Venovanie seba Božskému Srdcu

Ja, (meno), odovzdávam a venujem seba Najsvätejšiemu Srdcu nášho Pána, Ježiša Krista. Odovzdávam Mu svoju osobu, svoj život, svoje skutky, bolesti a trápenia tak, aby ani čiastočka mojej bytosti nechcela viac nič iného, len Jeho uctievať, Jeho milovať a Jeho oslavovať.
Mojou nezmeniteľnou vôľou je, aby som celý patril Jemu, aby som všetko robil z lásky k Nemu, pričom odvraciam celkom svoje srdce od všetkého, čo by sa Mu mohlo nepáčiť.
Najsvätejšie Srdce, Teba si volím za jediný predmet mojej lásky, za ochranu svojho života, záruku mojej spásy, liek mojej krehkosti a nestálosti, za náhradu za všetky chyby môjho života a za isté útočište v hodine smrti.
Dobrotivé Srdce, buď teda mojím ospravedlnením u Tvojho Otca a odvráť odo mňa korbáč jeho spravodlivého hnevu. Láskavé Srdce, v Teba skladám všetku svoju dôveru, lebo ako sa musím obávať všetkého pre svoju krehkosť a nešľachetnosť, tak zas Tvoja dobrotivosť mi dodáva nádej vo všetko dúfať.
Spáľ vo mne všetko, čo sa Ti nepáči a protiví. Daj, aby Tvoja čistá láska tak hlboko vtlačila do mňa Teba, aby som nemohol nikdy zabudnúť a aby ma nikto nemohol odlúčiť od Teba. Pre Tvoju nekonečnú dobrotu prosím, aby moje meno bolo zapísané v Tvojom Srdci. Chcem totiž, aby všetka moja blaženosť a sláva spočívala v tom, že si želám žiť a umrieť ako Tvoj majetok.
Amen.

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *