Kruté rany zhodili kňaza na zem. On chránil pošliapanú Eucharistiu

Hoci sa to stalo pred niekoľkými rokmi v Južnej Kórei, tento obraz neprestáva hovoriť mimoriadnou silou.

Na fotografii je kňaz, ktorý bol zbitý počas rozdávania svätého prijímania. Napriek pádu a úderom sa s najväčšou úctou zameral celou svojou silou na zbieranie a ochranu Hostií – Tela Pána, ktoré sa ocitli na zemi. Moment zvečnil jeden zo svedkov incidentu v meste Gangjeong.

UCAnews, katolícka tlačová agentúra pôsobiaca v Ázii, píše, že incident nastal 8. augusta 2012 na ostrove Jeju (Južná Kórea). Kňaz s menom Bartholomew Mun Jung-hyun slúžil svätú omšu v prístave v blízkosti námornej základne, ktorej  výstavba bola odobrená kórejskou vládou a vzbudila obrovskú kontroverziu, pretože má veľmi negatívny dopad na životné prostredie a podmienky života miestneho obyvateľstva.

Kňaz slávil Eucharistiu pre tých, ktorí protestovali proti realizácii vládneho projektu. Pri obrade svätého prijímania, modliacich sa ľudí skupina policajtov začala napádať a začali zasadzovať tvrdé údery všetkým zhromaždeným.

Kňaz rozdávajúci sväté prijímanie nebol výnimkou a padol na zem pod silou úderov. Orgány diecézy Jeju okamžite požiadali o ospravedlnenie, pretože z výpovedí svedkov sa ukázalo, že jeden z dôstojníkov pošliapal spadnuté Hostie. Polícia však tieto výpovede poprela.

V kontexte s obyvateľmi, ktorí boli konfrontovaní s brutálnym policajným zásahom vystupuje do popredia skromným gestom kňaz, ktorý s bolesťou chránil pošliapané Hostie a celú svoju pozornosť zameral na svojho Pána namiesto seba.

Tento obraz sa vrýva rovno do srdca a hovorí o kňazstve viac ako množstvo teologických či filozofických kníh.

Zdroj: Aleteia.pl, Obrázok: Tamtiež

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *