Festival Lumen prinesie do Trnavy 3. a 4. júna známe mená!

Už 24.ročník city music festivalu opäť priláka skvelou hudbou a bohatým sprievodným programom množstvo mladých z celého Slovenska priamo do Malého Ríma.

 

Festival Lumen je open air festival gospelovej hudby, ktorý sa koná pravidelne začiatkom júna v Trnave. Počas 24 rokov existencie sa z neho stal najväčší gospelový festival v strednej Európe. Status “city music festival” mu právom patrí, keďže sa už po 8. krát koná v rôznych častiach historického centra a rozširuje sa do priestorov, ktoré ponúka mesto Trnava. Program festivalu je postavený tak, aby zaujal nielen mladých, rodiny s deťmi, ale aj široké spektrum trnavčanov.

 

Okrem hlavného pódia na Trojičnom námestí bude program prebiehať aj na nádvorí radnice a v Kine Hviezda. Novinkou bude obnovenie programu v Mestskej športovej hale a “Gospeltalent stage” na pešej zóne, kde sa predstavia mladé slovenské talenty gospelovej scény.

 

Na Trojičnom námestí si návštevníci festivalu, ale i okoloidúci, môžu vypočuť hudobnú tvorbu niekoľkých zahraničných aj domácich kapiel. Program hlavného pódia Festivalu Lumen otvorí trnavská kapela Spektrum, ďalej z domácej tvorby výstúpi Hudba z Marsu a The Elements. “Zo zahraničných kapiel k nám zavítajú už známi Twelve 24, Good Weather Forecast, Daniel Levi, nemecké zoskupenie Warum Lila a festival uzatvorí Newday Worship z Británie,” priblížil Martin Ondruš, PR manažér festivalu.

 

Festival Lumen nie je len o hudbe, ale aj o množstve sprievodného programu. Do mestskej športovej haly si v rámci spoplatnenej XL zóny môžu návštevníci prísť vypočuť talkshow Mariána Čekovského a jeho hostí na tému “Zázrak”. Pripravený je koncert Janais a tradične výstúpi aj divadelné zoskupenie ATak. Dva bloky workshopov budú vypĺňať sobotné predpoludnie aj popoludnie. Tie sú tento rok otvorené pre všetkých návštevníkov a sú úplne zdarma! Rovnako bez vstupného pripravili organizátori prednášku farára Mariána Kuffu, ktorý sa stará o ľudí na okraji spoločnosti.

Pripravený je tiež aj športový workshop s FitUp!-om. V sobotu od 10. hodiny rána do 8. hodiny večer bude k dispozícií detský kútik na radničnom nádvorí a pred radnicou bude v popoludňajších hodinách prebiehať detský program s Braňom Jobusom, či Bláznivou Božkou a jej Kolobežkou. Súčasťou spoplatnenej XL zóny bude aj divadelné zoskupenie 3T – Tri Tvorivé Tvory.

 

Lístky do XL zóny, v ktorej organizátori ponúkajú bohatý sprievodný program, si môžete zakúpiť v predpredaji za zvýhodnenú sumu 10€ cez stránku www.FLN.sk alebo na mieste počas festivalu za 14€.

 

Príďte si 3. a 4. júna užiť do Trnavy atmosféru city music festivalu v súlade s jeho mottom, ktorým je jednoduché enJOY!

8190_QR7RS5P1635648706956093234_e

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *