Život Cirkvi vo svete 35/2021

Obsah

Pápež František: „Na odstúpenie som nikdy nepomyslel!“

Kardinál Raymond Leo Burke píše list vďačnosti Bohu

Kapitula Baziliky sv. Petra má nové normy na zaistenie duchovnej služby

Biskup Schneider zaručuje potvrdenie o výnimke z očkovania

Biden blokuje záchranu kresťanov z Afganistanu!

Čína: 150 dolárov za nahlásenie ‚ilegálnych‘ veriacich !

USA: Sudca odvoláva odobratie syna nezaočkovanej matke

Biden blokuje záchranu kresťanov z Afganistanu!

Nový hlavný kaplán na Harvardskej univerzite neverí v Boha!!!

Biskup:“Nemám nič proti sobášu ženy s jej partnerkou“

Rakúsko: Minister nemá problém s mobbingom nezaočkovaných detí

Prezident Macron sľúbil kresťanom v Mosule podporu

Hrdinskí gastronómovia vylepujú nálepky „slobodnej zóny“

Biskup Barron: „Imagine“ Johna Lennona je totalitárny hymnus!“

Šéf Svetového ekonomického fóra Schwab o teológovi oslobodenia

Kňazské bratstvo sv. Pia X. dostalo chrám v centre Viedne

Japonsko: Zdravotnícka asociácia káže predpisovať Ivermectin

Kanada chce začať očkovať deti mladšie ako 12 rokov od r. 2022

Kanadského premiéra Trudeaua ľud vyhnal z mesta!

Bulharsko a Rumunsko: Málo očkovaných a málo infikovaných!

Hamburg: Kostoly zvažujú zavedenie „svätých omší 2G“

Slovo do dňa – Felix Culpa (Šťastná vina) – homília

Kňazi, vy ste moje ruže – vy máte dávať lásku iba Ježišovi a mne.

Satan vás chce zviesť k nedôvere a malomyseľnosti, že vás nejako zvlášť nemilujem. Vy ste moje ľalie, preto vás sužuje nečistotou. Vy ste moje ruže – vy máte dávať lásku iba Ježišovi a mne. Preto vaše srdce vábi k tvorom – aj cnostné osoby môžu byť prekážkou vášho úkonu lásky k Ježišovi.
Stačí najmenšia náklonnosť k tvorovi, aby váš úkon lásky nebol už taký, ako si to praje moje Nepoškvrnené Srdce… Vy ste moje alpské fialky pre svoju vnútornú maličkosť, pre svoje duchovné detstvo. Satan strojí nástrahy, aby ste sa cítili dospelými a istými na základe seba, svojich ideálov a činov … Ja vás už potom nemôžem viesť, môj plán nemôže byť uskutočnený. (Panna Mária don Gobbimu, 8.7.1974)

Deti moje, pomáhajte kňazom, satan ich dostal do svojej moci. Pomáhajte im, nikdy ich nesúďte! Stále ich milujte! Modlite sa za nich! Trpte s vernými kňazmi a biskupmi! To je kríž, ktorý dnes Ježiš od vás žiada! (9.7.1975)

* * * * * * *

Pápež František: Na odstúpenie som nikdy nepomyslel

František poskytol dlhé interview španielskej televízii

Madrid, 1.9.2021 (kath.net/KAP) 027 834 – Napriek závažným zdravotným problémom neprišli pápežovi Františkovi zatiaľ nijaké myšlienky na odstúpenie. Príslušné špekulácie médií v interview pre španielsku televíziu Cope v stredu odmietol:
„Neviem ako ste prišli na tú myšlienku. Ak je pápež chorý, objavujú sa zrejme vždy príslušné fámy.“
František povedal, že je rád, že je ešte na žive. Jeho operácia zrejme prebiehala dramatickejšie, ako sa myslelo:
„Jeden ošetrovateľ vo Vatikáne mi zachránil život. Ten mi naliehavo radil, aby som išiel na operáciu,“ prezradil 84-ročný pápež. Iní mu radili liečbu antibiotikami.
Bolo to prvé podrobné interviewhlavy Cirkvi po operácii, ktoré trvalo hodinu a pol.
Františkovi 4. júla na plánovanej trojhodinovej operácii odstránili kus hrubého čreva. Následné prehliadky potvrdili prvú diagnózu závažného zúženia čreva a ukázalo sa, že časť čreva je odumretá. Presnejší nález ukázal potom znaky sklerotizujúceho divertikulitisu – stvrdnutého zápalu everzií črevnej steny.
„Za to, že ešte žijem, musím ďakovať svojmu ošetrovateľovi – mužovi s mnohými skúsenosťami,“ povedal pápež. „Je to už druhý raz v mojom živote, čo mi zachránil život ošetrovateľ.“ Prvý prípad tohto druhu sa stal v r. 1957. Vtedy sa musel Jorge Mario Bergoglio ako seminarista v Argentíne podrobiť komplikovanej operácii pľúc.
Teraz si musí jeho telo najprv zvyknúť na to, že mu chýba 33 centimetrov dlhý kus čreva. Môže však všetko jesť a priebeh jeho dňa je „úplne normálny“ ako ubezpečil František.

„Stiahnutie sa z Afganistanu je naivné „

Medzi témami interview bolo aj stiahnutie sa západných oddielov z Afganistanu a o tom sa pápež vyslovil kriticky. Podľa jeho názoru sa pri jeho plánovaní nebrali do úvahy všetky eventuality. Povedal, že to nechce posudzovať, no očividne v tom bolo veľa naivity. Odchod armád je sám osebe právoplatný. No záleží na modalitách a príslušných rokovaniach. V nijakom prípade neslobodno afganské obyvateľstvo jednoducho prenechať jeho osudu.
Pápež zdôraznil, že Vatikán sa bude diplomatickou cestou zasadzovať za ľudí v Afganistane. Štátny sekretár kardinál Pietro Parolin je „skutočne najlepší diplomat“ akého pozná, ako zdôraznil pápež a povedal:
„Som si istý, že kardinál Parolin pomôže, alebo aspoň pomoc ponúkne. Situácia je ťažká. Svoju osobnú úlohu ako pápeža vidím v tom, že vyzvem kresťanov k modlitbe a pôstu.“
Svoj nedávny výnos o obmedzení tradičnej svätej omše hlava Cirkvi v interview bránila:
„Pri prieskume medzi biskupmi v r. 2020 sa ukázalo, že z pôvodného pastoračného úsilia Benedikta XVI. vyjsť v ústrety prívržencom tridentskej formy svätej omše sa stala ideológia! Museli sme teda reagovať jasnými pravidlami. Teraz ide o to, aby sme sa pastoračnou starostlivosťou vyhli excesom!“

Pápež bránil aj dialóg s Čínou: „Ten nie je jednoduchý, ale ja som presvedčený, že sa nesmieme vzdávať dialógu. Môžeme sa mýliť, robiť chyby – napriek tomu je toto tá správna cesta. Jednotlivé konkrétne veci ako menovanie nových biskupov sú obozretné kroky, aj keď sa ich výsledky na jednej či druhej strane môžu javiť otázne.“

„Na list nemeckým katolíkom som potreboval celý mesiac!“

„Prestane nemecká cirkev po započatej synodálnej ceste konečne spať?“ znela otázka. „Dovolil som si poslať katolíkom v Nemecku list,“ povedal pápež a dodal, že list napísal iba po španielsky:
„Potreboval som na to s modlitbami a premýšľaním celý mesiac. Potom som odoslal originál v španielčine aj preklad do nemčiny. V tomto liste som vyjadril všetko, čo si o nemeckej synode myslím. Tam je všetko napísané.“
Interview viedol Carlos Herrera pre Rádio COPE a španielsky prepis interview uverejnilo Rádio Vatikán. Herrera sa žiaľ pápeža neopýtal, či je s prijatím tohto takmer zabudnutého listu „Putujúcemu Božiemu ľudu v Nemecku“ pápež spokojný.
Ďalšia otázka znela: „Nemecká synoda nie je nový protest … história sa opakuje …“. Na to pápež odpovedal:
„Áno, ale nemalo by sa to brať príliš tragicky. U mnohých biskupov, s ktorými som hovoril, som nenašiel nijaký zlý úmysel. Ide o pastoračné úsilie, ktoré však niektoré veci, ktoré som v liste vyhlásil, nerešpektuje, hoci by sa rešpektovať mali.“
Mnohí kritici tzv. „synodálnej cesty“ v Nemecku vidia veľké nebezpečie v tom, že veľká časť katolíkov sa vymaní zo spoločenstva so všeobecnou Cirkvou a že by mohla nastať schizma. Sporné sú otázky ako podávanie svätého prijímania znovu zosobášeným rozvedeným, alebo párom nežijúcim vo sviatostnom manželstve, či protestantským manželským partnerom katolíkov, alebo požiadavka tzv. vysviacky žien a žehnanie homosexuálnych párov.

***********

Kardinál Raymond Leo Burke píše list vďačnosti Bohu

Praised be Jesus Christ! Nech je pochválený Ježiš Kristus! 027 833

V Najsvätejšom Ježišovom Srdci a skrze Nepoškvrnené Srdce Panny Márie vyjadrujem hlbokú vďačnosť Bohu, ktorý ma priviedol k uzdravovaniu a zotavovaniu. Ako už komunikovalo vedenie Svätyne Guadalupskej Panny Márie, za čo vyslovujem svoje hlboké ocenenie, už nie som intubovaný pľúcnym ventilátorom. Preložili ma z jednotky intenzívnej starostlivosti do normálnej nemocničnej izby, kde mi lekári, sestričky a iný nemocničný personál poskytujú starostlivú, úžasnú a účinnú liečbu. Za tento oddaný personál takisto zo srdca ďakujem, ako aj kňazom, ktorí mi vysluhovali sviatosti. Tým, čo sa za mňa modlili nespočetné ružence a iné modlitby, zapaľovali sviece a obetovali sväté omše, vyjadrujem tiež srdečnú vďaku a prosím Pána a jeho Matku, aby vás všetkých žehnali. Ďakujem aj bratom biskupom a kňazom, ktorí za mňa slúžili sväté omše a modlili sa za mňa pri oltári.
Toto veľkodušné vyliatie milostí ma spája s vami špeciálnym spôsobom a tak som zvlášť spojený so všetkými obeťami trpiacimi covidom-19. Z celého srdca vyjadrujem želanie, aby som mohol odpovedať na každý telefonát, na každú správu a mail. Avšak pre intenzívnu rehabilitáciu, ktorú čoskoro začnem, nebude možné odpovedať inak ako listom pre všetkých. Pri vašej láske viem, že pochopíte tieto okolnosti a prijmete, že si musím šetriť energiu, aby som znova nadobudol zdravie a silu. Nemocničné pravidlá dovoľujú návštevy iba členom rodiny. Počas dlhšej rekonvalescencie budem s vami zdieľať iba veľmi významné záležitosti.
Svätyňa Guadalupskej Panny Márie prijala potrebnú a kľúčovú úlohu v priamej komunikácii z mojej strany. Chcem vás preto láskavo požiadať, aby ste adresovali všetko na adresu svätyne: GuadalupeShrine.org/MessageCardinalBurke.
Nedávno som si pripomenul heslo mojej biskupskej služby „Secundum Cor Tuum“ (Podľa tvojho Srdca). Všetky veci usporiadané v Božej vôli a skrze ňu majú pôvod v Najsvätejšom Srdci nášho Spasiteľa, ktorého základnou motiváciou je jeho večná láska k Otcovi a jeho deťom. Zasiahla Božia prozreteľnosť a zostávam ešte hospitalizovaný a znova potvrdzujem svoje biskupské presvedčenie:
Utrpenie spojené s utrpením Ježiša Krista je skutočne účinné v Božom pláne pre našu spásu, ak sa prijíma z vôle a z celého srdca. Sv. Pavol inšpirovaný Duchom Svätým nás učí význam utrpenia: ‚Teraz sa radujem v utrpeniach pre vás a na vlastnom tele dopĺňam to, čo chýba Kristovmu utrpeniu pre jeho telo, ktorým je Cirkev,‘ (Kol 1,24).
Spojený s Ježišom Kristom, Kňazom a Obeťou, ponúkam všetko, čo trpím za Cirkev a za svet. Prosím Boha, aby požehnal vás a vaše rodiny a s dôverou zverujem vaše úmysly príhovoru Guadalupskej Panny Márie a sv. Juana Diega, sv. Michala archanjela, sv. Jozefa, sv. Petra a Pavla a vašim svätým patrónom a zostávam Váš v Najsvätejšom Ježišovom Srdci, v Nepoškvrnenom Srdci Panny Márie a v najčistejšom srdci sv. Jozefa!
Raymond Leo Cardinal Burke
28. augusta 2021, na sviatok sv. Augustína, biskupa a učiteľa Cirkvi

***********

Kapitula Baziliky sv. Petra má nové normy na zaistenie duchovnej služby

Vatikán, 28.8.2021 (RV) 027 832 – Pápež František schválil prechodné normy pre Vatikánsku kapitulu v rámci reformy tisícročnej inštitúcie. Chce tak zdôrazniť liturgickú a pastoračnú službu kanonikov v Bazilike sv. Petra.
V deň liturgickej spomienky sv. Augustína pápež František schválil Prechodné normy pre Kapitulu baziliky sv. Petra s platnosťou od 1. októbra. Cieľom je začať s reformou starobylej inštitúcie, ktorej štatút sa reviduje. Je to najmä „služba liturgickej a pastoračnej animácie“, ktorú kanonici doteraz vykonávali vo Vatikánskej bazilike najmä v nedele a sviatky.
Pre necelých 30 kanonikov nové normy stanovujú „kapitulný plat, ktorý sa nedá spájať s inými odmenami za služby v Rímskej kúrii a iných inštitúciách spätých so Svätou stolicou“. To platí aj pre koadjútorov kapituly, ktorí vykonávajú svoju prácu pri liturgických sláveniach, pastoračných prácach a iných úlohách.
Správa a prevádzkovanie hospodárskych činností spojených s Klenotnicou a predajom náboženských predmetov budú zverené inštitúcii Fabbrica di San Pietro, slúžiacej historicky na údržbu a renováciu chrámu. Tá „prevezme aj všetkých zamestnancov kapituly“ a bude vyplácať aj finančné príspevky pre kanonikov a koadjútorov.

História a úloha kapituly

Kapitula Pápežskej baziliky sv. Petra vo Vatikáne pozostáva z kolégia kňazov, ktorých pápež vymenoval za kanonikov a z koadjútorov. Bola založená v roku 1053 bulou sv. Leva IX., ktorá potvrdila prax, ktorá bola v konštantínovskej bazilike už po celé stáročia, keď v nej liturgickú a modlitebnú službu vykonávali mnísi z rôznych kláštorov. Od pápeža Eugena IV. (1145-1153) sa kapitula postupne transformovala na autonómne spoločenstvo a prešla z mníšskej na kanonickú štruktúru.
Činnosť kapituly od počiatku zahŕňala rôzne oblasti: liturgickú, majetko-správnu týkajúcu sa baziliky a jej filiálnych kostolov, pastoračnú starostlivosť o štvrť Borgo a charitatívnu činnosť so sociálnymi službami. Od 16. storočia, keď sa začala výstavba novej baziliky, sa dejiny kapituly prelínali s dejinami stavebnej dielne Fabbrica di San Pietro. Boli to dve samostatné inštitúcie riadené jedným arcikňazom.
V posledných desaťročiach – ako zdôraznil Benedikt XVI. pri stretnutí s kanonikmi 7. októbra 2007 – „sa činnosť Kapituly v živote Vatikánskej baziliky postupne orientuje na znovuobjavenie jej skutočných pôvodných funkcií, spočívajúcich predovšetkým v službe modlitby (…) To je vlastná povaha Vatikánskej kapituly a prínos, ktorý od vás pápež očakáva: Pripomínať vašou modlitbovou prítomnosťou pri Petrovom hrobe, že nič sa nemá uprednostňovať pred Bohom; že Cirkev je plne zameraná na neho, na jeho slávu; že Petrov primát slúži jednote Cirkvi a tá zasa slúži spásnemu plánu Najsvätejšej Trojice.“ -jb-

Zakázal kardinál Cupich modlitbu k sv. Michalovi archanjelovi?

Chicago, 30.8.2021 (LifeSiteNews) 027 831 – Farnosť Chicagskej arcidiecézy strímovala svätú omšu z Kostola sv. Jozefa v americkom Libertyville v štáte Illinois. Po nej sa začali šíriť sociálnymi médiami správy, že kardinál Blase Cupich z Chicaga nariadil kňazovi, aby sa ľudia prestali modliť k sv. Michalovi archanjelovi a k Panne Márii po svätej omši! Farár John Trout to poprel. Avšak na videu, ktoré už stiahli, kaplán Emanuel Torres-Fuentes na videu povedal:
„Nasledujúc direktívu kardinála Cupicha, chceme všetkým pripomenúť, že modlitba k sv. Michalovi archanjelovi sa po omši nemá verejne modliť. Túto horlivú modlitbu sa možno modliť súkromne a rešpektovať tak iných v kostole! Okay? A pripomínam tiež, že ja sa rád modlím Zdravas Mária po skončení slávenia Eucharistie. Ale teraz mi povedali, že aby som namiesto toho zaspieval pieseň Panne Márii.“
„Čo povedať?“ dodal ešte povedal kaplán Torres-Fuentes ordinovaný v r. 2018. „Ako kňaz musím poslúchať. A poslušnosťou by som mal byť v pokoji. A moje srdce je pokojné. Okay? Rozmýšľal som o tom. Teraz hovorím okay. Je to v poriadku. Ak to kardinál Cupich povie, musím to urobiť. Jasné? Ale v pokoji. Okay? Ďakujem vám.“ … Direktíva ostatných farnostiam v tomto zmysle od kardinála nevyšla.

* * * * * * *

************************
Napísali o nás v Rakúsku:
************************

Teológ Žuffa: Slovenský odpor voči kurzu obnovy pápeža

Viedeň/Trnava, 2.9.2021 (KAP) 027 830 – Nálada v katolíckej „mainstreamovej cirkvi“ na Slovensku nie je pre pápeža Františka zďaleka taká vrelá, ako to bolo u sv. Jána Pavla II. Zdôraznil to slovenský pastoračný teológ Dr.Theol. Jozef Žuffa v interview pre rakúske katolícke noviny. Pred návštevou pápeža to odôvodnil istým druhom cirkevnej monokultúry, ktorá je hlboko vrytá ešte z čias komunizmu. Žuffa hovorí, že pápežov kurz obnovy naráža na odpor. Poukázal na prieskum medzi katolíkmi z r. 2019 s otázkou ktorému z ostatných troch pápežov sa cítia najbližšie:
65 percent uviedlo sv. Jána Pavla, 5 percent Benedikta XVI. a 20 percent Františka.
„František realizuje obnovu. Jeho priority rozkývali našu samo-vybudovanú stabilitu, ak ich berieme vážne. Mnohí kňazi otvorene prejavujú, že s ním nesúhlasia. Napriek tomu sa prirodzene aj mnohí v cirkvi aj na pápežovu návštevu tešia,“ povedal Žuffa.
„Od ‚zamatovej revolúcie‘ síce prešlo už 30 rokov, no komunistická minulosť stále hrá úlohu. Cirkvi bojovali v komunizme proti jasnému nepriateľovi – režimu. Tento boj prežívali tak hlboko, že boj proti nepriateľovi dodnes poskytuje istú identitu. Boj sa zameriava proti ‚západnému svetu‘,“ hovorí Žuffa ďalej. „Napriek EÚ sme nedokázali vytvoriť spoločný cirkevný priestor. Utečenecký rok 2021 bol symptomatický. Veľmi dlho trvalo, kým slovenská cirkev našla svoju pozíciu a nehovorila už o nebezpečí, ale si aj všimla, že férový prístup k cudzím je úlohou cirkvi a že tu ide o ľudí, ktorí sú v núdzi. Ako v štáte tak aj v cirkvi sa s utečencami robila politika. Verejnosť hľadela iba na nebezpečie a cirkev to dlho robila rovnako.“ „Dve ústredné témy v slovenskom ‚kultúrnom boji‘ sú okrem toho: potrat a homosexualita. Model cirkvi v týchto otázkach: ‚Sú tu nepriatelia a my máme pravdu‘. Západný svet si vymyslel tzv. gender ideológiu. Rodová rovnosť je častou témou v homíliách. Mnohí veriaci síce nie sú spokojní s cirkevným mainstreamom, ale nepoznajú nijaký alternatívny model myslenia. Cirkev si vybudovala takú silnú vnútornú kultúru, že už niet priestoru na výmenu názorov v cirkvi. Monokultúra cirkvi napomáha extrémy,“ varoval teológ.
Hľadanie nových odpovedí sa podľa neho spája s pápežom Františkom, no nepatrí k chápaniu mainstreamového katolicizmu:
„Ešte potrvá, kým dôjde k obratu. Občianska spoločnosť medzitým už urobila také kroky vývoja, aké v cirkvi ešte chýbajú – a síce v kľúčových témach ako solidarita alebo láska k blížnemu. Občianska spoločnosť je proste už ďalej. V oslabenej forme to vidím pravdaže aj na Západe,“ povedal Žuffa.
Jozef Žuffa prednáša pastoračnú teológiu na Trnavskej univerzite. Štúdium teológie absolvoval sčasti vo Viedni. Chápe sa ako „hlas hľadajúcich veriacich na Slovensku, ktorí nie sú spokojní s monokultúrou, ale nevidia nijakú alternatívu“, ako sa teológ vyjadril.

* * * * * * *

Biskup Atanáz Schneider : „Vstupujeme do čias apokalypsy“

USA, 27.8.2021 (LifeSiteNews) 027 829 – V interview pre LifeSiteNews v októbri 2020 známy kazašský biskup Atanáz Schneider prezentoval apokalyptický pohľad na nútenú očkovaciu kampaň. Teraz vlády na celom svete začali s očkovaním a jeho slová nemohli byť viac prorocké. Biskup Schneider povedal, že bude globálne povinné očkovanie a „potom vstúpime do éry apokalypsy“:
„Možno sa mýlim, ale mám podozrenie, že táto situácia bola vytvorená nielen na zavedenie kontroly populácie, ale aj na globálnu legalizáciu potratov, aby spolupracovala celá planéta v procese zabíjania detičiek na vakcíny, ktoré využívajú časti ich telíčok. Vakcíny budú povinné – bez nich nebudete môcť pracovať, cestovať, chodiť do školy – celá populácia musí dostať vakcíny, ale jediné tie z buniek potratených detí. Možno budú hovoriť, že iné vakcíny sú neúčinné … To je pre mňa posledný krok satanizmu – že satan a svetová slobodomurárska vláda tak prinúti všetkých vrátane Cirkvi, aby prijali potrat týmto spôsobom. A preto tomu musíme veľmi silne odporovať, ak to príde. Musíme dokonca prijať aj to, že budeme mučeníkmi.
Sme na to pripravení? Jedinou prípravou je, že budeme neustále v stave posväcujúcej milosti s horlivou modlitbou a pokáním. No potom prichádza biskup Schneider k najbolestnejšej časti a hovorí:
„Na nešťastie niektorí biskupi dokonca dobrí biskupi a kňazi, už veľmi vysvetľujú podľa mňa sofistickým spôsobom prijatie vakcíny z potratených detí princípom iba morálnej spolupráce, bez vašej vôle, bez vášho súhlasu. Ale to je pre mňa sofizmus*, ktorý nemožno aplikovať v tomto konkrétnom prípade, pretože je aj zdravému rozumu jasné, že keď viete, že vakcína je z potratených detí, nemôžete aplikovať tento morálny princíp alebo teóriu na tento konkrétny prípad.
* ( Sofizmus je tvrdenie zdanlivo logické, ktoré však dospieva k neprijateľnému záveru, buď svojou absurditou, či zámerne nesprávnym použitím pravidiel dedukcie. Tradične sa pripúšťa, že sofizmus sa odlišuje od paralogizmu zámernou snahou klamať. )
Preto musíme byť veľmi opatrní, aby sme neboli zatiahnutí do tohto omylu, ani keď prichádza od dobrých, tradícii verných kňazov. Toto je to nebezpečie a my mu musíme odporovať. A toto je práve tento prípad. Všade na svete veľká väčšina biskupov presadzuje vakcínu bez ohľadu na to, či je z buniek potratených detí.“
Biskupská konferencia Anglicka a Walesu 30. júla konštatovala:
„Katolícka cirkev silne podporuje vakcináciu a katolíci majú prima facie povinnosť byť zaočkovaní nielen pre svoje zdravie, ale aj zo solidarity s inými, najmä s najzraniteľnejšími. Veríme, že je morálnou povinnosťou zaručiť širokú zaočkovanosť pre bezpečnosť iných. To je zvlášť dôležité pre vakcíny objavené proti covidu-19.“
Vatikánska Akadémia pre život vydala v r. 2017 dokument, kde sa uvádza: „Je morálnou povinnosťou zaručiť širokú zaočkovanosť na zabezpečenie bezpečia iných. Všetky klinicky odporúčané vakcíny možno použiť s čistým svedomím. To neznamená nejakú spoluprácu s dobrovoľným potratom.“
************
Katolícki kardináli a biskupi ako napr. kardináli Gerhard Ludwig Müller, Joseph Zen a Janis Pujats uvádzajú:
„Pre katolíkov je morálne neprijateľné vyvíjať alebo používať vakcíny odvodené z plodov potratených detí!“
Na Rímskom fóre za život v máji 2020 kardinál Raymond Burke vyhlásil:
„Musí byť jasné, že nikdy nemožno morálne ospravedlniť vyvíjanie vakcíny použitím buniek potratených detí. Nútené očkovanie týmito vakcínami porušuje integritu občanov.“
Biskup Jozef Strickland z Tyleru v Texase vyhlásil:
„Obnovujem svoju výzvu, aby sme odmietli každú vakcínu vyvinutú z použitím potratených detí! Aj keď vznikla pred desiatkami rokov, stále to znamená že život detí bol ukončený pred narodením a ich telíčka sa využili ako náhradné diely! Nikdy neskončíme s potratmi DOKIAĽ NEUKONČÍME TOTO ZLO!“
Viac ako 870 000 ľudí už podpísalo petíciu vyzývajúcu vlády na celom svete, aby ne zavádzali povinné očkovanie proti covidu.
Máme tu situáciu, že kardináli stoja proti kardinálom a biskupi proti biskupom, ako predpovedala Panna Mária v zjavení sr. Agnesy Sasagawa v japonskej Akite 13. októbra 1973:
„ … Ak ľudia nebudú konať pokánie za svoje hriechy, tak Pán Boh zošle veľký trest na ľudstvo. Bude väčší ako potopa. Oheň spadne z neba a zničí veľkú časť ľudstva, dobrých ako aj zlých, neušetrí ani kňazov a veriacich. Tí, ktorí prežijú, budú takí skľúčení, že budú závidieť mŕtvym. Jedinou zbraňou, ktorá ľuďom zostane, bude ruženec a znak kríža.
Modlite sa denne ruženec za pápeža, kňazov a biskupov. Satan sa infiltruje do Cirkvi takým spôsobom, že sa kardináli postavia proti kardinálom, biskupi proti biskupom. Bude medzi nimi veľa rozkolov. Kňazi, ktorí ma uctievajú, budú predmetom pohŕdania a iní kňazi im budú klásť prekážky. Kostoly a oltáre budú zničené. Cirkev sa naplní tými, ktorí prijímajú kompromisy a diabol zvedie mnoho kňazov a zasvätených duší, aby opustili službu Pána. Diabol bude zvlášť útočiť proti dušiam zasväteným Bohu. Pomyslenie na stratu toľkých duší je príčinou môjho smútku. Ak sa hriechy ešte rozmnožia čo do počtu aj závažnosti, nebude pre nich odpustenia. Modlite sa veľa ružencov, ja sama vás môžem zachrániť z nešťastí, ktoré sa blíži. Tí, ktorí mi dôverujú, budú zachránení.“
No to bolo predpovedané od počiatkov Cirkvi. V Skutkoch apoštolov čítame:
„Ja viem, že po mojom odchode vniknú medzi vás draví vlci a nebudú šetriť stádo. Ba aj z vás samých povstanú muži, čo budú prevrátene hovoriť aby strhli učeníkov za sebou, (Sk 20, 29-30).
Biskup Schneider dúfal, že tento scenár nenastane. V dobe apokalypsy, ktorej isté znaky už badáme, musíme preto vzývať najmä sv. Michala archanjela. Vidíme totiž, že aj posolstvo Fatimskej Panny Márie sa stále viac sprítomňuje a je stále potrebnejšie. …

Biskup Schneider zaručuje potvrdenie o výnimke z očkovania

USA, 31.8.2021 (LifeSiteNews) 027 828 – Mnohí katolíci v USA sa obávajú hrozby vyhodenia z práce, alebo že budú inak prinútení dať sa zaočkovať potratom poškvrnenou experimentálnou vakcínou. Biskup Atanáz Schneider z Kazachstanu sa rozhodol poskytovať certifikát členstva v Bratstve Fatimskej Panny Márie. tomu, kto sa cíti k tomu povolaný.
Toto bratstvo sa stavia proti potratom poškvrneným vakcínam z dôvodu výhrady vo svedomí pre hlbokú náboženskú vieru. Certifikáty sú na meno a majú jeho podpis. Každý, kto sa prihlási za člena bratstva, môže dostať tento certifikát s osobným vyhlásením pre zamestnávateľa:

„Potvrdzuje sa, že (meno) je doživotným členom Bratstva Fatimskej Panny Márie s dobrou povesťou a ako taký má hlbokú vieru, že zločin potratu je taký obludný, že každé spojenie s týmto zločinom, aj keď veľmi vzdialené, ako sú vakcíny používajúce potratené plodové bunky na testy pri ich produkcii, je nemorálne a katolík to nemôže prijať za nijakých okolností.“
Christopher Wendt, medzinárodný riaditeľ Bratstva Fatimskej Panny Márie spolu s biskupom Schneiderom vysvetľuje, že každý na svete je vítaný pripojiť sa k tomuto bratstvu:
„Zložíte niekoľko sľubov, ktoré vám môžu pomôcť pokúsiť sa žiť výzvy Fatimskej Panny Márie a uskutočňovať triumf jej Nepoškvrneného Srdca vo svojom živote.“
Na webovej stránke Religious Exemption Letter Template sú ďalšie inštrukcie. Vyplní sa certifikát, niekoľkými slovami sa uvedie presvedčenie a ak sa niekto naozaj cíti povolaný k tomuto bratstvu, stane sa jeho členom. Mailom potom dostane obratom osobný certifikát preverený právnikmi s podpisom biskupa Schneidera. Ak sú porušované ústavné práva v zamestnaní, možno tiež požiadať o pomoc právnika.

Čína: 150 dolárov za nahlásenie ‚ilegálnych‘ veriacich !

Peking, 3.9.2021 (kath.net/Christian Post/mk) 027 827 – Čínsky komunistický režim prikázal občanom na severovýchode krajiny, aby nahlasovali štátnym orgánom „ilegálne náboženské aktivity“. Za každý taký oznam sľúbila vláda odmenu asi 150 dolárov. Oznámiť sa majú napríklad kázne, rozdávanie tlačenej náboženskej literatúry, či audiovizuálnych produktov mimo Božích domov, ako aj nepovolené dary a zbierky. Celé sa to odôvodňuje „zabránením šírenia covidu a zabezpečením harmonického a stabilného náboženského prostredia“.
Americká organizácia „International Christian Concern“, ktorá sleduje prenasledovanie kresťanov vo svete, k tomu vyhlásila, že tým sa majú očividne potláčať v prvom rade domáce cirkvi.
V Číne žije odhadom asi 100 miliónov kresťanov, z ktorých je veľká časť v ilegalite. Nové opatrenia sa pridávajú k mesiace trvajúcemu utláčaniu náboženského života komunistami aj na aplikáciách a v sociálnych médiách.

USA: Sudca odvoláva odobratie syna nezaočkovanej matke

Chicago, 1.9.2021 (LifeSiteNews) 027 826 – Sudca James Shapiro z Cook County odvolal vlastné rozhodnutie zbaviť opatery matku dieťaťa, ktorá nebola zaočkovaná. Pôvodne nariadil, že Rebecca Firlitová nesmie vidieť svojho 11-ročného syna, pretože nedostala vakcínu proti covidu. „Veľmi mi chýba môj synček, “ povedala vtedy zúfalá matka.
Matkina právnička Dr. Annette Fernholzová, potvrdila pre FOX 32 že rozsudok bol anulovaný. Dôvod tohto druhého sudcovho rozhodnutie je nejasný. Matka sa síce predtým odvolala, no v novom vyhlásení sa hovorí, že nový výnos nemá nič do činenia s odvolaním. …
Dr. Jeffrey Leving, právnik chlapcovho otca však povedal pre noviny „Chicago Sun Times“, že rozhodnutie je „nešťastné“ a chce bojovať za jeho zmenu!
Matka chlapca pre noviny povedala: „Viem, že hovoria, že som ohrozením pre svojho syna. Pre mňa sa to však neskončilo.“
Matkin boj pokračuje s uvedomením si nebezpečia vakcín a vydaných opatrení.
Veď samotné americké vládne „Centrum pre registráciu vedľajších účinkov“ hlási tisíce úmrtí a státisíce vedľajších účinkov týchto experimentálnych látok! Mnohí lekári a vedci upozorňujú na škodlivé účinky a odporúčajú očkovanie iba v núdzi -najzraniteľnejším – seniorom, obéznym ľuďom, či iným v ťažkej situácii.

Biden blokuje záchranu kresťanov z Afganistanu!

Islamské krajiny sú ochotnejšie prijímať kresťanov z Afganistanu ako vláda USA. Majú s nimi viac súcitu ako americká vláda! Je to zraňujúce! Pritom konvertitom na kresťanstvo hrozí v krajine nielen smrť ale upálenie za živa!!!

Washington, D.C., 31.8.2021 (LifeSiteNews) 027 825 – Vláda Joe Bidena blokuje záchranu afganských konvertitov na kresťanstvo, ktorí sa usilujú uniknúť pred hrozbou smrti od Talibanu.
Deň 31. august znamenal poslednú možnosť úniku. Komentátor konzervatívneho rádia a TV Glenn Beck rýchlo zozbieral až 30 miliónov dolárov na charterové lety na záchranu kresťanov, ktorých Američania nechali napospas Talibanu a tak ich v podstate vláda USA odsúdila na smrť.
„Vláda USA zablokovala každý krok týmto smerom. Vláda a Biely dom boli pre nás najväčším problémom! Každý iný s nami spolupracoval, ľudia odložil spory a pokúšali sa dostať kresťanov do bezpečia. Pritom konvertitom hrozí nielen smrť ale upálenie za živa!“povedal Beck pre Fox News.
Beckova organizácia „Nazarénsky fond“ vypravila zatiaľ lietadlami z Afganistanu asi 5100 utečencov. No čakalo ďalších 500 aj žien a detí, keď sa začalo bombardovanie. A veliteľ ich vykázal z ochranného pásma letiska.
„Videl som, ako sa usilovali dostať naspäť. A potom som videl krv a časti tiel a nič iba smrť v tej oblasti! Naše poslanie sa potom veľmi zmenilo. Keďže sme poslali ľudí do ešte väčšieho nebezpečenstva, snažili sme sa kresťanov znova dostať odtiaľ von, pretože im hrozí nielen smrť – ale upálenie za živa!“ povedal Beck. „Islamské krajiny na Blízkom Východe majú väčší súcit s kresťanmi ako Bidenova vláda a chcú ich prijímať! Je to zraňujúce, ohromujúce a zlé! A Američania nechceli prijať do lietadiel ani iných európskych kresťanov – ako napr. z Macedónska!“ …

Nový hlavný kaplán na Harvardskej univerzite neverí v Boha !!!

Jeho „náboženstvom“ je americká politika!

USA, 31.8.2021 (LifeSiteNews) 027 824 – Píše sa rok 2021 a všetko je možné! Muž môže byť ženou. Muž môže byť tehotný. A je predsa toľko rodov, ktoré „môžete identifikovať“…
A nový hlavný kaplán na svetoznámej Harvardskej univerzite Greg Epstein (na obr.) je ATEISTA a autor knihy s názvom „Dobro bez Boha“!
Spomenieme, že Harvard založil v r. 1636 John Harvard, puritánsky kňaz. Ako iné elitné inštitúcie bol pevne zakotvený v kresťanskej viere. Teraz nie je zakotvený v ničom!
Greg Epstein bol zvolený jednohlasne a tak predsedá všetkým 40 kaplánom v univerzitnom komplexe! A Epstein je pochopiteľne nadšený:
„Ďakujem humanistickým inštitúciám, ktoré ma inšpirujú na mojej ceste už 20 rokov. Nebol by som tu, ale som tu kvôli vám! Pre mnohých z nás znamenáte tak veľa. Ďakujem vám, humanistickí spojenci v americkej politike – čo je mojím pravým náboženstvom. Ďakujem vám – skupinám medzináboženskej viery – ktorí ste odvážne vybudovali precedens vrelého partnerstva humanistov, ako som ja.“

Čítate dobre! Nový harvardský hlavný kaplán hovorí, že pravým náboženstvom je americká politika! …
Epsteinovou úlohou bude viesť vyše 40 kaplánov z rôznych náboženstiev – židov, hindov, budhistov a kresťanov. Epstein neverí v nijakú z týchto tradícií a úplne odmieta existenciu Boha! Hovorí napr. že je rabínom „skrze Spoločnosť pre humanistický judaizmus“.
No Greg Epstein, žiaľ, nereprezentuje ani len rastúci podiel americkej verejnosti – tých, ktorí neveria v Boha a odmietajú židovsko-kresťanské hodnoty, ale pestujú vágnu konzumentskú spiritualitu, ktorá im dovoľuje naviazať sa na akúsi podobu transcendentnosti, zatiaľ čo žijú ako pohania. Sociológ Christian Smith to nazval „moralistický terapeutický deizmus“ a rýchlo sa to stáva definíciou svetonázoru prichádzajúcej generácie.
Je zaujímavé, že Američania sa stále viac identifikujú ako ľudia, ktorí nevyznávajú nijakú tradičnú náboženskú kategóriu, ale pritom sa nechápu ako menej nábožensky založení! Nahromadili si tak ako Epstein akúsi zbierku názorov, ktorú označujú ako „svoju pravdu“. Ich boh im tam nekladie nijaké požiadavky a vykresľujú si ho podľa svojich chúťok. …

Biskup:“Nemám nič proti sobášu ženy s jej partnerkou“

Nový švajčiarsky biskup z Churu na tému“Manželstvo pre všetkých“ povedal:
„Som presvedčený, že AJ rodina, kde biologický otec a biologická matka spolu žijú harmonicky so svojimi deťmi a so starými rodičmi je tiež obohatením pre všetkých. Nemá sa rušiť to, čo už NEZÚRODŇUJE celú našu spoločnosť.“ …
Chur, 20.8.2021 (kath.net/rn) 027 823 – Nového biskupa Churu, Josepha Bonnemaina – ako sme už písali – menoval pápež osobne po tom, čo švajčiarski kanonici Churu neschválili ani jedného z troch kandidátov navrhovaných ako nástupcov ich verného biskupa Vitusa Huondera.
Nedávno v televízii SRF v relácii „Club“ o hlasovaní Švajčiarska 26. septembra k zmenám v občianskom zákonníku, ktoré by umožnili „manželstvo“ homosexuálov na otázku moderátorky: „Nemôže sa pani S. zosobášiť so svojou partnerkou?“ biskup odpovedal:
«Ja nemám nič proti tomu. Som úplne za to, aby sa odstránila každá diskriminácia a aby sa realizovala zmysluplná diferenciácia. Podľa mňa ide iba o pomenovanie – či sa to rozdielne pomenuje rovnakým názvom.“
Biskup sa de facto vyslovil za rovnaké práva pre všetkých, ale proti premenovaniu toho, «čo sa pôvodne klasicky označovalo ako «manželstvo»:
„Nemám nič proti tomu, aby náš národ hlasoval za tieto rovnaké práva. A napriek tomu by som chcel, aby to pôvodné neupadlo do zabudnutia.“
Biskup Bonnemain sa tiež vyslovil za «špecializovanú pastoráciu» pre homosexuálov vo farnostiach a dodal:
„Predtým som povedal: Ja som totálne proti diskriminácii a za mnohorakosť. Ale som presvedčený, že každý z nás je za to, že aj rodina, kde biologický otec a biologická matka spolu žijú harmonicky so svojimi deťmi, so starými rodičmi je tiež obohatením pre všetkých. Nemá sa rušiť to, čo už nezúrodňuje celú našu spoločnosť. Aby pôvod ľudstva – hovorím o biblickom pôvode – tá osamelosť človeka, ktorú Boh prekonal partnerstvom, aby sa toto spolužitie muža a ženy a to ‚množte sa‘ neupadlo do zabudnutia. To je obohatením pre nás všetkých.“
Na otázku, prečo nechce, aby sa homosexuáli nemohli sobášiť a prečo prudko odmieta etikety konzervatívni a tradicionalisti biskup povedal:
„Nehovorím, že by som nechcel, aby sa nemohli sobášiť. Ale pri všetkých tých rôznych kombináciách, ktoré nazývame sobášom – možno by sme mali stáť za tým, čo sa pôvodne nazývalo manželstvom … “ .Nie je dobre, keď je človek sám. Ako muža a ženu ich stvoril. A to možno uskutočniť aj v mnohorakosti rodín. Ale mali by sme podporovať pôvodný druh rodiny. Hovoríte, že zákony sú vždy reakciou. Ale zákony sú tu aj na to, aby chránili hodnoty a poklady našej spoločnosti.“
K žehnaniu homosexuálnych párov biskup povedal, že treba rozlišovať medzi sviatosťou a žehnaním. … „Avšak treba zohľadňovať príbeh jednotlivého človeka a jeho situáciu a potom zodpovedne konať.
Na otázku, či by ako jeho predchodca biskup Vitus Huonder káral kňaza, ktorý požehná lesbický pár, odpovedal:
„Nie, ja konám inak. Ja hovorím s ľuďmi.“

Rakúsko: Minister nemá problém s mobbingom nezaočkovaných detí

Viedeň, (kath.net) 027 822 – Rakúsky minister školstva Heinz Faßmann nemá nijaký problém s mobbingom (šikanovaním) nezaočkovaných detí v školách. Na tlačovej konferencii minulý týždeň povedal, že treba akceptovať, ak zaočkovaní žiaci šikanujú nezaočkovaných spolužiakov:
„Nie je dôvod odradzovať od očkovania, aby nedošlo k šikanovaniu. Teda ak k tomu dôjde, treba to snáď akceptovať.“
A rýchlo dodal: „Najlepšie bude, ak všetci, ktorí sa môžu dať zaočkovať, sa aj zaočkovať dajú.“
Známy viedenský lekár Marcus Franz k tomu na Twitteri napísal: „Tak to teraz už stačí! To MUSÍ mať následky – takýto cynický pohŕdavý prístup voči deťom nie je akceptovateľný, ani to nemôžeme tolerovať!“

Prezident Macron sľúbil kresťanom v Mosule podporu

Bagdad/Paríž, 30.08.2021 (KAP) 027 821 – Francúzsky prezident prisľúbil podporu Francúzska kresťanom irackej metropoly Mosul. Povedal to pri svojej ceste do Iraku cez víkend.
Miestnym kresťanom prisľúbil pomoc pri vybudovaní zničených budov. Po návšteve Kostola Panny Márie v centre Mosulu zdôraznil Macron an Twitteri „stáročné zväzky s východnými kresťanmi“ a napísal: „Francúzsko chce posilniť pluralitu, ktorá tvorí bohatstvo Blízkeho Východu.“
Macrona v nedeľu sprevádzal iracký minister zahraničia Fuad Hussein, ako informovala štátna iracká agentúra INA.
V marci navštívil Mosul aj pápež František.
UNESCO privítalo návštevu prezidenta v centre mesta, kde sa od r. 2018 znova budujú zničené domy. „S pomocou EÚ, Arabských emirátov a iných Mosul znova vstane z trosiek,“ ako napísalo UNESCO na Twitteri. V sobotu navštívil Macron v Al-Kazimiyya aj sväté miesta šiitov.
Kostolné námestie v Mosule je symbolom ničenia vojnou. V lete 2014 dobyl „islamský štát“ nížinu Ninive – centrum kresťanov v Iraku. Väčšinu zo 45 kostolov teroristi zničili alebo premenili na mešity, či väznice. Mnohí kresťania ušli, lebo im hrozila smrť. V r. 2016 a 2017 znovu dobylo mesto iracké vojsko s pomocou medzinárodných spojencov. Dnes žije v Iraku asi do 590 000 kresťanov – toľko ich zostalo z kedysi 1,4 milióna kresťanov v 80. rokoch minulého storočia.

Hrdinskí gastronómovia vylepujú nálepky „slobodnej zóny“

Paríž, 26.8.2021 (LifeSiteNews) 027 820 – Francúzski podnikatelia v gastronómii sa búria proti covidovým pasom žiarivými nálepkami. Niektoré reštaurácie vo Francúzsku odmietajú kontrolovať covidové pasy zákazníkov a vyhlásili „zone libre“ (slobodnú zónu) zelenou nálepkou ako znamenia opozície voči vládou prikázanému opatreniu.
Na zelenej nálepke je nápis:
„Slobodná zóna. Tu si vážime vašu slobodu, vašu dôstojnosť a vaše právo na zdravotné súkromie.“ A je to korunované heslom: „Všetci sú vítaní aj bez zdravotného pasu!“
Vieme, že tisíce ľudí na svete zomreli alebo trpia vážnymi vedľajšími účinkami po zaočkovaní proti covidu. …
„Ak vláda chce nútiť ľudí, aby sa dali zaočkovať, nech si robí, čo chce, nie je to moja záležitosť. Ja nie som policajt ani lekár – to je ich práca kontrolovať ľudí! Ja som vlastníkom reštaurácie,“ povedal jeden majiteľ reštaurácie pre RT France.
„Je to príliš veľa nátlaku,“ sťažovala sa iná majiteľka reštaurácie a zdôraznila:
„Kontrolovať pasy nie je súčasťou mojej náplne práce. To nie je naša práca. Našou prácou je, aby sa ľudia cítili vítaní a príjemne a aby sme ich milo zdravili!“
Kampaň odporu proti pasom sa stáva už aj marketingovým argumentom reštaurácií a toto hnutie sa vo Francúzsku rozmáha najmä na sociálnych sieťach. Vznikla stránka na Facebooku s názvom „Zone Libre“ a už má tisíce nasledovateľov.
No je to dvojsečný meč, pretože za nekontrolovanie pasov hrozí pokuta do 10 500 dolárov alebo väzenie až jeden rok.
Niektoré reštaurácie zaviedli diskrétnejší prístup na vyjadrenie odporu – a to iba slovne. “Zone Libre” na Facebooku však má tendenciu uverejňovať iba vágne informácie. Zákazníci, ktorí hľadajú takéto reštaurácie, to musia robiť cez súkromné správy.
Iniciátor hnutia povedal, že pôvodne nemal v úmysle vyvolať odpor voči vláde:
„Iba som mal pocit, že potrebujeme pozitívnejšie posolstvo na vyváženie Macronových tvrdých slov!“ povedal nemenovaný muž pre francúzsky denník „Le Figaro“.
Po prezidentovom vyhlásení mu zákazníci začali odchádzať a išli radšej do menších reštaurácií, kde neboli povinné pasy. On ich povzbudil, aby šírili pozitívne posolstvo a ubezpečil ich, že sú ešte „priestory slobody“ v ich blízkosti, ako povedal muž.
„Bol to spôsob ako sa zísť pod povzbudivým heslom – mojím úmyslom nebolo vyvolať hnutie občianskej neposlušnosti!“
Iní majitelia reštaurácií reagovali jednoducho zatvorením podnikov a účasťou na demonštráciách proti týmto opatreniam. No mnohí sa rozhodli podrobiť príkazu. Vyslovili sa, že očakávajú, že to bude spočiatku ťažké, ale vidia to ako krok vpred a „návrat k normálnemu životu“.
Isté je, že príkaz s pasom spôsobil prudký pokles počtu návštevníkov reštaurácií najmä cez obed po celom Francúzsku niekde až do 50 percent! To teraz ešte viac ničí odvetvie, ktoré sa sotva zotavilo z viacerých lockdownov.

Biskup Barron: „Imagine“ Johna Lennona je totalitárny hymnus!“

Biskup Robert Barron: Ospevované bratstvo medzi ľuďmi môže existovať v pravde iba so spoločným Otcom – božským pôvodom – z ktorého všetci pochádzame!“

Los Angeles, 30.8.2021 (kath.net/New York Post/mk) 027 819 – „Na otváracom ceremoniále Olympijských hier v Tokiu zahrali jednu z najhorších populárnych piesní všetkých čias!“ povedal pomocný biskup Robert Barron z Los Angeles. (Je známy aj nedávnym seriálom nádherných prednášok o Svätom písme v televízii Noe.)
Biskup Barron hovorí o piesni Johna Lennona „Imagine“ (Predstav si), ktorú spieva detský chór s niekoľkými známymi spevákmi. Biskup jasne rozlišuje medzi nádhernou melódiou na jednej strane a textom na strane druhej – ktorý je pozvaním k morálnemu a politickému chaosu!
Prvá strofa hovorí o predstave, že neexistuje nebo ani peklo a všetci ľudia žijú pre tu a teraz a biskup hovorí:
„Úprimne povedané ja si nedokážem predstaviť nič horšie! Tento sen zavrhuje každé absolútne kritérium pre dobro a zlo, každý si má zostaviť vlastný morálny štandard. Ak túto myšlienku dovedieme do konca, vedie to k hromadeniu mŕtvol v totalitných diktatúrach 20. storočia, kde boli ‚dovolené‘ všetky ohavnosti. Aj želanie dosiahnuť nebo už tu na zemi je nesplniteľnou utópiou a ak ju dosiahneme násilím, tak znovu len vedie k peklu na zemi.
Ďalšia strofa sa stavia proti myšlienke národa a náboženstva! Existencia rôznych kultúr a rôznych náboženstiev nie je ničím nesprávnym. Rovnako ako zasadzovanie sa za svoj národ, ak je nespravodlivo ohrozovaný. Náboženstvo vôbec nie je – ako to často propagujú ateisti – hlavnou príčinou svetových konfliktov. Oveľa vražednejšími sa ukázal nacionalizmus a také boli aj koloniálne konflikty a predovšetkým ateistické ideológie!
A ospevované bratstvo medzi ľuďmi môže existovať v pravde iba so spoločným Otcom – božským pôvodom – z ktorého všetci pochádzame!“

Šéf Svetového ekonomického fóra Schwab o teológovi oslobodenia

Dom Helder Câmara mu otvoril oči pre chudobu, povedal Klaus Schwab.

Davos, 29.8.2021 (kath.net/jg) 027 818 – Klaus Schwab, zakladateľ a šéf Svetového ekonomického fóra (WEF) označil stretnutie s brazílskym expertom na teológiu oslobodenia ako rozhodujúci moment vo svojom živote.
„Arcibiskup Dom Helder Câmara bol známy ako kňaz chudobných. Stretol som ho počas cesty do Brazílie. Zaviedol ma do chudobných štvrtí – slums – v Recife. Tento zážitok ma natoľko šokoval, že som pozval Câmaru do Davosa, aby tam prehovoril o chudobe.“
Dom Câmara – od r. 1964 do r. 1985 arcibiskup Olindy a Recife – vystúpil ako hosťujúci rečník na „Európskom sympóziu o manažmente“ – predchodcovi „Svetového ekonomického fóra“ v r. 1974. Komunistické názory teológa oslobodenia vtedy rozladili účastníkov sympózia, ako povedal Schwab. Tvrdil tiež, že Dom Câmara vo Švajčiarsku nesmie vystupovať, lebo ho považujú za komunistu.
„Pre mňa bola kontroverzia okolo tohto vystúpenia testom. Bol som rozhodnutý stáť pri svojich hodnotách, aj keď som sa musel vzdať vedenia Európskeho fóra manažmentu. Vystúpenie teológa však inak prebiehalo dobre,“ povedal Schwab.
Podľa správy WEF o vystúpení Dom Câmara vyzval k väčšej sociálnej zodpovednosti, spravodlivejšiemu rozdeleniu blahobytu a novému prehodnoteniu falošných hodnôt márniacej spoločnosti, aby sa umožnil blahobyt pre všetkých ľudí.
Michael Matt z média „The Remnant TV“ zverejnil časť interview vo svojej relácii 18. augusta. V pozadí bolo vidno transparent a nápisom: „10 rokov Global Shapers Community“. To je „sieť mladých ľudí realizujúcich dialóg, akciu a zmenu pôsobiaca v 147 krajinách“. Interview pochádza teda zrejme z r. 2021, desať rokov po založení tejto siete, ktorá patrí pod Svetové ekonomické fórum a je určená pre mladých.
Vzhľadom na pandémiu Klaus Schwab a WEF navrhujú realizáciu nového usporiadania politiky a svetového hospodárstva. Projekt má známe označenie The Great Reset – Veľký reset – alebo úplne nové nastavenie sveta.

Kňazské bratstvo sv. Pia X. dostalo chrám v centre Viedne

Viedeň, 17.8.2021 (kath.net/rn) 027 817 – „Kňazské bratstvo sv. Pia X.“ dostalo darom chrám minoritov v centre Viedne od talianskej Kongregácie Panny Márie snežnej. Kostol sa nachádza vedľa úradu rakúskeho kancelára a bol dlhé roky domovom talianskych veriacich vo Viedni. Je to jeden z najkrajších chrámov Viedne. Bratstvo k tomu píše:
„Sme si však tiež vedomí. že tento neopísateľný dar je spojený s veľkým poslaním a závažnou zodpovednosťou. Týmto kostolom minoritov sú tu dané nevídané možnosti apoštolátu a tým jedinečné možnosti posilnenie katolíckej tradície vo Viedni!“

Ponuku darovania chrámu dostalo bratstvo už koncom r. 2020 od Daniely Panellovej, prefektky „Talianskej kongregácie Madonna della Neve“. Pôvodne daroval chrám talianskym veriacim v r. 1784 cisár Jozef II. No až koncom mája 2021 celá kongregácia tento dar skutočne schválila a koncom júna sa darovanie upravilo aj právne. V tomto chráme pôsobil aj sv. Klement Maria Hofbauer, patrón Viedenskej arcidiecézy.

Japonsko: Zdravotnícka asociácia káže predpisovať Ivermectin

Tokio, 27.8.2921 (LifeSiteNews) 027 816 – Predseda Tokijskej zdravotníckej asociácie, Haruo Ozaki na tlačovej konferencii oznámil, že liek Ivermectin proti parazitom sa ukázal byť účinný pri zastavení covidu a prikázal, aby všetci lekári začali okamžite predpisovať Ivermectin na liečbu nákazy.
Ivermectin bol doteraz predmetom sporov lekárov, čo do jeho účinnosti. V odbornom článku Dr. Joseph Mercola wrote: napísal:
„Zoznam zločinov štátnych orgánov počas pandémie je dlhý, no možno najväčším zločinom je potláčanie bezpečnej a účinnej liečby.“
Mnohé správy a štúdie dokazujú, že Ivermectin je účinný v boji proti tejto chorobe a v niektorých krajinách ako v Indii sa už používa, aj keď to WHO neodporúča.
Dr. Ozaki citoval svedectvo z afrických národov, ktoré používali Ivermectin počas pandémie a uvádza:
„V Afrike sa používa Ivermectin proti parazitom a ak sa pozrieme na tieto krajiny, počet prípadov je 134,4 na 100 000 obyvateľov a počet úmrtí je 2,2 na 100000.
V r. 2019 bol pritom v Japonsku len počet úmrtí na chrípku 2,9 na 100000!
Predseda Tokijskej zdravotníckej asociácie porovnal ročnú štatistiku afrických krajín, ktoré používali Ivermectin s tými, ktoré ho nepoužívali:
„Africké krajiny, ktoré Ivermectin nedistribuujú majú 950,6 prípadov na 100 000 obyvateľov a 29,3 úmrtí na 100 000.”
Je preto presvedčený, že to ukazuje jasný rozdiel:
„Samozrejme nemožno konštatovať, že Ivermectin je účinný iba na základe týchto čísel, ale ak máme všetky tieto prvky, nemôžeme povedať ani, že Ivermectin je absolútne neúčinný. Možno predsa pripraviť aj ďalšie štúdie na potvrdenie jeho účinnosti najmä v krízovej situácii. Myslím, že my sme v situácii, keď si môžeme dovoliť poskytnúť pacientom túto liečbu.“
Iný japonský lekár Dr. Kazuhiro Nagao v televízii navrhol zaradiť covid do nižšej kategórie chorôb – ako je chrípka! Povedal, že použil Ivermectin u 500 pacientoch s prakticky 100 percentným úspechom, preto by sa mal liek používať v celej krajine! A informoval:
„Ivermectin začne účinkovať už na druhý deň! Moji pacienti mi môžu podávať správy a oni mi píšu, že už na druhý deň sa cítia lepšie! Treba ho začať brať okamžite, keď sa nakazíte. … Má sa predpisovať iba pacientom s miernymi príznakmi. Ak ho dáte tým v nemocnici, to už je neskoro. Tak je to u väčšiny liekov. … Žiadal som premiéra Sugu, aby začal s distribúciou lieku v celej krajine.“ …

Kanada chce začať očkovať deti mladšie ako 12 rokov od r. 2022

V Kanade testujú vakcíny proti covidu na deťoch od 6 mesiacov do 11 rokov!

Ottawa, Ontario, 2.9.2021 LifeSiteNews) 027 815 – Všetky farmaceutické firmy produkujúce vakcíny v Kanade testujú vakcíny proti covidu na deťoch od 6 mesiacov do 11 rokov s nádejou, že budú schválené do r. 2022, ako vyhlásila Agentúra Kanady pre verejné zdravie v pondelok. Pre CTVNews uviedla, že údaje o klinických testoch na deťoch dostanú „v najbližších mesiacoch“!
Pfizer a Moderna už testujú vakcíny na deťoch od marca a očakávajú výsledky už tento mesiac – najprv od detí vo veku 5-11 rokov a neskôr už od veku 6 mesiacov.
Dr. Iris Gorfinkelová, lekárka a vedkyňa z Toronta pre CTVNews povedala: „Asi budú k dispozícii tieto údaje od Pfizera na jeseň – a vyzerá to dobre.“ Niektorí lekári však chcú tento proces ešte urýchliť.
Podľa nedávnych údajov Systému informujúceho o vedľajších účinkov (VAERS), iba vakcíny Pfizera v Amerike s spájajú s 359 prípadmi infarktu myokardu i zápalu osrdcovníka a jedným z nich je aj dieťa mladšie ako 3 roky!

Kanadského premiéra Trudeaua ľud vyhnal z mesta!

Premiér Kanady bol tento týždeň vyhnaný z mesta v Britskej Kolumbii!
Dav kričal: ‘Ty netvor! Zničil si naše rodiny! Na rukách máš krv!’

White Rock, B.C., 27.8.2021 (LifeSiteNews) 027 814 – Húf nahnevaných Kanaďanov vo volebnom okrsku South Surrey- White Rock v pondelok vykričal svoj nesúhlas s premiérom Justinom Trudeauom na hlavnej ulici mesta, kvôli jeho podpore povinného očkovania, lockdownom a iným drastickým opatreniam proti covidu!
Premiér Trudeau je na okružnej ceste po krajine v rámci volebnej kampane a pokúša sa byť znova zvolený.
Video z konfrontácie v meste Surrey-area White Rock, s nadávkami a silnými slovami ukazuje Trudeaua s rúškom obklopeného ochrankou, ako kráča a máva ľuďom, zatiaľ čo dav reaguje hlasným bučaním a zúrivými výkrikmi. Rozhnevaní Kanaďania kričali:
„Ty netvor! Zničil si naše rodiny! Si zodpovedný za smrť ľ. Na rukách máš krv! Tvoji zamestnanci vakcínu nechcú!“
Na videu sa za premiérom ženú desiatky ľudí a zástup policajtov mu musí pomáhať rýchlo opustiť rýchlo mesto. A stále počuť krik: „Pozrite sa na to, vyhnanec zo Surreya!”
„Nikto ťa tu nechce ty netvor! Koľko vakcín? Koľko sponzorov?“
„Si pyšný na dve kategórie v spoločnosti, za ktorú si zodpovedný?!“ ozval sa ďalší hlas.
„Myslel som, že si proti segregácii!“ dodal iný.
„Povedal si, že si proti pasom! Povedal si, že si proti vakcinačným pasom!“ vykríkol nakoniec ešte iný nahnevaný muž.

Bulharsko a Rumunsko: Málo očkovaných a málo infikovaných!

Sofia/Bukurešť, 27.8.2021 (LifeSiteNews) 027 813 – Napriek obavám a intenzívnej propagácii politikmi, médiami a zdravotníkmi Bulhari a Rumuni mali v lete iba malý počet infikovaných, aj keď stále odmietajú vakcíny proti covidu.
Bulharsko a Rumunsko majú najnižšie počty nakazených covidom na 100 000 ľudí v Európe, podľa najnovšej štatistickej analýzy európskych krajín z augusta.
V Rumunsku je podiel zaočkovaných oproti Bulharsku na polovici (0,13 na 100 obyvateľov a 7,5 krát nižší ako v EÚ (0,45 na 100 obyvateľov) za ostatných sedem dní, ako napísal Romania Insider. Napr. v Dánsku registrovali naproti tomu v priemere 0,94 vakcíny na 100 obyvateľov. Európska štatistika uvádza, že počet nových prípadov nakazených tam vzrástol na najvyššiu úroveň od mája.
Rumunsko malo najvyšší počet nakazených v novembri – takmer 60 000 – predtým, ako bola vakcína k dispozícii. Cez leto iba 25 percentná zaočkovanosť neviedla k zvýšeniu infikovanosti. „Rumunsko dostalo podľa vlády viac ako 16 miliónov dávok vakcín, ale použilo menej ako 55 percent a počet vakcín poklesol zo 100 000 denne na iba 20 000 minulý mesiac, ako informovali noviny Irish Times.
Znižujúci sa počet nakazených viedol k nechuti Rumunov dať sa zaočkovať. Vo štvrtok hlásili iba 31 nových prípadov a 5 úmrtí. Celkovo bolo v krajine nakazených 1,08 milióna ľudí a registrovali 33 786 vedľajších účinkov. …
Rumuni naďalej odmietajú vakcíny proti covidu a preto Rumunsko predalo zvyšné vakcíny Dánsku a iným krajinám.

Hamburg: Kostoly zvažujú zavedenie „svätých omší 2G“

Bonn, 27.08.2021 (KAP/KNA) 027 812 – Po zavedení nových opatrení proti korone v Hamburgu by tam mohlo čoskoro dôjsť k tomu, že sväté omše budú iba pre zaočkovaných a tých, čo prekonali covid. (V nemčine je pravidlo OTP vyjadrené ako GGG).
„Farnosti už o tom diskutujú,“ povedala Beate Bäumerová z katolíckej Arcidiecézy Hamburg pre kolínsky portál domradio.de. „Rozhodnutie zostáva na farnosti, no arcidiecéza vydá isté inštrukcie. Napríklad vyhlásiť za „omšu 2G“ iba napr. večernú nedeľnú omšu a nie hlavnú dopoludňajšiu svätú omšu. A má sa to aplikovať na mnohé iné pobožnosti a akcie, na ktoré potom môžu prísť všetci.“
Hamburg zavádza ako prvý v Nemecku od soboty mimoriadne opatrenia pre očkovaných a uzdravených z covidu. Tzv. úprava 2G je určená pre reštaurácie, kultúrne podujatia a náboženské spoločenstvá. Je však medzi občanmi sporná, pretože nezaočkovaným sa môže napriek negatívnemu testu zakázať vstup! Tak sa nemusia dodržiavať odstupy, ani obmedzovať počet ľudí a odpadá aj povinnosť hlásiť účastníkov! Pri svätých omšiach by tak bol možný aj spev bez rúška.
Aj Severná evanjelická cirkev prenecháva rozhodnutia svojim zborom. No musia byť aj bohoslužby, na ktoré môžu prísťvšetci bez výnimky:
„Prednosti tohto modelu sú veľmi lákavé. Ale nemožno podceňovať, aké to môže vyvolať diskusie a zhluk pri kostolných dverách! Mnohí laici, ktorí budú vykonávať kontroly, by sa mohli dostať do ťažkostí,“ povedala Beate Bäumlerová.
Zatiaľ majú veriaci v Hamburgu úplne voľný prístup na bohoslužby len za istých podmienok v interiéri.

Slovo do dňa – Felix Culpa (Šťastná vina)

Pastorácia v súčasnej náročnej dobe. Ako zo škody vyťažiť úžitok – ako sa postihnutí stanú pomocníkmi obrátenia iných. Homília.

Zell am Ziller, 20.8.2021 (www.pfarrezellat ) 027 811

Konkrétny prípad: Niekto z našej farnosti sa išiel dať dvakrát zaočkovať. So zvieravým pocitom v žalúdku. Chcel uniknúť tlaku detí, ktoré ho jednoducho prihlásili. Padlo mu to trocha ľahšie, lebo myslel na to, že bude mať isté uľahčenia a že bude znova môcť ísť na výlet seniorov. Aby sa upokojil, niekoľkých, čo ho varovali, označil ako protivníkov očkovania. Čoskoro po zaočkovaní dostal starý otec – inak zdravý ako repa – zrazeninu krvi. Lekári a sestričky nechceli ani počuť o súvislosti s očkovaním. Okamžite si všimol, že každá taká poznámka je nežiadúca. Nejako to všetko dobre vyšlo, ale zostala neistota. Čo s neskorými následkami?

Pohľad duchovného pastiera

Ako farár človek myslí – predovšetkým pri modlitbe – vždy na ľudí vo farnosti. Modliť sa breviár za veriacich patrí predsa k hlavným úlohám farára. Včera som čítal štatistiku o počte zaočkovaných v Tirolsku. Vlastne pojem očkovanie nie je celkom správny, pretože ide o podstatne niečo iné, ako sú bežné očkovania – teda o génový terapeutický pokus, ktorý nemožno nijakým spôsobom porovnávať s doterajším očkovaním.
Keď tak ako ja človek myslí v prvom rade na ľudí, niet nijakého rozlišovania medzi zaočkovaným a nezaočkovanými, ale ide v prvom rade o celého človeka ako obrazu na podobu Boha, pokrsteného, povolaného k životu s Bohom.
Žiaľ v spoločnosti je stále hlbší rozkol, ktorý jednoducho nevznikol, ale robí sa a napomáha sa. V súčasnosti pozorujem dva smery vývoja. Na jednej strane sa masívne zvyšuje tlak na nezaočkovaných. Na druhej strane sa dozvedáme stále viac o drastických následkoch po očkovaní. Teraz už takmer každý pozná niekoho, komu očkovanie poškodilo zdravie. Ako sa tu máme ako kresťania správať? To závisí prirodzene aj od toho, v akej situácii sa nachádzame, či sme zaočkovaní alebo nie.
U zaočkovaných sú rôzne skupiny. Niektorí sa dali zaočkovať s hlbokým presvedčením a vidia to ako prínos k láske k blížnemu, niektorí zasa z veľkého strachu pred chorobou. Iní zasa preto, aby znova dosiahli isté práva alebo slobody (ktoré im tak či tak prislúchajú), ďalší, aby nemali problémy v zamestnaní, alebo že si myslia, že tak sa dosiahne znova normalita. V okrese Schwaz, ktorý bol zvolený za „vzorový očkovací okres“, nenastali vôbec nijaké očakávané uľahčenia alebo zlepšenia!
Niektorí sa dali zaočkovať a boli bezprostredne zasiahnutí vedľajšími účinkami. Známy katolícky psychiater a psychoterapeut Dr. Bonelli nedávno na videu povzbudil ľudí informovať o vedľajších účinkoch. Zakrátko sa nazbieralo až 6000 komentárov pod videom.
Na týchto poškodených ľudí myslím veľmi často: Ako sa majú, ako situáciu zvládajú, aké účinky to má na nich a ich rodinu? Momentálne počúvam takmer každý deň priamo či nepriamo o negatívnych účinkoch očkovania. Súčasne sa k tomu vždy dodáva, že toto sa zamlčuje, že lekári a sestričky z toho robia tabu, alebo musia o tom mlčať. Predtým sa ľudia pokúšali choroby a úmrtia spájať s koronou – teraz sa mnohé zdá byť naopak. Negatívne účinky po očkovaní sa jej nepripisujú.

Čo možno urobiť v pastorácii, aby sa to riešilo?

Ako zachádzajú postihnutí s týmito následkami? Čo možno urobiť v pastorácii, aby sa to riešilo? Myslím ešte raz na konkrétny prípad na začiatku a jednoducho kladiem otázky:
Má sa to, čo sa stalo, potláčať a súvislosť vylúčiť? Možno to proste odbaviť prozreteľnosťou? Zasiahne nás potom istý zdrvujúci pocit: ‚Prečo som sa do toho dal vmanipulovať‘? Nehrozí tu nebezpečie odporu voči deťom, ktoré postihnutého vystavili nátlaku? Potom mu možno napadne politik, ktorý to celé napomáhal, alebo lekár, ktorý tiež na to naliehal atď. V najhoršom prípade to vyvolá až pocity nenávisti!

Vyťažiť zo škody úžitok

Čo môžeme ako kresťania robiť, ak sa cítime byť oklamaní?
1. Keďže sme sa na tom rozhodnutí podieľali, je v prvom rade dôležité odpustiť samému sebe! Odpustenie sebe samému človeka oslobodzuje.
2. Je dôležité aj odpustiť aj tým, ktorí podvod napomáhali, podľa možnosti zo srdca. Odpustenie má oveľa účinnejší charakter, ak ho urobíme v rámci svätej spovede a hlasno vyslovíme. Potom má prospešný uzdravujúci účinok. To je potom veľmi veľké posilnenie pre imunitný systém a dôležitý krok pre vlastnú spásu duše.
3. Odolávajme pokušeniu z hanby, či falošnej hrdosti mlčať. Ešte nezmyselnejšie a škodlivejšie by bolo z falošnej hrdosti to celé zatušovať a zlé svedomie upokojiť tým, že budeme kritizovať a zhadzovať odporcov očkovania. Tým by sme bezprávie napomáhali a sami sa stali podvedenými občanmi.

Oveľa skôr by sme mali teraz objavovať príležitosť robiť dobro. Ak sa cítime sami oklamaní, mali by sme tým, ktorí sa na tom podieľali, pomáhať obrátiť sa. Tým im urobíme dobrú službu a chránime iných pred podobnými situáciami. To by teraz znamenalo všetkým zapojeným napr. deťom, lekárovi, politikovi byť dobrým radcom – napr. im zavolať a povedať im: ‚S veľkou pravdepodobnosťou trpím ako následok očkovania tým a tým. Ty si sa na tom podieľal. Odpúšťam ti, ale prosím ťa, obráť sa a uchovaj v budúcnosti iných od tohto osudu.‘
Teraz možno niektorí namietnu, že by mohol nastať aj opačný prípad. Totiž, že niekto, ktorému iní očkovanie vyhovorili, ochorel a prekonal ťažký priebeh choroby a tak bol poškodený. Také prípady by mohli možno teoreticky existovať, no ja som sa s takým scenárom ešte nestretol.
No žiaľ sú aj takí, ktorí sa aj iným spôsobom cítia byť propagandistami očkovania podvedení. A síce tí, ktorí po takzvanej „plnej imunizácii“ očkovaním napriek tomu ochorejú, iných nakazia a sčasti prekonajú aj ťažký priebeh choroby. Pre nich platia takisto body 1.-3.
Sebe a iným odpustiť a potom na iných účinkovať, aby sa tomu predchádzalo, by bola veľkolepá služba lásky, bol by to duchovný prostriedok na posilnenie imunitného systému a prínos k prekonaniu rozkolu v spoločnosti – a teda vyťažiť zo škody úžitok – stať sa z podvedeného pomocníkom!
Modlím sa za vás. Váš duchovný pastier Ignaz Steinwender

* * * * * * *

MODLITBA ZA KŇAZOV sv. TERÉZIE z LISIEUX

Ó, Ježišu, večný veľkňaz, zachovaj svojich sluhov v ochrane svojho Najsvätejšieho Srdca, kde im nikto nemôže ublížiť. Zachovaj bez poškvrny ich posvätné ruky, ktoré sa denne dotýkajú tvojho Najsvätejšieho Tela, zachovaj bez poškvrny ich ústa, ktoré sú zavlažované tvojou predrahou krvou.
Zachovaj čisté ich srdcia, v ktorých je odtisnutá pečať tvojho slávneho kňazstva a ochráň ich od všetkých pozemských náklonností.
Daj, aby rástli v láske k tebe a zachráň ich od svetskej nákazy. Udeľ im moc, aby premieňali srdcia, ako premieňajú chlieb a víno. Žehnaj ich prácu, aby im prinášala hojný úžitok a udeľ im korunu večnej slávy. Amen.

ZASVÄTENIE SA PANNE MÁRII

Nepoškvrnené Srdce Panny Márie, plná dôvery prichádzam k Tebe. Chcem sa Ti úplne zasvätiť ako Tvoje dieťa. Navždy sa Ti zasväcujem a darujem.
Zasväcujem Ti celý svoj život, dušu, schopnosti, talenty aj bolesti. Všetko, čím som, čo mám a čo robím, všetko nech je Tvojím vlastníctvom. Tebe, Panna Mária, odovzdávam minulosť, prítomnosť aj budúcnosť.
Zasväcujem ti, Matka, aj svoju rodinu, svojich priateľov. Bez akejkoľvek výhrady nechávam vládnuť Tvoje Nepoškvrnené Srdce nado mnou, nad mojou rodinou a nad tými, ktorých mi chceš zveriť. Stále chcem myslieť na to, že Ti patrím, že ma vedieš a ochraňuješ.
Nepoškvrnená Matka, zasväcujem Ti obety a úsilie každého dňa, sľubujem ti, že sa budem s láskou k Tebe modliť ruženec a oslavovať Tvoju pamiatku a tak uzmierovať Boha za všetky urážky i Tebe spôsobené bolesti. Matka, Tvoja som teraz i naveky. Skrze Teba a s Tebou chcem navždy celkom patriť Ježišovi. Amen.

Sv. MICHAL ARCHANJEL

bráň nás v boji, buď nám ochrancom proti zlobe a úkladom diabla. Pokorne prosíme, nech mu Boh ukáže svoju moc. A ty, knieža nebeských zástupov, Božou mocou zažeň do pekla satana a iných zlých duchov, ktorí sa na skazu duší potulujú po svete. Amen. Sláva Otcu …

SLÁVNE KNIEŽA NEBESKÝCH VOJSK

svätý Michal archanjel, chráň nás v boji a hroznom zápase, ktorý vedieme proti kniežatstvám a mocnostiam, proti vládcom tohto temného sveta a proti zlým duchom.
Príď na pomoc ľuďom, ktorých všemohúci Boh stvoril nesmrteľných na svoj obraz a podobu a ktorých draho vykúpil z moci satana.
Bojuj dnes Pánov boj s légiami svätých anjelov, tak ako si kedysi bojoval proti Luciferovi, vodcovi pyšných duchov a všetkých odbojných anjelov, ktorí boli proti tebe bezmocní a už nebolo pre nich miesta v nebi.
Učiň, aby anjel odpadlík, ktorý sa zmenil na anjela temnosti, a ešte sa stále plazí po zemi, aby nás zničil, bol zvrhnutý do priepasti spolu so svojimi nasledovníkmi. Dnes tento prvý nepriateľ ľudstva a vrah od počiatku znova nadobudol sebadôveru. Prestrojený za anjela svetla chodí so zástupmi skazených duchov, napáda zem a vyhladzuje meno Pána Boha a Ježiša Krista, plieni, zabíja a posiela do večnej záhuby duše, ktorým bola určená koruna večného života.
Tento skazený had je ako nečistý prúd, ktorý vlieva do ľudí so zvrátenou mysľou a spustnutým srdcom jed svojej zloby, ducha klamstva, bezbožnosti a rúhania a smrteľný dych nečistoty, neresti a ohavnosti. Títo prefíkaní nepriatelia ľudstva zaplavujú blenom a palinou Cirkev, nepoškvrnenú Baránkovu nevestu, a dotýkajú sa jej posvätných pokladov.
Ponáhľaj sa, nepremožiteľné knieža, na pomoc Božiemu ľudu proti vpádom zatratených duchov a dožič mu víťazstvo. Amen.

Nekonečný Bože, ty obdivuhodne určuješ úlohy anjelom i ľuďom. Prosíme ťa, pošli svojich anjelov, ktorí ti ustavične slúžia v nebi, aby nás ochraňovali v pozemskom živote. Skrze nášho Pána Ježiša Krista. Amen.

K DUCHU SVÄTÉMU
Pane, zošli svojho Ducha a obnovíš tvárnosť zeme! Pane, obnov svoje prvé Turíce. Ježišu, udeľ všetkým milovaným kňazom dar rozlišovania duchov, obdaruj ich všetkými svojimi darmi, rozmnož ich lásku, urob z nich neohrozených apoštolov a pravých svätých medzi ľuďmi.
Duchu Svätý, Bože lásky, príď ako mocný vietor do našich katedrál, do večeradiel, do najbohatších domov práve tak, ako do najpokornejších príbytkov. Naplň celú Zem svojím svetlom, svojou útechou a svojou láskou! … Príď a povzbuď ľudí v tejto dobe takej plnej úzkostí, osvetli neistú budúcnosť mnohých, upevni tých, ktorí ešte váhajú na Božích cestách.
Duchu svetla, rozptýľ všetky temnoty zeme, uveď blúdiace ovce do Božieho ovčinca, pretrhni oblaky prikrývajúce tvoje tajomné svetlo. … Naplň všetky srdcia svojimi premnohými a vzácnymi darmi, ó božský plod obety Kalvárie, … (Krátené: Marthe Robinová, Turíce 26. mája.1939)

K FATIMSKEJ PANNE MÁRII:

Najsvätejšia Trojica, Otec, Syn a Duch Svätý, s hlbokou úctou sa ti klaniame, Obetujeme ti najsvätejšie Telo, krv, dušu a božstvo nášho Pána Ježiša Krista, prítomného vo svätostánku. Pre jeho nekonečné zásluhy ťa prosíme, odpusť nám všetky hriechy. A nielen nám, ale aj všetkým našim priateľom i nepriateľom.
Pokorne ťa prosíme, odpusť nám všetky urážky, ktorých sa ti denne od nás dostáva. Odpusť nám aj tie, ktorými sme urazili Nepoškvrnené Srdce Panny Márie, ktoré ťa tak veľmi miluje.
Jej prostredníctvom ti obetujeme naše modlitby, obety a všetky dobré skutky ako náhradu za neprávosti, spáchané proti jej Nepoškvrnenému Srdcu.
Obetujeme ich tiež za našu mládež, jej rodičov a vychovávateľov. Prijmi ich aj za obrátenie hriešnikov, pohanov a našich bratov žijúcich v blude.
Vrúcne ťa prosíme, daj nám svätých kňazov, biskupov a apoštolov. Zveľaďuj a chráň svoje dielo, aby sme jednotne a horlivo pracovali za rozšírení Božieho kráľovstva na zemi. Nech sa vždy stane tvoja svätá vôľa.
Odovzdávame sa ti, obetujeme a zasväcujeme v spojení s Nepoškvrneným Srdcom Panny Márie.
Dopraj nám všetky milosti. Daj, aby sme ťa lepšie poznali a z lásky ti slúžili. Zmiluj sa nad dušami v očistci.
Nakoniec ti vrúcne ďakujeme, za všetko, čím si obdaril našu dušu a naše telo.
Nepoškvrnené Srdce Panny Márie, buď nám spásou. Kráľovná presvätého ruženca, oroduj za nás. Amen. (S povolením cirk. vrchnosti Nitra č.1285/46)

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *