Ruženec svetla V.

1.Krst v Jordáne

Sv. Ján Krstiteľ vyzýva na pokánie. Pre niektorých neprijateľné slová. Ježiš, ktorý jediný je bez viny, nám ukazuje, čo máme robiť. Už 2000 rokov ho nasledujú tí, ktorí si pravdivo uvedomujú, že sú hriešni. Tí, ktorí si myslia, že nemajú hriech, potrebujú obrátenie ešte viac.

2.Svadba v Káne Galilejskej

Mária sprevádza Cirkev po celý čas jej putovania dejinami..V najťažších situáciách pociťujeme silu jej príhovoru u Ježiša. Prosme ju o príhovor aj v súčasnej dobe, keď sa zdá, akoby sa viera vytrácala z našej spoločnosti.

3.Ohlasovanie Božieho kráľovstva

Ježišovo ohlasovanie príchodu Božieho kráľovstva pokračuje v jeho Cirkvi už 2000 rokov a stále ešte Božie kráľovstvo neprišlo v plnosti. Nevieme, kedy tá plnosť príde, a vlastne nám to ani netreba vedieť. Záleží len na tom, aby bolo v plnosti v našom srdci.

4.Premenenie na hore

Blažený Peter si pri premenení Ježiša myslí, že to už bude stále tak. Nerozumie tomu, čo sa má odohrať v Jeruzaleme a ani premenenie Pána ho na to dosť nepripravilo. Ostaňme verní Ježišovi v radosti i bolesti.

5.Ustanovenie Eucharistie
Pri každej svätej omši sa chlieb a víno premieňa v Krista a potom Eucharistiu prijímame my. V oboch prípadoch ide o premenenie. V prvom prípade dochádza k nemu slovami kňaza, to druhé premenenie, kedy sa v Krista máme premeniť my, závisí aj na našej námahe a úsilí. Ježiš ostáva v Eucharistii, aby nám pomohol premeniť sa v neho.

S láskavým dovolením Inštitútu Nepoškvrneného Srdca Panny Márie
www.maria.sk

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *