Vízia Dieťaťa Ježiš Matky Angeliky

Matka Angelika zomrela na Velkonočnú nedeľu v roku 2016 o 17.00 h. Mala 92 rokov a zomrela prirodzenou smrťou.

Zatiaľ čo väčšina ľudí pozná Matku Angeliku ako zakladateľku EWTN a odvážnu televíznu osobnosť, menej ľudí vie o jej mystických zážitkoch.

V roku 1995 cestovala Matka Angelika s niekoľkými sestrami do Južnej Ameriky, aby sa pokúsila získať podporu pre španielsku verziu EWTN. Jedna z ich zastávok bola vo svätyni Božského dieťaťa Ježiš v kolumbijskej Bogote a po svätej omši sa išli pomodliť do malej bočnej kaplnky s obrazom Ježiška.

Zrazu, keď ticho stála a modlila sa, obraz ožil!

Postav mi chrám,“ povedalo jej usmievavé dieťa, Ježiš, „a pomôžem tým, ktorí ti pomôžu.“

Dve sestričky prítomné s ňou v kaplnke nič nepočuli a nevideli, ale Matka Angelika upadla do stavu hlbokej náboženskej extázy. Keď extáza po dlhej dobe skončila, rozplakala sa a neskôr povedala, že „jej srdce bilo rýchlosťou 100 míľ za hodinu“.

Keď sa vrátila domov do svojho kláštora v Alabame, podelila sa o tento príbeh so svojimi rehoľnými sestrami a okamžite začali hľadať pozemky na postavenie svätyne. Čoskoro objavili kúsok zeme severne od kláštora, ktorý býval farmou na pestovanie sójových bôbov. Hneď ako naň matka Angelika vstúpila, vedela, že je to správne miesto, neskôr povedala, že „veľmi silne cítila prítomnosť Boha“.

Bez akýchkoľvek peňazí od EWTN, úplne ako projekt ich kláštora Panny Márie Anjelskej, sa stavba začala a svätyňa Najsvätejšej sviatosti sa otvorila práve včas k jubileu roku 2000!

To však nebol koniec jej mystických vízií.

V Alabame sa jej dieťa Ježiš pravidelne zjavovalo, a to aj na chodbách jej kláštora, a viedli spolu krátke rozhovory.

Samozrejme, mať mystické videnia nebolo základom jej veľkosti ako svätej ženy, ale skôr jej vernosti Bohu. A to je niečo, čo všetci z milosti Božej môžeme urobiť.

Zdroj: Churchpop, Obrázok: tamtiež 

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *