Mária zanechala vizitku pri dopravnej nehode

Moja drahá priateľka Maggie sa podelila o šokujúci, ale silný príbeh o autonehode jej manžela Roberta, ktorý sa priblížil k smrti, a o ochrane Panny Márie. Maggie a Robert sú rodičmi piatich malých chlapcov vo veku od 2 do 9 rokov. Ide o rodinu námorníka, ktorá v súčasnosti žije v NAS Kingsville v Texase. Maggie doma učí ich rozkošný klan chlapcov a obaja rodičia tvrdo pracujú na vybudovaní radostného katolíckeho rodinného života.

20230409_113826-1.jpg
Robert, Maggie a ich synovia

Minulý mesiac Maggie zdieľala tento príbeh na svojej facebookovej stránke:

Robert mal minulý týždeň vážnu autonehodu a odišiel bez zranení. Do jeho dverí vodiča narazil pickup rýchlosťou 90km za hodinu. Spomína, že nebol čas reagovať, iba chvíľkový pocit, že „smrť bola blízko“. Naše SUV sa pretočilo cez 2 zázračne prázdne jazdné pruhy. 

car-crash-Mary-image
Auto z nehody

Takáto dopravná nehoda je často smrteľná, ako potvrdili viacerí svedkovia. Maggie vysvetlila:

Zasahujúci hasič poznamenal, že bol v šoku, že niekto mohol vôbec vyjsť z vozidla, a to ešte nezranený. Spomína, že bol svedkom toľkých smrteľných nehôd na tejto ceste v rovnakých scénach a povedal: „ Človeče, toto som už videl tucetkrát, keď to vodič nezvládol.

Keď sme prihlásili naše auto k poistke, agent poisťovne poznamenal: „Som rád, že ste v poriadku. Nechcel som nič spomínať, ale mám pocit, že by som vám mal povedať, že som práve spracoval takúto veľmi podobnú nehodu, ale vodič to pri nej neprežil. Srdcervúce a vytriezvujúce.

Ale to, čo spôsobilo, že Robertova ochrana pred nárazom vyzerala ešte zázračnejšie, bol malý detail, ktorý si pár všimol pri pohľade na fotografie po udalosti. Maggie napísala:

Prezerali sme si fotografie, keď som zbadala túto mariánsku modlitebnú kartu vklinenú do rozbitých dverí. Táto malá modlitebná karta bola bezpečne zastrčená v clone na strope, ďaleko od tohto prekvapivého nového miesta na dverách. Tento malý kúsok papiera pre nás predstavuje duchovnú realitu: Mária tam bola v momente dopadu, postavila sa medzi Roberta a vážne ublíženie na zdraví a že Boh dovolil, aby nám toto znamenie pripomenulo Jeho lásku k nám. S humorom som Robertovi povedal, že Panna Mária ho musí naozaj milovať, lebo mu nechala vizitku.

Cítime nutkanie podeliť sa s vami o náš zázrak a pripomenúť vám, že Mária vás miluje a želá si, aby ste sa priblížili k jej synovi Ježišovi. Prosím, ponechajte nás a druhého vodiča (ktorý bol otrasený, ale nezranený, vďaka Bohu(!) vo svojich modlitbách. 

Mala som toľko otázok, tak som oslovila Maggie, aby mi mohla povedať viac.

car-crash-Mary-image
Obrázok na dverách auta

„Boli sme prekvapení, že mariánsky obrázok sa uvoľnil, pretože žiadne iné predmety na aute sa výrazne nepohli,“ povedala mi. Pozoruhodne sa preplietol cez 2 aktivované bočné airbagy vodiča a dopadol lícom nahor do panelu dverí v presnom mieste nárazu.

Posilnil incident vieru ich rodiny?

„Určite,“ povedala Maggie. „Viac si vážime hlbokú materinskú lásku, ktorú má Mária k nám všetkým.“

Máriin príhovor sa nezastavil pri ochrane Roberta pri havárii. 

Maggie sa so mnou podelila o to, že po nehode, keď si s manželom išli kúpiť ďalšie vozidlo od miestneho páru, boli prekvapení, keď zistili, že manžel, ktorý predáva auto, bol praktizujúci katolík, ktorý sa roky modlil, aby sa jeho manželka pridala k nemu a zúčastnila sa na omši. 

Maggie a Robert mali príležitosť podeliť sa o svoj neuveriteľný príbeh o Máriinej ochrane s párom a ich nádejou a modlitbou je, že ich príbeh inšpiruje túto ženu, aby sa vrátila domov do Cirkvi.

Dnes ďakujem Bohu za ochranu môjho priateľa Roberta a pridávam do auta mariánsku modlitebnú kartičku!

Zdroj: Aleteia, Modlitba.sk, Obrázok: tamtiež

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *