Cirkev uznala 70. zázrak uzdravenia v Lurdoch

Lurdy, 11.2.2018 (KAP/KNA) – Katolícka cirkev uznala 70. uzdravenie v Lurdoch ako medicínsky nevysvetliteľné a teda ako zázrak. Dokument uznania zázraku od biskupa Jacquesa Benoita-Gonnina z Beauvais má dátum z nedele 11. februára. Vyhlasuje sa v ňom, že dnes 79-ročná rehoľná sestra Bernadette Moriau bola v r. 2008 uzdravená z dlhoročného ochrnutia. Od r. 1987 už nemohla chodiť. Lekári nedokázali proces uzdravenia po púti do Lúrd medicínsky vysvetliť.
Od r. 2006 medzinárodná lekárska komisia v Lurdoch skúma správy o uzdravení v troch krokoch. V prvom kroku sa vzhľadom na genézu choroby konštatuje, či ide o „neočakávané“ uzdravenie. V druhom kroku sa uvádza, či je to „potvrdené“ uzdravenie. Až v treťom kroku sa uznáva „mimoriadny charakter“ uzdravenia. „Zázrak“ môže potom konštatovať iba príslušný biskup.
Od zjavení Panny Márie Bernadete bolo v Lurdoch 30 000 uzdravení – 6000 je zdokumentovaných, 2000 sa považuje za „medicínsky nevysvetliteľných“. Počet Cirkvou uznaných zázrakov je teraz 70. Tento rok Lurdy slávili 160. výročie prvého zjavenia Božej Matky.

Uzdravená františkánka Bernadette Moriau v diecéznom videu informuje, že v roku 2008 putovala do Lúrd v rámci diecéznej púte k 150. výročiu zjavení. Tam nevyjadrila želanie uzdraviť sa, no jej srdce sa v prístupe k chorobe zmenilo. Keď bola naspäť v spoločenstve v Besles pri Beauvais na konci modlitby sa v nej rozlialo teplo a uvoľnenie – bola to chvíľa uzdravenia. Potom mohla odložiť korzet, oporné dlahy na nohy, aj prestať s elektrickými impulzami.

 

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *