Deti a nebezpečenstvo satanizmu

Otázka:

Pochválený buď Pán Ježiš Kristus.
Chcela by som Vás poprosiť o odpoveď na moju otázku:
Manžel po rozvode žije s družkou, ktorej dcéra a jej priateľ vyznávajú satanizmus. Môže to uškodiť nejako našej rodine, mne, mojim deťom, vnúčatám, jeho matke a ďalšej rodine? Modlíme sa za ochranu a snažíme sa žiť sviatostne. Čo je ešte potrebné urobiť z našej strany, aby sme boli chránení. Ak deti s vnúčatami navštevujú otca, kde na návštevy chodí aj družkina dcéra-satanistka, môže to byť pre nich nebezpečné?
Ďakujem za skorú odpoveď.

 

Odpoveď:
Sviatosti chránia, ale ja sa pýtam, ak prijímame sviatosti, koľko percent z nich prijímame aj duchovne, nielen fyzicky? Nakoľko sme otvorení pre Božiu milosť. Koľko ľudí napr. chodí na sv. spoveď, Boh im odpustí, ale oni neprijmú odpustenie, lebo si neodpustia sami sebe a stále si pripomínajú svoje minulé chyby?! Koľko ľudí sa nespovedá z mnohých hriechov?! Koľkí naozaj neodpustili niekomu?! A kto je bez hriechu? Koľkí nosíme v sebe neodpustenie, krivdy, zranenia, smútok, sebaľútosť, strachy, pýchu, zvedavosť, túžbu ovládať, sebectvo, klamstvá, polopravdy, falošné predstavy? Koľkí prijímajú Sviatosť Oltárnu zo zvyku, bez osobného vzťahu s Bohom alebo aby sa zdali dobrí pred inými? A mohli by sme pokračovať ďalej. To všetko sú veci, ktoré vytvárajú väčšie či menšie riziko pre vplyv zla zvonku, najmä pokiaľ ide o satanizmus. Takže obozretní a opatrní musíme byť stále. Treba však povedať, že satanisti, ak je niekto v ich prítomnosti a obzvlášť malé deti, radi vysávajú z nich energiu, aj keď navonok nepovedia ani jediné slovo alebo dokonca budú k tým deťom milí. Hlavne ak sú milí, robia to skôr na zastretie svojich úmyslov.
Deti a vnúčatá môžu navštevovať starkého, ale ich rodičia by sa vždy mali modliť s vierou, v mene Ježiša Krista a v autorite Božích detí a rodičov o ochranu seba a svojich detí ešte pred návštevou. Určite by si od týchto satanistov nemali nič brať. Ja by som ale uprednostnil stretávať sa so starkým na neutrálnej pôde, napr. niekde vonku, v parku, v reštaurácií a pod., aby tam nebola jeho družka a tí dvaja satanisti. To je ešte najbezpečnejšie.
Satanisti sú veľmi mazaní, viac, než si viete predstaviť a ďaleko viac ako bežní katolíci…
Poznám ich viacerých…
Pán Vám žehnaj!
Pavol Hucík

 

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *