Emeritný pápež opustil Rím

„Toto sú pravdepodobne posledné spoločné chvíle bratov Ratzingerov na tomto svete.“

Diecéza uvádza, že v piatok 18. júna bratia Ratzingerovci slávili slávnostnú svätú omšu na slávnosť Najsvätejšieho Srdca Ježišovho, ktorú si Cirkev pripomína.

Benedikt XVI. odletel do Nemecka na špeciálnom lietadle. Pred odchodom do vlasti ho navštívil pápež František, ktorý ho informoval, že sa zjednocuje v modlitbách s jeho chorým bratom. Včerajší výlet pápeža bol jeho prvým výletom za 8 rokov, kedy opustil Rím. 

Po pristátí v Mníchove odišiel Benedikt XVI. do domu svojho brata. 96-ročný kňaz Georg Ratzinger je vážne chorý, ale napriek svojmu zlému stavu dokázal spolu so svojím bratom sláviť svätú omšu.

Emeritný pápež a jeho sprevádzajúce osoby strávili noc v miestnom seminári. Podľa miestnej diecézy bol Benedikt XVI. uvítaný regionálnymi jedlami, ktoré si pamätal zo svojho domova. Na raňajky dostal bavorské praclíky a v piatok ako dezert miestny apfelstrudel – jablkovú štrúdľu.

Diecéza tiež uvádza, že „toto budú pravdepodobne posledné spoločné chvíle Georga a Josepha Ratzingera na tomto svete,“. Podľa poskytnutých informácií zostane emeritný pápež v Regensburgu „tak dlho, ako to bude potrebné“.

Zdroj: aleteia.pl, Obrázok: tamtiež 

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *