Exorcista sa stretáva s mocou Najsvätejšieho srdca Ježišovho

„Sväté srdce vytvára oheň lásky v každom srdci.“

Počas zjavení sv. Margite Márii v roku 1674 dal Ježiš dvanásť prisľúbení tým, ktorí ctia a šíria oddanosť jeho Najsvätejšiemu Srdcu, z ktorých jedno bolo: „Požehnám každý dom, v ktorom bude vystavený a uctený obraz môjho srdca.“ Inšpirovaný týmto sľubom, otec Mateo Crawley-Boevey (1875-1960), narodený v Peru, začal 24. augusta 1907 propagovať nastolenie Najsvätejšieho srdca ako nášho kráľa „s cieľom dobyť celý svet pre Srdce Ježišovo, dom po dome, rodinu po rodine.“ Každý z piatich pápežov, ktorí mali pontifikát počas života otca Matea, podporili a požehnali jeho dielo – svätý Pius X., Benedikt XV., Pius XI., Pius XII. a Ján XXIII.

Táto stará oddanosť sa opäť uchytila ​​medzi mnohými katolíckymi rodinami. Môžeme umiestniť Najsvätejšie Srdce Ježišovo nad naše domovy a na iné miesta, ako sa to už stalo v niektorých katolíckych diecézach, vyhlásením našej vernosti a postavením sa pod Jeho božskú ochranu.

Mystické stretnutie exorcistu v Ríme

Mons. John Esseff, kňaz v diecéze Scranton v Pensylvánii, jeden z najstarších exorcistov v krajine, vo veku 92 rokov a bývalý duchovný vodca svätej Terézie z Kalkaty, zasvätil svoje kňazstvo Najsvätejšiemu srdcu. Vysvetli, že jeho oddanosť Najsvätejšiemu srdcu sa začala počas návštevy Ríma v roku 1959, krátko po ceremónii odovzdania sa srdcu Ježišovmu v jeho farnosti.

Rozhodol som sa navštíviť dve hlavné baziliky v Ríme – St. Mary Major a najstaršiu zo štyroch, St. John Lateran. Keď som vstúpil do kaplnky sv. Jána v Lateráne, zažil som najdrvivejší zážitok z modlitby v celom mojom živote. Bol som ohromený prítomnosťou, majestátom, bázňou a Božou mocou. Bolo to také ohromné, že som nebol schopný stáť. Cítil som, ako som nútený padnúť na kolená, a v okamihu som ležal na zemi pred Najsvätejšou sviatosťou. Zmocnila sa ma úžasná Božia prítomnosť a ja som sa triasol a plakal. Jediné, čo som mohol Bohu povedať, bolo: „Čo chceš, Pane?“

Počul som, ako Pán odpovedal: „Charitu.“ Nedokázal som sa pohnúť, ani postaviť. Stav extatickej modlitby trval dlho. Keď som sa zorientoval, vstal som a podišiel bližšie k oltáru Najsvätejšej sviatosti. Mal som rovnakú skúsenosť s Božou prítomnosťou a vedel som, že to bol Pán Ježiš. Plakal som a kričal: „Čo chceš, Pane?“

„Lásku,“ znela odpoveď. Extáza trvala veľmi dlho. Priblížil som sa ešte viac pred oltár Najsvätejšej sviatosti. Tretia podobná skúsenosť sa začala. Ľahol som si na zem v modlitbe a Pán povedal: „Uč o láske môjho Najsvätejšieho srdca.“ Niekedy potom som začul: „Zisti viac o pápežovi pochovanom v tejto kaplnke.“

Keď som vstal z tejto skúsenosti, vedel som, že urobím všetko, čo chce Boh. Cítil som sa dosť omámený. Bolo skoro ráno, keď som vošiel do Svätého Jána v Lateráne, ale keď som sa pripravil na odchod, bolo neskoro popoludní. Prešla okolo mňa prehliadka a počul som sprievodcu, ktorý hovoril ľuďom, že v tejto kaplnke je pochovaný pápež Lev XIII. Rozhliadol som sa okolo seba a uvidel som na stene vyvýšenú hrobku v kaplnke Najsvätejšej sviatosti. Zostal som a modlil sa pred hrobkou. Vedel som, že pápež Lev sa zaoberal mnohými sociálnymi otázkami, ktoré sa týkali chudobných a robotníckych tried.

Po návrate domov som skúmal a dozvedel som sa, že posledným aktom pápežského pápeža Leva bolo zasvätiť celý svet Najsvätejšiemu Srdcu Ježišovmu. Teraz som pochopil, že oddanosť Najsvätejšiemu Srdcu má byť významnou súčasťou môjho kňazstva. Stala sa mojou osobnou oddanosťou a tou, ktorú som povýšil nad ostatné. Prišiel som a videl, že Ježiš si želá byť kráľom celého sveta, a musím túto oddanosť propagovať všetkým.

Keď umiestnime Ježišov obraz na čestné miesto a verejne ho vyhlásime za Pána, je to symbol, ktorým ukazujeme celému svetu, že tento domov je pod Ježišovým srdcom. Toto uznanie kráľovstva Kristovho srdca nad nami nie je vyhradené iba pre rodiny, ale je otvorené pre jednotlivcov, farnosti, diecézu, spoločenstvá a inštitúcie. Keď uzavrieme zmluvu s Najsvätejším Srdcom Ježišovým, že budeme žiť pod jeho kráľovstvom, prijmeme tým jeho panstvo nad našimi rodinami a nad celým svetom.

Najsvätejšie srdce buduje oheň lásky v každom srdci. Ak máme Ježiša, máme oheň a tým ohňom je Duch Svätý.

Položil som Ježiša na trón aj vo väzení a videl som úžasné premeny. Každá inštitúcia musí byť transformovaná; justícia, opatrovateľské ústavy, ústavy pre duševne chorých, školy, celá spoločnosť musí zažiť civilizáciu lásky. Nič by nemalo byť vylúčené, pretože celé ľudstvo túži po Božej láske. Každé ľudské srdce bolo stvorené pre Ježiša a jeho civilizáciu lásky. Všetci sme jeden v druhom v Kristovi a nie je nikto, kto by tam nepatril.

Zdroj: register, Obrázok: tamtiež 

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *