Uväznení na oceáne volali k Bohu o pomoc

Príbeh Heather a Tylera je úžasným dôkazom Božieho zásahu a faktu, že Boh načúva modlitby ľudí a prichádza na pomoc aj v tých beznádejných situáciách.

Neočakávali to najhoršie

Tyler Smith a Heather Brownová odišli skôr zo školy a rozhodli sa vziať si deň voľna na kúpanie. Tak vyrazili do Vilano Beach, neďaleko St. Augustine. Zabávali sa a skákali do vody. Nevšimli si, že sa z brehu vzdialili nebezpečne ďaleko. Ťahali ich silné prúdy, s ktorými nedokázali bojovať. Až po nejakom čase si uvedomili, ako ďaleko sa nachádzajú od majáku. Potom začala panika a chceli sa dostať smerom k pobrežiu.

Výzva na Boží zásah

Tyler sa začal triasť na tele z podchladenia. Bol bledý. Držal sa Heather z posledných síl. Obaja mladí ľudia sa snažili nájsť cestu späť na pobrežie, ale nanešťastie už nemali dostatok síl. Mysleli si, že zomrú. A tak sa začali modliť za Boží zásah. Situácia bola beznádejná. “Kričal som k Bohu: ak naozaj máš plán s našimi životmi, a ak nás na niečo potrebuješ, prosím ťa, aby si nám pomohol,” spomína Tyler.

Loď Amen im pomohla

Naraz sa pred ich očami objavila jachta s nezvyčajným názvom Amen. Eric Wagner a jeho posádka sa plavili 53 metrovou loďou z Delray Beach na Floride do New Yersey. Výkrik tínedžerov bol ohlušovaný vetrom, motorom a zvukom vĺn. Eric si len sotva pomyslel, že by niekto mohol volať o pomoc tak ďaleko od brehu. Jachta sa nachádzala asi dve míle od pobrežia. „Bolo prekvapením, že sme ich počuli. Zvlášť, že boli vzdialení od nás asi 150 yardov (cca 130 m). Keď Eric videl mávajúcu ruku vo vody, už vedel, že treba pomôcť. Obrátili sa späť. Hodili teenagerom záchranné vesty a lano.

Tylera a Heather vytiahli na palubu. Keď im Eric povedal meno svojej lode, začali plakať. Členovia posádky ich zakryli prikrývkami a uterákmi. Dali im pohár vody zohriatej v mikrovlnnej rúre, aby sa mohli napiť a zahriať sa, a tak prežili podchladenie. 

„Boh je skutočný“

Tínedžeri priznali, že ich viera v Boha sa obnovila a na tejto zemi majú určite ešte nejaké poslanie. Pri výbere pláže si neuvedomili nebezpečenstvo. V tejto oblasti boli aj iné lode, ale v oveľa väčšej vzdialenosti od tínedžerov. Nikto nevedel, odkiaľ sa tam tá jedna nabrala. Keď ju videli, už vedeli, že sa budú môcť dostať z oceánu. Heather si potom pomyslela: “Boh je skutočný.” Po niekoľkých dňoch od záchrany sa dohodli, že by sa nemali zdržiavať už na tom mieste a že oceán je naozaj nebezpečný a voda drsná. 

Nebola to náhoda

Bolo to príliš veľa náhod,” vysvetľuje Eric Wagner pre CNN a dodáva, “skutočne verím, že to bol Boží zásah. Nemalo to so mnou nič spoločné. Bol som na mieste, kde som bol umiestnený v správnom čase a urobil som to isté, čo by urobil každý iný človek – vzal by ich na palubu.” Tyler a Heather dnes ďakujú Bohu a ľuďom za pomoc. Keď Eric Wagner kúpil loď pred šiestimi rokmi a pomenoval ju Amen, nemal tušenie, že by to bola reakcia na modlitby dvoch tínedžerov a že vďaka svojej prítomnosti v určitom čase dokázali prežiť. Boh ho poslal tam, kde nečakal. Modlitba robí zázraky. „Majte vieru v Boha. Veru, hovorím vám: Keď niekto povie tomuto vrchu: „Zdvihni sa a hoď sa do mora,“ a vo svojom srdci nezapochybuje, ale uverí, že sa stane, čo povedal, stane sa mu to. Preto vám hovorím: Verte, že všetko, o čo v modlitbe prosíte, ste už dostali, a budete to mať.“ (Mk 11,22-24).

Zdroj: verím.sk, Obrázok: tamtiež

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *