Zázrak kanonizácie Matky Terezy

Brazílčan, ktorý prežil zázrak umožňujúci svätorečenie Matky Terezy, sa podelil o svoj príbeh a povedal, že on a jeho manželka boli obyčajní veriaci, ktorí dostali mimoriadne znamenie Božieho milosrdestva.
Bol som si istý, že to bola matka Tereza, ktorá ma uzdravila”, povedal o svojom zázračnom uzdravení Marcilio Haddad Andrino.
Andrino, ktorý pochádza z brazílskeho Santosu, bol uzdravený na príhovor Matky Terezy – bol to zázrak, ktorý pripravil pôdu pre jej kanonizáciu 4. septembra 2016.

Hovoril s novinármi na výročnom stretnutí v Rimini v Taliansku od 19. do 25. augusta 2016 po boku svojej manželky Fernandy, ktorá zdieľala svoju vlastnú perspektívu Marciliovej choroby a zázračného uzdravenia.

Fernanda, zdieľajúc svoj pohľad na dlhotrvajúcu chorobu svojho manžela, vysvetlila, že Marcilio bol chorý dva roky a navštívil nespočetné množstvo lekárov, ale bez diagnózy.

Bolo to čakanie plné úzkosti, pretože bol dva roky veľmi chorý a nevedeli sme, čo sa stalo,“ vysvetlila s tým, že prvý pokus o liečbu bol neúspešný. Lekár teda zmenil terapiu, ale Marcilio sa stále zhoršoval.

Marcilio bol v októbri 2008 hospitalizovaný v nemocnici, až nakoniec dostali odpoveď.

Po vykonaní série testov lekár pozrel na výsledky a osvietený Duchom Svätým pochopil, že Marcilio má osem mozgových abscesov, uviedla.

„Vždy sme sa modlili k Matke Tereze,“ povedala s tým, že ich kňaz im daroval relikviu Matky Terezy ešte predtým, ako sa zosobášili.

„Relikviu som vložila na Marciliovu hlavu, kde mal abscesy.“ Modlila som modlitbu blahorečenia a tiež to, čo vyšlo z môjho srdca, “uviedla s tým, že„nebolo to ľahké, ale toto obdobie nás veľmi obohatilo, obohatilo našu lásku, našu vieru … dnes môžem povedať, že to stálo za to.“

Marcilio, keď hovoril o okamihu, keď bol uzdravený, povedal, že sa zobudil 9. decembra 2008, len pár mesiacov po diagnostikovaní, s „neznesiteľnou“ bolesťou hlavy, ktorá mu nedovolila ani hovoriť, a úpenlivo očami prosil manželku, aby sa za neho modlila.

„Od tej chvíle ma navštívilo veľa lekárov a zistili, že moja situácia je veľmi vážna,“ vysvetlil s tým, že bol nakoniec prevezený do nemocnice a pripravený na operáciu.

Marcilio spomína, že to už nezvládal. No stalo sa niečo zvláštne. Prebudil sa vo vnútri operačnej sály s „veľkým pokojom vo mne a pocitom, že už ma viac nebolí hlava. Nechápal som, čo sa so mnou deje. “

Lekári mu na jeho želanie umožnili prevoz na intenzívnu starostlivosť a chirurgický zákrok odložili na ďalší deň.

Marcilio uviedol, že bez problémov prespal celú noc a že keď sa nasledujúci deň stretol s lekármi, dovolili mu, aby sa vrátil do bežnej  izby, ak sa bolesť hlavy stále nevrátila.

Po návrate do miestnosti „som sa dozvedel, že abscesy boli výrazne znížené, rovnako ako hydrocefalus,“ ktorý spôsobil opuch mozgu.

„Abscesy sa znížili o 70% a hydrocefalus zmizol,“ vysvetlil s tým, že po ďalších troch dňoch testovania „neboli viditeľné ani jazvy po abscesoch.“

„V tom čase som si uvedomil, že som vyliečený,“ uviedol s tým, že sa mohol vrátiť na Vianoce domov.”

Fernanda, ktorá rozprávala svoje skúsenosti z udalosti, uviedla, že keď sa deň po prijatí do nemocnice vrátila s Marciliovými rodičmi, lekári jej povedali, že je stabilný a namiesto operácie sa vrátil do svojej izby.

„Lekár mi nepovedal, že je vyliečený, ale ja už som to aj tak nejako vedela z toho, ako som sa modlila k Bohu o príhovor Matky Terezy,“ povedala.

Povedala, že Marcilio bol veľmi prekvapený z toho, čo sa stalo, a skutočnosť, že sa cíti lepšie, začal pripisovať jedným z antibiotík, ktoré užíval po prijatí do nemocnice.

Lekár, spomenula Fernanda, im však povedal: „Neexistuje žiadne antibiotikum, ktoré začne účinkovať okamžite, deň potom … niekto tam hore vás veľmi miluje.“

Marcilio vysvetlil, že po odchode z nemocnice sa spolu s Fernandou rozprávali so svojím farárom o tom, čo sa stalo. Kňaz, ktorý sprevádzal pár po celú dobu Marciliovej choroby a udelil mu aj viaticum,  im povedal, aby napísali misionárkam lásky s vysvetlením, čo sa stalo.

„Môj prípad bol klinicky veľmi ťažký,“ povedal Marcilio a vysvetlil, že jeho manželka sa za neho modlila „neprestajne“ a boli si istí, „že sa stal zázrak … bol som si už celkom istý, že ma uzdravila matka Tereza.“

Poznamenal, že zázrak neuzdravil iba jeho mozog, ale išiel o krok ďalej.

„Keď mi začalo bývať zle, boli sme s Fernandou čerstvo zosobášení,“ povedal a vysvetlil, že lekár im dal pochmúrnu správu, že kvôli liečbe, ktorú bude musieť Marcilio podstúpiť, nikdy nebudú mať deti.

Aj keď boli manželia zdrvení, prijali to a povedali si, že „ak to Boh chce, budeme mať deti“.

Šesť mesiacov po jeho uzdravení sa pár presťahoval do Ria de Janiero a Marcilio sa vrátil do práce. Bolo to zhruba v rovnakom čase, keď Fernanda začala pociťovať nevoľnosť.

Keď im lekár povedal, že je tehotná, Marcilio uviedol, že tomu pôvodne neverili, ale po vykonaní testov sa potvrdilo, že v jej lone sa počali dieťatko.

Marcilio uviedol, že jeho život sa od prijatia zázraku výrazne zmenil: „Moja viera veľmi vzrástla, vidím milosť. Bolo mi zle, nemohol som chodiť, vždy mi bolo treba pomôcť. Dnes chodím, mám rodinu a som veľmi vďačný. “

Marcilio povedal, že poznal príbeh Matky Terezy všeobecne ako všetci ostatní, ale začal hlbšie študovať jej život až po uzdravení.

Teraz, 12 rokov po zázraku, nosí spolu s Fernandou svoju relikviu Matky Terezy stále so sebou a modlia sa k nej so svojimi deťmi.

Keď vidím svoje deti, vidím Matku Terezu.“ Tento zázrak urobil moju rodinu silnejšou a jednotnejšou, ”uviedol s vysvetlením, že jeho deti vedia všetko o jeho chorobe a uzdravení.

„Vždy nás sprevádzajú a keď sa ideme modliť k Matke Tereze, všetkému rozumejú a modlia sa s nami.“

Hoci bol pred chorobou katolíkom, Marcilio uviedol, že jeho viera od uzdravenia vzrástla a teraz je presvedčený, že existujú zázraky. „Boh si vyberá tých, ktorí sú nositeľmi jeho milosrdenstva, aby sa dostalo ku všetkým, ako v prípade Matky Terezy, ktorá všetkých liečila bez rozdielu,“ vyjadril nádej, že jej svätorečenie „učí všetky národy navzájom súcitiť. “

Aj keď ako jeden z mála zažil taký zázrak, Marcilio zdôraznil, že „Božie milosrdenstvo je pre všetkých. Dostal som tento zázrak, ale Boh si tiež vyvolil aj teba pre zázrak. Všetci sme vyvolení. “

Fernanda povedala, že cíti „obrovskú vďačnosť“, kedykoľvek vidí Marcilia a ich deti.

„Ďakujem Bohu a Matke Tereze zakaždým, keď sa na ne pozriem, zakaždým, keď ich vidím, rastie moja vďačnosť,“ povedala a vyjadrila svoju dôveru, že „všetky modlitby vyslyšal Boh“ a že „vždy nám dáva svoju lásku . “

„V deň kanonizácie som už nemala právo žiadať od Boha niečo viac: môžem byť len vďačná.“

Zdroj: churchpop, obrázok: tamtiež 

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *