Neuveriteľné príbehy o nebi

Nebo – to, ktoré pre nás pripravil náš Nebeský Otec,  ktoré je našou pravou vlasťou, kam smerujeme a kam patríme.  Ale aké je to nebo? Kto z nás by ho nechcel spoznať  už tu na zemi? Mnohí  si ho radi predstavujeme a vekom sa naše úvahy o Nebi určite menia, od tých ako Nebeský Otec  obklopený anjelmi sedí na bielom obláčiku až po tie, ktoré si spravíme na základe toho, čo o tejto téme počujeme, či prečítame. Svätý Pavol hovorí: „Ani oko nevidelo, ani ucho nepočulo, ani do ľudského srdca nevystúpilo, čo Boh pripravil tým, ktorí ho milujú.“ (1 Kor 2,9)

Sú ľudia, ktorí vraj dostali obrovskú milosť a to Nebo už zazreli, niektorí z nich sa o svoje zážitky s nami podelili. Preto pre všetkých, ktorí túžia nahliadnuť prostredníctvom týchto neuveriteľných príbehov do Neba, tak je tu skvelá knižná ponuka.

Zázraky z neba  (Christy Wilson Beam)

Malá Annabel Beamová trpela vzácnou, nevyliečiteľnou a smrteľne nebezpečnou chorobou. Mnohokrát z nemocnice odchádzala a opätovne prichádzala, vyšetrovaná nespočetnými lekármi. Bola v režime niekoľkých rôznych liekov, ktoré len ťažko držali symptómy jej choroby pod kontrolou.

Kniha Zázraky z neba Vám vyrozpráva Annabelin zážitok, keď raz na prechádzke spadla do vnútra bútľavého stromu. Fyzicky sa jej nič vážne nestalo, no kým bola v bezvedomí, ocitla sa v nebi a jej želanie byť pri Ježišovi kde nie je bolesť, sa vyplnilo. No to nie je všetko. Po návrate na zem bola Annabel zázračne uzdravená. V knihe opisuje svoje zážitky z neba a radosť, ktorá nastala po zistení, že zákerná choroba je preč.

Môj pobyt v nebi  (Richard Sigmund)

Po tragickej nehode vyhlásili lekári Richarda Sigmunda za mŕtveho. No o osem hodín neskôr ho Boh zázračne priviedol späť k životu – už na ceste do márnice. Počas týchto ôsmych hodín smrti mu Boh umožnil spoznať krásu nebeského kráľovstva a aspoň trochu nahliadnuť do neobmedzených radostí nebies.

Richard sa potom vrátil späť medzi živých, s misiou od Boha povedať svetu, čo videl. Kniha Môj pobyt v nebi je skutočným svedectvom, vďaka ktorému budeme čeliť realite dnešných dní s vedomím, že Boh má pre nás pripravené miesto vo večnej blaženosti po boku Jeho Syna, v nekonečnej Láske.

 

Nebo nie je výmysel  (Todd Burpo, Lynn Vincentová)

Príbeh chlapčeka o výlete do neba a späť je skutočný príbeh 4-ročného chlapca, syna pastora malého mestečka Nebraska, ktorý sa počas urgentnej operácie v narkóze ocitne na prahu smrti. Operácia je úspešná a chlapec sa na veľkú radosť celej rodiny rýchlo zotavuje. Na veľké prekvapenie rodičov niekoľko mesiacov po operácií začne chlapec rozprávať, ako videl lekára počas operácie, aj otca, ktorý sa počas zákroku modlil. Rodina najskôr nechápala a nechcela veriť jeho slovám, ale dôkazy o pravdivosti jeho slov boli viac ako zrejmé.

Colton rozpráva ako sa stretol s vlastnou nenarodenou sestrou, o ktorej mu nikto nikdy nepovedal a tiež, že videl svojho pradeda, ktorého presne opísal, hoci zomrel 30 rokov pred Coltonovým narodením. Bolo absolútne nemožné, aby poznal detaily, o ktorých hovoril! Opisuje nebo ako nádherné miesto, prežiarené pokojom, svetlom a láskou. Malý chlapec zdôrazňuje jednoduchý, ale skutočne dôležitý odkaz: Nebo je skutočné miesto, Ježiš vrúcne miluje deti. Buďte pripravení, lebo prichádza posledný boj!

Kniha Nebo nie je výmysel je pootvorením dvierok a nahliadnutím do večného života očami dieťaťa. Podmanivý pohľad na nebesá, čo povzbudí pochybujúcich a nadchne veriacich.

Nebo nie je výmysel pre deti  (Colton Burpo)

O Coltonovom výlete do neba vznikla aj kniha  pre deti prerozprávaná Coltonovými očami – ako dieťa deťom. Kniha je plná ilustrácii, ktoré vznikli pod jeho dohľadom. Príbeh rozpráva v prvej osobe a v knihe sa nachádzajú komentáre dôležité pre deti. Obsahuje taktiež list rodičom, ktorý slúži ako návod na to, ako deťom hovoriť o nebi.

90 minút v nebi  (Don Piper)

Baptistický pastor Don Piper šoféroval auto, keď išiel domov z konferencie pre pastorov a náhle sa zrazil s kamiónom, ktorý prechádzal do jeho pruhu. Ihneď na mieste nehody bol vyhlásený za mŕtveho. V nasledujúcich 90 minútach sa dostal do neba, kde bol privítaný tými, ktorí ho duchovne ovplyvnili, počul tam krásnu hudbu a cítil skutočný mier.

Práve v tom čase na zemi, sa iný pastor, ktorý bol tiež na konferencii, modlil za Don Pipera, aj keď vedel, že je už mŕtvy. Nečakane a najmä zázračne sa Don Piper vrátil naspäť na zem a blaženosť neba nahradilo dlhé a bolestivé oživenie a roky utrpenia. Celé roky si nechával túto nebeskú skúsenosť pre seba. No nakoniec ho priatelia a rodina presvedčili, aby sa podelil o svoj pozoruhodný príbeh a tak mohla vzniknúť táto úžasná a jedinečná kniha.

 

Viac kresťanských kníh nájdete na Zachej.sk.

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *