„Ženy, nezabíjajte svoje dieťa,“ svedčí matka po potrate

To, že je niečo legálne, neznamená,  že je to aj správne.

Facebook zdieľa mnoho vecí s mnohými ľuďmi. Väčšina z nich má trochu zmiešané pocity z niektorých príspevkov, no napriek tomu je to virtuálna komunita, ktorú v mobilných telefónoch nesie obrovské množstvo ľudí doslova vo vlastnom vrecku. Často tu nájdeme nečakané poklady: príbehy o skutočnej láskavosti, kráse alebo vykúpení – často viac zmysluplné a hmatateľné, pretože zahŕňajú aj obetu, utrpenie a stratu, veci, ktoré sa dotýkajú životov každého z nás. Sú to príbehy o ľudskom živote, ktoré nás učia dôležité lekcie o živote a o nás samých.

Tak je to v prípade nedávneho príspevku, ktorý som čítala na stránke svojej priateľky Cristina Vailati Facchini. Je to odkaz od ženy menom Marina. Moja kamarátka zdieľa príbeh Mariny, práve preto, že dáva niečo oveľa osobnejšie: Marinu skúsenosť s potratom ako ženy – a ako matky, pretože toto dieťa bolo a stále je jej dieťaťom.

Marina, ktorá ukončila život svojho dieťaťa si myslela, že ho môže odstrániť zo svojho života navždy, ale teraz trpí hlbokou bolesťou a stratou. Jej posolstvo očisťuje svojou pravdou. A v tej bolesti, ktorú môže iba Kristus uzdraviť, učí sa odpúšťať, nájsť pokoj vo svojom srdci. Avšak nie je v pokoji s veľkým podvodom, ktorý stále klame milióny žien: zobrazenie potratu ako práva, ako niečo pozitívne pre ženy. Pripája sa k hlasu pápeža, ktorý proti nemu silne prehovoril.

Marina správa

Sloboda je vážna vec. Je to zodpovednosť. Ak by ste vyhodili vaše dieťa z balkóna, mali by ste dôsledky legálne, ale najmä ľudsky. Bolesť vás bude prenasledovať každý deň vášho života. Budete sa musieť naučiť s tým žiť a ak ste sa i naučili odpustiť sebe (upozorňujem, že je to dlhá, náročná cesta), bude vás to i tak hrýzť do kosti celý život. Ak na to pozriete tak, že je dieťa vo vašom lone, môžete sa vyhnúť právnym následkom (väzeniu), ale ľudsky sa tomu nevyhnete, bolesť zachytí každé vlákno vašej bytosti… Skutočnosť, že je potrat legálny, je ako anestetikum: máte bolesť v duši, domnelé anestetikum vás spoločensky ukolíše, takže sa cítite lepšie. Ale to je spánok pod povrchom. Bolesť je tam a zostáva dočasne utlmená vo vnútri vás, ale vaše svedomie ju čoraz častejšie prebúdza a je to neznesiteľné, frustrujúce a v niektorých prípadoch ničivé.

„Dnes som to ja, kto zabil moje dieťa a chcem povedať: Legalizácia potratu? Je to obrovský podvod. Naša posvätná sloboda, ktorá má dôsledky na život a smrť, je podvedená: „Robte to, čo chcete, váš život je iba váš.“ Je to veľká lož v tomto prípade, pretože v skutočnosti existujú dva životy (ba dokonca tri, naozaj tri, pretože tam je i otec) a jeden z troch je úplne nevinný; a údajne, že „život“ je tvoj. „Smrť“ je vaša, mala by som povedať … oh, aký podvod, teraz, keď vidím, teraz, keď to chápem; je to podvod skrytý ako pokrok, ako falošná sloboda.

„Milióny utlmených žien putujú po svete, kde si mohli vychutnať hoci jediný bozk so sladkým dieťaťom: možno by bolo choré alebo zdravotne postihnuté, možno zdravé … ale každé dieťa je výrazom pravdy, ktorú nikto nedokáže pochopiť … život je vždy život … Som veľmi vďačná pápežovi, ktorý hovorí o interupcii – „Potrat možno prirovnať k najatiu si nájomného vraha!“

Je to správne? „Táto otázka by mala byť kričaná a ja chcem tiež kričať:“Ženy, nedávajte svoje deti do rúk nájomného vraha! Budú zomierať a vy s nimi každý jeden deň … Urobila som to a ja stále umieram. Nerob to, budúca mama!“

„V každom meste sú centrá pomoci pre život: to je miesto, kde musíte ísť. A ak je vaše dieťa choré, pozrite sa na prvú matku, ktorú poznáte, ktorá má postihnuté dieťa, a požiadajte ju, aby vám povedala zo svojho srdca, čo jej daroval život v takomto dieťati. Nenechajte sa zmiasť tými, ktorí tvrdia, že nikto potratom netrpí … Nie je to tak; každý príbeh je vždy a predovšetkým príbeh lásky matky a jej dieťaťa. Na kolenách vás prosím, ak vás moje slová privedú k záchrane života vášho dieťaťa, budem to cítiť, akoby som zachránila to moje.“

Zdroj: Aleteia.org, Obrázok: tamtiež

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *