Život Cirkvi vo svete 42/2021

Obsah

Vyjadrenie arcibiskupa Zvolenského k útoku na kostol v Dúbravke

Začala sa diecézna fáza synody: „Sme tu pred Tebou, Duch Svätý.“

‘V mene Boha’ vyzýva pápež Big Tech bojovať proti ‚konšpiráciám‘

Kardinál Piacenza: Spovedné tajomstvo je viac ako povinnosť mlčať

Kardinál Müller: Kňazi napádaní kolektívnym „rozsudkom“

Člen Švajčiarskej gardy: „Povinná vakcína – neľudský škandál!“

Benedikt XVI.: „Už je na druhom svete. Dúfam, že sa skoro pridám.“

Gänswein: Benedikt XVI. sa napriek túžby po nebi teší zo života

Pápež Ján Pavol II. a cisár Karol von Habsburg

Biskup Schneider: „Tradičná omša nakoniec zvíťazí“

Švédsko, Veľká Británia: Väčšina úmrtí na covid u zaočkovaných

Nemecký profesor Meuser o štruktúrnom násilí v Cirkvi

Mníchov: Ľavičiari narušili akciu za život, napadli políciu aj lekára!

Biskup: Cirkev sa neobnovuje požiadavkami ducha doby!

Arcibiskup Cordileone: USA smerujú do kultúry smrti!

Vynálezca RNA techniky: Aj plne zaočkovaní sú šíritelmi covidu

Viedeň: Viac ako 2500 účastníkov „Pochodu za život 2021“

Členovia Bratstva sv. Petra dobyli hitparádu vianočným albumom

Lyon: Kapucíni podpálili dva stĺpy s 5G

Dve nemecké univerzity zavádzajú náramky pre očkovaných

Biden sa stretne s pápežom a zápasí s biskupmi v otázke potratov

USA: Biskupi registrujú 100 prípadov protikatolíckych útokov

Britský poslanec – ochranca života ubodaný na smrť

Polícia uprela umierajúcemu Amessovi posledné pomazanie!

Sv. Ján Pavol II.: Neuspokojujte sa s priemernosťou!

Cirkev, moja najmilšia dcéra, vychádza z veľkej skúšky, lebo boj medzi mnou a satanom sa rozpútal aj na jej vrchole. Satan sa pokúsil dostať dovnútra a ohroziť skalu, no ja som mu v tom zabránila.
Práve keď sa satan domnieval, že zvíťazil, dostala som pre Cirkev pápeža Jána Pavla II., ktorého som vychovala a pripravila. On sa zasvätil môjmu Nepoškvrnenému Srdcu a slávnostne mi zveril Cirkev, ktorej som Matkou a Kráľovnou.
V osobe a diele Jána Pavla II. nechávam žiariť svoje veľké svetlo, ktoré bude tým silnejšie, čím viac bude temnota všetko zahaľovať. (Panna Mária Don Gobbimu, 1.1.1979)

V duchu ste úzko spojení s mojím pápežom, týmto drahocenným darom, ktorý vám dalo moje Nepoškvrnené Srdce a ktorý sa práve modlí v Cova da Iria, aby sa mi poďakoval za materinskú ochranu, keď som mu zachránila život pri krvavom atentáte. Toto je pápež môjho tajomstva, môjho Srdca a mojej bolesti, o ktorom som hovorila s deťmi vo Fatime. S veľkou odvahou a nadľudskou silou navštevuje všetky končiny sveta, nedbá námahy ani mnohých nebezpečenstiev, aby všetkých utvrdil vo viere! (Salzburg, 13. máj 1991)

* * * * * * *

Vyjadrenie arcibiskupa Zvolenského k útoku na kostol v Dúbravke

Bratislava, 19.10.2021 (TK KBS) 027 993 – V plnom znení prinášame vyjadrenie bratislavského arcibiskupa metropolitu Mons. Stanislava Zvolenského k útoku na Kostol Ducha Svätého v Bratislave – Dúbravke:
„Správa o zámernom poškodení kostola Ducha Svätého v bratislavskej Dúbravke ma veľmi prekvapila a vyvolala vo mne vážne obavy o bezpečnosť veriacich, ktorí prichádzajú do tohto kostola. Zároveň som presvedčený, že sa to v konečnom dôsledku dotýka každého človeka. Dúfam, že nás to posilní vo vedomí, že vyvolávanie nenávisti a pocitu ohrozenia voči jednotlivcovi alebo inštitúcii musí zostať neprijateľné pre všetkých. Nech nás to motivuje k ešte väčšej vzájomnej úcte v medziľudských vzťahoch!”

Zo správy rakúskeho Kathpressu 20.10.2021:

… V nedeľu padli na Kostol Ducha Svätého v bratislavskej Dúbravke viaceré výstrely. Páchateľ je zatiaľ neznámy. Polícia našla desať dier po výstreloch v oknách a bránach Božieho domu, ako aj na priľahlej farskej budove. Prípad je brizantný aj tým, lebo do kostola chodí na slávenie svätých omší aj slovenský premiér Eduard Heger.

* * * * * * *

Začala sa diecézna fáza synody: Sme tu pred Tebou, Duch Svätý.

Vatikán 18.10.2021 (RV) 027 992 – „Sme tu pred Tebou, Duch Svätý: zišli sme sa v Tvojom mene. Ty si náš pravý radca. Príď k nám, stoj pri nás, vstúp do našich sŕdc.“ Touto modlitbou sa v nedeľu 17. októbra začala na Slovensku i v miestnych cirkvách po celom svete diecézna fáza synodálneho procesu. Pápež František zaželal veriacim zdarné vykročenie na cestu. Pracovné materiály vypracované Generálnym sekretariátom synody sú k dispozícii v podobe Prípravného dokumentu a Vademéka.
Svätý Otec sa v deň otvorenia diecéznej fázy synody prihovoril v nasledujúcom odkaze cez sociálnu sieť Twitter:
„Drahí bratia a sestry, šťastlivé spoločné kráčanie! Buďte otvorení na prekvapenia Ducha, na milosť stretnutia, vzájomného načúvania, rozlišovania. S radostným vedomím, že Pán je prvý, ktorý nám prichádza v ústrety so svojou láskou.“
Viac na: https://www.tkkbs.sk/view.php?cisloclanku=20211018018

‘V mene Boha’ vyzýva pápež Big Tech bojovať proti ‚konšpiráciám‘

Hnutie Black Lives Matter František prirovnal k milosrdnému Samaritánovi

Vatikán, 20.10.2021 (LifeSiteNews) 027 991 – Pápež vyzval technologických gigantov – firmy Big Tech – aby urýchlili cenzúru rôznych fake news, nenávistných prejavov, konšpiračných teórií a politickej manipulácie“ a „v mene Boha“ požiadal, aby „technologickí giganti urobili rázny koniec ich šíreniu“.
Uviedol to v 38-minútovom videovom posolstve v sobotu na Svetovom stretnutí ľudových hnutí – iniciatívy pápeža, ktorá má za cieľ podporovať sociálnu spravodlivosť na celom svete. …
Vyzval aj všetky veľké farmaceutické laboratóriá, aby „poskytovali ľuďom vakcíny proti covidu ako gesto humanity“ … a povedal:
„Musíme prispôsobiť sociálno-ekonomické modely tak, aby mali ľudskú tvár, lebo mnohé modely ju stratili. Pandémia odhalila sociálne nerovnosti, ktoré postihujú národy. Technika bude dobrým nástrojom dobra, ktoré dovoľuje dialóg ako je tento a mnohé iné veci, ale nikdy nemôže nahradiť spoločenstvo, v ktorom môžeme byť zakorenení a ktoré zabezpečuje, že náš život bude plodný.“
František odsúdil aj „rôzne ťažby ako uhlia, ropy, drancovanie lesov a prírody, podvody s pozemkami, agrárny biznis, ako aj znečisťovanie riek a morí“. Žiadal zastavenie výroby zbraní a odmietol neo-kolonializmus …
„Na odstránenie nerovnosti vo svete niet ľahkej odpovede, ale my musíme spolu snívať,“ povedal pápež. Navrhol aj základný príjem pre každého aj skrátenie pracovného času a žiadal pre každého prístup k základným potrebám. … A zdôraznil:
„Je správne bojovať za humánne rozdelenie zdrojov a vlády majú stanoviť nové schémy daní a distribúcie dobier, aby bohatstvo jednej časti spoločnosti bolo spravodlivo rozdeľované bez ťažkého bremena najmä na pleciach strednej triedy.“
Podobnú ideu možno nájsť na Svetovom ekonomickom fóre (WEF), ktoré plánuje uviesť modernú sociálnu a priemyselnú revolúciu – „Great Reset.“ …

Pápež prirovnal Black Lives Matter k milosrdnému Samaritánovi

V príhovore pápež František potom v podstate podporil deštruktívne protesty, ktoré vypukli po smrti černocha George Floyda po zásahu polície v r. 2020. Ľudí zapojených do tohto hnutia označil pápež ako „kolektívnych samaritánov“. Povedal to v príhovore o sociálnej spravodlivosti, ktorého časť venoval naliehaniu na veľké farmaceutické laboratóriá, aby sprístupnili patenty vakcín proti covidu ako „gesto humanity“!
Príhovor adresoval členom ľudových hnutí v iniciatíve vytvorenej pápežom, ktorá ich označuje ako „základné organizácie a sociálne hnutia založené na svete ľuďmi, ktorých nepopierateľné práva na dôstojnú prácu, bývanie a úrodnú pôdu a jedlo sú podkopávané, ohrozované alebo popierané“.
František oslovil jej členov ako „sociálnych poetov, lebo majú schopnosť a odvahu poskytovať nádej tam, kde je iba mrhanie a exklúzia“. Ľudové hnutia prirovnal k milosrdnému Samaritánovi sv. Lukáša a spomenul smrť Georga Floyda usmrteného policajtom Derekom Chauvinom v Minneapolise:
„Viete, že mi teraz pri týchto hnutiach napadá milosrdný Samaritán? Viete, na čo myslím? Na protesty po smrti Georga Floyda,“ povedal František. …
V prípade Georga Floyda, kladie František Floyda na miesto ľudstva a násilné protesty po jeho smrti s ničením a rabovaním na miesto Krista a hovorí:
„Je jasné, že túto reakciu proti sociálnej, rasovej alebo mocenskej nespravodlivosti možno manipulovať, no hlavná vec je, že v tom proteste proti smrti bol kolektívny Samaritán, ktorý nie je hlupákom! Toto hnutie neprešlo na druhú stranu ulice, keď videlo zranenú ľudskú dôstojnosť spôsobenú zneužitím moci. Ľudové hnutia nie sú iba sociálnymi poetmi, ale aj kolektívnymi samaritánmi.
V komentári nám známy katolícky liturgik Dr. Peter Kwasniewski, povedal:
„Pápežove slová ukazujú dve veci: František alebo prekvapujúco nechápe pravú povahu hnutia Black Lives Matter (BLM – Na čiernych životoch záleží) – čo je marxistická organizácia, ktorá sa nestará o dodržiavanie občianskych zákonov a ani len prirodzeného práva a je presvedčená, že treba roznecovať revolúciu a zvrátiť rasizmus – alebo ukazuje svoje pravé marxistické a protikatolícke farby.“
Dr. Kwasniewski dodáva:
„Už dlhý čas je v jeho pontifikáte ťažké zmieriť sa s jeho spontánnymi poznámkami, ba dokonca aj niektorými v oficiálnych dokumentoch trvalej náuky Cirkvi. No teraz sa zdá, že vstupujeme do obdobia zloženia rukavičiek, keď sa pápež otvorene zaraďuje do najliberálnejších a anarchických trendov súčasnosti.“
Títo „samaritáni“ podnikli viac ako 570 násilných výtržností v 47 štátoch USA. Asi 30 ľudí prišlo o život – vrátane detí a rodičov malých detí! Vyše700 policajtov bolo zranených a škody dosiahli asi 2 miliardy dolárov len v období od 27. mája do 8. júna 2020!
Prominentný hovorca BLM Shaun King v júni 2020 vyzval k odstráneniu a ničeniu „všetkých nástenných malieb a vitrážnych okien s bielym Ježišom a jeho európskou matkou a jeho bielymi priateľmi“. „Tí sú hrubou formou bielej nadvlády a obrazy Krista ako belocha boli nástroje útlaku a teraz sa používajú ako rasistická propaganda!“
Princípy hnutia BLM podkopávajú prirodzené právo a sú protikladom ideálov katolicizmu. Jedna skupina BLM podporuje aj potraty, homosexualitu a rozbitie Západom predpisovanej štruktúry tradičnej rodiny! … Žiada slobodu v oblasti tela a identity …
V súčasnosti asi 40 percent potratov si dali urobiť černošky, teda BLM podporilo viac ako 344 800 usmrtených životov farebných každý rok.

Kardinál Piacenza: Spovedné tajomstvo je viac ako povinnosť mlčať

Rím, 18.10.2021 (kath.net/KAP) 027 990 – Vatikán sa znova raz rázne postavil proti pokusom uvoľniť spovedné tajomstvo:
„U sviatosti zmierenia ide o akt praktizovania náboženstva a preto sa nesmie zamieňať s psychologickou terapiou alebo poradenstvom,“ povedal kardinál Mauro Piacenza v interview pre súkromnú katolícku mediálnu sieť ACI Stampa minulý piatok. Predstavený Apoštolskej penitenciárie v Ríme sa vyjadril pri príležitosti diskusie vo Francúzsku po uverejnení správy o zneužívaní v cirkvi.
„Spoveď musí byť chránená v mene náboženskej slobody a každý zásah do nej sa musí považovať za porušenie slobody svedomia. Preto sa spovedné tajomstvo aj líši od povinnosti mlčať, ktorej sú zaviazaní lekári, lekárnici, či právnici.“
Penitenciária má v kompetencii napr. rozhrešenia, dišpenzy aj udeľovanie odpustkov.
„Spovedné tajomstvo nie je zvonka udelená povinnosť, ale vnútorná požiadavka sviatosti. A tak ju nemôže zrušiť ani sám kajúcnik. Kajúcnik sa nerozpráva so spovedným otcom, ale s Bohom. Privlastniť si to, čo patrí Bohu, by bolo svätokrádežou. To však neznamená, že spovedník nemá dôrazne radiť maloletému, aby sám oznámil zneužitie rodičom, vychovávateľom a polícii.“
Minulý utorok francúzsky minister vnútra Gerald Darmanin vyhlásil, že kňazi, ktorí sa v spovedi dozvedeli o sexuálnych deliktoch voči maloletým, majú povinnosť to podať na súd! Aj minister spravodlivosti Eric Dupond-Moretti sa vyjadril:
„Každý kňaz má naliehavú povinnosť takéto trestné činy oznámiť, aj keď ich počul pri spovedi. Inak by bolo mysliteľné trestné oznámenie za marenie trestného konania!“
Po podobných diskusiách v Austrálii uverejnila Apoštolská penitenciária nótu aj v marci 2019, kde zdôrazňuje:
„Pečať spovedného tajomstva vychádza priamo z Božieho práva zjavenia a je v vlastne zakotvená v podstate sviatosti. Preto sa v cirkevnom a o to menej v štátnom práve nepripúšťa nijaká výnimka!“

Kardinál Müller: Kňazi napádaní kolektívnym „rozsudkom“

Rím/Bad Gögging, 21.10.2021 (kath.net/jg) 027 989
„Už iba kňazi, Katolícka cirkev, to je posledná skupina, posledná inštitúcia, na ktorú dopadá kolektívna vina,“ povedal kardinál Gerhard L. Müller v interview.
„Katolíci by sa nemali dať klamať touto negatívnou propagandou. Nemali by sa stiahnuť, keď počujú označenie ‚kresťanský‘. Pojem ‚katolícky‘ je ‚výpoveď o podstate‘, s ktorou sa spája priznanie sa k Cirkvi, ktorá nie je ľudsky vytvorená organizácia, ale má pôvod v tajomstve Trojjediného Boha. Katolícka cirkev bola ustanovená Kristom v apoštoloch a hlása celú vieru, ktorá bola zjavená a 2000 rokov sa rozvíjala. Teda hlavu hore!“ povzbudil kardinál Müller veriacich.
„Keď islamský atentátnik spácha niečo zlé, okamžite sa v médiách hovorí, že to nemá nič do činenia s islamom. To isté platí aj pre skupiny ako sú učitelia, právnici, sudcovia, či policajti. Kolektívna vina sa odmieta ako nespravodlivá. Iba u kňazov je to inak!“ vyhlásil kardinál.
Interview s kardinálom Müllerom zaznamenali v Ríme a bude sa prezentovať na konferencii GIG (Gott ist gut – Boh je dobrý) v nemeckom Bad Göggingu. Má tému „Prežívaj krásu viery“ a chce pomáhať najmä mladým poznať vieru a priznávať sa k nej.

Člen Švajčiarskej gardy: „Povinná vakcína – neľudský škandál!“

Vatikán, 18.10.2021 (LifeSiteNews) 027 988 – Člen Švajčiarskej gardy, ktorý stratil zamestnanie po odmietnutí očkovania, napísal 8. októbra otvorený list vatikánskym úradníkom s protestom voči protikatolíckej povinnej vakcinácii. Gardista Pierre-André Udressy je jedným z troch gardistov, ktorí stratili prácu vo Vatikáne a museli sa vrátiť do Švajčiarska, lebo odmietli vakcínu. Povinnosť očkovania označili ako „škandalóznu a nehumánnu“. Gardista píše:

„Koľkí z mojich milých kolegov sa nešťastne podriadili medicínskemu zásahu, ku ktorému nedali plný súhlas, nútení silou, aby znova dosiahli slobodu? Pre mňa je zásadné rozhodne brániť slobodu človeka! Prečo by som sa mal nútiť do niečoho, o čom viem, že je absurdné? Kto by ma mohol prinútiť?“
Verný katolík má morálnu povinnosť vyhýbať sa medicínskych zásahom, ktoré majú spojenie s potratom, ako sú experimentálne vakcíny proti covidu. Kongregácia pre náuku viery jasne stanovuje, že proti nedovoleným vakcínam pripravovaným z buniek potratených ľudských plodov sa treba postaviť: ‚Dať sa zaočkovať nie je morálnou povinnosťou a preto to musí byť dobrovoľné. Tí, ktorí očkovanie z výhrad vo svedomí odmietajú, musia sa usilovať o to, aby sa inými prostriedkami a svojím správaním vyhýbali tomu, aby sa stali prenášačmi vírusu‘.
Mám ja ako katolík, ktorý sa riadi Magistériom Cirkvi, povinnosť bojovať proti vakcíne vo Vatikáne??? Keď človek číta citované dokumenty, musí si odpovedať áno! Z môjho pohľadu je Vatikán je nielen autoritatívny, ale zrádza verných katolíkov a oficiálnu náuku Cirkvi. Encyklika sv. Jána Pavla II. ‚Evangelium vitae‘ učí: ‚Lekári, zdravotnícky personál, ako aj osoby, ktoré riadia zdravotnícke zariadenia … majú mať zaistenú možnosť odmietnuť účasť na plánovaní, príprave a uskutočňovaní činov, namierených proti životu. Kto sa odvoláva na námietky svedomia, nemôže byť vystavený nielen trestným sankciám, ani žiadnemu inému následnému právnemu, disciplinárnemu, hmotnému či profesionálnemu postihu‘, ( E V 74).“

Vzhľadom na túto náuku sa Udressy s ľútosťou vyjadruje o postoji, ktorý Cirkev zaujala a uvádza:

„Čo je ešte desivejšie, je zanedbávanie života tam, kde by sa život mal brániť! V takej dramatickej situácii by ľudia neočakávali nič iné ako duchovnú podporu, v takej kríze im iba viera môže umožniť prijať túto situáciu. Situácia je iste ťažká na zvládnutie – sú tu hrozby vlád – ale na mnohých miestach to samé cirkevné autority ignorujú a práve oni odmietajú poskytovať duchovnú pomoc ľuďom v núdzi. A práve Vatikán v tom bol vzorom!“

Udressy označuje schválenie očkovania Vatikánom ako „najväčší škandál“ a na záver konštatuje:

„Hierarchia dospela k tomu, že potláča duchovnú a sviatostnú podporu a opúšťa ľudí v núdzi. Isté je, že v toto všetko, čo prežívame, nemá v sebe nič ľudské a už vôbec nie kresťanské a je skutočne neúnosné pozorovať ako sväté mesto Vatikán dospelo až do tohto bodu! Nech sv. Michal archanjel láskavo chráni a obraňuje Sväté mesto!“
Gardista iste nie je so svojím názorom sám.
„Hlas krvi nenarodených detí kričí k Bohu z potratom poškvrnených vakcín. Takže musíme proti tomu protestovať a začať nové hnutie v medicíne, ktoré nebude mať nijaké spojenie, ani to najvzdialenejšie s tými to zločinmi,“ uviedol napr. biskup Atanáz Schneider z Kazachstanu.

Benedikt XVI.: „Už je na druhom svete. Dúfam, že sa skoro pridám.“

Wilhering, 19.10.2021 (kath.net/pl) 027 987 – Vrúcnym vyjadrením sústrasti reagoval emeritný pápež Benedikt XVI. na správu o úmrtí cisterciána Prof. Gerharda Winklera. Páter Winkler žil v Kláštore Wilhering a bol emeritným profesorom cirkevných dejín na Univerzite v Salzburgu. V rokoch 1974 – 1977 bol aj kolegom profesora Jozefa Ratzingera na Univerzite v Regensburge.
„Správa o jeho odchode domov sa ma hlboko dotkla. Páter Winkler mi bol medzi všetkými kolegami a priateľmi najbližší. Jeho veselosť a jeho hlboká viera ma vždy priťahovali. Teraz sa páter Winkler odobral na druhý svet, kde na neho iste čakali mnohí priatelia. Dúfam, že sa k nim budem môcť čoskoro pridať. Som s pátrom Winklerom a jeho kláštorným spoločenstvom vo Wilheringu spojený v modlitbe.“
Toto napísal 94-ročný Benedikt XVI. v liste opátovi kláštora a podpísal ho vlastnou rukou. Kláštor Wilhering uverejnil list na svojej webovej stránke.

Gänswein: Benedikt XVI. sa napriek túžby po nebi teší zo života

Vatikán/Berlín, 21.10.2021 (KAP) 027 986 – Benedikt XVI. (94) má podľa slov jeho súkromného sekretára Georga Gänsweina naďalej „absolútne radosť zo života“. Jeho nedávna túžba po nebi naznačená v sústrastnom liste k úmrtiu rakúskeho teológa, cisterciána Gerharda Winklera sa nemá vysvetľovať tak, že emeritný pápež „už nemá chuť žiť“. Naopak! Ako povedal arcibiskup pre noviny „Bild“ zo štvrtka.
List Benedikta XVI. sa totiž dostal do titulkov médií na celom svete.
„List je myslený vrúcne a vychádza zo srdca,“ zdôraznil arcibiskup a povedal:
„Benedikt XVI. sa prirodzene vedome pripravuje na smrť. Umenie dobrej smrti, teda Ars moriendi, patrí ku kresťanskému životu. To robí Benedikt už mnohé roky. Je stabilný vo svojej fyzickej slabosti s úplne jasnou hlavou a požehnaný typickým bavorským humorom.“ …
Podobne sa vyjadril aj hovorca kardinála Schönborna Michael Prüller vo Viedni:
„To, že sa kresťania vehementne zasadzujú za život v nemocniciach, v boji proti potratom a eutanázii, odmietaním trestu smrti a súčasne hovoria o smrti ako o zisku, pripravujú sa na dobrú smrť a uctievajú si mučeníkov, je iba zdanlivý paradox. Oboje patrí k sebe, akonáhle sa hovorí o Bohu, ktorý človeka z lásky povolal do jeho bytia a vidí zmysel v každom jednom živote. Podľa kresťanského chápania rozhoduje Boh aj o tom, kedy sa náš život naplnil.“

* * * * * * *

Pápež Ján Pavol II. a cisár Karol von Habsburg

Cisár vládne pod eucharistickým Kráľom svojich národov. Obraz kedysi kresťanskej Európy „Verbum Domini manet in aeternum“. Cisár Karol chápal úrad vládcu ako svätú službu svojim národom. Chcel nasledovať povolanie kresťana ku svätosti aj v politickom konaní. Pritom mu bola dôležitá myšlienka sociálnej lásky. Nech je nám príkladom a zvlášť tým, ktorí dnes nesú v Európe politickú zodpovednosť!

Armin Schwibach

Rím, 22.10.2021 (kath.net/as) 027 985 – „Cisár“ – tak nazývala Zita von Bourbon-Parma svojho manžela Karola Habsburského po celý život. Narodila sa 9. mája 1892 v talianskom Camaiore ako Zita Mária delle Grazie Adelgonda Micaela Raffaela Gabriella Giuseppina Antonia Luisa Agnese. Zomrela † 14. marca 1989 vo švajčiarskom Zizersi. Pre ňu to bol „vládca pokoja, ktorý pre pokoj žil a pre pokoj zomrel“.
Karol I. sa narodil 17. 8. 1887 ako arcivojvoda Carl Franz Joseph Ludwig Hubert Georg Otto Mária Rakúsky na zámku Persenbeug, v Rakúsku a zomrel 1. 4. 1922 vo Funchale na portugalskej Madeire. Pochádza z dynastie Habsburg-Lothringen. Od r. 1916 až do „vzdania sa každej účasti na riadení štátu“ v r. 1918 bol posledným rakúskym cisárom. Tohto „vládcu pokoja“ pápež Ján Pavol II. blahorečil 3. októbra 2004. Jeho liturgická spomienka je 21. októbra.
So Zitou sa zasnúbil 13. júna 1911 vo Villa delle Pianore pri meste Lucca v Taliansku a 21. októbra sa s ňou oženil v prítomnosti cisára Františka Jozefa I. na zámku Schwarzau am Steinfeld v Dolnom Rakúsku. Urny so srdciami cisára a jeho manželky zosnulej v r. 1989 sa nachádzajú v Loretánskej kaplnke v bývalom kláštore Muri vo švajčiarskom kantóne Aargau v rodinnej hrobke.
Cisár Karol a Habsburgovia sú obrazom toho, čo bolo kedysi „kresťanskou apoštolskou“ Európou. Cisár, ktorý pôsobil pod eucharistickým Kráľom a bol si toho dobre vedomý.
Karol I. bol blahorečený s piatimi ďalšími Božími služobníkmi – medzi nimi bola aj bl. Anna Katarína Emmericková. Svoje utrpenie kvôli tragickej budúcnosti Cirkvi nachádzajúcej sa uprostred apostázy, prežívala s vedomím, že napriek všetkým bolestiam sme uzdravení Kristovými ranami.

Pápež Ján Pavol II. 3. októbra 2004 pri blahorečení povedal:

1. »Verbum Domini manet in aeternum – Pánovo slovo zostáva naveky«. Toto zvolanie Evanjelia nás vedie k základom viery. Vzhľadom na beh času a neustále prevraty v histórii zostáva zjavenie, ktoré nám Boh daroval v Ježišovi Kristovi, naveky nezmenené a otvára nám na našej pozemskej ceste výhľad na budúcnosť.
To piati blahoslavení prežívali: Pierre Vigne, Joseph-Marie Cassantová, Anna Katarína Emmericková, Mária Ludovica De Angelis, Karol Rakúsky. Oni sa nechali viesť Božím slovom ako jasným a bezpečným svetlom, ktoré nikdy neprestalo ožarovať ich cestu.
Po slovách po taliansky pokračoval Svätý Otec po francúzsky:
2. Meditáciou o Kristovi prítomnom v Eucharistii a o jeho spásonosnom utrpení bol páter Pierre Vigne pobádaný stať sa pravým učeníkom a pravým misionárom Cirkvi. Jeho vzor môže vo veriacich vzbudiť želanie z lásky k Eucharistii a z poklony Najsvätejšej sviatosti čerpať odvahu k misiám! Prosme ho, aby sa dotkol sŕdc mladých ľudí a ak ich Boh povolá, aby sa mu v kňazstve či reholi úplne zasvätili. Nech Cirkev vo nájde v pátrovi Vignem vzor, aby nám boli darovaní noví rozsievači Evanjelia.
3. Brat Joseph-Marie vždy vkladal dôveru v Boha kontemplovaním tajomstva pašií a v jednotu s Kristom, prítomnom v Eucharistii. Tak sa nechal naplniť Božou láskou, že sa mu odovzdal ako „jedinému šťastiu na zemi“ a v tichu kláštora »La Trappe« sa vzdal dobier sveta. Uprostred skúšok zameral pohľad na Krista a obetoval svoje utrpenie Pánovi a Cirkvi. Nech ľudia dnešnej doby, najmä kontemplatívni rehoľníci a chorí, podľa jeho príkladu objavia tajomstvo modlitby, ktorá pozdvihuje svet k Bohu a dodáva silu pri skúškach!
Po španielsky ďalej pápež povedal:
4. »Veď Boh nám nedal Ducha bojazlivosti, ale Ducha sily, lásky a rozvahy,« (2 Tim 1,7). Tieto slová sv. Pavla nás pozývajú vo svetle viery pôsobiť na budovaní Božieho kráľovstva. Hodia sa aj dobre k životu bl. Ludovicy De Angelis, ktorá svoje bytie úplne venovala úcte k Bohu a službe blížnemu. V jej osobe výrazne vystupuje jej materinské srdce, kvality vedenia a smelosť vlastná svätcom. K chorým deťom cítila konkrétnu, veľkodušnú lásku a prijala aj obety, aby ich utešila. Pre pracovníkov v nemocnici v La Plata bola vzorom svojou radosťou a zodpovednosťou, čím vytvárala rodinnú atmosféru. Pre spolusestry bola pravým príkladom dcéry Panny Márie od milosrdenstva. Vo všetkom ju niesla modlitba, ktorá urobila jej život neustálym dialógom s Pánom.
Po nemecky pápež povedal:
5. Bl. Anna Katarína Emmericková, videla „trpké utrpenie nášho Pána Ježiša Krista a prežívala ho na vlastnom tele. To, že sa z dcéry chudobného sedliaka, ktorá vytrvalo hľadala Božiu blízkosť, stala známa mystička Münsterlandu, je dielo Božej milosti. Proti jej materiálnej chudobe stojí bohatý vnútorný život. Tak ako jej trpezlivosť v znášaní telesnej slabosti na nás robí hlboký dojem aj sila charakteru novej blahoslavenej a jej pevnosť vo viere. Silu čerpala z Najsvätejšej Eucharistie. Jej príklad otváral srdcia chudobných aj bohatých, jednoduchých aj vzdelaných ľudí voči milujúcej odovzdanosti Ježišovi Kristovi. Aj dnes sprostredkuje všetkým vykupujúce posolstvo: Skrze Kristove rany sme uzdravení (porovn. 1 Petr 2, 24).

6. Rozhodujúca úloha kresťanov spočíva v tom, aby vo všetkom Božiu vôľu hľadali, spoznávali a podľa nej konali. Tejto každodennej výzve sa postavil štátnik a kresťan Karol Rakúsky. Bol priateľom pokoja. V jeho očiach bola vojna „niečím hrozným“. K vláde sa dostal uprostred búrok prvej svetovej vojny a pokúšal sa nadviazať na mierovú iniciatívu môjho predchodcu Benedikta XV.
Cisár Karol od počiatku chápal úrad vládcu ako svätú službu svojim národom. Jeho serióznym úsilím bolo nasledovať povolanie kresťana ku svätosti aj v politickom konaní. Pritom mu bola dôležitá myšlienka sociálnej lásky. Nech je nám všetkým príkladom, zvlášť tým, ktorí dnes nesú v Európe politickú zodpovednosť!
7. Spolu s celou Cirkvou vzdávame Pánovi chválu a vďaku za zázraky, ktoré v týchto dobrých a verných služobníkoch Evanjelia vykonal. Preblahoslavená Panna Mária, ktorú v októbri najmä modlitbou ruženca zvlášť vzývame, nech nám pomáha, aby sme sa aj my stali veľkodušnými a odvážnymi apoštolmi Evanjelia. Amen!

Biskup Schneider: „Tradičná omša nakoniec zvíťazí“

Washington D.C., 21.10.2021 (kath.net/LifeSiteNews/jg) 027 984 – „Tradičná svätá omša je silnejšia ako pápež František … ona zvíťazí,“ povedal pomocný biskup Atanáz Schneider z Kazachstanu v interview 8. októbra.
„Obmedzenia stanovené v motu proprio „Traditionis custodes“ nemajú nijakú budúcnosť. Pravda a krása modlitby Cirkvi sa nakoniec presadia. Viacerí kňazi mi hovorili, že po vydaní „Traditionis custodes“ prichádza na sväté omše v starom obrade ešte viac ľudí.“

„Svätá omša je najdôležitejším úkonom v živote Cirkvi, pretože je tajomným sviatostným sprítomnením Božieho aktu spásy, obety Ježiša Krista na kríži. Svojou obetou života na kríži Bohočlovek Ježiš Kristus vykúpil ľudstvo. Preto je svätá omša prameňom milostí v živote Cirkvi.“
Ďalej hovoril biskup Schneider o liturgickej reforme po Druhom vatikánskom koncile a povedal:
„Reforma obradu omše pod vedením Mons. Bugniniho, bola pravou revolúciou. To je dodnes tragédia. Cesta preto musí viesť cez obnovenie svätej omše všetkých čias.“
Biskup v tejto súvislosti poukázal aj na to, že tzv. tridentská omša pred koncilom bola tou istou ako po koncile. Zdôraznil, že koncil svätú omšu nezmenil, iba urobil malé zmeny. Za 2000 rokov nepoznala Cirkev nijaké drastické alebo revolučné zmeny. To sa stalo až v r. 1969, keď pápež Pavol VI. zaviedol novú revolučnú omšu. A to proti povahe Cirkvi, ako povedal biskup Schneider doslova. V liturgickej reforme po koncile vidí biskup zmenu smerom k protestantskej Pánovej večere, kde stojí v centre spoločný pokrm. No hostina je sekundárny aspekt. V centre svätej omše je obeta Krista na kríži:
„Kristus nás nevykúpil hostinou. Nový obrad svätej omše má mnohé body, kde môže celebrant improvizovať a prezentovať sám seba. Nová omša teda nesie v sebe tendenciu prezentovať sa, postaviť do centra človeka. To je nebezpečné pre vieru, pre zbožnosť aj pre modlitbu,“ varoval biskup Schneider.

Švédsko, Veľká Británia: Väčšina úmrtí na covid u zaočkovaných

Štokholm /Londýn, 20.10.2021 (LifeSiteNews) 027 983 – Ako ukázali údaje vládnych orgánov, plne zaočkovaní ľudia tvorili minulý mesiac veľkú väčšinu úmrtí na covid vo Švédsku, ale aj vo Veľkej Británii a v iných krajinách.
Hlavný zdravotnícky orgán vo Švédsku informoval, že od 1. do 24. septembra zaznamenal 70 percent úmrtí na covid u plne zaočkovaných ľudí. Uvádza to švédsky denník Svenska Dagbladet. Švédsko zaznamenalo za ten čas asi 130 fatálnych prípadov nákazy covidom.
„Zatiaľ je to stále ešte o starších, ale experti na vakcíny aj tak vidia klesajúcu tendenciu ochrany vakcínou vo Švédsku,“ píšu noviny. Ako možné dôvody rastu počtu týchto úmrtí sa uvádza, že seniori boli zaočkovaní už dávnejšie, zvýšila sa zaočkovanosť ostatných ľudí, uvoľnili sa opatrenia a šíri sa variant delta, ako povedal mikrobiológ Farshid Jalalvand pre noviny. „Úmrtia začali pribúdať v polovici septembra, keď bolo už plne zaočkovaných 75 percent ľudí nad 16 rokov.“ …
Švédske orgány zviedli nový testovací program. Minulý štvrtok zdravotnícka agentúra oznámila, že plne zaočkovaní ľudia s koronavírusom budú vyňatí z požiadavky testovania a to niekoľko dní po tom, čo agentúra odhalila nebezpečný hrotový (spike) proteín u ľudí zomrelých po očkovaní proti covidu!

Veľká Británia: 70% percent úmrtí u plne zaočkovaných

Nedávne údaje uverejnené vo Veľkej Británii ukázali podobnú situáciu. Správa Britskej zdravotníckej agentúry (UKHSA) uverejnená 7. októbra uvádza, že väčšinu úmrtí na covid tvorili plne zaočkovaní ľudia a bol to aj najväčší počet hospitalizovaných! Zaočkovanosť v krajine je podobná švédskej. Od 6. septembra do 3. októbra tvoril počet úmrtí na covid u plne zaočkovaných 70 percent! Zaznamenali 2281 úmrtí – iba 611 úmrtí bolo u nezaočkovaných. Medzi čiastočne zaočkovanými ľuďmi to bolo 98 úmrtí.
Tieto úmrtia plne zaočkovaných zaznamenali dramatický nárast od augusta, ako uvádza The Exposé. Štátna agentúra zaznamenala od 9. augusta do 5. septembra 600 úmrtí na vírus u nezaočkovaných ale až 1659 u plne zaočkovaných!
Zaočkovaní tvoria aj väčšinu hospitalizovaných ľudí. Od septembra hospitalizovali s covidom 3910 plne zaočkovaných a asi 2400 nezaočkovaných pacientov.
Podobná situácia sa ukazuje aj u iných krajín s veľkou mierou zaočkovanosti – vrátane USA.

Nemecký profesor Meuser o štruktúrnom násilí v Cirkvi

Teológ Bernhard Meuser opisuje, prečo sú farári a teológovia, čo plne stoja za novým nemeckým „Manifestom reforiem“, no netrúfajú si ho podpísať!

Augsburg, 19.10.2021 (kath.net) 027 982 – V Berlíne uverejnila iniciatíva katolíkov „Pracovná skupina kresťanskej antropológie“ v septembri „Manifest reforiem“ o zásadných reformách v Cirkvi, o potrebnom obrátení a novom objavovaní Evanjelia (eigenen Webseite ). Manifest vyzýva k pravému novému začiatku. Vyjadruje vážne pochybnosti o spornej synodálnej ceste nemeckej cirkvi, ktorá „dramatickým spôsobom míňa podstatu pravej reformy Cirkvi“.
„Zameraním sa na vonkajšie štruktúry míňa jadro krízy, narušuje pokoj vo farnostiach, opúšťa jednotu s Cirkvou, poškodzuje Cirkev v podstate jej viery a smeruje ku schizme,“ píšu autori Manifestu. Sú to kresťania milujúci antropológiu, etiku, filozofiu a publicistiku a chcú otvoriť nový plodný dialóg. Ich snahou je hovoriť o koncepcii reforiem v jednote so všeobecnou Cirkvou, o otázkach moci laikov a kňazov, o charizme žien, sviatosti manželstva, o zneužívaní i žehnaní homosexuálnych párov a to pravým spôsobom.

Augsburský teológ Bernhard Meuser k tomu na Facebooku uvádza:

Včera mi napísal mladý kňaz: „Stojím plne za Manifestom reforiem. A rád by som ho podpísal, ale ešte sa len vzdelávam spolu s laickými teológmi a už aj tak som čiernou ovcou v bielom stáde. Buďte si istý, že veľmi mnohí kňazi a seminaristi mojej diecézy by to veľmi radi podpísali, pretože aj u nás sa sviatosti zmietajú zo stola a nahrádzajú sa rozriedenými aj pre laikov kompatibilnými službami! Veriaci to nevidia, ale ako kňaz sa dnes pohybuješ v dosť nemilosrdnom profesionálnom prostredí. Dokonca ani ako farár si jednoducho nemôžeš dovoliť verejne a viditeľne – len Boh vie pre koho všetkého – podpísať taký Manifest! V tomto momente vás môžeme podporiť iba modlitbou …“

Mladému kňazovi som odpovedal:
„… tak to teda podpíšte anonymne, ale s označením kňazského povolania. Iní podpísaní už budú vedieť, ako si to vyložiť.“
Ak by bol tento list jednotlivým prípadom, mohol by sa ignorovať. Ale aj renomovaný profesor teológie má rovnaký problém. Poklepe nás po pleci, no povie: „Čo myslíte, čo by to na fakulte vyvolalo, keby som to podpísal! Mohol by som sa pobaliť. Mám už len pár rôčkov do penzie.“
Istý dogmatik zasa informuje:
„Na odborných kongresoch je Eucharistia už iba pre frakciu kňazov a zopár ‚nepoučiteľných‘ a bohoslužba slova pre priateľov cirkevného pokroku!“
Nesmieme teraz upadnúť do chyby, že laikov teológov paušálne odsúdime. Máme málo kňazov a niekde by sa cirkevná štruktúra dávno zosypala, keby neboli za Boha a Cirkev zapálení laici, ktorí dobre spolupracujú s kňazom a nehľadajú si kňazskú pastoračnú oblasť. Laici, ktorí poznajú prioritu sviatostí a katechézy, sú darom pre Cirkev a nemôžeme im za to dosť ďakovať. A nevôľu voči kňazom možno vyvodiť aj z toho, že klerikalizmus, o ktorom pápež hovorí, naozaj existuje. Medzi kňazmi nie sú iba nádherní, Bohu a veriacim oddaní muži. Ak nespomínam zneužívanie, sú to aj psychopati a podivíni i takí, čo sa považujú nie za služobníkov, ale za pánov laikov. A je aj dosť konkubinátov každej sexuálnej orientácie … a tí sa odvažujú naďalej pôsobiť vo farnosti. A ak by sa vyvodili dôsledky, skončili by ekonomicky bez ničoho. Takže vlastne môžeme byť synodálnej ceste vďační, že sa dostanú na svetlo veci, ktoré sa ututlávajú.
Je však veľmi alarmujúce, že v nemeckej cirkvi už nemožno povedať svoj názor bez následného šikanovania! Môžeš si dovoliť každý odklon od viery Cirkvi. Ale beda ti, ak sa odkloníš od ‚straníckej‘ línie – nech ti je potom milostivý …. Tak sa na teba hneváme! Už sa na teba ani nepozrieme! Už k nám nepatríš! Musíme ťa podrobiť prísnejšej inkvizícii! Potom ťa vylúčime a exkomunikujeme! Veď predsa nejaký poriadok v cirkvi musí byť! Inak by sme sa s toleranciou nikdy nepohli z miesta!

Mníchov: Ľavičiari narušili akciu za život, napadli políciu aj lekára!

Mníchov, 18.10.2021 (kath.net/rn) 027 981 – V nedeľu narušili ľavicoví extrémisti podľa novín „Süddeutsche Zeitung“ v Mníchove podujatie za život a zaútočili aj na policajtov. Jeden muž sa dokonca pokúsil zmocniť sa zbrane policajta! To sa podarilo odvrátiť iba hrozbou nasadenia obuškov! Dve ďalšie osoby zaútočili na policajtov rôznymi predmetmi a boli zatknuté.

Ľavicoví radikáli zaútočili však aj na súkromný dom ochrancu života – lekára Dr. Gera Winkelmanna a postriekali ho farbami! Zaútočili aj na poradné centrum pre ženy Pro Femina. Účastníci demonštrácie proti ochrancom života sa k útokom aj prihlásili. „Prečinom Dr. Winkelmanna bolo, že pred niekoľkými dňami na webovej stránke uverejnil pozvánku na Akciu 1000 krížov v Mníchove. Škody na jeho dome vyčíslili na 6000 eur.
Väčšina nemeckých médií o týchto útokoch mlčí.

Biskup: Cirkev sa neobnovuje požiadavkami ducha doby!

Regensburg, 18.10.2021 (kath.net/pbr) 027 980 – V rámci pontifikálnych vešpier v Dóme sv. Petra v bavorskom Regensburgu otvoril biskup Dr. Rudolf Voderholzer v nedeľu pápežom vyhlásený synodálny proces za Regensburskú diecézu. V homílii zdôraznil úsilie Svätého Otca:
„Vo všeobecnej Cirkvi všade na svete a na všetkých úrovniach sa má premýšľať o spolunažívaní a v diskusiách si vymieňať názory. Zahrnúť do toho celú Cirkev a všetky úrovne je ctižiadostivé podujatie, ktoré si vyžaduje veľa disciplíny zo všetkých strán. A zdôrazňujem, že Cirkev sa neobnovuje požiadavkami ducha doby!
Na webovej stránke diecézy biskup napísal:
„Ako možno v Cirkvi nanovo sprostredkovať radosť z viery a vzťahu s Ježišom Kristom? Čo sa musí stať, aby sa katolíci nezdali byť poškvrnou, za ktorú sa treba hanbiť? Čím môžeme prispieť k tomu, aby sa kresťanstvo stalo dôvodom k vzpriamenému kráčaniu vo vedomí celosvetového spojenia s Ježišovými bratmi a sestrami a nielen vzdávali česť Bohu, ale aj prispievali dôležitým prínosom k budovaniu a súdržnosti spoločnosti? Tieto ciele spájajú všetkých katolíkov a sú aj základom projektu „synodálnej cesty“.
Kráčame po synodálnej ceste, no prichádzame stále viac k presvedčeniu, že v doterajších koľajach nepovedie k cieľu. Dobrá bude a k cieľu povedie iba taká synodálna cesta, ktorou budeme kráčať s celou Cirkvou. Celá Cirkev nie je iba svetová Cirkev, ale aj Cirkev pôvodu a Cirkev svätcov, ktorí už došli do cieľa. Ich základom a prameňom je Bohočlovek Ježiš Kristus, ktorý je v Eucharistii s Telom prítomný a smerom od nej Cirkev buduje.
Nájdete tu texty a komentáre, vatikánske postoje na témy synodálnej cesty. My chceme vsadiť na argumenty a na zdravú náuku! Naše argumenty do procesu synodálnej cesty sa pre väčšinu prevládajúcu v tomto procese v Nemecku zatiaľ nezohľadnili. My sme členovia synodálneho zhromaždenia, ktorí sme na tejto ceste iba skupinou. My hovoríme v súlade s listom pápeža a textov dikastérií.
V diskusii sa chceme spoločne priblížiť a prispieť k pravde a ak naše diskusie preniknú do hĺbky dokážeme to lepšie ako sa to môže dosiahnuť hlasovaním! Vieru je potrebné žiť, potom dokáže oslobodzovať a to aj zo zabehnutej polarizácie.“
V zmysle poverenia kardinála Grecha po uverejnení dotazníka biskup Voderholzer napísal všetkým grémiám diecézy a pozval ich, aby sa stretávali, diskutovali a potom mu ako biskupovi oznámili výsledky.
Diecézne poradné grémiá t. j. synodálne grémiá v diecéze Regensburg sú – diecézna pastoračná rada, dómska kapitula a diecézna komisia. „Okrem toho sú pozvané všetky grémiá rehoľné spoločenstvá, hnutia atď, oznámiť mi svoje myšlienky a úvahy,“ dodal diecézny biskup Dr. Rudolf Voderholzer.

Arcibiskup Cordileone: USA smerujú do kultúry smrti!

San Francisco, 16.10.2021 (kath.net/LifeNews/jg) 027 979 – Arcibiskup Salvatore Cordileone zo San Francisca, vo videovom posolstve znova vyzval k modlitbám za hovorkyňu Domu reprezentantov USA Nancy Pelosiovú.
Počiatkom októbra sa na výzvu arcibiskupa zúčastnilo na modlitbách a pôste v piatok za túto političku už 3500 veriacich. Podľa Maggie Gallagherovej riaditeľky Inštitútu Benedikta XVI., ktorý akciu realizuje, 9. októbra sa už vyše 10 000 ľudí zaregistrovalo do akcie „Ruže a ruženec pre Nancy“.
Arcibiskup Cordileone uverejnil krátke video, kde znova vyzýva k modlitbe a pôstu za Pelosiovú:
„Toto je kritická doba pre našu krajinu, keď sa musíme zvlášť modliť za naše politické vedenie. Krajina sa stále viac a viac vyvíja smerom ku kultúre smrti! Politické vedenie pritom hrá dôležitú úlohu. Preto pozývam všetkých, aby sa modlili za Nancy Pelosiovú.“
Franklin Graham, zakladateľ iniciatívy „Samaritánova peňaženka“ a syn známeho kazateľa Billyho Grahama, výzvu arcibiskupa Cordileoneho podporuje. Evangelikálny kazateľ na Twitteri napísal, že on a katolícky arcibiskup môžu mať v mnohých veciach iný názor, ale obaja sú presvedčení o sile modlitby.
Vynálezca RNA techniky: Aj plne zaočkovaní sú šíritelmi covidu

USA, 18.10.2021 (LifeSiteNews / Children’s Health Defense) 027 978 – Dr. Robert Malone (foto) je medzinárodne uznávaný lekár a vedec, ktorý bol pri zrode a vynáleze vakcín mRNA. V interview hovorí o vynáleze a prvom testovaní technológie mRNA, do čoho bol podstatne zapojený. Hovorí ako vlády používajú rôzne formy nátlaku na očkovanie politickými spôsobmi, ktoré sú často nelegálne. Aj o tom, ako zdravotníckym autoritám chýbajú požadované informácie o bezpečnosti a účinnosti globálnej vakcinačnej kampane a ako vlády a zdravotnícke orgány klamú verejnosti „pre jej vlastné dobro“.
Dr. Malone uviedol dva príklady, ako sú občania navádzaní, aby prijali to, čo on označuje ako „expertimentálnu vakcínu“.
„Bolo obdobie, keď Západná Virgínia chcela pohnúť ľudí, aby sa dali zaočkovať a to lotériou! A v Kanade zaviedli politiku ponúkania zmrzliny deťom, aby ich priviedli k zaočkovaniu bez ich rodičov! To sú iba dva zvlášť jasné príklady neférového nútenia ľudí k očkovaniu … A to naozaj nie je legálne.“
Dr. Malone prirovnal to, čo sa dnes deje k nezákonným experimentom nacistov. Vtedy boli židia a iné etnické skupiny obeťami strašných pokusov experimentálnej medicíny. A ospravedlňovali to slovami, že je to pre „spoločné dobro“.
Dr. Malone zdôrazňuje, že západný svet sa zhodol v tom, že toto sa už nebude nikdy znova robiť! No aj tak z času na čas, ako sa zdá, na to zabúdame.
Na objasnenie dezinformácií prichádzajúcich zo zdravotníckych orgánov, Dr. Malone povedal, že plne zaočkovaní ľudia môžu tiež šíriť covid:
„Idea, že keď máte v zamestnaní všetkých zaočkovaných, vírus sa nešíri, je totálne nesprávna. Totálna lož! Zaočkovaní sú super-šíritelia vírusu! Ak zvážite vedecký fakt, že zaočkovaní ľudia majú menej symptómov ako nezaočkovaní, ale aj tak môžu ľahko šíriť chorobu, pozrite sa na vášho zaočkovaného kolegu, ktorého nezaočkovaný syn priniesol nákazu domov a nakazil ho … Nemusel mať nijaké symptómy, ale rozhodne produkuje nákazu vírusom. And hovorí – ‚veď dnes môžem ísť do práce!‘. A on ide a šíri vírus ako nenormálny!“
Dr. Malone sa dotkol aj myšlienky o „šľachetnej lži“:
„Ak vám vláda neprezradí riziká vakcín a nepovie, do čoho vlastne idete, lebo si myslí, že vy to už zvládnete – nazýva sa to šľachetnou lžou.“ Dr. Malone odsúdil takúto šľachetnú lož ako „paternalistické autoritárstvo”:
„Idea vládnutia pomocou lží bola už v dobe filozofie Platóna a antického Grécka a tá hovorí: ‚Je v poriadku, že politici klamú verejnosti, pretože oni majú špeciálne vedomosti a schopnosti chápať veci … a verejnosť si nevie dať rady s takou úrovňou informácií. A tak je v poriadku, že sa ľuďom klame‘.“
S takým myslením ja rozhodne nesúhlasím. No toto je verejná politika v USA aj na celom svete v oblasti zdravia už veľmi dlhý čas!“ povedal Dr. Malone.

Viedeň: Viac ako 2500 účastníkov „Pochodu za život 2021“

Kde bol kardinál Schönborn? Polícia hrozila ľavicovým radikálom silou zbraní!

Viedeň, 17.10.2021 (KAP) 027 977 – Viac ako 2500 ľudí sa v sobotu zúčastnilo na „Pochode za život 2021“ vo Viedni. Je to zreteľné znamenie práva na život pre najslabších členov spoločnosti, ktorými sú nenarodení, starí a chorí.
Ako každý rok vyšli na Námestie sv. Štefana mnohé rodiny a ľudia každého veku, aby žiadali ukončenie potratov, podporu pre tehotné ženy v ťažkostiach a ochranu starých a chorých pred eutanáziou.
Pred pochodom boli dve katolícke omše, jedna pravoslávna omša aj evanjelická bohoslužba. Hlavným celebrantom bol v Kostole sv. Petra bol pomocný biskup Franz Scharl. V homílii poukázal na konštitúciu „Gaudium et spes“.
V Kostole sv. Karola zasa páter Manfred Müller hovoril, že treba vyraziť z pohodlného všedného dňa do sveta a neprizerať sa nečinne na páchané bezprávie, ale aktívne sa pričiniť k ochrane nenarodených, rodičov a iných ohrozených ľudí skutkami, modlitbou, rozhovorom. Na námestí potom vystúpili poslanci, biskupi a aktivisti a ľudia, ktorí vydávali svedectvá. …

Keď deti svetla narazia na kultúru smrti
Komentár o Pochode za život – Roland Noé
Na Námestie sv. Štefana prišlo asi 2500 ľudí – mnohé rodiny, mladí, deti. Konkrétnou témou bola tento rok aj eutanázia a sporný výnos ústavného súdu. Páter Bruno Meusburger predstavil novú iniciatívu „Kňazi za život“, potom vystúpila skupina „Pro Life Music“, s grandióznou hudbou soulu. Z Talianska prišla Anna Bonettiová, známa ochrankyňa života, ktorá je nepočujúca. Angažuje sa v hnutí za život a zdôraznila, že tehotenstvo je niečo, čo nemožno jednoducho ukončiť. „Každý deň strácajú život tisíce detí …“
Po začiatku pochodu sa začali aj protesty ľavicových radikálov. Stovky policajtov, helikoptéra a policajné psy na ochranu pochodujúcich! Na Wiener Ringu ich zablokovali radikáli. Polícia im dala 5-minútové ultimátum a hrozila použiť na radikálov zbrane! Ulicu potom radikáli uvoľnili. Ich heslá znova zneli napr.: „Vaše deti budú také, ako sme my!“ To malo zneistiť rodičov.
K tomu možno povedať: Naše deti sú s nami na pochode a sami vidia, ako úboho sa správate, keď iných ľudí dymom, revom, hlukom, blokádami a agresivitou zastrašujete a chcete prekaziť ich pokojnú manifestáciu. Naše deti idú radi s nami a chcú sa angažovať v skupinách ako „Mládež za život“, ktorá každým rokom rastie. Každým rokom sa rozrastá aj nová generácia pro-life!
Pozoruhodné je, že ochrancovia života sa chcú už brániť proti týmto útokom aj právne a podali žaloby za urážky náboženstva aj proti útokom protidemonštrantov! A to bude mať dohru!
Na záver mala Theresa von Habsburg úžasný príhovor a všetkých vyzvala, aby sa obrátili na svojich poslancov, aby odvrátili zavedenie tzv. „pomoci pri umieraní“ v Rakúsku! …
Veriaci kritizovali v reakciách nedostatočnú podporu biskupov. Zatiaľ čo v USA sa na pochode zúčastnili stovky biskupov, v Rakúsku vládne znova mlčanie! Neukázal sa nijaký úradujúci biskup! Viedenský kardinál Schönborn neposlal ani len pozdrav! Dokonca aj kardinál Marx či arcibiskup Bätzing, predseda Biskupskej konferencie Nemecka to robia pravidelne. A kardinál Schönborn to má pritom z bytu na námestie 500 metrov! Iní cestovali s deťmi stovky kilometrov. Nemožno to inak povedať: Je to naozaj hanba, že sa tu biskupi ani neukážu. …
No ukázali sa aspoň nejakí politici Ľudovej strany a Strany slobody.

Členovia Bratstva sv. Petra dobyli hitparádu vianočným albumom

USA: „Sancta Nox – Christmas Matins from Bavaria“ na prvom mieste v klasike

USA , 15.10.2021 (kath.net) 027 976 – Po cisterciánoch z Kláštora Heiligenkreuz pri Viedni dobyli teraz aj seminaristi Bratstva sv. Petra ako ďalší duchovní hitparádu. V USA vyšiel album s názvom „Sancta Nox – Christmas Matins from Bavaria“ a dobyl špičku amerických hitparád klasickej hudby.
V Nemecku bude album k dispozícii od konca októbra. Seminaristi Bratstva sv. Petra so sídlom v nemeckom Wigratzbade by chceli týmto albumom sprostredkovať tajomstvo Vianoc. Na programe je okrem klasickej piesne Tichá noc aj gregoriánsky chorál a texty vianočných skladieb liturgie hodín skorého rána.

VIDEO dolu: https://www.kath.net/news/76537

Lyon: Kapucíni podpálili dva stĺpy s 5G

Lyon, 15.10.2021 (kath.net/LifeSiteNews/mk) 027 975 – Dvaja bratia kapucíni sa pred niekoľkými týždňami údajne pokúsili v blízkosti francúzskeho Lyonu podpáliť dve antény 5G. Prvá anténa bola poškodená, čo spôsobilo prechodné poruchy v Orange, pri druhej boli bratia kapucíni zatknutí políciou. Kapucíni sú z komunity kapucínskeho kláštora vo Villié-Morgon, blízkeho Kňazskému bratstvu sv. Pia X., kde prebýva aj jeho bývalý dištriktný predstavený otec Régis de Cacqueray.
Kapucínov obvinili z vandalizmu a pokusu o podpaľačstvo a predviedli ich pred sudcu. V súčasnosti sú až do procesu pod súdnym dohľadom. Kapucíni sa bránia pred súdom tým, že chceli chrániť obyvateľstvo pred škodlivými účinkami siete 5G.
Starosta označil túto záležitosť ako smutnú, keďže pri jednej anténe sa nachádza kaplnka. Aj predstavený kláštora prejavil „úžas a zármutok“. Hovorca kláštora však nazval tento čin mladíckou nerozvážnosťou a vyzdvihol pozoruhodné motívy činu:
„Tieto vlny sú veľmi škodlivé pre ľudské zdravie a oni chceli urobiť ľudstvu niečo dobré.“
Mnohí ľudia sa domnievajú, že vlny 5G môžu poškodiť zdravie a niektorí vedci vyjadrili aj vážne pochybnosti vzhľadom na zvýšené riziko rakoviny a genetického poškodenia ľudí!
Príslušné štátne orgány však nedávno vyhlásili, že niet dôkazu o nejakom poškodzovaní zdravia ľudí.

Dve nemecké univerzity zavádzajú náramky pre očkovaných

Hannover, 15.10.2021 (Christianitas) 027 974 – Univerzita v Hannoveri a univerzita v Lipsku zavádzajú novú pomôcku pre študentov a zamestnancov – náramky, ktoré potvrdzujú ich zaočkovanosť proti chorobe Covid-19 alebo jej prekonanie. Bez týchto náramkov alebo bez negatívneho testu nebude nikto vpustený do areálu univerzity.
Nie všetci prijali túto inováciu s nadšením. Odborový zväz pre vzdelávanie a vedu vyhlásil, že odmieta „verejne viditeľnú identifikáciu očkovaných osôb“ a poukázal na to, že tu ide o ochranu citlivých údajov, akými sú napríklad aj zdravotné a lekárske údaje. Zväz kritizoval aj výšku finančných nákladov, ktoré boli použité na zakúpenie, zatiaľ 50 000 náramkov pre univerzity.
Univerzitné vedenie v tom však problém nevidí. Vidí skôr výhody zavedeného riešenia: skrátenie času potrebného na kontrolu študentov a zamestnancov pri vstupe do budov. Podľa tvrdenia školskej administratívy sú s inováciou spokojní aj študenti. Tí, čo majú náramok, sa tým vyhnú státiu v radoch.
Dodajme, že nosenie rôznych náramkov, gumených, plastových či látkových, je pre pokrokovú omladinu dnes už bežným prejavom, ako dať svetu najavo svoju účasť na rôznych progresívnych festivaloch a podujatiach. Počas leta môžeme vídať množstvo rozradostnenej školskej mládeže s rôznymi náramkami na rukách. Nejedna nežná rúčka žiariacej študentky, votknutá do pozvoľna sa ochlpujúcej ruky študenta, je ovenčená týmito náramkami v takom počte, že pripomína ruku sovietskeho vojaka, s trofejnými hodinkami v roku 1945.
Podobné zámery ako zmienené univerzity, malo aj kolosálne nemecké zábavné centrum Europa Park. Tam sa však náramky stretli s výrazným odporom. Možno aj preto, že návštevníci takýchto parkov, najmä rodiny s deťmi, nebývajú takí uvedomelí ako študenti na univerzitách. Na sociálnych sieťach bol tento zábavný park nazvaný „fašistickým“, obvinený z diskriminácie a z narušovania súkromia. Pod tlakom návštevníkov boli nakoniec náramky stiahnuté z obehu. B M

Biden sa stretne s pápežom a zápasí s biskupmi v otázke potratov

Berlín, 16.10.2021 (KAP/KNA) 027 973 – Konflikt amerického prezidenta s biskupmi krajiny stojí podľa teológa Massima Faggioliho v budúcich týždňoch pred dôležitým nasmerovaním. „Pri summite G20 v Ríme 30. / 31. októbra sa Biden po prvý raz stretne s pápežom Františkom. Okrem toho sa očakáva rozhodnutie biskupov USA v otázke, či sa má Bidenovi pre jeho liberálny postoj k potratom odmietnuť prijímanie Eucharistie,.“ povedal teológ na virtuálnom podujatí Katolíckej akadémie v Berlíne.
Faggioli označil tento postup, ktorý by bol istou formou vyčlenenia Bidena z Katolíckej cirkvi ako mimoriadne nezvyčajný. Tradične rozhoduje iba sám pápež, ak v takých otázkach ide o hlavu štátu alebo vlády, ako zdôraznil religionista z Univerzity Villanova v Pennsylvánii. Tento konflikt je príkladom problematického vzťahu medzi Františkom a konzervatívnou väčšinou v americkom episkopáte. Tá podporuje politiku republikánov.

Niektorí biskupi prezidenta nedávno otvorene kritizovali. Predseda Komisie pre ochranu života arcibiskup Joseph Naumann (foto) z Kansas City Bidena vyzval, aby sa v otázke potratov správal ako veriaci katolík! Prezidentov dekrét, ktorý ruší zákaz financovania potratov z daní, ktorý zaviedol Donald Trump, je „skutočne smutná záležitosť“, povedal arcibiskup. „Bidenova vláda je v rukách potratových extrémistov a Biden by mal dať plynúť do svojho svedomia a svojich rozhodnutí svoju vieru a nie program svojej strany!“
Biden opakovane vyhlasoval podporu rozsudku Najvyššieho súdu USA v kauze „Joe verzus Wade“, ktorý v r. 1973 vyhlásil potraty za súkromnú záležitosť! Len nedávno v súvislosti so zákazom potratov v Texase vyhlásil, že jeho vláda sa bude z hĺbky duše zasadzovať za potrat ako ústavné právo!
Podľa teológa Faggioliho má konzervatívny katolicizmus u biskupov, kňazov a seminaristov v USA silnú podporu, lebo liberálne sily zanedbali získavanie svojich pozícii medzi hierarchiou. Ako sa mocenské vzťahy po vylúčení umiernených síl ako je Biden zo špičkových pozícií v politike a spoločnosti ďalej vyvinú, je neisté.

Súkromná audiencia pre First Lady

Podľa Bieleho domu pápež František prijme Bidena deň pred summitom G 20 – teda 29. októbra na súkromnej audiencii spolu s jeho manželkou Jill Bidenovou. Témami rozhovoru majú byť spoločné projekty, ľudské práva, pandémia, otázky klímy, ako aj boj proti chudobe.
Po summite G 20 v Ríme odcestuje Biden do Glasgowa na klimatický summit COP26. V júni pri prvej návšteve Ríma od nástupu do úradu ku stretnutiu s pápežom nedošlo.
Počiatkom minulého týždňa František prijal predsedníctvo Biskupskej konferencie USA. To sa koná sa vždy v októbri v Ríme predtým, než sa zíde plenárne zasadnutie amerických biskupov. Pozorovatelia predpokladajú, že na stretnutí s pápežom išlo aj o sväté prijímanie pre katolíckych politikov, ktorí schvaľujú liberálne zákony o potratoch. Mohlo ísť aj o summit o klíme v Glasgowe v novembri, na prípravu ktorého bola nedávno aj hovorkyňa Domu reprezentantov USA Nancy Pelosiová v Ríme a vo Vatikáne.

USA: Biskupi registrujú 100 prípadov protikatolíckych útokov

Washington, 15.10.2021 (KNA) 027 972 – V štatistike Biskupskej konferencie USA sa uvádza 100 prípadov vandalských útokov na katolícke kostoly a pamätníky.
„Prípady siahajú od tragických až po obscénne,“ uviedol predseda komisie pre náboženskú slobodu a vnútroštátnu spravodlivosť kardinál Timothy Dolan spolu s arcibiskupom Paulom Coakleym, v spoločnom vyhlásení 14. októbra.
Sú to prípady od ničenia sôch svätcov, mazaníc na stenách kostolov až po podpaľovanie Božích domov. Tieto prípady zaregistrovali v 29 štátoch USA od mája 2020 odkedy biskupi začali tieto prípady systematicky registrovať až doteraz.
„Aj keď páchatelia v tom videli možno spravodlivú odplatu za chyby Cirkvi v minulosti, musí toto ničenie prestať,“ uvádza sa vo vyhlásení. „Biskupi sú ochotní v modlitbe vystrieť ruku k zmiereniu.“ Politikov biskupi vyzvali, aby útoky odsúdili a justičným orgánom sa poďakovali za stíhanie každého takého prípadu.

Najnovší prípad vandalizmu sa udial iba pred niekoľkými dňami – 11. októbra. Neznámi páchatelia posprejovali farbou fasádu Kostola sv. Petra v Los Angeles (foto), ktorý navštevujú talianski veriaci.

Britský poslanec – ochranca života ubodaný na smrť

Sussex, 15.10.2021 (LifeSiteNews) 027 971 – Katolícky konzervatívny člen britského parlamentu zomrel v piatok po mnohých bodných ranách nožom neznámeho muža. Sir David Amess (69) bol ubodaný na stretnutí s voličmi v metodistickom kostole Belfairs v Leigh-on-Sea v grófstve Essex. Muž proste vošiel do kostola a vrhol sa na poslanca krátko po 12. hodine napoludnie.
Polícia obkľúčila kostol a lekári začali bojovať o život Sira Amessa, čo trvalo dve hodiny. Miestny radca John Lamb vyhlásil: „Nie sme si istí, aké je to vážne, ale nevyzerá to dobre.“ O 14.39 hod. polícia oznámila, že Sir David zomrel.
Polícia nekomentovala možný motív útoku, len informovala, že s podozrením na vraždu bol zatknutý 25-ročný muž a zaistila aj vraždenú zbraň – nôž.
Sir David, bol poslancom britského parlamentu od r. 1983, bol to katolík a horlivý ochranca života. Na svojej parlamentnej webovej stránke uvádza:
„Mojím hlavným záujmom je ochrana života a záchrana ohrozených druhov.“
V diskusii v r. 2013 debate v Oxforde sa Sir Dávid Amess vášnivo zasadzoval za obranu náboženstva v spoločnosti slovami:
„Náboženstvo je srdcom všetkého! Narodil som sa ako katolík a aj zomriem ako katolík! Rovnako ako keby som sa bol narodil ako žid – bol by som hrdý na to, že som sa narodil ako žid. Nikdy som nestretol nikoho, kto by mi vysvetlil nejakým spôsobom, že by som dokázal úplne akceptovať, že Boh neexistuje!“
Pri návšteve pápeža Benedikta XVI. v r. 2010 vo Veľkej Británii bol Sir David vo vybranej skupine pozvanej do Holyroodského paláca v Edinburghu, aby privítal pápeža spolu s kráľovnou vo svojej funkcii predsedu skupiny zástupcov všetkých parlamentov pri Svätom stolci.
Sir David zanechal päť detí a svoju vieru vyjadroval vždy hlasovaním proti potratu, ideológii LGBT, proti eutanázii aj proti zakázaným zónam okolo potratových kliník! V r. 2010 povedal:
„Vo všetkom, čo som urobil ako poslanec, som bol podnecovaný ochranou života. Myslím si, že život by sme mali zachovávať za každú cenu, či je to obmedzovaním potratov alebo nedláždením cesty pre eutanáziu!“
Sir David vždy hlasoval aj proti „manželstvu“ rovnakých pohlaví napriek verejnej kritike jeho dcéry, ktorá podporuje ideológiu LGBT.
Poslanec Matthew Hazell 15.10.2021 na tvíte napísal:
Requiem aeternam dona ei, Domine, et lux perpetua luceat ei. Requiescat in pace. Amen. 🙏
Kyrie, eleison. Christe, eleison. Kyrie, eleison.
Sir Dávid sa pripojil aj k mnohým známym katolíkom v krajine a podpísal otvorený list vyjadrujúci „hlboké zdesenie“ z vatikánskej tajnej dohody s Čínou.
V novembri 2020 sa Sir Dávid pripojil aj k poslancom, ktorí žiadali vládu, aby uvoľnila rešktrikcie uvalené na cirkvi, aby sa na Vianoce mohli konať bohoslužby:
„… Nech sa vydávajú hocijaké reštrikcie, nikdy nesmieme brániť ľuďom zúčastňovať sa na svätých omšiach!“ napísalo vtedy 70 poslancov.
Muž, pre ktorého boli záujmy ľudí na prvom mieste!

Po vražde Sira Dávida boli poslanci vyzvaní, aby posolstvami vyjadrili svoju sústrasť. Katolíci Konzervatívnej strany prosili o modlitby za jeho dušu a nazvali ho „temperamentným katolíckym verejným predstaviteľom a oddaným služobníkom svojich voličov“.
Nová Ortodoxná konzervatívna skupina napísala:
„Zlomilo nám srdce, keď sme počuli o útoku na Sira Dávida Amessa a jeho smrti. Vyjadrujeme hlbokú sústrasť jeho manželke Júlii, piatim deťom, celej rodine a priateľom. Odpočívaj v pokoji Sir Dávid.”
Strašná a šokujúca správa. Sir David Amess bol statočný, hlboko morálny muž a oddaný katolík. Nech mu všemohúci Boh prejaví svoje milosrdenstvo a nech odpočíva v pokoji. Nech naša preblahoslavená Matka uteší jeho ženu a deti. – Catholic Sat (@CatholicSat) October 15, 2021
Katolícka únia veľkej Británie opísala Sira Dávida nasledovne:
„Priateľ Katolíckej únie a podporovateľ mnohých našich kampaní. On pomohol udržať kostoly otvorené aj počas pandémie. Večné svetlo nech mu svieti a nech odpočíva v pokoji.“
Carla Lockhartová, podpredsedníčka skupiny ochrancov života v parlamente, napísala:
„Toto je jednoducho zdrvujúce … nenachádzam slov. Pravý gentleman, ktorý nám bude nesmierne chýbať! Myslíme na jeho rodinu v tomto veľmi smutnom čase.“ …
Kardinál Vincent Nichols vyjadril svoju sústrasť a uviedol:
„Modlím sa za pokojný odpočinok jeho duše aj za jeho rodinu a jeho voličov, ktorí za ním smútia. Nech odpočíva v pokoji.“
„Skutočne šokujúce. Dobrý katolícky člen parlamentu, ktorý často vystupoval na obranu života, zažil, že mu jeho vlastný život zobral skutok zla. Requiem æternam dona ei Domine. Et lux perpetua luceat ei. Amen.“
pic.twitter.com/Iyl1uzTrV3 Diecéza Wrexham, 15.10.2021
Anglikánsky arcibiskup Yorku, Stephen Cottrell uviedol:
„Sir Dávid mal zvláštny záujem o kresťanské spoločenstvo vyvierajúci z jeho hlbokej kresťanskej viery ako člena rímskokatolíckej komunity. Je šokujúce, že niekto tak oddaný svojej komunite a službe verejnosti sa stáva obeťou takého násilia pri vykonávaní svojej povinnosti poslanca. Ťažko nájsť zmysel v hrôze, ktorá sa stala dnes popoludní, ale jeho a jeho rodinu i tých, ktorých miloval, zahŕňam do svojich modlitieb.“

Polícia uprela umierajúcemu Amessovi posledné pomazanie!

„Pomyslel som si, ak tam nemôžem ísť ja, tak tam musí ísť naša Matka,“ povedal kňaz!

Essex, 16.10.2021 (LifeSiteNews) 027 970 – Katolíckemu kňazovi britská polícia nedovolila udeliť pomazanie chorých britskému poslancovi Sirovi Dávidovi Amessovi dobodanému na smrť. Hrozný čin spáchal somálsky prisťahovalec Ali Harbi Ali. Polícia kňaza nepustila k poslancovi a doteraz neoznámila dôvod!
Podľa novín Daily Mail z piatka keď kňaz Jeffrey Woolnough počul, že poslanec umiera, vybral sa k miestu činu vyslúžiť poslancovi sviatosť pomazania chorých. Miesto bolo obkľúčené kordónom polície a tá ho k poslancovi nepustila, takže katolícky poslanec bojujúci celý život za ochranu života, ktorý pomohol miliónom ľudí, musel zomrieť bez tejto sviatosti Cirkvi. Pre LifeSiteNews kňaz povedal:

„Som miestny kňaz tu v Leigh-on-Sea a akonáhle som počul, čo sa Dávidovi stalo, okamžite som bežal k nemu, aby som zistil, aké to je vážne. Celá oblasť bola obkľúčená kordónom polície. Povedal som policajtovi, že ak umiera, musím ho pomazať! Policajt sa vysielačkou spojil s kolegami a spýtal sa, či ma môže pustiť. Odpoveď bola negatívna: „‘Ľutujem, otče, no oni vás tam nemôžu pustiť.‘“

Woolnough si myslí, že polícia mohla mať záujem o bezpečnosť uprostred teroristického útoku, alebo že Sir Ames bol už mŕtvy …

„Neviem, čo sa tam dialo, vtedy to nevedel nikto,“ dodal kňaz. „Potom som videl helikoptéru a pomyslel si, že už ho odvážajú a že zistím, kam ho dopravujú.“

Potom sa začal sa za Sira Amessa modliť ruženec, vyzval k tomu aj všetkých prítomných.
„Pomyslel som si, ak tam nemôžem ísť ja, tak tam musí ísť naša Matka,“

povedal kňaz Woolnough a dodal, že bol veľmi smutný, že nemohol vyslúžiť sviatosť.
Anglikánsky, vikár Farnosti Svätej Márie vo Willesdene Christopher Phillips vyhlásil:
„Nikomu by sa nikdy nemala upierať sviatosť pomazania chorých. Polícia v Essexe bude musieť zodpovedať vážne otázky a dôvod, že to bolo miesto činu tu neobstojí!“

Otec Woolnough k tomu povedal:
„Je v tom veľa nevedomosti. Ľudia napríklad nevedia, že je možné pomazať aj človeka, ktorý je zjavne už mŕtvy. Je tu potrebné hlbšie povedomie o tejto otázke a viac spolupráce a dialógu medzi kňazmi, políciou a lekármi. Musíme spolupracovať.“

Kňaz pre LifeSiteNews ešte dodal, že to nebolo prvý raz, čo kňazovi zabránili prístup k umierajúcej osobe a že kňazom by sa mal zaručiť prístup aj na miesto zločinu tak ako lekárom!“

* * * * * * *

MODLITBA ZA KŇAZOV sv. TERÉZIE z LISIEUX

Ó, Ježišu, večný veľkňaz, zachovaj svojich sluhov v ochrane svojho Najsvätejšieho Srdca, kde im nikto nemôže ublížiť. Zachovaj bez poškvrny ich posvätné ruky, ktoré sa denne dotýkajú tvojho Najsvätejšieho Tela, zachovaj bez poškvrny ich ústa, ktoré sú zavlažované tvojou predrahou krvou.
Zachovaj čisté ich srdcia, v ktorých je odtisnutá pečať tvojho slávneho kňazstva a ochráň ich od všetkých pozemských náklonností.
Daj, aby rástli v láske k tebe a zachráň ich od svetskej nákazy. Udeľ im moc, aby premieňali srdcia, ako premieňajú chlieb a víno. Žehnaj ich prácu, aby im prinášala hojný úžitok a udeľ im korunu večnej slávy. Amen.

ZASVÄTENIE SA PANNE MÁRII

Nepoškvrnené Srdce Panny Márie, plná dôvery prichádzam k Tebe. Chcem sa Ti úplne zasvätiť ako Tvoje dieťa. Navždy sa Ti zasväcujem a darujem.
Zasväcujem Ti celý svoj život, dušu, schopnosti, talenty aj bolesti. Všetko, čím som, čo mám a čo robím, všetko nech je Tvojím vlastníctvom. Tebe, Panna Mária, odovzdávam minulosť, prítomnosť aj budúcnosť.
Zasväcujem ti, Matka, aj svoju rodinu, svojich priateľov. Bez akejkoľvek výhrady nechávam vládnuť Tvoje Nepoškvrnené Srdce nado mnou, nad mojou rodinou a nad tými, ktorých mi chceš zveriť. Stále chcem myslieť na to, že Ti patrím, že ma vedieš a ochraňuješ.
Nepoškvrnená Matka, zasväcujem Ti obety a úsilie každého dňa, sľubujem ti, že sa budem s láskou k Tebe modliť ruženec a oslavovať Tvoju pamiatku a tak uzmierovať Boha za všetky urážky i Tebe spôsobené bolesti. Matka, Tvoja som teraz i naveky. Skrze Teba a s Tebou chcem navždy celkom patriť Ježišovi. Amen.

Sv. MICHAL ARCHANJEL

bráň nás v boji, buď nám ochrancom proti zlobe a úkladom diabla. Pokorne prosíme, nech mu Boh ukáže svoju moc. A ty, knieža nebeských zástupov, Božou mocou zažeň do pekla satana a iných zlých duchov, ktorí sa na skazu duší potulujú po svete. Amen. Sláva Otcu …

SLÁVNE KNIEŽA NEBESKÝCH VOJSK

svätý Michal archanjel, chráň nás v boji a hroznom zápase, ktorý vedieme proti kniežatstvám a mocnostiam, proti vládcom tohto temného sveta a proti zlým duchom.
Príď na pomoc ľuďom, ktorých všemohúci Boh stvoril nesmrteľných na svoj obraz a podobu a ktorých draho vykúpil z moci satana.
Bojuj dnes Pánov boj s légiami svätých anjelov, tak ako si kedysi bojoval proti Luciferovi, vodcovi pyšných duchov a všetkých odbojných anjelov, ktorí boli proti tebe bezmocní a už nebolo pre nich miesta v nebi.
Učiň, aby anjel odpadlík, ktorý sa zmenil na anjela temnosti, a ešte sa stále plazí po zemi, aby nás zničil, bol zvrhnutý do priepasti spolu so svojimi nasledovníkmi. Dnes tento prvý nepriateľ ľudstva a vrah od počiatku znova nadobudol sebadôveru. Prestrojený za anjela svetla chodí so zástupmi skazených duchov, napáda zem a vyhladzuje meno Pána Boha a Ježiša Krista, plieni, zabíja a posiela do večnej záhuby duše, ktorým bola určená koruna večného života.
Tento skazený had je ako nečistý prúd, ktorý vlieva do ľudí so zvrátenou mysľou a spustnutým srdcom jed svojej zloby, ducha klamstva, bezbožnosti a rúhania a smrteľný dych nečistoty, neresti a ohavnosti. Títo prefíkaní nepriatelia ľudstva zaplavujú blenom a palinou Cirkev, nepoškvrnenú Baránkovu nevestu, a dotýkajú sa jej posvätných pokladov.
Ponáhľaj sa, nepremožiteľné knieža, na pomoc Božiemu ľudu proti vpádom zatratených duchov a dožič mu víťazstvo. Amen.

Nekonečný Bože, ty obdivuhodne určuješ úlohy anjelom i ľuďom. Prosíme ťa, pošli svojich anjelov, ktorí ti ustavične slúžia v nebi, aby nás ochraňovali v pozemskom živote. Skrze nášho Pána Ježiša Krista. Amen.

K DUCHU SVÄTÉMU
Pane, zošli svojho Ducha a obnovíš tvárnosť zeme! Pane, obnov svoje prvé Turíce. Ježišu, udeľ všetkým milovaným kňazom dar rozlišovania duchov, obdaruj ich všetkými svojimi darmi, rozmnož ich lásku, urob z nich neohrozených apoštolov a pravých svätých medzi ľuďmi.
Duchu Svätý, Bože lásky, príď ako mocný vietor do našich katedrál, do večeradiel, do najbohatších domov práve tak, ako do najpokornejších príbytkov. Naplň celú Zem svojím svetlom, svojou útechou a svojou láskou! … Príď a povzbuď ľudí v tejto dobe takej plnej úzkostí, osvetli neistú budúcnosť mnohých, upevni tých, ktorí ešte váhajú na Božích cestách.
Duchu svetla, rozptýľ všetky temnoty zeme, uveď blúdiace ovce do Božieho ovčinca, pretrhni oblaky prikrývajúce tvoje tajomné svetlo. … Naplň všetky srdcia svojimi premnohými a vzácnymi darmi, ó božský plod obety Kalvárie, … (Krátené: Marthe Robinová, Turíce 26. mája.1939)

K FATIMSKEJ PANNE MÁRII:

Najsvätejšia Trojica, Otec, Syn a Duch Svätý, s hlbokou úctou sa ti klaniame, Obetujeme ti najsvätejšie Telo, krv, dušu a božstvo nášho Pána Ježiša Krista, prítomného vo svätostánku. Pre jeho nekonečné zásluhy ťa prosíme, odpusť nám všetky hriechy. A nielen nám, ale aj všetkým našim priateľom i nepriateľom.
Pokorne ťa prosíme, odpusť nám všetky urážky, ktorých sa ti denne od nás dostáva. Odpusť nám aj tie, ktorými sme urazili Nepoškvrnené Srdce Panny Márie, ktoré ťa tak veľmi miluje.
Jej prostredníctvom ti obetujeme naše modlitby, obety a všetky dobré skutky ako náhradu za neprávosti, spáchané proti jej Nepoškvrnenému Srdcu.
Obetujeme ich tiež za našu mládež, jej rodičov a vychovávateľov. Prijmi ich aj za obrátenie hriešnikov, pohanov a našich bratov žijúcich v blude.
Vrúcne ťa prosíme, daj nám svätých kňazov, biskupov a apoštolov. Zveľaďuj a chráň svoje dielo, aby sme jednotne a horlivo pracovali za rozšírení Božieho kráľovstva na zemi. Nech sa vždy stane tvoja svätá vôľa.
Odovzdávame sa ti, obetujeme a zasväcujeme v spojení s Nepoškvrneným Srdcom Panny Márie.
Dopraj nám všetky milosti. Daj, aby sme ťa lepšie poznali a z lásky ti slúžili. Zmiluj sa nad dušami v očistci.
Nakoniec ti vrúcne ďakujeme, za všetko, čím si obdaril našu dušu a naše telo.
Nepoškvrnené Srdce Panny Márie, buď nám spásou. Kráľovná presvätého ruženca, oroduj za nás. Amen. (S povolením cirk. vrchnosti Nitra č.1285/46)

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *