a každodenná modlitba. Každodenná obeta,“ hovorí Rigi. „Poskytujeme ľuďom videá a knihy. Dávame im všetko, čo potrebujú na budovanie svojej svätosti. A náš Bojový chodník je o boji, o zápase. Najdôležitejším bojom je duchovný boj. Pretože v každom čase, ak umrieme, musíme byť pripravení na stretnutie s Bohom, keď príde súd.“

Domovská diecéza Josepha Rigiho – Peoria v štáte Illinois, ako hovorí Jozef, sa s ním cíti, ako sa mu zdá, dosť nepohodlne, lebo je príliš katolícky!

Kanada: Protikatolícke zločiny vzrástli o 260% !

Kanada, 9.8.2022 (LifeSiteNews) 028 688
Oficiálna národná štatistika kanadskej vlády uvádza 260 percentný nárast zločinov z nenávisti voči Katolíckej cirkvi! Štatistický ústav uverejnil 2. augusta správu o tom, že zločiny z tejto nenávisti v r. 2021 vzrástli najviac oproti zločinom proti všetkým iným skupinám, čo mainstreamové média odignorovali.
Tento nárast možno nepochybne pripísať útokom na katolícke kostoly Kanade ako mnohé prípady vandalizmu vrátane úmyselného podpaľovania chrámov, ako uviedla Liga pre katolícke občianske práva Kanady (CCRLC).
„Mainstreamové médiá informovali o náraste o 27 percent, no 260-percentný nárast protikatolíckych zločinov úplne ignorovali.“
Správa vlády uviedla všetky zločiny uvedené políciou v r. 2020 a 2021. Podľa nej zločiny proti moslimom vzrástli o 71%, proti židom o 47%. Útoky na „iné náboženstvá“ vzrástli podľa nej o 60%.
„Naši politici musia hovoriť o tomto alarmujúcom trende a aj o tom, že treba vyšetriť všetky zločiny proti katolíkom a obviniť zodpovedných. Budeme to sledovať, aby sme sa ubezpečili, že sa podniknú zákonné oparenia proti tomuto alarmujúcemu trendu antikatolíckeho násilia,“ uviedla liga.
Organizácia má database zaznamenávajúcu útoky na katolícke kostoly po celej Kanade od postriekania grafitmi až po podpaľačstvo. Rastúcu nenávisť voči katolíkom možno sčasti pripísať aj dezinformáciám o úlohe katolíckej cirkvi v internátnych školách pre domorodé detí.

Pro-potratový premiér Justin Trudeau tvrdo útočil na katolícku cirkev pre „masové hroby“ domorodých detí pri školách a obviňoval ju zo zneužívania napriek dôkazom, že toto zneužívanie spôsobila v podstate kanadská vláda. To vyvolalo sériu útokov na katolícke kostoly po celej Kanade. Napriek vyhlasovaniu, že ide o „genocídu“ nijaké hroby sa v skutočnosti nenašli.
Napriek tomu v Deň Kanady 2021 vypukla vlna násilia a len v Calgary bolo spustošených 11 kresťanských chrámov.

V júni 2021 podpálili sedem katolíckych kostolov komunít domorodcov First Nations – päť z nich vyhorelo do tla.

Nemecko: Toto zašlo aj priaznivcom LGBT priďaleko!


Komentár: Martin Voigt zo „Združenia pre manželstvo a rodinu“
Berlín, 10.8.2022 (kath.net) – Odhalené genitálie, odporné fetišové odevy a dokonca styk mužov na verejnosti – tak sa prezentoval 23. júla pride „Christopher Street Day“ (CSD) v Berlíne. To zašlo aj ich priaznivcom príliš ďaleko a postaralo sa o rozruch aj v rámci samotnej homosexuálnej scény!
„Videl som často aj mužov, ktorí kráčali úplne nahí. Niektorí mali dokonca sex a istý muž sa priviazal nahý ku stromu a chodcov žiadal o sexuálne ponižovanie,“ kritizuje už aj homosexuálna hviezda z reality show „Prince Charming“ Sam Dylan (31).
Dokonca už aj influencerka Katja Krasavice (25) známa sexuálnymi provokáciami, vyjadrila zdesenie: „Perverzní starí ľudia sa pred očami detí vyžívali vo svojich odporných perverzných fantáziách a v tom, že sa nahí premávali medzi davmi.“
Kritika sa v súčasnosti vyhrocuje v petícii „Za zákaz verejne žitej sexuality a fetišov“, ktorú zorganizoval spolok „Ochranca detských duší“. V petícii sa uvádza:
„Nielen v dúhovom hlavnom meste, ale aj na iných miestach došlo k masívnemu prekročeniu všetkých hraníc. Otvorene žitá sexualita, nahota, sexuálne motivované fetiše a obscénne úkony môžu pôsobiť na deti mimoriadne ničivo a natrvalo môžu ovplyvniť ich vývoj! Na podujatiach bez vekového obmedzenia na verejnosti sa musia vždy zachovávať isté hranice!“

Správy svedkov sa však dostali iba do portálov – až do mainstreamových médií to nedotiahli! Verejná diskusia o nahých mužoch s maskou psa, či cumlíkom v ústach a sexom na ulici sa doteraz nekoná! Pretože tak by bolo treba priznať, že hnutie pride s mnohorakými akciami nie je zlučiteľné s väčšinovou spoločnosťou! Dúhová zástava na obchodoch Penny a na parlamente predsa len nie je znamením mnohorakosti a tolerancie, ale v jadre symbolom mužského sexu. Nie je to pestrý fest pre rodiny a deti, ako sa niekde tvrdí, ale zvrhlá provokácia na ulici.
Výroky o diskriminácii sú iba hybným kolesom prenášania sexuálnej perverznosti do stredu spoločnosti a predvádzanie sa pred očami všetkých ľudí.

Čo má znamenať tento hold „mnohorakým spôsobom lásky“ povýšený na štátnu doktrínu? Je to, ako by sme exhibicionistov v minulosti striehnucich za kríkmi zrazu pozvali do materskej škôlky. A možno aj podmieňovací spôsob v tejto vete je už prežitkom? … Veď v školách už vyzývajú skupiny LGBT žiakov na návštevu takýchto podujatí.
Či rodičom, ktorí tam idú s deťmi, nie je jasné, že tu ide o dúhovú kultúru? A polícia, ktorá vôbec nezasiahla, jasne signalizovala, že „vyvolávanie verejného pohoršenia“ vlastne patrí v Berlíne k dobrému tónu!

Na záver ešte raz slová hviezdy Krasavice:
„Títo perverzní idioti nemajú nič do činenia s prijímaním menšín spoločnosťou!“

Psychologička varuje pred skorým umiestnením detí do jaslí

Prvé dva roky života sú pre nadobudnutie istoty nesmierne dôležité
Trier, 9.8. 2022 (kath.net) 028 687
„Ak sa deti príliš skoro dostanú do jaslí a ich prežívanie istoty ešte nie je dosť vyvinuté, je to potom už nezvrátiteľné.“ Konštatovala to psychologička a terapeutka Stefanie Stahlová v interview pre „Focus“.
Stefanie Stahlová je autorka viacerých odborných kníh. V knihe „Dieťa v tebe musí nájsť domov“ vyšla v r. 2016 a každý rok je bestsellerom na zozname novín „Spiegel“.
„Deti, ktoré dajú priskoro do jaslí, sú oveľa rýchlejšie vystresované, pretože stres nedokážu regulovať a upokojiť sa. V prvom roku života ide iba o istotu a pocit ochrany, čo dokáže najlepšie len matka. Teda dodávať istotu telesným kontaktom, vzatím do náručia, utešovaním, hladkaním. Mozog tak vysiela upokojujúce hormóny.“
Detský mozog ešte nedokáže stres sám regulovať. Iba s maminou a ockom sa mozog správne vyvinie a dieťa získava pocit bezpečia a istoty. Ak je však príliš dlho v jasliach, tento obeh nenastane, ale vyvinie sa poškodenie príslušnej oblasti mozgu.
„Kto ako dieťa prežíva, že mama a ocko sa tešia, že existujem, dobre sa o mňa starajú a majú ma úžasne radi, tak vtedy sa zapája a vyvíja mozog skrze hormonálne a neuro-biologické procesy, ktoré prebiehajú. Tým vzniká celkom v hĺbke zásadná dôvera, že ja som v poriadku a tam vonku sú ľudia, ktorým môžem dôverovať. To sa pevne usadí veľmi hlboko. Ak nemám túto hlbokú dôveru, je môj mozog oveľa viac vystresovaný a menej prežívam nejaké istoty. Prvé dva roky sú pre toto nesmierne dôležité!“

          Japonsko: Pochod za život v Tokiu 

Tokio, 4.8.2022 (LifeSiteNews) 028 686

Páter Thomas Onoda SSPX (obr. nižšie)

Niekoľko dní pred sviatkom Najsvätejšieho Srdca Ježišovho sa začal náš tretí Pochod za život v Osake. Veľká správa o víťazstve prišla z USA aj do Japonska – zrušenie rozsudku „Roe vs. Wade“! Naše srdcia boli také potešené a povzbudené touto radostnou úžasnou správou. Dokonca aj japonské sekulárne médiá venovali priaznivú pozornosť argumentom ochrany života. Či to nie je zázračné víťazstvo, jedno z víťazstiev, ktoré prišli po pápežovom zasvätení Ruska Nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie? V podstate každý americký biskup sa na zasvätení zúčastnil. Týmto inšpirovaní aj mnohí naši priatelia v Írsku usporiadali Pochod za život 2. júla.

Spojení v Nepoškvrnenom Srdci Panny Márie a obklopení miliónmi ochrancov života sme niesli Fatimskú Pannu Máriu po hlavnej ulici v Osake 3. júla. Bolo to tretí raz, čo socha Panny Márie išla navštíviť „Alžbetu“ – matky a budúce matky.
V pondelok 18. júla sme zorganizovali zasa Pochod za život v Tokiu. V Japonsku je to sviatok – Deň námorníkov – a aj sviatok sv. Kamila z Lellis, ktorý sa obrátil zo svetského života a stal sa zakladateľom kongregácie, aby sa starala o chorých. S rizikom života sa pokúšal pomáhať a zachraňovať životy. Modlili sme sa ku sv. Kamilovi, aby pomáhal hľadať mladé duše, aby nasledovali jeho príklad – prebudili sa a zachraňovali životy.

Tento rok pochodovalo v uliciach Tokia asi 130 ochrancov života.
Podľa štatistiky iba v r. 2020 v Japonsku stratilo život potratom najmenej 145 340 detí. To znamená, že denne zabili takmer 400 detičiek.
Od r. 1949 do r. 2020 bolo zabitých 39 252 446 detí! Počet obetí druhej svetovej vojny sa odhaduje na 3,1 milióna (2,3 milióna vojakov a 800 000 civilov). Teda pri potratoch bolo zabitých 12 krát viac detičiek ako cez vojnu!
Kráčali sme a modlili sa k Panne Márii, aby chránila najmenších a najslabších, o ktorých Pán tiež hovorí: „Amen, hovorím vám, čo ste urobili týmto najmenším z mojich bratov, mne ste urobili.“
Moderný potrat je podobný praxi Aztékov v obetovaní ľudí, pretože verili, že pulzujúce srdcia sú potrebné na to, aby tento svet bol šťastným miestom!!!
No zjavenie Panny Márie sv. Juanovi Diegovi v Mexiku v r. 1531 túto strašnú prax ukončilo. Za desať rokov sa obrátilo osem miliónov domorodcov na katolícku vieru. Božia Matka premenila kultúru smrti na kultúru života a lásky!
V r. 1917 nám Panna Mária vo Fatime povedala, aby sme sa denne modlili ruženec, aby sme tak získali pokoj pre svet a ukončenie vojny. Pretože iba ona sama bude schopná pomôcť! Ona dokáže priniesť víťazstvo životu. A ukončiť vojnu proti neviniatkam. Naša Matka nám sľúbila: „Nakoniec moje Nepoškvrnené Srdce zvíťazí.“ Spojení s Pannou Máriou kráčame vpred smerom k víťazstvu života. Kultúra života je na vzostupe. Prinášajme túto dobrú správu všetkým! Fatimská Panna Mária, oroduj za nás. Sv. Kamil, oroduj za nás.

Britská právnička vyhrala súd nad trans-lobby


Londýn, 10.8.2022 (kath.net/mk) 028 685 – Britská právnička Allison Baileyová nedávno dosiahla víťazstvo na súde nad transsexuálnou lobby. Vo svojej právnickej kancelárii vyhlásila:
„Pohlavie a telo tvoria jednotu a preto existujú iba dve nemeniteľné pohlavia!“
Reagovala tak na rozhodnutie svojho zamestnávateľa, že vstúpi do „inkluzívneho programu“ organizácie „Stonewall“ (Kamenný múr), ktorá sa zasadzuje za práva všetkých osôb LGBTQ+ , aby v zamestnaní „mohli byť sami sebou“. Voči kolegom zastávala právnička názor, že táto organizácia šikanuje a zastrašuje všetkých, ktorí s postojom genderovej sebaindentifikácie nesúhlasia a povedala:
„Tento trans-extrémizmus nepodporujem a protestujem aj proti podpore organizácie Stonewall.“
Britský pracovný súd dal teraz právničke za pravdu, že jej kancelária ju potom šikanovala a prisúdil jej odškodné. Odôvodnenie rozsudku poukazuje na to, že presvedčenie, že ženy sú definované svojím biologickým pohlavím je ako názor z viery chránené rovnako ako názor, že pohlavie je otázkou seba-identifikácie.
Autorka kníh o Harry Potterovi J. K. Rowlingová označila Dr. Baileyovú ako „hrdinku pre mnohé feministky, pretože napriek zastrašovaniu sa pevne držia svojich zásad“!
Voči organizácii Stonewall sa medzitým stále viac organizácií – medzi nimi aj BBC – dištancujú z obavy porušenia slobody názoru.

Akcia život: Hrozí „normalita“ nájomného materstva!

Viedeň, 07.08.2022 (KAP) 028 684 – Rakúska Akcia život varovala pred hroziacou „normalitou“ nájomného materstva. Táto platená „služba“ väčšinou chudobných žien pre bezdetných sa ešte pred niekoľkými rokmi javila ako s hodnotami Európy nezlučiteľný extrém.
„To sa práve mení,“ poukazuje Martina Kronthalerová, generálna sekretárka Akcie život v príspevku v magazíne academia (22.8.22).
Ako príklady uvádza podnety Konferencie za súkromné práva v Haagu, vysokými zástupcami EÚ podporované „Veronské princípy“ a aj nemecký vládny program, podľa ktorého sa má preskúmať „altruistické nájomné materstvo“. Vláda v Rakúsku sa dohodla na tom, že zákaz nájomného materstva zachová,“ povedala sekretárka, no skepticky dodala: „Pochybujeme, že to tak zostane aj pri možnej zmene vlády.“
Solidarita platí ľuďom so želaním mať dieťa. Očividne však nie ženám, ktoré sa z núdze dávajú k dispozícii ako nájomné matky, ako hovorí sekretárka. Postavila sa proti ľavicovým a ľavicovo-feministickým kruhom, ktoré tvrdia:
„K reprodukčným právam patrí potrat rovnako ako právo na všetky techniky reprodukčnej medicíny a platí aj právo na dieťa zvlášť pre ľudí, ktorí zo sociálnych alebo biologických dôvodov nemôžu mať deti.“

Sekretárka uvádza: „Chýba tu každá empatia s deťmi ba aj obozretnosť, ktorá by bola pri takých zásadných témach nutná a sčasti sa to dokonca odmieta! Okrem toho Akcia život často zažíva, že chýba aj odvaha zaujať proti tomu postoj!“

Dieťa kupované za peniaze

„Nájomné materstvo je technika, ktorá dáva k dispozícii duševný rozmer vo vývoji dieťaťa a u ženy ho vymazáva! Má na zreteli iba jeho biotechnologickú realizovateľnosť. Pritom máme početné presvedčivé vedecké dôkazy o mimoriadnom význame predpôrodného a popôrodného obdobia pre matku a dieťa a na tom sa zakladá aj zodpovedné tehotenské poradenstvo. S nájomným materstvom, kde je dieťa kupované za peniaze, čo je porušením zákazu obchodovania s deťmi, sa to v nijakom prípade nezlučuje. Teda nič z poznatkov o dobrom priebehu tehotenstva a pôrodu pre nájomnú matku a jej dieťa neplatí!“ hovorí pani Kronthalerová.

   Kde je realita Kaina a Ábela dnes viditeľná 

Christian Alting von Geusau, rektor Medzinárodného teologického inštitútu (ITI) hovorí o útoku Ruska na Ukrajinu a usmrcovaní nenarodených detí a starých ľudí v Európe
Viedeň, 5.8.2022 (kath.net) 028 683
„Aj keď sa archaická súvislosť viny, vykúpenia a očistenia dnes považuje za odbavenú, únik pred zodpovednosťou sa stáva stále riskantnejším, čím viac sa človek spred Božej tváre vzďaľuje a čím menej dokáže niečo povedať o živote svojho brata. Zvyšok je alebo mlčanie – alebo správa zo stále viac umelého sveta.“
Na toto upozorňuje Christian Alting von Geusau, rektor rakúskeho Medzinárodného teologického inštitútu (ITI) v prednáške na Konferencii o literatúre 2022.
„Kde je dnes viditeľná realita Kaina a Ábela?“ pýta sa rektor a pripomína aktuálnosť tejto otázky na dvoch súčasných horúcich témach: na vojne na Ukrajine a na ochrane ľudského života.
Pri téme „Ukrajina“ si kladie otázku, ako to môže väčšina dobrých ľudí v Rusku schvaľovať. Ako je to možné? Ale existuje dostatok príkladov z histórie, keď aj „naše krajiny“ v Európe išli rovnakou tou istou cestou.
„Morálne rozhorčení sme právom, ale toto morálne rozhorčenie by malo vždy v sebe niesť istú pokoru. Veľké zlo vo svete sa nedeje len preto, že existuje hrozný diktátor, ako to vidíme teraz, ale deje sa to, pretože nespočetní mlčiaci ľudia nič neurobia a žijú, akoby to nevideli. To je problém, ktorý teraz vidíme v Rusku. Ale i problém, ktorý sa udial aj v histórii Rakúska.“ A rektor pripomína blahoslaveného Franza Jägerstättera, ktorý bol popravený, lebo pre výhradu vo svedomí odmietol slúžiť v nacistickej armáde. A on v bol s týmto protestom úplne sám!
„V každej situácii bezprávia sa treba ozvať. Ak to nerobíme, uchyľujeme sa do umelého sveta! Aj u Jägerstettera a v jeho dobe boli argumenty, ako: ´Táto vojna sa viesť musí!´“
Druhou témou prednášky bola situácia v Európe a požadované právo na usmrcovanie nenarodených detí a eutanáziu:
„Aj to je jasný príklad toho, ako sú Kain a Ábel uprostred nás. Krv (nenarodených detí) sa prelieva každý deň aj v tzv. osvietených krajinách. To, že spoločnosť proti tomu nič nerobí, je únik pred zodpovednosťou za rodinný život. Ak je našou odpoveďou smrť, tak je to svedectvo obrovskej biedy našej spoločnosti.“

Rektor seminára: Rastúci záujem o katolícke kňazstvo

Viedeň, 6.8.2021 (KAP) 028 682 – Rektor seminára Richard Tatzreiter pozoruje „rastúci záujem o katolícke kňazské povolanie“. Vedie desať rokov Kňazský seminár Viedenskej arcidiecézy ako aj Diecézy St. Pölten a Diecézy Eisenstadt pod jednou strechou vo Viedni.
„Zásadnú túžbu po Božej prítomnosti a posolstve Ježiša Krista možno v spoločnosti naďalej vnímať. Aj kňazské povolanie fascinuje ľudí, keďže kňaz človeka sprevádza v rôznych fázach života – od kolísky až po máry,“ povedal rektor pre „Wiener Zeitung“ (z piatka).
Súčasne pripustil, že podmienky pre kňazov sa v minulých rokoch zmenili:
„Predtým mal farár v Rakúsku jednu farnosť, dnes musí často prevziať spojenie viacerých farností. Zásadná idea zasadzovať sa za iných nie je nijaká prechádzka ružovou záhradou. Je to každodenná výzva v zmysle Ježiša Krista, ktorej sa musí postaviť každý kňaz po celý život a v podstate 24 hodín denne, pretože pracovný čas ako v iných povolaniach tu neexistuje,“ hovorí rektor.
Pre neho to znamená žiť v celibáte a nechávať voľné miesto pre Boha, pre ľudí a pre Ježišovo kráľovstvo, čo ľuďom sľúbil. „No bez vzťahov kňazi v nijakom prípade nie sú. Celibát môže byť pre mnohých aj prameňom síl, čo im pomáha napredovať.“
Po Druhom vatikánskom koncile (1962-65) boli mnohí presvedčení, že celibát padne, čo sa však dodnes nestalo: „Falošné očakávania by sa vzbudzovať nemali. Neočakávam, že sa v tom skoro niečo zmení,“ dodal rektor.
V kňazskom seminári na viedenskej ulici Strudlhofgasse sa v súčasnosti pripravuje na kňazstvo viac ako 50 seminaristov. Ich vek je asi od 25 rokov až po mužov v druhej polovici života, ktorí sa chcú nanovo orientovať.

„Kirche in Not“: Vraždy kňazov aj v „katolíckych“ krajinách


Viedeň, 6.8.2022 (KAP) 028 681 – Nielen v štátoch s islamistickým terorom aj v „katolíckych“ krajinách ako Mexiko nie sú útoky na kňazov zriedkavé. Herbert Rechberger, rakúsky národný riaditeľ „Kirche in Not-Österreich“, informuje vo viedenských katolíckych novinách „Der Sonntag“ (7.8.) o dvoch nedávno zastrelených jezuitoch na severe Mexika v štáte Chihuahua pátrov Javiera Camposa Moralesa a Joaquína Césara Moru Salazara. Neznámy ich zavraždil za to, že uneseného sprievodcu turistov na úteku prichýlili v kostole.
Za 30 rokov v Mexiku zavraždili jedného kardinála a 57 katolíckych kňazov. Dôvodom je často, že sa stavajú proti drogovým kartelom.
„Prenasledovanie kresťanov na celom svete neustále rastie. Predpokladám, že je už ďaleko nad 200 miliónov kresťanov prenasledovaných, diskriminovaných alebo zavraždených,“ povedal Rechberger. Ako príčinu uviedol, že kňazi sa zasadzujú za rozsiahlu spravodlivosť a proti násiliu:
„Biskupi, kňazi a rehoľníci chcú jednoducho iba v pokoji s ľuďmi žiť. No extrémistické skupiny to odmietajú. Vyradenie kňaza pôsobí tak destabilizujúco na celé spoločenstvo a napomáha kultúru strachu. Kresťania tak povediac rušia, pretože často poukazujú na nespravodlivosť a žiadajú pravú rovnoprávnosť. Ale aj preto, že kňazi a farnosti sa silne zasadzujú za bezpečnosť, vzdelanie, zdravotnú starostlivosť- jednoducho za ľudské práva.“
Veľmi kritická je situácia pre kresťanov v moslimských krajinách, najmä v Nigérii – najľudnatejšej krajine Afriky. Tam sú prenasledovaní teroristickými milíciami aj skupinou Boko Haram (v preklade: západné vzdelanie je hriech). Za dva mesiace zabili v Nigérii 68 kresťanov iba v regióne Benue, mnohých uniesli alebo vyhnali. Islamisti chcú na severe založiť „Boží štát“. Tam kresťania rušia, „lebo nemajú právo na existenciu“! …
„Kirche in Not“ poukazuje na toto bezprávie a informuje o tom aj prednáškami a výstavou. Upozorňuje na „Červený týždeň“ – 16. november – keď sa známe budovy ožiaria na červeno. Rechberger hovorí o troch pilieroch, na ktorých sa zakladá ich aktivita: modlitba, informácie a konkrétna pomoc.
„Jedno nesmieme zabudnúť: Prenasledovanie kresťanov nebolo iba v časoch rímskeho cisára Nera alebo Diokleciána, ale existuje aj dnes.“

Česko: Text národní syntézy Synody o synodalitě

Velehrad, 22.7.2022 (cirkev.cz) 028 680 – Na Velehradě se 6. července 2022 uskutečnilo Národní synodální setkání, kterým vyvrcholila národní fáze synodálního procesu Synody o synodalitě: Společenství, spoluúčast, poslání. Přinášíme finální text národní syntézy, do kterého byly zapracovány rovněž připomínky vzešlé z tohoto velehradského setkání.
Závěrečný text je strukturován do tří částí (společenství; spoluúčast; poslání). Obsahuje mnoho pozitivních ale i kritických myšlenek, které hledají odpovědi na otázku: Jak prožívat církev opravdu synodálním způsobem, tedy jako společný závazek a spoluzodpovědnost? Hovoří se o komunikaci v církvi, v jednotlivých farnostech, komunikaci biskupa vůči farnostem ale i mezi křesťanskými církvemi navzájem a s občanskou společností.
V textu se mimo jiné uvádí, že dialog by neměl být pouze vyslechnutím ale nasloucháním toho druhého. Je kritizován klerikalismus, který je vnímán jako forma nadřazenosti a používání mocenských nástrojů, a jeho odmítnutí tedy znamená novou příležitost pro přijetí všech, kteří se cítí být na okraji církve, nebo kterým vadí nedostatek transparentnosti a kompetentního rozhodování v církvi.
Důležitým tématem syntézy je otázka spoluúčasti a spoluzodpovědnosti všech pokřtěných v místní církvi (v diecézi a ve farnosti). S tím souvisí potřeba změny v životě a vedení místních společenství. Kněz ve farnosti nemusí být „specialista na vše“, ale mělo by dojít k nastavení forem spolupráce a spoluúčasti tak, aby se mohla rozvinout rozmanitost darů Ducha Svatého celého Božího lidu. Právě tento krok je vnímán jako efektivní reakce na pasivitu značné části členů církve.
V textu se reflektuje také role žen v církvi s tím, že by v rozhodovacích a poradních funkcích v místní církvi měly ženy mít své místo se specificitou svého úhlu pohledu, zkušenosti a charismat.
Syntéza shrnuje samozřejmě také základní poslání církve, což je předávání radosti z Evangelia všem lidem celého světa, poselství naděje a Boží lásky, k čemuž je dle výpovědí účastníků potřeba přizpůsobit prezentaci ze strany církve. V opačném případě hrozí, že se její vlastní terminologie stane nesrozumitelnou, a proto možná bez hlubšího odůvodnění odmítanou.

Celý text národní syntézy je k dispozici ke stažení v příloze. ¨

Národní syntéza – Synoda o synodalitě

Kardiológ: „U neočkovaných väčšia imunita ako u očkovaných“

USA, 4.8.2022 (LifeSiteNews) 028 679 – Podľa analýzy nedávnej štúdie Národného inštitútu pre zdravie (NIH), uverejnenej v prestížnom žurnáli Lancet sa ukazuje, že vakcíny proti covidu-19 môžu poškodiť imunitný systém a spôsobiť aj závažné vedľajšie účinky.
Štúdia tiež dokazuje, že osem mesiacov po dvoch dávkach vakcíny majú zaočkovaní nižšie ukazovatele imunity ako nezaočkovaní. Dokázal to v tejto štúdii známy japonský kardiovaskulárny chirurg Dr. Kenji Yamamoto (Dr. Kenji Yamamoto), autor tisícok odborných prednášok a štúdií.
Z tohto dôvodu lekár zdôrazňuje, že dokonca aj Európska medicínska agentúra varuje, že „časté očkovanie by mohlo poškodiť imunitný systém a preto nemôže byť prípustné“.
„Pokles imunity môže spôsobiť niekoľko faktorov ako N1-metylpseudouridín, proteín spike, tukové nanočastice, zvýšenie závislosti na antičasticiach a antigénnom stimule. Tieto klinické modifikácie môžu vysvetľovať spojenie vakcinácie s vírusovými infekciami. Preto sa nemajú podávať ďalšie posilňovacie dávky,“ píše Dr. Yamamoto.
Uznávaný lekár informoval o skúsenostiach v Nemocnici Okamuru v Šizuoke a uviedol početné problémy spojené s vakcináciou vrátane syndrómu nedostatku imunity spôsobeného vakcínou. Od konca r. 2021 jeho kardiovaskulárne centrum registruje „mnohé prípady, ktoré ťažko dostať pod kontrolu“ ako uviedol. V extrémnych prípadoch mali zaočkovaní pacienti vážne zápaly po operácii srdca, ktoré nebolo možné vyriešiť ani za niekoľko týždňov a niekoľkí aj zomreli. …
Lekár potom varoval, že ako čas plynie, zranenia z vakcín sa stávajú stále zjavnejšími. Sú tu hypotézy, že budú narastať prípady kardiovaskulárnych chorôb najmä akútne koronárne syndrómy spôsobené proteínmi spike v genetických vakcínach.
„Okrem rizika infekcií pre zníženú imunitu je tu aj riziko neznámeho poškodenia orgánov vakcínou, ktoré zostali skryté bez klinických príznakov najmä v obehovom systéme,“ varoval kardiológ.
Minulý mesiac štúdia v New England Journal of Medicine found zistila, že dve dávky vakcíny proti covidu môžu viesť k poklesu imunitnej ochrany pred novým koronavírusom v porovnaní so získanou prirodzenou imunitou. Takisto úroveň prirodzenej imunity ochrany proti infekcii omikronom veľmi presahuje ochranu dvomi dávkami vakcín.
Štúdia BMJ uverejnená (published) v júni, ukázala, že vakcíny Pfizera a Moderny viac privádzajú ľudí do nemocníc s vedľajšími účinkami, ako by ich chránili pred vážnym priebehom covidu. Riziko bolo také veľké, že autori štúdie v závere uvádzajú: „Niet dôkazov o znížení priemernej úmrtnosti po vakcinácii.“
Centrá pre kontrolu vedľajších účinkov v USA uvádzajú 1 357 937 prípadov vedľajších účinkov z čoho bolo 2979 úmrtí v období od decembra 2020 do júla 2022. Tieto prípady zahrňujú 55 719 trvalých následkov, 50 739 prípadov myocarditis/pericarditis a 14 374 prípadov zrazenín a zápalov. Keďže sú to iba prípady dobrovoľne nahlásené, je pravdepodobné, že ide iba o „špičku ľadovca“. …

                     *    *    *    *    *    *    *


      Zjavenia Božej Matky. Omša bez Eucharistie?   028 678                

„Videla som kardinálov vo Vatikáne. Išlo o zjednotenie svätej omše BEZ EUCHARISTIE! Mal sa už iba lámať chlieb so spoločenstvom, keďže mnohí už v Eucharistiu neverili.“
Božia Matka povedala:
„Ja však budem proti tomu pôsobiť! Nepodarí sa im zničiť Cirkev, Kristovo telo!“

Jednoduchá žena Manuela Stracková z nemeckého Sievernichu v Severnom Porýní – Falcku pri Kolíne v Aachenskej diecéze na úpätí pohoria Eifel má už 20 rokov mať zjavenia Božej Matky a Pražského Jezuliatka.
Zjavenia Božej Matky sa začali sa v Svätom roku 2000 a trvali najprv do októbra 2005.
V júni 2000 sa Manuela modlila pred obrazom Čiernej Madony v kláštornom kostole pútnického miesta Einsiedeln vo Švajčiarsku. Počula hlas, ktorý ju vyzval, aby založila živý ruženec. Hlboko veriaca žena v domácnosti a matka jedného syna výzvu nasledovala. Na svätej omši sa jej raz zjavil aj Kristus, tvár mal plnú krvácajúcich rán a na hlave mal tŕňovú korunu. S krvou zaliatou tvárou sa na ňu pozrel a ona počula jeho hlas:
„Pretože ľudia nezachovávajú Božie prikázania, ale páchajú rovnaký hriech ako Adam a Eva, chcú sami rozhodovať o dobre a zle, večný Otec pripustí, že bude obeta Ábela a obeta Kaina v ďalších dňoch. Vaším východiskom je zadosťučinenie pred večným Otcom.“
Posolstvá prijíma Manuela so schválením diecézneho biskupa Aachenu Mussinghoffa, ktorý jej určil aj duchovného otca. Tešila sa aj návšteve kardinála J. Ratzingera.
Sievernich bol jediný ušetrený pri obrovských povodniach minulý rok v západnom Nemecku po žehnaní homosexuálnych párov v 100 nemeckých kostoloch. Pustošili všetko najmä v Limburskej diecéze predsedu Biskupskej konferencie Nemecka biskupa Georga Bätzinga! Doteraz tam ešte nemajú tisíce ľudí vlastný domov!

Zjavenie Božej Matky v Sievernichu 5. marca 2001

„Videla som kardinálov vo Vatikáne. Išlo o zjednotenie svätej omše BEZ EUCHARISTIE! Mal sa už iba lámať chlieb so spoločenstvom, keďže mnohí už v Eucharistiu neverili.“ Božia Matka povedala:

„´Chýli sa takmer ku koncu Cirkvi´, tak si myslia verní. Bezbožní v tom vidia otvorenie Cirkvi pre laikov. Ja však budem proti tomu pôsobiť!
Nepodarí sa im zničiť Cirkev, Kristovo telo!“
Manuela Stracková: Vo farskom kostole v nemeckom Sievernichu sa konalo 5. marca 2001 ďalšie modlitbové stretnutie. Zazrela som Božiu Matku, ako sa na zlatom lúči spúšťa k nám a stojí naľavo od oltára. Mala svetlomodrý plášť dolu lemovaný zlatom a biele rúcho. V rukách mala zlatý ruženec a ruky zložené k modlitbe. Stála na oblaku a na ľavej nohe mala zlatú ružu. Povedala:
„Zdravím vás a žehnám vás, deti moje. Som Mária Nepoškvrnená, Božia Matka. Môj božský Syn Ježiš Kristus ma k vám posiela, milé deti. Veľmi vás miluje. Jeho Božej vôli som úplne oddaná. On je vaša spása. Zverte sa mu. Ako rada by som bola vašou Matkou. Poďte ku mne, ja osuším vaše slzy a privediem vás k môjmu milému Synovi Ježišovi.
Mária prešla potom každému z nás urobila krížik na čelo. Za ňou išli dvaja anjeli v bielom, v rukách mali zlaté misky. Vrátila sa k oltáru, znova sa postavila naľavo od oltára a povedala:
„Milé deti, daný je vám pozemský čas pôstu a pokánia. Využite tento čas, nájdite cestu k môjmu Synovi. Rada vám pomôžem. Chcem byť vašou bránou, cez ktorú dosiahnete môjho božského Syna. Ja som brána, môj božský Syn je vašou cestou!
Pozrite, dala som vám podnet a tak je vôľou môjho božského Syna, aby ste prijali pôsobenie Ducha Svätého, pôsobenie spásy. Modlite sa modlitby, ktoré sú v mojom Synovi a ktoré vám môj Syn daroval. Je na čase tu na zemi, aby ste sa zhromaždili na modlitbu spásy. Budem stáť pri vás a prosiť s vami.
Cirkev je v núdzi. Preto pôsobím a som celkom pri vás. Zem, svet sa stali púšťou viery. Túto zem chcem pre môjho Syna zúrodniť. Osievam Zem a z toho vznikajú modlitbové oázy všade na Zemi. Deti, nestrácajte odvahu! Pozorujte v tomto pozemskom čase pôsobenie môjho božského Syna na Zemi. Vy nie ste opustení.
Odporca chce vrhnúť pochybnosti do vašich sŕdc a chce vás odviesť z cesty, ktorou je sám Ježiš. Nedajte sa oklamať, deti moje. Je to on, kto vás chce zbaviť odvahy, kto vám vlieva do sŕdc malátnosť a vlažnosť. No ja to s plnou mocou môjho božského Syna Ježiš Krista nedopustím! Som pri vás. Vediem vás a moju Cirkev, Cirkev môjho Syna Ježiša, ktorý vás vrúcne miluje. Stará sa o vás ako otec, ak mu to dovolíte. Nechajte sa mnou a ním úplne viesť a to vás uzdraví.
Nepripustím, aby temnota celkom prenikla do Cirkvi. Čo je choré, prejde. No hľaďte, milé deti, ako veľmi sa o vás môj Syn stará. Dáva vám svoju Matku, ktorá pripravuje jeho príchod. Ja osievam a osievam moje oázy neba a lásky. Oni majú posilňovať verných. Oni majú posilňovať Cirkev. Dodávam vám silu. Silu ducha. Dôverujte mne a môjmu božskému Synovi. Stále znova vám môžem iba hovoriť: Buďte ako deti a nechajte sa viesť mnou a mojím božským Synom.
Čo vám svet dáva, nie je to, čo vám dáva Otec. Cesta môjho Syna je nepohodlná, svetská cesta je pohodlná a široká. No keď prichádzate k môjmu Synovi, ja som pri vás. Pomáham vám a s mojou pomocou budete môcť aj po tejto nepohodlnej ceste s dôverou kráčať! Som vaša Matka, milujem vás, deti moje!
Milé deti, aj keď ste najmä v pozemskej dobe pokúšané, nevzdávajte sa modlitby. Som pri vás. Nemôžem vám to dosť často opakovať.
Volajte ma, deti, keď potrebujete pomoc! Som tu pre vás, deti!“
Z oblaku, na ktorom bola Božia Matka sa stala ZEMEGUĽA. Priblížila sa čižma Talianska. Videla som Rím a Vatikán – Veľkú halu, kde sedeli mnohí kardináli a diskutovali.
Išlo o zjednotenie svätej omše BEZ EUCHARISTIE! Mal sa už iba lámať chlieb so spoločenstvom, keďže mnohí už v Eucharistiu neverili.
Božia Matka povedala:
„´Chýli sa takmer ku koncu Cirkvi´, tak si myslia verní. Bezbožní v tom vidia otvorenie Cirkvi pre laikov. Ja však budem proti tomu pôsobiť!
Nepodarí sa im zničiť Cirkev, Kristovo telo!
Manuela: Zemeguľa sa otáčala a stala sa veľkým Slnkom. Vznášala sa v priestore oltára. V Slnku boli písmená „I H S“. Božia Matka nás požehnala, zjavenie zjasnelo a zmizlo. Zrazu som uvidela sr. Faustínu sedieť v prvej lavici a modliť sa ruženec. Aj sv. Robert Bellarmin, biskup, učiteľ Cirkvi, kľačal pred oltárom a tiež sa modlil ruženec. Potom som začala vnímať vôňu kvetov.

             ************************

MODLITBA ZA KŇAZOV sv. TERÉZIE z LISIEUX

Ó, Ježišu, večný veľkňaz, zachovaj svojich sluhov v ochrane svojho Najsvätejšieho Srdca, kde im nikto nemôže ublížiť. Zachovaj bez poškvrny ich posvätné ruky, ktoré sa denne dotýkajú tvojho Najsvätejšieho Tela, zachovaj bez poškvrny ich ústa, ktoré sú zavlažované tvojou predrahou krvou.
Zachovaj čisté ich srdcia, v ktorých je odtisnutá pečať tvojho slávneho kňazstva a ochráň ich od všetkých pozemských náklonností.
Daj, aby rástli v láske k tebe a zachráň ich od svetskej nákazy. Udeľ im moc, aby premieňali srdcia, ako premieňajú chlieb a víno. Žehnaj ich prácu, aby im prinášala hojný úžitok a udeľ im korunu večnej slávy. Amen.

ZASVÄTENIE SA PANNE MÁRII

Nepoškvrnené Srdce Panny Márie, plný (á) dôvery prichádzam k Tebe. Chcem sa Ti úplne zasvätiť ako Tvoje dieťa. Navždy sa Ti zasväcujem a darujem.
Zasväcujem Ti celý svoj život, dušu, schopnosti, talenty aj bolesti. Všetko, čím som, čo mám a čo robím, všetko nech je Tvojím vlastníctvom. Tebe, Panna Mária, odovzdávam minulosť, prítomnosť aj budúcnosť.
Zasväcujem ti, Matka, aj svoju rodinu, svojich priateľov. Bez akejkoľvek výhrady nechávam vládnuť Tvoje Nepoškvrnené Srdce nado mnou, nad mojou rodinou a nad tými, ktorých mi chceš zveriť. Stále chcem myslieť na to, že Ti patrím, že ma vedieš a ochraňuješ.
Nepoškvrnená Matka, zasväcujem Ti obety a úsilie každého dňa, sľubujem ti, že sa budem s láskou k Tebe modliť ruženec a oslavovať Tvoju pamiatku a tak uzmierovať Boha za všetky urážky i Tebe spôsobené bolesti. Matka, Tvoj (a) som teraz i naveky. Skrze Teba a s Tebou chcem navždy celkom patriť Ježišovi. Amen.

K FATIMSKEJ PANNE MÁRII:

Najsvätejšia Trojica, Otec, Syn a Duch Svätý, s hlbokou úctou sa ti klaniame, Obetujeme ti najsvätejšie Telo, krv, dušu a božstvo nášho Pána Ježiša Krista, prítomného vo svätostánku. Pre jeho nekonečné zásluhy ťa prosíme, odpusť nám všetky hriechy. A nielen nám, ale aj všetkým našim priateľom i nepriateľom.
Pokorne ťa prosíme, odpusť nám všetky urážky, ktorých sa ti denne od nás dostáva. Odpusť nám aj tie, ktorými sme urazili Nepoškvrnené Srdce Panny Márie, ktoré ťa tak veľmi miluje.
Jej prostredníctvom ti obetujeme naše modlitby, obety a všetky dobré skutky ako náhradu za neprávosti, spáchané proti jej Nepoškvrnenému Srdcu.
Obetujeme ich tiež za našu mládež, jej rodičov a vychovávateľov. Prijmi ich aj za obrátenie hriešnikov, pohanov a našich bratov žijúcich v blude.
Vrúcne ťa prosíme, daj nám svätých kňazov, biskupov a apoštolov. Zveľaďuj a chráň svoje dielo, aby sme jednotne a horlivo pracovali za rozšírení Božieho kráľovstva na zemi. Nech sa vždy stane tvoja svätá vôľa.
Odovzdávame sa ti, obetujeme a zasväcujeme v spojení s Nepoškvrneným Srdcom Panny Márie.
Dopraj nám všetky milosti. Daj, aby sme ťa lepšie poznali a z lásky ti slúžili. Zmiluj sa nad dušami v očistci.
Nakoniec ti vrúcne ďakujeme, za všetko, čím si obdaril našu dušu a naše telo.
Nepoškvrnené Srdce Panny Márie, buď nám spásou. Kráľovná presvätého ruženca, oroduj za nás. Amen. (S povolením cirk. vrchnosti Nitra č.1285/46)

Sv. MICHAL ARCHANJEL

bráň nás v boji, buď nám ochrancom proti zlobe a úkladom diabla. Pokorne prosíme, nech mu Boh ukáže svoju moc. A ty, knieža nebeských zástupov, Božou mocou zažeň do pekla satana a iných zlých duchov, ktorí sa na skazu duší potulujú po svete. Amen. Sláva Otcu …

SLÁVNE KNIEŽA NEBESKÝCH VOJSK

svätý Michal archanjel, chráň nás v boji a hroznom zápase, ktorý vedieme proti kniežatstvám a mocnostiam, proti vládcom tohto temného sveta a proti zlým duchom.
Príď na pomoc ľuďom, ktorých všemohúci Boh stvoril nesmrteľných na svoj obraz a podobu a ktorých draho vykúpil z moci satana.
Bojuj dnes Pánov boj s légiami svätých anjelov, tak ako si kedysi bojoval proti Luciferovi, vodcovi pyšných duchov a všetkých odbojných anjelov, ktorí boli proti tebe bezmocní a už nebolo pre nich miesta v nebi.
Učiň, aby anjel odpadlík, ktorý sa zmenil na anjela temnosti, a ešte sa stále plazí po zemi, aby nás zničil, bol zvrhnutý do priepasti spolu so svojimi nasledovníkmi. Dnes tento prvý nepriateľ ľudstva a vrah od počiatku znova nadobudol sebadôveru. Prestrojený za anjela svetla chodí so zástupmi skazených duchov, napáda zem a vyhladzuje meno Pána Boha a Ježiša Krista, plieni, zabíja a posiela do večnej záhuby duše, ktorým bola určená koruna večného života.
Tento skazený had je ako nečistý prúd, ktorý vlieva do ľudí so zvrátenou mysľou a spustnutým srdcom jed svojej zloby, ducha klamstva, bezbožnosti a rúhania a smrteľný dych nečistoty, neresti a ohavnosti. Títo prefíkaní nepriatelia ľudstva zaplavujú blenom a palinou Cirkev, nepoškvrnenú Baránkovu nevestu, a dotýkajú sa jej posvätných pokladov.
Ponáhľaj sa, nepremožiteľné knieža, na pomoc Božiemu ľudu proti vpádom zatratených duchov a dožič mu víťazstvo. Amen.
Nekonečný Bože, ty obdivuhodne určuješ úlohy anjelom i ľuďom. Prosíme ťa, pošli svojich anjelov, ktorí ti ustavične slúžia v nebi, aby nás ochraňovali v pozemskom živote. Skrze nášho Pána Ježiša Krista. Amen.

K DUCHU SVÄTÉMU
Pane, zošli svojho Ducha a obnovíš tvárnosť zeme! Pane, obnov svoje prvé Turíce. Ježišu, udeľ všetkým milovaným kňazom dar rozlišovania duchov, obdaruj ich všetkými svojimi darmi, rozmnož ich lásku, urob z nich neohrozených apoštolov a pravých svätých medzi ľuďmi.
Duchu Svätý, Bože lásky, príď ako mocný vietor do našich katedrál, do večeradiel, do najbohatších domov práve tak, ako do najpokornejších príbytkov. Naplň celú Zem svojím svetlom, svojou útechou a svojou láskou! … Príď a povzbuď ľudí v tejto dobe takej plnej úzkostí, osvetli neistú budúcnosť mnohých, upevni tých, ktorí ešte váhajú na Božích cestách.
Duchu svetla, rozptýľ všetky temnoty zeme, uveď blúdiace ovce do Božieho ovčinca, pretrhni oblaky prikrývajúce tvoje tajomné svetlo. … Naplň všetky srdcia svojimi premnohými a vzácnymi darmi, ó božský plod obety Kalvárie, … (Krátené: Marthe Robinová, Turíce 26. mája.1939)

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *