Obrátený katolík

Otázka:
Pochválený buď Ježiš Kristus!
Chcela by som Vás poprosiť o odpoveď na môj problém. Už niekoľkokrát som sa stretla so zdieľaním obsahu stránky http://obratenykatolik.sk/. V názve stránky sa síce nachádza slovo katolík, no obsah stránky nezodpovedá učeniu katolíckej Cirkvi. Sú v ňom odkazy a učenia, ktoré vyvracajú napr. úctu k Matke Božej alebo svätým (http://obratenykatolik.sk/?page_id=38) alebo znevažuje obetu svätej omše (http://obratenykatolik.sk/?page_id=34). Chcela by som sa preto opýtať, ako reagovať na to, keď budem vidieť zdieľané odkazy na túto stránku, napr. na sociálnych sieťach. Mohli by ste, prosím, napísať, aký by mal mať kresťan k takémuto obsahu postoj?

Tiež som našla podobnú stránku pravykatolik.sk, kde som narazila napríklad na takýto článok: http://pravykatolik.sk/index.php/nova-omsa/280-ako-vznikala-nova-omsa-ii-eucharisticka-modlitba-bola-vytvorena-pocas-jedneho-vecera-v-krcme.html
Myslím, že veľa ľudí, hlavne tých, ktorí hľadajú, takéto články a stránky vedia zmiasť alebo odradiť od pravej viery v Boha. Veľmi ďakujem za akúkoľvek odpoveď.
S pozdravom
Martina S.

 

Odpoveď:
Milá Martina. Podobných stránok je na internete veľmi veľa. Ak niekoho životné názory a viera stoja na internetových stránkach, tak nech na nich aj padne. Hlavne stránku obratnykatolik.sk by sme nemali vôbec zdieľať, pretože je zavádzajúca a neúctivá k našej Cirkvi a mnohým darom, ktoré nám dáva. Druhá stránka pravykatolik.sk zasa uznáva jedine tridentskú liturgiu, a preto tú dnešnú potrebuje podkopať. Aj tej sa treba vyhnúť. Tieto stránky sú zároveň anonymy, pretože autori sa hanbia priznať svoju identitu. Majú sektársky nádych, lebo glorifikujú seba a ostatných zhadzujú a nemajú v úcte. Neviem, čo dodať. Pre tých, ktorých to pohoršuje, odporúčam menej sliediť na internete a viac čítať Božie slovo, Katechizmus, učenie Cirkvi a viac sa modliť.

Zdieľať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *