Ježiš nemal správnu farbu

Ježiš mal „zlú farbu“, hovorí muž uväznený za zničenie historickej sochy Najsvätejšieho srdca v texaskej katedrále.

Polícia zatkla 30-ročného Isaiaha Cantrella v stredu 17. septembra za údajné zničenie historickej sochy Najsvätejšieho srdca Ježišovho v katedrále svätého Patrika v texaskom El Pase.

Viaceré spravodajské portály v stredu informovali, že neznámy podozrivý znesvätil a zničil takmer 90 rokov starú sochu Najsvätejšieho srdca Ježišovho, ktorá bola umiestnená za hlavným oltárom sídla diecézy El Paso.

Čestné vyhlásenie policajného oddelenia El Paso hovorí, „Podozrivý človek vošiel do svätyne v katedrále svätého Patrika a zničil takmer 90 rokov starú sochu Najsvätejšieho srdca Ježišovho, ktorá sa nachádzala v strede za hlavným oltárom kostola. Kostol bol otvorený a k dispozícii na modlitbu. Biskupstvo uvádza, že socha má hodnotu približne 25 000 dolárov.

Rektor Katedrály svätého Patrika otec Trini Fuentes uviedol, že je stále v šoku a rovnako všetci v katedrále sú takouto neočakávanou situáciou zlomení.

Biskup Seitz tiež vyjadril smútok nad škodami spôsobenými na historickej soche Najsvätejšieho srdca Ježišovho.

„Táto socha je jedným z mojich najobľúbenejších vyobrazení Ježiša – jeho náruč je otvorená doširoka na privítanie a jeho srdce horí láskou k nám. Pri príprave na omšu som sa často inšpiroval týmto obrázkom.“

Neskôr sa objavili správy, ktoré uviedli, že polícia uväznila podozrivého Isaiaha Cantrella, ktorý podľa čestného vyhlásenia súdu uviedol, že Ježišova „farba pleti bola nesprávnej farby“. Cantrell dodal, že „Ježiš bol Žid, a preto by mal mať tmavšiu farbu pleti.“ Medzi obvinenia podozrivého patrí aj prechovávanie marihuany.

Zdroj: churchpop, Obrázok: Tamtiež

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *