Vízia narodeného Ježiška sestry Faustíny, ktorá prinesie dar do našich sŕdc

Svätá Faustína je známa svojimi zázračnými víziami o Ježišovi a svojím posolstvom Božieho milosrdenstva. Napriek tomu v priebehu svojho života zažila mnoho iných vízií, ktoré k nej prichádzali v rôznych podobách. Všetky vízie vyjadrovali nekonečnú lásku Boha k ľudstvu a konkrétnu lásku, ktorú Boh má pre každú jednotlivú dušu.

Na polnočnej svätej omši na Štedrý večer v roku 1937 sv. Faustína uvidela slávnu víziu dieťaťa Ježiš. Píše o tom vo svojom Denníku a opisuje, čo sa stalo.

Keď som prišla na polnočnú, hneď na začiatku svätej omše som sa pohrúžila do hlbokej sústredenosti, v ktorej som videla betlehemskú maštaľku plnú veľkého svetla. Panna Mária vinula Ježiška do plienočiek, naplnená veľkou láskou, ale svätý Jozef ešte spal. Až keď Božia Matka uložila Ježiška do jasličiek, Božie svetlo zobudilo Jozefa a aj on sa začal modliť. Po chvíli som však zostala sama s malým Ježiškom, ktorý vystieral ku mne rúčky. Pochopila som, že ho mám vziať na ruky. Ježiško si pritúlil svoju hlávku k môjmu srdcu a svojím hlbokým pohľadom mi dal poznať, že mu je dobre pri mojom srdci. V tej chvíli mi Ježiško zmizol a zaznel zvonček na sväté prijímanie. Moja duša omdlievala od radosti. Na konci svätej omše som sa cítila taká slabá, že som musela vyjsť z kaplnky a ísť do cely, nemohla som už ísť na spoločný čaj. Moja radosť však bola veľká a trvala celé sviatky, lebo moja duša bola neprestajne zjednotená s Pánom. Poznala som, že každá duša by chcela Božie útechy, ale v žiadnom prípade sa nechce vzdať ľudských útech. Pritom tieto dve veci sa nijako nedajú spojiť. (D 1442, 1443)

Bolo to krátke stretnutie, ale to, čo vypovedalo sv. Faustíne bola nezmerateľná lekcia. V jej srdci posilnila obrovskú lásku k Bohu a ukázala jej skutočný význam Vianoc.

Vianoce sa týkajú prijatia dieťaťa Ježiš do nášho náručia a jeho privinutia na naše srdce. Nie je prekvapujúce, že táto vízia nastala bezprostredne pred Svätým prijímaním, keď Ježiš dokáže presne to. Deje sa to prostredníctvom prijímania Eucharistie, keď môžeme nechať Ježiša odpočívať na našich srdciach a nechať ho vylievať Jeho lásku k nám.

Pri príchode na eucharistickú hostinu na Vianoce si spomeňte na túto víziu sv. Faustíny a nechajte ju dominovať Vašim myšlienkam a modlitbám. Týmto spôsobom si môžete predstaviť malé dieťa Ježiška, ktoré k Vám naťahuje ruky a čaká na to, aby ste ho vzali do náručia. Potom, keď prijmete Eucharistiu, môžete ho nechať spočinúť na svojom srdci a vnímať iba jeho milujúci pohľad.

Vianoce tak nikdy nebudú rovnaké.

Zdroj: Denníček sv. Faustíny, Obrázok: Aleteia.org

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *