Bez zaváhania obetujú svoj život, verné charizme svojej kongregácie

73-ročná sestra Sienna je prvou rehoľníčkou, prvou obeťou Kongregácie misionárok lásky, ktorá zomrela na komplikácie, ktoré spôsobil Covid-19. Pôvodne pochádzala z indického štátu Jarkhand, od roku 2016 však žila v misionárskom dome vo Swansea vo Walese (Spojené kráľovstvo) a zúčastňovala sa na iniciatíve pomoci chudobným, ktorá zahŕňala distribúciu potravín.

Waleský konvent je teraz izolovaný, pretože koronavírusom je nakazená celá komunita a jedna z rehoľníčok je vo vážnom stave.

Kongregácie založená sv. Matkou Terezou z Kalkaty je zvlášť zraniteľná počas pandémie, pretože jej charizma zahŕňa kresťanskú pomoc najchudobnejším z chudobných, ľuďom, ktorí majú veľmi nízku ochranu proti nákazám.

Misionárky lásky vydali toto vyhlásenie:

„Drahí priatelia, s hlbokým smútkom vás informujeme, že 73-ročná sestra Sienna z kláštora vo Swansea (Wales, Veľká Británia) odišla s našim Pánom na večný odpočinok. Bola hospitalizovaná kvôli Covid-19. Modlime sa za jej dušu. Prosíme vás, aby ste sa modlili za ostatné sestry z kláštora. Všetci sestry v komunite majú pozitívny test na koronavírus a jeden je vo veľmi vážnom stave.“
Sestra Bresilla z materského domu v Kalkate vysvetlila, že sestra Sienna bola viac ako 50 rokov misionárkou. V Swansea bola od roku 2016 a v posledných týždňoch pracovala na distribúcii potravín chudobným postihnutým koronavírusom. Po nakazení bola prijatá do nemocnice Morriston, kde neskôr zomrela.

Misionársky dom v Paríži je tiež izolovaný, pretože niektoré reholníčka prejavujú príznaky akútnej pneumónie.

Zdroj: Aleteia.it, Obrázok: tamtiež 

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *