Rady sv. Jána Bosca pre dobrý a šťastný život

1) Ži pre Boha samého.

„Vzdaj Bohu najväčšiu možnú slávu a cti si ho celou svojou dušou. Ak máš na svedomí hriech, odstráň ho čo najskôr pomocou dobrej spovede.“

2) Buď služobníkom.

„Nikdy nikoho neurážaj. Predovšetkým buď ochotný slúžiť iným. Buď náročnejší na seba ako na ostatných.“

3) Buď opatrný vo svojich vzťahoch.

„Never tým, ktorí neveria v Boha a ktorí sa neriadia jeho nariadeniami. Tí, ktorí nemajú škrupule v urážaní Boha a nedávajú Mu to, čo by mali, budú mať oveľa menej škrupúľ v urážaní a dokonca aj zrade, keď je to pre nich výhodné.”

4) Míňaj opatrne.

„Ak si neželáš byť zničený, nikdy nemíňaj viac, ako zarobíš. Mal by si to mať na pamäti a vždy si presne zmerať svoje skutočné možnosti.“

5) Buď pokorný.

„Buď pokorný. Hovor o sebe málo a nikdy sa pred nikým nechváľ. Kto sa chváli, aj keď má skutočné zásluhy, riskuje stratu dobrej mienky ostatných. Ten, kto hľadá iba chválu a vyznamenanie, má určite prázdnu hlavu napájanú iba vetrom … nebude mať pokoj na duši a bude nespoľahlivý vo svojich veciach.”

6) Prijmi svoj kríž.

„Nes svoj kríž na chrbte a prijmi ho, ako prichádza, malý alebo veľký, či už od priateľov alebo nepriateľov a z akéhokoľvek dreva, z ktorého je vyrobený. Najinteligentnejší a najšťastnejší z ľudí je ten, kto, vediac, že ​​je odsúdený niesť kríž po celý život, ochotne a pokorne prijíma toho, koho mu Boh posiela.”

Zdroj: churchpop, Obrázok: tamtiež 

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *